|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Nie przejmuj się, to woda, na PW czasem waga wzrasta właśnie z powodu wody, zawierają ją warzywa...
Na dukanie od 28.06.2010 było 90kg ![]() jest 66 ![]() będzie 63 - 62 (60???) ![]() Od 26 lutego trwa faza III Edytowane przez frais Czas edycji: 2011-03-23 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Raczkowanie
|
Hej, oto mój dzień P, z którego jestem bardzo niezadowolona! Nie miałam zbytnio weny ani czasu, cały czas byłam głodna, zapychałam się tym co było pod ręką i w efekcie zjadłam zdecydowanie za dużo nabiału
![]() ![]() 6.00 - pół pizzy dukana z szynką, ziołami, koncentratem pom, zapieczona pod serkiem homo 8.00 - szklanka mleka 0,5% ze słodzikiem i aromatem, kilka plasterków szynki z farszem z twarogu chudego 10.00 - zupa koperkowa na jogurcie z białkami z 2 jajek 12.00 - serek wiejski 150g 15.00 - coś a'la zupa mleczna: 200ml mleka + słodzik, aromat + 100g twarogu + łyżka otrębów 17.00 - 4 kotleciki z mielonego morszczuka, jajka, cebuli, szczypiorku, serka homo 19.30 - filet z morszczuka w sosie jogurtowo-czosnkowym Bardzo źle? :/
#813 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tiramisu Biszkopt: 4 jaja 3-4 łyżki (płaskie) skrobi [ostatnio robię inaczej: 2 płaskie łyżki skrobi i 2 łyżki otrębów zmielonych] słodzik- ja rozpuszczam 10 tabletek 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat waniliowy żółtka ucieram mikserem ze słodzikiem i aromatem. Dodaję skrobie i proszek- miksuję. Na koniec mieszam łyżką dodając ubite biała. Piekę 20-25 minut w 180 stopniach w tortownicy. Wyjmuje i studzę poza blachą. Do nasączenia biszkopta parzę mocna kawę. Jak przestygnie daje aromat tiramisu, jak nie miałam dawałam rumowy- 5 kropli Kawę stawiam do lodówki i robię masę serową. masa serowa: ser twarożkowy np. president lub dr. Oetker- około 600 g jogurt naturalny- 150-200 g pół szklanki wrzątku 2,5 łyżeczki żelatyny 15-20 tabletek słodzika W wodzie rozpuszczam słodzik i żelatynę. Czekam aż lekko przestygnie i miksuje z serem i jogurtem dodając powoli do tej masy. Upieczony wczesniej biszkopt kroje w paski i na mniejsze kawałki. Każdy kawałek wkładam do kawy z aromatem i układam na dnie naczynia. Gdy jest zakryte biszkoptem wylewam częśc masy serowej. Układam kolejną warstwę nasączonego biszkopta i znów masę serową. Posypuje lekko kakao i wstawiam na noc do lodówki ![]() Rano wyjmuję, kroję, jem i chudnę ![]() Ten przepyszny deser jest autorstwa jednej z moich wirtualnych koleżanek - siostry w dukanie z innego forum... Smacznego!
![]() |
#815 |
404 Not Found
|
A jeszcze nie wiem dokładnie, jesteśmy na etapie załatwiania aktu urodzenia. Po jego złożeniu czeka się mniej więcej miesiąc.
![]() Dziękuję. Małżeństwo dukanowo-forumowe. Nieźle brzmi. ![]() (Kto by pomyślał, na pewno nie ja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Rozeznanie
|
Zawsze do usług...
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Zmywam się, jestem jakoś zmęczona, jeszcze pranie z automatu muszę wyciągnąć i troszkę poprasować... Dzisiejsze Vacu dało mi wycisk, dałam sobie na większe obciązenie stepper, oby tylko moje skrzepy w nodze się nie poodrywały, bo skończę jak Skolimowska, u św Piotra... Bynajmniej nie Dukana... Dobranoc...
