|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
zaluje,czuje skruche,ale nie rzucam diety w kat tylko ide dalej. postaram sie juz wiecej nie wariowac,ale stalo sie. niby po grzeszeniu zaleca sie P ale ja bylam po 4 dniach P,no 4 i pół wiec dzisiaj normalnie PW i bede szla trybem 1/1 bo nie dam rady bez warzyw przez tyle dni gdy jest tyle nowalijekaaa odkrylam cudowne ciasto z rabarbarem <3
|
|
|
#4892 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
moje,moje,ale troche mi sie przytyło
![]() ciasto jest serio genialne! ciasto; 2 łyżki skrobi kuku łyżka otrębów owsianych (ja dałam zmielone) łyżeczka proszku do pieczenia (taka z czubkiem) 3 łyżki serka homo jajo aromat waniliowy i slodzik do smaku wszystko miksujemy razem, wylewamy na blache wylozona papierem i pieczemy ok 20 minut w temp. 180 stopni w miedzy czasie odcinamy brzydkie koncowki rabarbaru i kroimy w drobna kostke, wrzucamy do garnka podlewamy lekko woda, jak zmieknie odkrywamy zeby wyparowac wode, na koniec dodajemy slodzik (ale nie za duzo zeby bylo kwaskowate) i troche cynamonu jak juz ciasto sie upiecze to je zdejmujemy z papieru i znowu wkladamy do blachy, na to ukladamy rabarbar i beze ( 2-3 bialka ubijamy na sztywno dodajemy slodzik (sporo) i plaska lyzeczke skrobi kuku) calosc wrzucamy do piekarnika na ok 20 minut do temperatury 150 stopni. niby jest skrobia w skladzie ale mozna ja zastapic odzywka bialkowa, ewentualnie wieksza iloscia otrebow zmielonych. nawet ze skrobia mozemy zjesc pol blachy ciasta dziennie ^^ ale domownikom tez zapewne zasmakuje wiec mozna sie podzielic.
|
|
|
#4894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Coś nie chudnę... mam kilkudniowy zastój (pierwszy raz waga wskazuje idealnie tyle samo). Liczę, że może do końca tygodnia się coś ruszy. Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-05-19 o 13:23 |
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety w Nl tesco nie widziałam
ale dziękuję ![]() Boszeee ja dalej mam problem z wc zagryzłam makrelą ![]() Dzisiaj byłam z córą na szczepieniu-nawet nie zapłakała z tym że obiecałam jej za to lalkę, więc za godzinkę jak ją odbiorę z przedszkola,czeka mnie wyprawa na centrum czyli jakaś godzinka na rowerze
|
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam dola
|
|
|
|
#4898 |
|
Czekam na Ragnarok
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
jestem brzydka i gruba
![]() mam wielkie dupsko i uda a cellulit widoczny strasznie golym okiem |
|
|
|
#4900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja wczoraj znowu nagrzeszylam... nakopcie mi do tylka nie wiem co sie dzieje...
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
zonowymarzona ....witaj w klubie.
ja dzis czuje sie jak krowsko.. ![]() na dodatek jakos sontanicznie i niekontrolowanie wzielam...paczuszke ciastek i zjadlam. co prawda taka malenka ( 6 malenkich ciasteczek ). ale...czuje sie okropnie teraz. ![]() pierwszy grzech od 22 dni. nie wiem nawet jak to sie stalo ze o pochlonelam..!;( co prawda pisza, ze jedno ma 30 kcal i sa zrobione z otrebow...i jakies tam ekstra zdrowe i niskokaloryczne sa, ale to i tak GRZECH. nie bede sie usprawiedliwiac no ![]() chyba zaczne do sw Antoniego ( to ten od spraw beznadziejnych??) modlic, zeby mi jutro waga nie pokazala, co o mnie mysli... ![]() wstyd mi dziewczyny;/ tak dobrze sie trzymalam.... moge poprosic o przepisik Twojego budyniu?
