Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 17:30   #811
frais
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19

Cytat:
Napisane przez pocokomunazwa Pokaż wiadomość
dziś drugi warzywny dzień i po pierwszym +0,3 kg
Nie przejmuj się, to woda, na PW czasem waga wzrasta właśnie z powodu wody, zawierają ją warzywa...
będzie 63 - 62 (60???)
Od 26 lutego trwa faza III

Edytowane przez frais
Czas edycji: 2011-03-23 o 17:32
frais jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 18:29   #812
Guniella
Raczkowanie

Hej, oto mój dzień P, z którego jestem bardzo niezadowolona! Nie miałam zbytnio weny ani czasu, cały czas byłam głodna, zapychałam się tym co było pod ręką i w efekcie zjadłam zdecydowanie za dużo nabiału Mam nadzieję, że nie będzie jakichś strasznych konsekwencji...

6.00 - pół pizzy dukana z szynką, ziołami, koncentratem pom, zapieczona pod serkiem homo
8.00 - szklanka mleka 0,5% ze słodzikiem i aromatem, kilka plasterków szynki z farszem z twarogu chudego
10.00 - zupa koperkowa na jogurcie z białkami z 2 jajek
12.00 - serek wiejski 150g
15.00 - coś a'la zupa mleczna: 200ml mleka + słodzik, aromat + 100g twarogu + łyżka otrębów
17.00 - 4 kotleciki z mielonego morszczuka, jajka, cebuli, szczypiorku, serka homo
19.30 - filet z morszczuka w sosie jogurtowo-czosnkowym

Bardzo źle? :/
Stary 2011-03-23, 18:31   #813
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frais Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, to woda, na PW czasem waga wzrasta właśnie z powodu wody, zawierają ją warzywa...
A u mnie zastój... już kilka dni z rzędu wkurz\a mnie to... i jeszcze zbliża mi sie @ i ochota na słodkie!!!
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 18:37   #814
frais
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
A u mnie zastój... już kilka dni z rzędu wkurz\a mnie to... i jeszcze zbliża mi sie @ i ochota na słodkie!!!
To tu proszę coś na osłodę:

Tiramisu

Biszkopt:
4 jaja
3-4 łyżki (płaskie) skrobi [ostatnio robię inaczej: 2 płaskie łyżki skrobi i 2 łyżki otrębów zmielonych]
słodzik- ja rozpuszczam 10 tabletek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy

żółtka ucieram mikserem ze słodzikiem i aromatem. Dodaję skrobie i proszek- miksuję.
Na koniec mieszam łyżką dodając ubite biała.
Piekę 20-25 minut w 180 stopniach w tortownicy. Wyjmuje i studzę poza blachą.

Do nasączenia biszkopta parzę mocna kawę. Jak przestygnie daje aromat tiramisu, jak nie miałam dawałam rumowy- 5 kropli
Kawę stawiam do lodówki i robię masę serową.

masa serowa:
ser twarożkowy np. president lub dr. Oetker- około 600 g
jogurt naturalny- 150-200 g
pół szklanki wrzątku
2,5 łyżeczki żelatyny
15-20 tabletek słodzika

W wodzie rozpuszczam słodzik i żelatynę. Czekam aż lekko przestygnie i miksuje z serem i jogurtem dodając powoli do tej masy.

Upieczony wczesniej biszkopt kroje w paski i na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek wkładam do kawy z aromatem i układam na dnie naczynia.
Gdy jest zakryte biszkoptem wylewam częśc masy serowej.
Układam kolejną warstwę nasączonego biszkopta i znów masę serową.
Posypuje lekko kakao i wstawiam na noc do lodówki

Rano wyjmuję, kroję, jem i chudnę

Ten przepyszny deser jest autorstwa jednej z moich wirtualnych koleżanek - siostry w dukanie z innego forum... Smacznego!
będzie 63 - 62 (60???)
Stary 2011-03-23, 18:52   #815
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość
Emilia my tez mielismy cywilny w czerwcu a wiesz juz ktorego dnia?
A jeszcze nie wiem dokładnie, jesteśmy na etapie załatwiania aktu urodzenia. Po jego złożeniu czeka się mniej więcej miesiąc.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Emila-gratulacje dla przyszłej panny młodej
Dziękuję. Małżeństwo dukanowo-forumowe. Nieźle brzmi.
(Kto by pomyślał, na pewno nie ja. )
Stary 2011-03-23, 19:01   #816
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
To tu proszę coś na osłodę:

Tiramisu

Biszkopt:
4 jaja
3-4 łyżki (płaskie) skrobi [ostatnio robię inaczej: 2 płaskie łyżki skrobi i 2 łyżki otrębów zmielonych]
słodzik- ja rozpuszczam 10 tabletek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy

żółtka ucieram mikserem ze słodzikiem i aromatem. Dodaję skrobie i proszek- miksuję.
Na koniec mieszam łyżką dodając ubite biała.
Piekę 20-25 minut w 180 stopniach w tortownicy. Wyjmuje i studzę poza blachą.

Do nasączenia biszkopta parzę mocna kawę. Jak przestygnie daje aromat tiramisu, jak nie miałam dawałam rumowy- 5 kropli
Kawę stawiam do lodówki i robię masę serową.

masa serowa:
ser twarożkowy np. president lub dr. Oetker- około 600 g
jogurt naturalny- 150-200 g
pół szklanki wrzątku
2,5 łyżeczki żelatyny
15-20 tabletek słodzika

W wodzie rozpuszczam słodzik i żelatynę. Czekam aż lekko przestygnie i miksuje z serem i jogurtem dodając powoli do tej masy.

Upieczony wczesniej biszkopt kroje w paski i na mniejsze kawałki.
Każdy kawałek wkładam do kawy z aromatem i układam na dnie naczynia.
Gdy jest zakryte biszkoptem wylewam częśc masy serowej.
Układam kolejną warstwę nasączonego biszkopta i znów masę serową.
Posypuje lekko kakao i wstawiam na noc do lodówki

Rano wyjmuję, kroję, jem i chudnę

Ten przepyszny deser jest autorstwa jednej z moich wirtualnych koleżanek - siostry w dukanie z innego forum... Smacznego!
Jesteś kochana trafiłaś idealnie... bo tiramisu to moj ulubiony deser
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 19:47   #817
frais
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Jesteś kochana trafiłaś idealnie... bo tiramisu to moj ulubiony deser
Zawsze do usług...

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Zmywam się, jestem jakoś zmęczona, jeszcze pranie z automatu muszę wyciągnąć i troszkę poprasować... Dzisiejsze Vacu dało mi wycisk, dałam sobie na większe obciązenie stepper, oby tylko moje skrzepy w nodze się nie poodrywały, bo skończę jak Skolimowska, u św Piotra... Bynajmniej nie Dukana...
Dobranoc...
będzie 63 - 62 (60???)

Edytowane przez frais
Czas edycji: 2011-03-23 o 20:04
Stary 2011-03-23, 20:14   #818
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

Tiramisu
fajny pomysł, musze sprobowac w chwili nadmiaru czasu

baby a ja prosze o sprawdzony przepis na babke...wiem, ze byl tu podawany tysiac razy ale ja dzisiaj dopiero zakupilam sobie foremke babkowa bo mojego malego piekarnika i zrobilam z przepisu dukanowablox...i straszny zakalec
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 21:58   #819
WithYou xx3
Raczkowanie

Ja murzynka zawsze robie z tego przepisu i wychodzi bardzo dobry

Murzynek

składniki:
- 3 jajka + 2 białka
- 5 łyżek otrębów pszennych
- 4 łyżki skrobi kukurydzianej
- 4 łyżki mleka w proszku
- 4 łyżki mleka w płynie
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- czubata łyżka kakao
- 1/2 dużego jogurtu naturalnego (u mnie grecki light)
- ok. 24 tabletek słodzika (rozkruszyć)
- kilka kropel aromatu (u mnie rumowy)
- szczypta soli