Na dukanie od 28.06.2010 było 90kg ![]() jest 66 ![]() będzie 63 - 62 (60???) ![]() Od 26 lutego trwa faza III Edytowane przez frais Czas edycji: 2011-03-23 o 20:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() baby a ja prosze o sprawdzony przepis na babke...wiem, ze byl tu podawany tysiac razy ale ja dzisiaj dopiero zakupilam sobie foremke babkowa bo mojego malego piekarnika ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Raczkowanie
|
Ja murzynka zawsze robie z tego przepisu i wychodzi bardzo dobry
![]() Murzynek składniki: - 3 jajka + 2 białka - 5 łyżek otrębów pszennych - 4 łyżki skrobi kukurydzianej - 4 łyżki mleka w proszku - 4 łyżki mleka w płynie - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - czubata łyżka kakao - 1/2 dużego jogurtu naturalnego (u mnie grecki light) - ok. 24 tabletek słodzika (rozkruszyć) - kilka kropel aromatu (u mnie rumowy) - szczypta soli Żółtka oddzielić od białek. Do 3 żółtek dodać zmielone otręby, skrobię, mleko (jedno i drugie), proszek do pieczenia, kakao, jogurt i słodzik. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, ostrożnie dodać do masy i dokładnie wymieszać. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec ok 30-40 minut. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Niestety na babke nie mam ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez WithYou xx3 Czas edycji: 2011-03-23 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
Niestety nie stosuje jeszcze dietki wiec nie pomogę
![]() ![]() ![]()
#821 |
Zadomowienie
|
Witam Was,jestem na diecie od 16.02.11r.,cały ten czas zaglądam tu do was i nauczyłam się dużo,książka Dukana przeczytana,test zrobiony(7 dni uderzeniówki),miałam 115 kg jak rozpoczęłam(wiem,spaślun straszny)po ciąży mi zostało ale jakoś nie miałam motywacji,w międzyczasie były różne diety i efekty jojo. Mam 165cm wzrostu a papcio Dukan wyliczył mi najniższą wagę do 70,2kg, schudłam już 6kg(razem -21 cm ogólnie bo po miesiącu zmierzyłam się) ale wydaje mi się,że to za mało? Idę 5/5,a może inny tryb byłby lepszy,co wy na to? Wiem ,że przede mną długa droga ale postram się jak NIGDY. KOCHANE jesteście dla mnie jak GURU. Zbliża się @ więc proszę o wskazówki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Jestem tu nowa. Melduje przeczytany watek od poczatku i oczywiscie ksiazke ![]() Dzisiaj przezylam 2 dzien fazy I ![]() ![]() W takich momentach wlaczam forum i od razu wracam na dobra droge ![]() Raz juz rozpoczelam diete i poleglam na samym poczatku II fazy. Teraz nie zamierzam sie poddawac. Zamierzam zaczac II fase w trybie 1/1 albo 2/2. Schudnac chcialam juz 2 lata temu okolo 5-6kg (przy wadze 65kg), jednak pozniej poznalam mojego Ukochanego i tak sobie dogadzalismy, ze obydwoje przytylismy (ja do wagi 73kg). 8kg wiecej w rok ![]() Dziekuje ze jestescie i licze na wzajemne wsparcie ![]()
#823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
że nie często tu bywasz ze względu na fazę 2,5) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Rozeznanie
|
jaka to faza 2,5 ?? ;>
swoja droga dzisiaj ja blagam o baciki. pojechalalm odwiedzic mojego bratanka, jedzeie jakie ze soba zabralam szybko zjadlam no i nie mialam serca prosic bratowej o zrobienie czegos dietetycznego. wiec niestety zjadlam 3 kromki chleba [razowego na zakwasie :P] z pieczarami i keczapem. ale jutro ponoc sniadanie dostane dietetyczne a obiad robia w parowarze, wiec jest nadzieja. ale serio, urodzila dziecko 14 dni temu, kto by mial czas kurna mi specjalnie kolacje robic? mam nadzieje ze mnie to nijak nie podlamie. w kazdym badz razie nie mam zamiaru sie podlamywac. no ale baty i tak poprosze ![]()
