|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
Jogobella Light (np z wiśniami/suszone jabłko) Jogurt to nie posilek!!!! to dodatek do deserow lub sosow
|
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, dzisiaj zaczęłam dietę Dukana mogę do was dołączyć?
![]() Fajnie by było móc skorzystać z rad doświadczonych fanek Dukana
|
#2013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co ja Ci bede, przeciez dobrze wiesz![]() ![]() weteranko-dukanko.A tak na marginesie to dzis po marnie przespanej nocy, jeszcze siedzacej wemnie porcelany, owulki i wody zatrzymanej na bank( bo przesolona pers konsumowalam na wieczor) i dniu protein (1/1) zanotowalam spadek o 400 gram. Wiec jeszcze troche (bardzo troche) i zmienie podpis i juz. Bo warto wierzyc, a optymistki chudna szybciej, czego sie dowiedzialam teztutaj. Pozdrawiam poniedzialkowa pora ![]() ![]() ![]()
|
|
#2014 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
O, a jest taka? Ja chcę, gdzie przepis? ![]() A skąd wiesz? Może ja do ślubu czekam z wianuszkiem. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś pierwszy raz ide do LIDLA ![]() Nie wiem co kupić dobrego? Co polecacie z LIDLA najbardziej ![]() Bo tak dużo o nim mówicie, że postanowiłam się wybrać
|
|
#2016 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mi smaka narobilas, wsiadam w samolot i lece do North Fisha Polecam sie na przyszlosc i bede dalej relacjonowac![]() Dobrze, ze jestes moja kolezanko po fachu, wiec mozesz byc proofreaderem moich tlumaczen ))a jakby ktos nie wierzyl, to potwierdzisz, ze te info to prawda )))Bierz sie w garsc i zrzucaj nadwyzke, bo jojo sie czai )))Wiem po sobie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
, wiesz o co chodzi, dopoki nie ma zastojow jest gicior Trzeba zachwac moim zdaniem rownowage. Ale wyspiarze i -arki to straszne mlekopije- hamburgery mlekiem zapijaja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#2017 |
|
Przyczajenie
|
książki mam, przeczytałam, dietę stosowałam, zgodnie z zaleceniami, w ciągu 2 miesięcy schudłam 1 kg :O Odpuściłam. Ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia... ooo
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a ja liczę na wasze sprawdzone zakupowe hity na faze uderzeniową. Tzn. co jadłyście wiem że wszystko na liście jest wypisane ale chodzi mi o konkretne rzeczy z konkretnych sklepów ![]() Robiłam test dukana i wyszło że w fazie I powinnam być tylko 2dni co wy o tym myślicie?
|
|
#2019 | ||
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mleczko
|
||
|
|
|
#2020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie musza byc konkretne cwiczenia, jakakolwiek forma ruchu jest dobra![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- A ja zauwazylam, ze cialko moje smukleje i jest gladziutkie, pupcia jak u niemowlecia i cm leca, cho na wadze nie widac. pocieszajace, co nie. Musze ograniczyc sol, bo codzienne jem duzo wedzonego (ryby) i czasem cos przesole ![]()
|
|
#2021 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to moj sklep faworyta na diete: serki homo 500g 3% wędline drobiowa jest kilka rodzajow np. sucha drobiowa, albo takie w plastrach.. czasem mięso budynie kiedys sok zaprawowy malina, wisnia, ale juz staram sie go nie uzywac.. sery białe chude, mleko, jogurty chude i kefir 1,5%, wedzonego kurczaka i warzywa w zimie (jest duzo swierzych w dobrej cenie) bo w lecie na bazarku paluszki krabowe.. i pewnie jeszcze cos ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- tez uwielbiam mleko a najgorsze, ze teraz jeszcze wciagnelam sie w to w proszku |
|||
|
|
|
#2022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za rady, na pewno poszukam tych produktów
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za sugestie
Osatecznie zadecyduję tuż przed świętami narazie jeszcze trzymam się 2 tygodnie.Pozdr! |
|
|
|
#2024 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki bardzo za wsparcie jakoś sie trzymamy z rodzinką |
|
|
|
|
#2025 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny w jakich sklepach sieciowych można kupić chudy serek homo ?
szukam w internecie i szukam i już sama nie wiem gd zie się wybrać po zakupy. Może od razu ktoś napisze gdzie konkretnie w Warszawie..?Za wszelkie informacje będę niezmieeeernie wdzięczna !
|
#2026 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja właśnie zajadam wędzonego pstrąga z biedry. Mniam |
|
|
|
|
#2027 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szukam właśnie najbliższegoDzieki;*
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o baty !!
