|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Podróżniczka
|
Wiem, że to był moj bląd
![]() ![]() teraz postanowie zrobic wszystko tak jak trza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 | ||
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Na trzy duże naleśniki ( porcja na jeden dzień ze względu na skrobię) 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka skrobi kuku, szczypta soli, pół szklanki mleka 0,5% wszystko wymieszać i smażyć na teflonie bez tuszczu. Podczas smażenia pierwszy raz wydaje się, że ciężko będą się odrywać z patelni , ale jak się porządnie usmażą po jednej stronie to można je nawet ręką przerzucić. Co do tego serka homo 0%, top powiem szczerze chętnie to sprawdzę jeszcze raz, bo reala mam bliżej , ale jak zaczynałam dietę to kupowałam nabiał różnych producentów i wydawało mi się , że z tym z reala było coś nie tak, ale nie pamiętam o co chodziło, czy o cukier czy o węgle a może tylko źle zapamiętałam, sprawdzę przy najbliższej okazji, dzięki za info ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]()
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 ![]() Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 ![]() Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-04-05 o 09:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Raczkowanie
|
SZkoda widzę jednak, że na naleśniki będę musiała poczekać bo na razie mam mąkę kukurydzianą:/ Muszę sobie zamówić na All maizenę i naleśniczki będę robić
|
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||||
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak - wsypuję otręby i przyprawy do filiżanki, włączam sandwich, wbijam jako i dodaje serek i mieszam wszystko i jak juz się nagrzeje opiekacz to wlewam tam ciasto i zamykam na jakieś 3 minutki a potem przewracam na druga stronę. aha - i dodaje odrobinę proszku do pieczenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zrobilam dzisiaj na sniadanko! Pycha ![]() Dzisiaj zatotowalam wzrost - sic! Znowu jest 74,2 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
![]()
Wzrost 165 cm. Start 6.03.2011 ---73,3 -----31.05.2011 ---62,5 ![]() Faza III - 1.06.2011 - 18.09.2011 29.06.2011 ---60,6 ![]() Bez papieroska już 3 lata Edytowane przez Agucha 79 Czas edycji: 2011-04-05 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Raczkowanie
|
jak to nie powtarzamy??nigdzie sie tego nie doczytalam...czyli mam zaczac od razu od II fazy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1510 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tragedia!!
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1511 | |
Rozeznanie
|
jak na razie chudne dalej... ale boje sie ze zacznie przybywac..
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1512 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Nie ma co się martwić na zapas. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1513 |
Rozeznanie
|
Witam, mogę się przyłączyć?? Jestem na diecie Dukana od 12 marca.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1514 |
Raczkowanie
|
Powitać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1515 |
Raczkowanie
|
![]() Witam dziewuszki w ten piękny dzień ![]() We Wrocku słoneczko świeci w monitorek i ledwie co widzę ![]() Na wadze 69,5 pilnie zrzucam nadwyżkę za grzechy. Brakuje mi aktywności fizycznej, ale biegać nie lubie bardzo (choć próbowałam dziś przekonać siostrę żeby poszła ze mną pobiegać tak rekreacyjnie), marzy mi się rower, ale nie mam tu możliwości ![]() A poza tym zjadłam dziś kuraka i niedługo planuję bułeczkę z jajkiem i wędlinką. Witam nowe Świeżynki ![]() Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zadomowienie
|
witam i ja....przez weekend poszalalam to i wzrost zanotowalam...a dzisiaj zrobilam pizze dukanowa...super wyszla!!!, tyle ze zjadlam dzis az 6 lyzek otrebow...bo jak zjadlam pizze to przypomnialam sobie ze wlansie rpzeciez dzis tez zjadlam buleczke otrebowa...no nic dukam dalej...za druguim razem nie ejst tak latwo dukac ;//
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1518 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