#825 | |
Zadomowienie
|
Przepraszam,że się nie przywitałam. Witam Was,jestem na diecie od 16.02.11r.,cały ten czas zaglądam tu do was i nauczyłam się dużo,książka Dukana przeczytana,test zrobiony(7 dni uderzeniówki),miałam 115 kg jak rozpoczęłam(wiem,spaślun straszny)po ciąży mi zostało ale jakoś nie miałam motywacji,w międzyczasie były różne diety i efekty jojo. Mam 165cm wzrostu a papcio Dukan wyliczył mi najniższą wagę do 70,2kg, schudłam już 6kg(razem -21 cm ogólnie bo po miesiącu zmierzyłam się) ale wydaje mi się,że to za mało? Idę 5/5,a może inny tryb byłby lepszy,co wy na to? Wiem ,że przede mną długa droga ale postram się jak NIGDY. KOCHANE jesteście dla mnie jak GURU. Zbliża się @ więc proszę o wskazówki!
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez nikamo36 Czas edycji: 2011-03-24 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Podróżniczka
|
Witam Dukanki
![]() Wcinam wlasnie sniadanko...ruloniki szyneczkowe z serkiem wiejskim...pyszotka ![]() ![]() Czas zabrac sie za prace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny! Podglądam Was od kilku dni i postanowiłam się ujawnić, żeby zasięgnąć rady.
Moje BMI jest w normie, ale chcę schudnąć 5 kilo, żeby lepiej wyglądać i lepiej się czuć (obiecuję, że nawet gdy mi tyle ubędzie, nie będzie żadnej niedowagi). Właśnie rozpoczęłam II fazę. Książkę czytałam i niby wiem, że Dukan nie wprowadza ograniczeń w ilości posiłków, ale obawiam się że jem zbyt dużo. (To pierwsza moja dieta, na której nie chodzę głodna i choć brzmi to paradoksalnie martwi mnie to). Produkty wybieram zgodnie z zasadami diety, tego jestem pewna, czytam uważnie etykietki. Oceńcie proszę mój jadłospis. Przepisowe 3 łyżki otrębów zjadam codziennie w postaci chlebka. Wychodzi 5 malutkich kromeczek dziennie. Piję mnóstwo (10-12 kubków) niesłodzonej herbaty i wodę (to nie związku z odchudzaniem, mam tak zawsze). Każdego dnia jem jakieś „słodycze” (bez słodkiego żyć nie mogę). Jak dotąd był to sernik (wczoraj zrobiłam ptasie mleczko). Pochłanianie słodziku oceniam na jedną, max dwie łyżeczki dziennie. Wczoraj PW: -ok. 200 g serka wiejskiego lekkiego, paczuszka marchewkowych chipsów -ok. 10 dag szynki z kurczaka -2 średnie gołąbki z trzema kromeczkami chleba -dwie kromeczki chleba posmarowane serkiem topionym (robionym samodzielnie z odtłuszczonego twarogu) z wędlinką, kawałek sernika Niedziela P: -ok. 200 g odtłuszczonego twarogu z kilkoma plasterkami szynki - jajecznica z trzech jajek z kawiorem i trzy kromeczki chleba - dwie kromeczki chleba posmarowane serkiem topionym (robionym samodzielnie z odtłuszczonego twarogu) z wędlinką, kawałek sernika (normalnie zjadłabym jeszcze coś na drugie śniadanie, pewnie wieśniaka, ale byłam poza domem i nie było możliwości) Jak to wszystko spisałam to nie wydaje mi się już, żeby to było tak dużo, ale po takim obiadku (jak gołąbki, czy jajecznica) czuję się naprawdę najedzona (choć nie przejedzona). Nie wiem, czy to dobrze. W przyszłym tygodniu planuję zrobić pizzę. Z 3 łyżek otrębów zrobię ciasto na spód, mam już ser herceński do posypania, poza tym koncentrat, pieczarki i szynka. Jak sobie pomyślę o takiej pysznej pizzy to wydaje mi się to niemożliwe, żeby to było dietetyczne jedzenie ![]() Gratuluje Wam wspaniałych efektów i silnej woli. Te wszystkie Wasze stracone kilogramy na prawdę motywują do odchudzania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Jesz za na malo wiec sie dziwie jak mozesz czuc sie aż taka przejedzona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
Nie przejedzona, tylko najedzona.