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy za Ciebie kciuki ![]() i Ty trzymaj za Nas
|
|
#4904 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
W ogóle czuję się jakbym bardzo spuchła lub przytyła. Wciskam suchego kurczaka z keczupem, znooowu... Nie chce któraś mi gotować? Ciągle myślę o cieście rabarbarowym, ale mi się tak go nie chce robić.
|
|
|
|
|
#4905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do tego mam takie myślenie, że po co się męczę skoro i tak nie schudnę... a ciasto piecz i nie marudz!
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() dzisiaj ostatni dzień delegacji jutro juz będe w domciu ![]() i będę mogła zrobić sobie 2 dni proteinek ![]() w niedziele się ważę i mam nadzieje że coś mi spadlo chociaż 0,5 kg.... bo ja nie to będzie mi bardzo przykro ;( dziś na obiad w hotelu zjadlam pieczeń wieprzowa z warzywkami na parze były... coś niesamowitego i do tego surówkę z kapusty kiszonej ... więc aż tak nie zgrzeszyłam ... chybajutro chyba sobie zrobię jakieś pyszniutkie ciasteczko coś słodkiego i dukanowskiego też się należy hehe ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
WIĘCEJ WIARY W SIEBIE !!!! ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- kobitki koleżanka jest na diecie Dukana i zaczeła stosować linea detox... zastanawiam się czy może czy nie bedzię miała jakiś skutkow ubocznych ... czy ktoś z was stosował??? znalazlam na allegro : http://allegro.pl/elancyl-global-sil...590520947.html stosowała ktoras z Was??
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
ooo widze ze wszystkie czujemy sie dzis podobnie! Ok, to zrzucmy to na otaczajaca nas aurę, niemozliwe ze nagle wszystkie zgrublysmy i zbrzydlysmy ;D
|
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
To ja tylko tak zaznaczę swoją obecność. Nie odzywam się ostatnio bo mi nie idzie, a wtedy "zacinam się na forum."
1/dieta 1000 kalorii (znana mi)=mega jojo. Lepiej 1300 i spalić 300 w ćwiczeniach. 1000 kalorii+ ćwiczenia to zuuo =spalanie białek 2/ kapusta kiszona z kefirem - mój patent. Przedwczoraj zamiast kefiru dałam serek homo - efekt bardzo gwałtowny. Może dlatego, że przepiłam colą 3/przez maj schudłam JEDEN kg ![]() A co 6 dni wprowadziłam callanetics (przedtem nie ćwiczyłam w ogóle) Jeszcze powoli dołożę rower stacjonarny. Gdyby nie to wesele w sierpniu to bym się powolnością spadku wagi nie przejmowała. 4/zaciskam zęby, do końca maja "rozćwiczę" organizm, a w czerwcu to dowalę mu tyle ćwiczeń , że się nie pozbiera. ![]() 5/pozdrowienia dla "starych"i nowych dukanek 6/ podziękowania dla D666666 za czaty
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-05-19 o 16:55 |
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie poddajemy się ![]() będziemy SZCZUPŁE I PIĘKNE
|
|
#4910 |
|
Raczkowanie
|
U mnie ciasto rabarbarowe z powyższego przepisu już w piekarniku. Jedyne co to do piany z białek nie dawałam już słodziku ani maizeny... Pięknie wygląda póki co
![]() Taki upał u mnie, że nawet nie mam ochoty na jedzenie ;/
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fenris Po buziaczku zostawiłam.... a teraz a co to do diaska !!!jakie grube krowy i gdzie, przepraszam je widzicie???? hmmmm ![]() z deprechy wychodzić proszę ![]() śliczne wszystkie jesteście i obiecany budyniowiec dla Fenris zostawiam ![]() Miłego popołudnia edit: leczo właśnie sobie zrobiłam ![]() Mniam
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2011-05-19 o 17:17 |
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napatrze się na coś tak pysznego i może ochota na łakomstwa mi przejdzie
|
|
#4913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już zjedzony. Zrobiłam sobie celowo taką porcję na 1 raz Wprawdzie ciasto z dołu takie omletowate wyszło, ale dla mnie na dukanie to wszystkie tak wychodzą, ale z pianką i rabarbarowym -musem w środku, wyglądało jak drożdżówka z kruszonką. Polecam zrobić, jest bardzo szybkie do wykonania
|
|
#4914 |
|
Rozeznanie
|
glodna jestem i mam zrobic rybe.