Żółtka oddzielić od białek. Do 3 żółtek dodać zmielone otręby, skrobię, mleko (jedno i drugie), proszek do pieczenia, kakao, jogurt i słodzik. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, ostrożnie dodać do masy i dokładnie wymieszać. Przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec ok 30-40 minut.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
fajny pomysł, musze sprobowac w chwili nadmiaru czasu

baby a ja prosze o sprawdzony przepis na babke...wiem, ze byl tu podawany tysiac razy ale ja dzisiaj dopiero zakupilam sobie foremke babkowa bo mojego malego piekarnika i zrobilam z przepisu dukanowablox...i straszny zakalec

Niestety na babke nie mam Ale też chetnie bym spróbowała Podzielcie sie jakims przepisem

Edytowane przez WithYou xx3
Czas edycji: 2011-03-23 o 21:49
WithYou xx3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:15   #820
zabunia3001
Raczkowanie

Niestety nie stosuje jeszcze dietki wiec nie pomogę ale za to nabiorę dużo wiedzy przy Was Dzięki!

zabunia3001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:28   #821
nikamo36
Zadomowienie

Witam Was,jestem na diecie od 16.02.11r.,cały ten czas zaglądam tu do was i nauczyłam się dużo,książka Dukana przeczytana,test zrobiony(7 dni uderzeniówki),miałam 115 kg jak rozpoczęłam(wiem,spaślun straszny)po ciąży mi zostało ale jakoś nie miałam motywacji,w międzyczasie były różne diety i efekty jojo. Mam 165cm wzrostu a papcio Dukan wyliczył mi najniższą wagę do 70,2kg, schudłam już 6kg(razem -21 cm ogólnie bo po miesiącu zmierzyłam się) ale wydaje mi się,że to za mało? Idę 5/5,a może inny tryb byłby lepszy,co wy na to? Wiem ,że przede mną długa droga ale postram się jak NIGDY. KOCHANE jesteście dla mnie jak GURU. Zbliża się @ więc proszę o wskazówki!
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-23, 22:28   #822
rybchoux
Przyczajenie

GG do rybchoux

Czesc Dziewczyny
Jestem tu nowa. Melduje przeczytany watek od poczatku i oczywiscie ksiazke

Dzisiaj przezylam 2 dzien fazy I Jak sie czyta wasze posty to nabieram motywacji do dalszego "dukania" i uwierzcie pomaga w trudnych chwilach, jak ma sie ochote siegnac nawet nie tyle po cos slodkiego, ale zwykle jablko.
W takich momentach wlaczam forum i od razu wracam na dobra droge

Raz juz rozpoczelam diete i poleglam na samym poczatku II fazy. Teraz nie zamierzam sie poddawac.

Zamierzam zaczac II fase w trybie 1/1 albo 2/2.

Schudnac chcialam juz 2 lata temu okolo 5-6kg (przy wadze 65kg), jednak pozniej poznalam mojego Ukochanego i tak sobie dogadzalismy, ze obydwoje przytylismy (ja do wagi 73kg). 8kg wiecej w rok (tak mi milosc sluzy- wiem, dobra wymowka)!
Dziekuje ze jestescie i licze na wzajemne wsparcie

Cel: 60
kg

Faza I: 22.03.2011-25.03.2011
Faza II: 26.03.2011-.... (wg testu Dukana 01.06.2011)

rybchoux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 22:44   #823
nikamo36
Zadomowienie

Cytat:
dzieki, utrata dziecka to chyba najgorsza rzecz jaka moze spotkac kobiete.... odreagowalam czekolada ale ciesze sie ze zyje.. wiem troche egoistyczne podejscie ale mam dla kogo zyc
gratuluje wynikow, pieknie schudlas, oby tak dalej
Jestem nowa na tym wątku ale wiem co to znaczy stracić najukochańszą istotę jaką można mieć,też byłam w takiej sytuacji ponad 10 lat temu, moje życie straciło sens ale najważniejsze było to,że mój Tż podzielał to co czułam i dodawał mi otuchy! Potem pojawło się nowe życie i wszystko wróciło do normy(po dwóch misiącach-Palec Boży),życzę Ci tego co najlepsze!(bo wiem
że nie często tu bywasz ze względu na fazę 2,5)
Stary 2011-03-23, 22:51   #824
jolkah
Rozeznanie