Wybaczcie, ale inne diety, które stosowałam (całe mnóstwo) nigdy nie pozwalały na jedzenie nieograniczonych ilości. Czuję się z tym dziwnie, że w każdej chwili jak poczuje się głodna mogę sobie zjeść. Moje rozterki wynikają głównie z przeświadczenia, że na diecie należy wszystko ograniczać i absolutnie się nie najadać. Jeszcze TZ mnie dołuje, bo opowiadam mu co będę gotować i słyszę "pizza? sernik? to niby ma odchudzać?" I wtedy się zaczynam zastanawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Podróżniczka
|
Masz jesc dozwolone rzeczy na danej fazie...a czy to pod postacią pizzy czy np samego twarogu to już jest Twój wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nadal mnie męczy mega katar i kaszel ale na wadze spadło 0,5 ![]()
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Wtajemniczenie
|
A ja dziś @ dostałam i waga na + :/ buuuu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Przyczajenie
|
Hej kobietki... taki ładny dzień a u mnie po PW wzrost +o,9 ;( straszneee to ehhh
![]() ![]()
#834 |
Podróżniczka
|
Brauerka gratuluje spadku
![]() A wzrostami sie dziewczyny nie przejmujcie... czasami tak bywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Troche tu nie zagladalam, a tu juz nowa czesc ![]() ![]() Piekny dzis dzionek mamy , to jedyna pociecha. Zwaze sie za 2 dni.....zobaczymy co nam waga pokaze... |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Zadomowienie
|
a mi padla bateria w wadze
![]() jakos sie nie spiesze z kupnem nowet baterii, funduje sobie dzieki temu maly odwyk od codziennego wazenia.
#837 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Edytowane przez kasiaczek_89 Czas edycji: 2011-03-24 o 10:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Czekam na Ragnarok
|
![]() Babka piaskowa - 5 jajek, 6 łyżek otrębów owsianych, 15 tab słodzika, aromaty, szczypta proszku do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy słodzik (rozpuszczony w minimalnej ilości wrzącej wody), aromaty, proszek, otręby. Miksujemy. Mieszamy (łyżką) białka z masą, wylewamy do formy (najlepiej silikonowej). Na termoobiegu w 150st. robi się 32-33min. |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |||
Rozeznanie
|
WITAM NOWE DUKANKI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
GDZIE SĄ WARZYWA NA PW?NIe dbasz o własne zdrowie.! głodówka ![]() Co prawda ja przez ostatnie dni mam też problem z jedzeniem i można by powiedzieć "przyganiał kocioł garnkowi". Ale BARDZO MNIE TO MARTWI i dziś będę jeść na siłę. ![]() Dlatego diety typu 1000 kcal są do bani. Jeść i ćwiczyć- tak trzeba (na Dukanie raczej nie ćwiczę ![]()
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-03-24 o 11:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich Wytrwaluchów
![]() ![]() Dziś miałam ochotę na coś co kiedyś bym nazwała ziemniacznym, czyli kopytka, teraz z racji możliwości zabieram się do leniwych , zabieram się do robienia . Danie prościutkie a ile radości ![]() Pozdrawiam Wszystkich !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.