![]() moniczorek To ja ci mogę zaproponować jeszcze moją bułeczkę ![]() 1 jajko 1 łyżka serka homo/jogurtu nat 3 łyżki otrębów (ja daję 2owsiane i 1 pszenną, ale można same owsiane oczywiście ![]() proszek do pieczenia-daję około 1/2 łyżeczki ulubione przyprawy-daję cebulkę suszoną/granulowaną, zioła prowansalskie, tymianek, odrobinę soli i pieprzu cayenne. Wszystko mieszam, wychodzi taka papka. Wlewam do kubka ceramicznego czy takiego jakiegoś, mikrofalówkę ustawiam na max mocy (u mnie są to 4 kropki ![]() ![]() ![]() Taką masę też można wlać na rozgrzany toster, ale dla mnie wychodzi to za mokre, albo piec w formie placuszków na rozgrzanym teflonie bez tłuszczu ![]() Jak będziesz miała piekarnik to mogę Ci polecić tez pyszny chlebek ![]() nikamo36 Dziękuję ![]() ![]() Wiecie co, mi się wydaje, że z tymi jajkami to nie jest możliwe. Przecież do samego chlebka czy bułeczki czy placuszków potrzebne jest co najmniej jedno jajko. A otręby z czymś jeść trzeba, a nie każdy lubi owsiankę, więc Doktorek musiał to wziąć pod uwagę, może się mu coś pomyliło, tak to sobie przynajmniej tłumaczę ![]() ![]() ![]() Tak samo z wieśniaków w życiu nie zrezygnuję ! ![]() d666666 chętnie się podpiszę pod Twoją petycją ![]() ![]() A co do pogody, to u mnie od rana tak nijako było, a pół godziny temu leciał z nieba grad ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-04-05 o 15:12 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1520 | |
Podróżniczka
|
teraz jestem w pracy...okolice Traugutta...ale mieszkam na Popowicach
![]() Cytat:
![]() Jedno jest pewne...wyprobuje je i na pewno nie zrobie już w plastiku tylko w czyms szklanym albo ceraminczym ![]() dam jutro znac co mi wyszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Rozeznanie
|
Rozpoczełam swoją walkę ze zbędnymi kilogramami kiedy moja waga dochodzila do 70tki to było okropne, nigdy tyle nie ważyłam, źle się z tym czułam. Dużo sie ostatnio mówiło o diecie Dukana, więc postanowiłam spróbować i schudłam już 6 kg, mój cel to 55kg, może troche przesadziłam, z 58 też będę zadowolona
![]() Wakacje się zbliżają, mam nadzieję, że nie bd mieć efektu jojo...... |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez nie dam sobie odebrac jaj, aco bede jesc, wydmuszki... Nie chcialam robic zamieszania, ale sama jestem w szoku i tyle. Wiesniakow tez nie dam,nutelka mi sie przejadla. .... ![]() ![]()
![]() |
#1523 |
Zakorzenienie
|
A teraz potrzebuję pomoooooocy
Chcę upiec serowe placuszki. Znalazłam przepisy u Śliweczki i u MrsDukanowej tylko że w obu jest skrobia, a w tym drugim też otręby. Tylko że otręby już jadłam dzisiaj, no a skrobi jak sie da to chciałabym uniknąć. Stad wreszcie pytanie: czy któraś z Was robiła takie placuszki? Jak tak to proszę bardzo o przepis ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1525 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1526 |
Wtajemniczenie
|
yhy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- A tak na marginesie to dostalam powera ![]() ![]() ![]() Optymizm mi sie wlaczyl, bo w zeszlym roku o tej samej porze bylam o wiele wiele wieksza, a teraz zostalo tylko 10-15 kg, poradze sobie, co nie. I Wam tego zycze i chce Wam przekazac moj optymizm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1527 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Garuluję wszystkim spadków
![]() U mnie dzisiaj też dobry dzień bo warzywka dołączyły ![]() Co do tych nieszczęsnych jajek to ja też ich dużo zajadam. A podejżewam że w smażonym i tłustym mięchu jest więcej cholesterolu niż w jajach. Choć może się mylę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Cześć Moniczorku
![]() Kiedyś no powiedzmy niedawno robiłam właśnie test tam niby było 2 dni ale jak sama wiesz to nie moje pierwsze podejście już ![]() I wiem,że przedłużanie mi nie służy ale i też skracanie też nie. Optymalnie to dla mnie 5 dni ![]() ![]() Ja bym chciała też tak 48-50...ale nie wiem czy starczy mi motywacji ![]() I tak w ogóle witam wszystkie dziewczyny pozostałe mam nadzieję, że pomożecie mi walczyć znowu z kilogramami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 | |||
Raczkowanie
|
Hej kochane
![]() ![]() Ja dziś się rano zważyłam i widzę pozytywne 61,5 ![]() ![]() ![]() Zjadłam dzisiaj twarożek i wieśmaka z warzywami i kochaną pomidorówkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1530 |
Raczkowanie
|
dziewczyny znalazłam to na forum dukanowym
Chude produkty nabiałowe (chude mleko, chudy biały ser, chudy serek wiejski,jogurty naturalne i aromatyzowane słodzikiem bez tłuszczu, serki homogenizowane bez tłuszczu). W drodze wyjątku Dukan dopuszcza produkty które mieszczą się w granicach 4-6% (np. śmietana odtłuszczona do 3%, ser ementaler o zawartości tłuszczu do 5%). myślę że nie wiadomo czego słuchać i chyba najlepiej szukać u Dukana.Książkę też przeleciałam ![]() ![]() ![]() a ja jutro 1 dzień naprzemienny zakupiłam ogórki kiszone,zielone,pomodory i na śniadanie na pewno będzie jajecznica z pomidorami ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.