Wczoraj siedziałam w pracy 12h, zjadłam mój zapas kotletów. W lodówce zostały mi tylko warzywa, dziś pojechałam do szkoły na 8 rano (rano tylko kawa) i miałam zajęcia do 18! W tym czasie nic nie zjadłam, tylko kawę gorzką piłam ![]() Nie miałam czego zjeść i nie miałam kiedy. A akurat tak pięknie piszecie o tym, żeby dużo jeść. Zrobiłam zakupy, wszamałam narazie wieśniaka, idę zaraz może jakieś mięso przyrządzić, bo zaraz znów nauka a jutro na 7.30 do 19 O.O Edit: Już wcinam ogromną michę mięsnego kociołka! zrobionego na szybko, w jakieś 15 minut haha
Edytowane przez monique 90 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:38 |
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ja dopiero teraz miałam czas wejść na forum a za chwilę trzeba iść się uczyć. Mam teraz dzień warzywek i pierwszy raz zrobiłam placki "ziemniaczane" Czyli z kalafiorów i pieczarek. W smaku wyszły nawet podobne Zwłaszcza jak posmarowałam je jogurtem naturalnym ze słodzikiem, wtedy jeszcze bardziej przypominają mi te prawdziwe. Dawniej jadłam placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem, więc pewnie dlatego. Cytat:
Ja też mam 161cm i też ważę podobnie Nie wiem ile obecnie, bo ważenie w piątek, ale też moją wymarzoną wagą jest 50kg, a startowałam z 59. Ale jeśli w piątek nie zobaczę spadku, to chyba przejdę na 3 fazę i zobaczę co dalej. Może wtedy coś ruszy. Ogólnie nasze BMI jest całkiem niezłe, jednak ja wiem, że lepiej bym się czuła przy mniejszym.No nic, pora do nauki, bo czeka mnie kilka popraw w tym tygodniu. Trzymajcie się dukaneczki
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
Witam po powrocie z lidla
![]() Kupiła oczywiście syrop, ze dwa jogurty, mleko i pare budyni i kisieli ![]() Wyszło chyba tylko 13 zł Ogólnie to syrop próbowałam smakuje troche jak sok z tymbarka wiśniowy Zadowolona jestem z tego LIDLA bo pierwsz raz chyba w życiu byłam, a mam tak blisko![]() Od dzisiaj będę częściej tam zaglądać ![]() Kochana pomidorówke to łatwo bardzo ![]() Bierzesz jakąś kostke rosołową wrzucasz do wody, ewentualnie warzywka i jakiś kurczaczek robisz wywar, potem jak się zagotuje dodajesz przecier pomidorowy lub koncentrat i można troche jogurtu naturalnego Kluseczki lane to tak jak zwykłe, tylko skrobia kukurydziana, czyli, jedno jajko łyżka skrobi troszke wody, mieszasz i gotowe Mnie zajęło chyba 10 min, albo mniej A taka pysznośc
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe Dukanki ![]() ![]() Chciałam się pochwalić, że zrobiłam wczoraj pierwsze w swoim życiu lody, w dodatku jeszcze dukana i były na prawdę b.dobre Następnym razem jog.nat. zamienię na serek homo i będą jeszcze lepsze
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
a ja się pochwalę, ze kupiłam w końcu serki homo w carefourze
![]() 0% firmy Maćkowy, dodałam łyżkę kawy i trochę słodzika i miałam pychaaaa deserek od razu lepiej się poczułam
|
#2034 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny a podajcie przepis na tą pizzę z patelni
|
|
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Enia_ , WithYou, słuchajcie, ja wiem, że aż taaaakiej tragedi z wagą nie mam, ale przeciez napewno same doskonale wiecie, że waga wadze nie równa. Mój problem jest taki, że jak tyje to staje sie okropnie nieproporcjonalna!! mam drobniutkie malutkie ramiona i ogroooomny zadek i biodra hehehe! szczerze, jak dla mnie wyglda to śmiesznie! moja kolezanka wazy dokałdnie tyle co ja i jestesmy identycznego wzrostu a wygląda odemnie o niebo lepiej, niestety takie zycie. I tak jak pisze Mgiełka91 to tez sprawa dobrego czucia się we włąsnym ciele i akceptowania go, a do tego mi bardzo daleko
![]() Ps.pierwszy dzień uważam za skończony! Juz zapomniałam o tym dziwnym uczuciu suchości w ustach i bieganiu na siusiu co 5 minut hahah ![]() Trzymam za Was wszytkie kciuki no i za siebie też :P |
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Witam kochane,nowe i weteranki,
za spadkiCytat:
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
http://forum.dieta-dukan.pl/viewtopic.php?f=13&t=1006 - pizza z patelni
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
#2038 |
|
Zadomowienie
|
Czesc, ja dzisiaj nie mialam jak jesc :P
rano o 5:30 zjadłam jajko i troche jogurtu w szkole jogurt natualny po szkole okazało sie ze nie mam kluczy i czekałam 3h na mame u bratowej któa kusiła mnei kanapką, drożdzówką, spagetti, chipsami ale bylam nieugieta:P w domu zjadłam kawałek wołowinki gotowanej, i dukanowe tosty, po których czysciłam toster 50min -,- wiecej ich nei zrobie. mam pytanka, jezeli rano zjem 2 łzyki otręb, to czy potem moge jesc rzeczy na bazie otręb? czy to nei za duzo? i które jugurty spełniają równanie b> w+t ? takie matematyczne równanie
Edytowane przez Voici Czas edycji: 2011-04-11 o 21:09 |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja często jem i polecam z całego serca, bo to moje ulubione danie:
Naleśniki po meksykańsku: http://dukanforever.blogspot.com/201...1_archive.html - naleśniki http://dietadukanaprzepisy.blogspot....la-silwii.html - farsz
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za silną wolę,Jeśli chodzi o otręby to 3 łyżki owsianych(albo 2 owsianych i 1 pszennych),więc musisz sobie obliczyć czy tyle zjadłaś! Jeśli chodzi o jogurty to musisz patrzeć na opakowania i to równanie ma być spełnione,trzeba poszukać
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

a najgorsze, ze teraz jeszcze wciagnelam sie w to w proszku