jaka to faza 2,5 ?? ;>

swoja droga dzisiaj ja blagam o baciki. pojechalalm odwiedzic mojego bratanka, jedzeie jakie ze soba zabralam szybko zjadlam no i nie mialam serca prosic bratowej o zrobienie czegos dietetycznego. wiec niestety zjadlam 3 kromki chleba [razowego na zakwasie :P] z pieczarami i keczapem. ale jutro ponoc sniadanie dostane dietetyczne a obiad robia w parowarze, wiec jest nadzieja. ale serio, urodzila dziecko 14 dni temu, kto by mial czas kurna mi specjalnie kolacje robic?
mam nadzieje ze mnie to nijak nie podlamie. w kazdym badz razie nie mam zamiaru sie podlamywac.

no ale baty i tak poprosze

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 23:06   #825
nikamo36
Zadomowienie

Przepraszam,że się nie przywitałam. Witam Was,jestem na diecie od 16.02.11r.,cały ten czas zaglądam tu do was i nauczyłam się dużo,książka Dukana przeczytana,test zrobiony(7 dni uderzeniówki),miałam 115 kg jak rozpoczęłam(wiem,spaślun straszny)po ciąży mi zostało ale jakoś nie miałam motywacji,w międzyczasie były różne diety i efekty jojo. Mam 165cm wzrostu a papcio Dukan wyliczył mi najniższą wagę do 70,2kg, schudłam już 6kg(razem -21 cm ogólnie bo po miesiącu zmierzyłam się) ale wydaje mi się,że to za mało? Idę 5/5,a może inny tryb byłby lepszy,co wy na to? Wiem ,że przede mną długa droga ale postram się jak NIGDY. KOCHANE jesteście dla mnie jak GURU. Zbliża się @ więc proszę o wskazówki!

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Cytat:
witam po przerwie... straszne tesknilam za wami i nie ukryje ze od czasu do czasu zagladalam powoli wracam do siebie choc nie jest latwo.. grzeszylam i to sporo, swiadomie i bez poczucia winy... jutro sie zwaze zeby sprawdzic szkody... bede na fazie 2,5 bo nie dam rady wrocic na II potrzebuje was zeby nie poplynac i nie zaprzepascic wszystkiego...
Taka,oby było ok.po tym co przeszła!

Edytowane przez nikamo36
Czas edycji: 2011-03-24 o 00:10
Stary 2011-03-24, 07:29   #826
moniczorek
Podróżniczka

Witam Dukanki

Wcinam wlasnie sniadanko...ruloniki szyneczkowe z serkiem wiejskim...pyszotka i oczywiscie popijam ukochana kawka, bo bez tego to ani rusz z rana

Czas zabrac sie za prace
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 07:57   #827
Aralia83
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny! Podglądam Was od kilku dni i postanowiłam się ujawnić, żeby zasięgnąć rady.

Moje BMI jest w normie, ale chcę schudnąć 5 kilo, żeby lepiej wyglądać i lepiej się czuć (obiecuję, że nawet gdy mi tyle ubędzie, nie będzie żadnej niedowagi).

Właśnie rozpoczęłam II fazę.
Książkę czytałam i niby wiem, że Dukan nie wprowadza ograniczeń w ilości posiłków, ale obawiam się że jem zbyt dużo. (To pierwsza moja dieta, na której nie chodzę głodna i choć brzmi to paradoksalnie martwi mnie to).
Produkty wybieram zgodnie z zasadami diety, tego jestem pewna, czytam uważnie etykietki.

Oceńcie proszę mój jadłospis.
Przepisowe 3 łyżki otrębów zjadam codziennie w postaci chlebka. Wychodzi 5 malutkich kromeczek dziennie. Piję mnóstwo (10-12 kubków) niesłodzonej herbaty i wodę (to nie związku z odchudzaniem, mam tak zawsze).
Każdego dnia jem jakieś „słodycze” (bez słodkiego żyć nie mogę). Jak dotąd był to sernik (wczoraj zrobiłam ptasie mleczko). Pochłanianie słodziku oceniam na jedną, max dwie łyżeczki dziennie.