zeby bylo szybciej chce z mikrofali ale nie mam pomyslu jak ja zrobic macie jakies propozycje? dzisiaj mam dzien P |
|
|
|
#4915 |
|
Raczkowanie
|
wiem , jestem monotematyczna ale uwielbiam wasze wiadomosci
te wszystkie grzeszki to pikus ! najwazniejsze ze wracamy na dobra dukanowska droge! trudno sie przestawic po tylu latach beztroskiego jedzenia...damy rade ! ja myslalam, ze sie wczoraj zaslinie jak sasiadka przyszla ze swiezo upieczona szarlotka!!!!ugoyowalam kisiel(chyba nie wolno!) i dodalam slodzik-uratowal mi zycie ...tutaj chlodno(Dublin) ,zazdroszcze wam pogody!
|
|
|
|
#4916 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jutro biore sie za pieczenie tego cuda!! Cytat:
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
tak przeczytałam. książke mam tez w domu która czytam wiec tak troche sie orientuje. to czego nie bede wiedziała mam nadzieje ze sie od Was dowiem ale jak na chwile obecna to nie jest źle.
drugi dzien praktycznie za mna i czuje sie dobrze. az tak dziwnie ze moge jesc ile chce, zwlaszcza ze przedtem byłam raczej na "skromnej" diecie
Nie rezygnuj z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu... Czas i tak upłynie... Ból jest przemijający... Ale skutki rezygnacji pozostają na całe życie... Problemem w moim życiu i w życiu innych ludzi nie jest brak wiedzy co zrobić... Ale brak robienia tego...
|
|
|
|
#4918 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki wlasnie piecze mi sie chlebek! nie pamietam od kogo przepis ,dam znac czy sie uda! pachnie pysznie!
|
|
|
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny! Nie lamac sie tu i mysli podstepne odgonic
Ja dzis kompletnie bez apetytu. Az sie mocno zdziwilam. Zeby do 19 przetrwac o puszce tunczyka i udku z kurczaka? Wracalam do domu i uswiadomilam sobie, ze cholerka, wypic 2 litry wody wypilam ale oprocz tego do brzucha za duzo nie wrzucilam. No wiec po powrocie zgrilowalam sobie takie kabanoski wolowe, zrobilam dip z jogurtu naturalnego 0% z czosnkiem i bazylia oraz zielonym pieprzem i wcielam. Ehh musze jeszcze otreby przyjac, obowiazkowo, skoro mnie tak za ich nie jedzenie przegoniliscie ![]() Co to szynki parmenskiej, to owszem wzielam z angielskiej strony. Ale widzialam kiedys w lidlu....Kiedys tez rzucila mi sie oczy w jakims polskim markecie, tylko niestety nie pamietam juz gdzie. Gdyby taka odtluszcona dorwac, to mozna by zrobic zawijance z wiesniakiem, cebylka i przyprawami i dip czosnkowy do tego ![]() Mysle, ze jutro wyczaruje dukanowa pizze. Probowalyscie? Jak dukalam w zeszlym roku, to pare razy sobie 'strzelilam'
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

Dzis bylam milo zaskoczona- wczoraj mialam dietowy kryzys czyli zjedzenie pieczywa z maslem i niedozwolonej salatki z dresingiem i...ciasteczek, a tu dzis - spadek wagi
wiec dzisiaj normalnie PW i bede szla trybem 1/1 bo nie dam rady bez warzyw przez tyle dni gdy jest tyle nowalijek

ale dziękuję

Nie wiem czym się różni (dla mnie niczym) od klasycznego, ale ten jej zasmakował.

... chyba