Wczoraj PW:
-ok. 200 g serka wiejskiego lekkiego, paczuszka marchewkowych chipsów
-ok. 10 dag szynki z kurczaka
-2 średnie gołąbki z trzema kromeczkami chleba
-dwie kromeczki chleba posmarowane serkiem topionym (robionym samodzielnie z odtłuszczonego twarogu) z wędlinką, kawałek sernika

Niedziela P:
-ok. 200 g odtłuszczonego twarogu z kilkoma plasterkami szynki
- jajecznica z trzech jajek z kawiorem i trzy kromeczki chleba
- dwie kromeczki chleba posmarowane serkiem topionym (robionym samodzielnie z odtłuszczonego twarogu) z wędlinką, kawałek sernika

(normalnie zjadłabym jeszcze coś na drugie śniadanie, pewnie wieśniaka, ale byłam poza domem i nie było możliwości)

Jak to wszystko spisałam to nie wydaje mi się już, żeby to było tak dużo, ale po takim obiadku (jak gołąbki, czy jajecznica) czuję się naprawdę najedzona (choć nie przejedzona). Nie wiem, czy to dobrze. W przyszłym tygodniu planuję zrobić pizzę. Z 3 łyżek otrębów zrobię ciasto na spód, mam już ser herceński do posypania, poza tym koncentrat, pieczarki i szynka. Jak sobie pomyślę o takiej pysznej pizzy to wydaje mi się to niemożliwe, żeby to było dietetyczne jedzenie

Gratuluje Wam wspaniałych efektów i silnej woli. Te wszystkie Wasze stracone kilogramy na prawdę motywują do odchudzania
Aralia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:07   #828
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Aralia83 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Podglądam Was od kilku dni i postanowiłam się ujawnić, żeby zasięgnąć rady.

Moje BMI jest w normie, ale chcę schudnąć 5 kilo, żeby lepiej wyglądać i lepiej się czuć (obiecuję, że nawet gdy mi tyle ubędzie, nie będzie żadnej niedowagi).

Książkę czytałam i niby wiem, że Dukan nie wprowadza ograniczeń w ilości posiłków, ale obawiam się że jem zbyt dużo. (To pierwsza moja dieta, na której nie chodzę głodna i choć brzmi to paradoksalnie martwi mnie to).
Produkty wybieram zgodnie z zasadami diety, tego jestem pewna, czytam uważnie etykietki.

Przepisowe 3 łyżki otrębów zjadam codziennie w postaci chlebka. Wychodzi 5 malutkich kromeczek dziennie. Piję mnóstwo (10-12 kubków) niesłodzonej herbaty i wodę (to nie związku z odchudzaniem, mam tak zawsze).
Każdego dnia jem jakieś „słodycze” (bez słodkiego żyć nie mogę). Jak dotąd był to sernik (wczoraj zrobiłam ptasie mleczko). Pochłanianie słodziku oceniam na jedną, max dwie łyżeczki dziennie.

Wczoraj PW:
-dwie kromeczki chleba posmarowane serkiem topionym (robionym samodzielnie z odtłuszczonego twarogu) z wędlinką, kawałek sernika

Niedziela P:
- dwie kromeczki chleba posmarowane serkiem topionym (robionym samodzielnie z odtłuszczonego twarogu) z wędlinką, kawałek sernika

(normalnie zjadłabym jeszcze coś na drugie śniadanie, pewnie wieśniaka, ale byłam poza domem i nie było możliwości)

Jak to wszystko spisałam to nie wydaje mi się już, żeby to było tak dużo, ale po takim obiadku (jak gołąbki, czy jajecznica) czuję się naprawdę najedzona (choć nie przejedzona). Nie wiem, czy to dobrze. W przyszłym tygodniu planuję zrobić pizzę. Z 3 łyżek otrębów zrobię ciasto na spód, mam już ser herceński do posypania, poza tym koncentrat, pieczarki i szynka. Jak sobie pomyślę o takiej pysznej pizzy to wydaje mi się to niemożliwe, żeby to było dietetyczne jedzenie

Gratuluje Wam wspaniałych efektów i silnej woli. Te wszystkie Wasze stracone kilogramy na prawdę motywują do odchudzania
Sorki, ale dla mnie to nie dieta tylko głodówka
Jesz za na malo wiec sie dziwie jak mozesz czuc sie aż taka przejedzona.
Stary 2011-03-24, 08:31   #829
Aralia83
Raczkowanie

Nie przejedzona, tylko najedzona.

Wybaczcie, ale inne diety, które stosowałam (całe mnóstwo) nigdy nie pozwalały na jedzenie nieograniczonych ilości.

Czuję się z tym dziwnie, że w każdej chwili jak poczuje się głodna mogę sobie zjeść.
Moje rozterki wynikają głównie z przeświadczenia, że na diecie należy wszystko ograniczać i absolutnie się nie najadać.

Jeszcze TZ mnie dołuje, bo opowiadam mu co będę gotować i słyszę "pizza? sernik? to niby ma odchudzać?" I wtedy się zaczynam zastanawiać...
Aralia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 08:37   #830
moniczorek
Podróżniczka

Masz jesc dozwolone rzeczy na danej fazie...a czy to pod postacią pizzy czy np samego twarogu to już jest Twój wybór
Stary 2011-03-24, 08:45   #831
Brauerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Witam Dukanki

Wcinam wlasnie sniadanko...ruloniki szyneczkowe z serkiem wiejskim...pyszotka i oczywiscie popijam ukochana kawka, bo bez tego to ani rusz z rana

Czas zabrac sie za prace
No to miałyśmy dzis to samo na śniadanie
Nadal mnie męczy mega katar i kaszel ale na wadze spadło 0,5
21.03 - 66,5

MY
http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png
Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny
http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png
Brauerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:49   #832
Dzastin08
Wtajemniczenie

A ja dziś @ dostałam i waga na + :/ buuuu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 08:58   #833
esperaanzaa
Przyczajenie

Hej kobietki... taki ładny dzień a u mnie po PW wzrost +o,9 ;( straszneee to ehhh dziś same proteiny.. dodatkowo mi się pokomplikowało wszystko , bo miałam spędzić weekend z moim chłopakiem, bo zyjemy na odległość i niewiadomo czy wypali, bo w Niedziele muszę iść do szpitala , bo w Poniedziałek mam operację.. nic aż tak poważnego, ale jednak..

wymarzona waga: 74kg
esperaanzaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:00   #834
moniczorek
Podróżniczka

Brauerka gratuluje spadku

A wzrostami sie dziewczyny nie przejmujcie... czasami tak bywa
Stary 2011-03-24, 09:07   #835
joanasz
Rozeznanie

Hejka
Troche tu nie zagladalam, a tu juz nowa czesc - nie powiem , ktora to juz moja juz niedlugo rocznica z dukanem -az wstyd sie przyznac.
Piekny dzis dzionek mamy , to jedyna pociecha. Zwaze sie za 2 dni.....zobaczymy co nam waga pokaze...
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 09:56   #836
anaiss86
Zadomowienie

a mi padla bateria w wadze ostatnie co widzialam wczoraj to 81,9 czyli pierwszy cel co raz blizej. Jednak do 69 to mi jeszcze hohoho....
jakos sie nie spiesze z kupnem nowet baterii, funduje sobie dzieki temu maly odwyk od codziennego wazenia.

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 10:19   #837
kasiaczek_89
Raczkowanie

Dzień doberek A u mnie już @spóźnia się ponad tydzień. Wiem, że to przez zmianę nawyków żywieniowych, ale mam już dość tego czekania i słabego samopoczucia. Niech w końcu przyjdzie (pierwszy raz w życiu chyba to mówię :P)

Edytowane przez kasiaczek_89
Czas edycji: 2011-03-24 o 10:23
kasiaczek_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-24, 10:28   #838
Fenris
Czekam na Ragnarok

Babka piaskowa - 5 jajek, 6 łyżek otrębów owsianych, 15 tab słodzika, aromaty, szczypta proszku do pieczenia.

Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Do żółtek dodajemy słodzik (rozpuszczony w minimalnej ilości wrzącej wody), aromaty, proszek, otręby. Miksujemy.

Mieszamy (łyżką) białka z masą, wylewamy do formy (najlepiej silikonowej). Na termoobiegu w 150st. robi się 32-33min.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 11:16   #839
Iloa
Rozeznanie

WITAM NOWE DUKANKI
Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Witam Was,jestem na diecie od 16.02.11r.,cały ten czas zaglądam tu do was i nauczyłam się dużo,książka Dukana przeczytana,test zrobiony(7 dni uderzeniówki),miałam 115 kg jak rozpoczęłam(wiem,spaślun straszny)po ciąży mi zostało ale jakoś nie miałam motywacji,w międzyczasie były różne diety i efekty jojo. Mam 165cm wzrostu a papcio Dukan wyliczył mi najniższą wagę do 70,2kg, schudłam już 6kg(razem -21 cm ogólnie bo po miesiącu zmierzyłam się) ale wydaje mi się,że to za mało? Idę 5/5,a może inny tryb byłby lepszy,co wy na to? Wiem ,że przede mną długa droga ale postram się jak NIGDY. KOCHANE jesteście dla mnie jak GURU. Zbliża się @ więc proszę o wskazówki!
5/5 -3/3 -4/3 -2/2- 1/1(ja) --jak komu wygodniej
Cytat:
Napisane przez rybchoux Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Jestem tu nowa. Melduje przeczytany watek od poczatku i oczywiscie ksiazke

Dzisiaj przezylam 2 dzien fazy I Jak sie czyta wasze posty to nabieram motywacji do dalszego "dukania" i uwierzcie pomaga w trudnych chwilach, jak ma sie ochote siegnac nawet nie tyle po cos slodkiego, ale zwykle jablko.
W takich momentach wlaczam forum i od razu wracam na dobra droge

Raz juz rozpoczelam diete i poleglam na samym poczatku II fazy. Teraz nie zamierzam sie poddawac.

Zamierzam zaczac II fase w trybie 1/1 albo 2/2.

Schudnac chcialam juz 2 lata temu okolo 5-6kg (przy wadze 65kg), jednak pozniej poznalam mojego Ukochanego i tak sobie dogadzalismy, ze obydwoje przytylismy (ja do wagi 73kg). 8kg wiecej w rok (tak mi milosc sluzy- wiem, dobra wymowka)!
Dziekuje ze jestescie i licze na wzajemne wsparcie
mnie tez czytanie forum pomaga w chwilach zwątpienia

Cytat:
Napisane przez Aralia83 Pokaż wiadomość

Wczoraj PW:

Niedziela P:

GDZIE SĄ WARZYWA NA PW?NIe dbasz o własne zdrowie.!

głodówka, poniżej 1000 kcal. WIĘCEJ MIĘSA, RYB!!!!!!!!!!!!!!

Co prawda ja przez ostatnie dni mam też problem z jedzeniem i można by powiedzieć "przyganiał kocioł garnkowi". Ale BARDZO MNIE TO MARTWI i dziś będę jeść na siłę. BO MAŁO JEDZĄC MOŻNA SIĘ DOCZEKAĆ SPOWOLNIENIA METABOLIZMU I JO_JO!!!
Dlatego diety typu 1000 kcal są do bani. Jeść i ćwiczyć- tak trzeba (na Dukanie raczej nie ćwiczę i chudnę, ale sobie codziennie obiecuję poprawę.)

Edytowane przez Iloa
Czas edycji: 2011-03-24 o 11:24
Iloa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-24, 12:02   #840
Agucha 79
Raczkowanie

Witam wszystkich Wytrwaluchów i tych grzeszących też oczywiście

Dziś miałam ochotę na coś co kiedyś bym nazwała ziemniacznym, czyli kopytka, teraz z racji możliwości zabieram się do leniwych , zabieram się do robienia . Danie prościutkie a ile radości)

Pozdrawiam Wszystkich !!!

-----31.05.2011 ---62,5

Faza III
- 1.06.2011 - 18.09.2011
29.06.2011 ---60,6
Bez papieroska już 3 lata

Agucha 79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości