|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
bez proszku
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
ok, dzięki
a robisz 5 dni na samych proteinach czy 3?
|
#213 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
to się nie wypowiadaj jak ci szkoda gadać dziewczynko
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
|
#216 |
|
404 Not Found
|
Próbuję Cię zmobilizować.
Naprawdę nie opłaca się grzeszyć, II faza przeciągnie Ci się do nieskończoności. Najgorszy dla nas jest cukier (chociaż orzeszki też).Nie odbieraj wszystkiego jako atak. Dziewczynką byłam ładnych parę lat temu, ale na szczęście dobrze się trzymam.
|
|
|
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
No, hallo, tak tu się do siebie nie odnosimy
Szkoda gadać, bo na Dukanie trzeba zrezygnować z wielu rzeczy, a skoro już w pierwszy i drugi dzień zgrzeszyłaś, to co będzie potem? Nie można sobie tak odpuszczać, wtedy dieta nie ma sensu... A pytania podobne do Twojego, na temat łamania zasad diety w pierwszych jej dniach, pojawiają się baaardzo często i stałych bywalców dziwią i irytują... Jak już pisałam - "wszystko albo nic"
|
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Czy mogę się do was przyłączyć? ![]() Mam do zrzucenia ok 8-10 kg ![]() Mam 164 cm i ważę 59-60 kg Może uważacie że przesadzam, że odpowiednio ważę, ale ja się fatalnie czuję w swoim ciele, po zimie przybyło mi z 8 kg kiedyś ważyłam 50 kg- 52 kg i czułam się rewelacyjnie- nie za chuda tylko w sam raz szczupło....Najgorsze że mam masę świetnych jeansów, które uwielbiam i uwielbiałam w nich CHODZIĆ, no właśnie czas przeszły ponieważ teraz nie mogę ich nawet na tyłek włożyć ![]() w tunikach moich ulubionych strasznie uwidacznia mi brzuch i tyłek, a o moich udach już nie wspominam ![]() Dzisiaj jest mój drugi dzień uderzeniówki, podam wam moje przykładowe menu: Śniadanie- jajecznica(2 jajka, 3 plasterki szynki, łyżka wiejskiego serka, trochę cebuli), a'la kakao ( 100 ml mleka 1,5 % i 200 ml wody, słodzik i szczypta kakao ciemnego)40 min jazdy na rowerku stacjonarnym, 5 min interwałów II Śniadanie 250 homo naturalnego 0 % ze słodzikiem i cynamonem, 2 plasterki szynki z indyka (osobno wszystko oczywiście) Obiad: Ryba gotowana ok 200 g polana trochę maślanką ze solą i czosnkiem Kolacja: jajko albo serek wiejski lekki i z ok 3 plasterki szynki z indyka i jak może być?
|
|
#219 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Jadłospis ok., niby nie powinno się w I fazie jeść kakao, ale skoro to szczypta, jak piszesz, to niech Ci będzie. ![]() I dorzuciłabym jeszcze trochę mięcha. Mięcho = nasz przyjaciel i sprzymierzeńca. ![]() Powodzenia! Będzie dobrze. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() Edytowanie mi nie działa, więc cytuję.
Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2011-03-15 o 17:45 |
||
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Test zrobiłaś? Co Ci wyszło w nim? Ile uderzeniówki i ile dni II fazy? Książkę czytałaś? Bo ja tu widze poważne braki w wiedzy... Skąd czerpałaś wiedzę o Dukanie?Marsz na pierwszą stronę wątku i proszę ją dokładnie przeczytać ![]() No i uważaj z tymi ćwiczeniami, Dukan pisze, że forsowne ćwiczenia są niewskazane, a już na pewno nie w I fazie ![]() I wg mnie za dużo chcesz zrzucić - ja mam 161 cm, z 66 kg schodzę do 56-57 i tak będzie idealnie.
Edytowane przez Rvda88 Czas edycji: 2011-03-15 o 14:21 |
|
|
|
|
#221 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam ! nie Powinnam była tak pisać! Po prostu nie mogę sobie narzucić reżimu na te diete i jestem sama na siebie zła. Byłam na tej diecie już rok temu i było ok, dawałam radę, ale mieszkałam sama.. teraz mieszkam z rodzicami a oni jedza normalnie i jak widze to czasem cos mnie skusi. Ale biore sie do roboty!! pomozecie prawdaaaaa?
Ty lko teraz nie wiem czy mam zaczac od nowa czy nie
|
#222 | |
|
Zadomowienie
|
No ja myślę że mi się w końcu uda bo jestem pełna motywacji i chęci do osiągnięcia celu![]() Już nie raz byłam na dukanie ale po tygodniu kończyłam, bo toco po chwile jakieś imprezki, święta i inne okazje, pełno alkoholu non stop i innych łakoci nie dozwolonych na dukanie:/ Teraz powiedziałam dość- zero alkoholu i słodkości. No mięsko jutro wpadnie bo dzisiaj rybka ![]() Ogólnie to ja kocham warzywa i owoce- mogłabym na tym żyć więc atak jest dla mnie strasznie ciężki![]() a na dodatek dzisiaj teściowa zrobiła moją ukochaną zupę pomidorową- najlepsza pod słońcem, no ale cóż ja będę rybkę jeść zamiast pomidoróweczki ![]() A powiedzcie mi czy mogę zrobić tryb naprzemienny 1/1 bo dla mnie to będzie katorga męczyć się 5 dni z mięsem ![]() Wiem że można różne tryby przyjąć, ale niby wszędzie piszą że najlepszy i najskuteczniejszy jest 5/5??? a 1/1 ktoś stosował? czy rezultaty też będą takie same jak przy 5/5?? ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Czytałam książkę znam zasady!Soli było ciut tylko i maślanki też tylko ciut do polania, ma 1,5 %Szczerze to nie zależy mi ile będzie na wadze ale na wyglądzie zewnętrznym czyli cel: zgubić brzuch, tłuszcz z pupy i ud zeby wejść w moje ulubione marmurki. a 50 kg podałam tak mniej więcej, zobaczę przy jakiej wadzę znów będę się czuć sobą.
|
|
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale uważaj - wiekszość osób na Dukanie gubi najpierw tłuszczyk z buzi i biustu, a nad brzuchem i ogólnie dolnymi partiami ciała trzeba przeważnie samem popracować Ja od dziś planuje zacząć robić brzuszki, bo już mi spadło z cycków, ud, z tyłka, ale bębenek nadal mam Więc ćwiczenia tak, ale na początku niezbyt forsowne, bo są niewskazane.Powodzenia!
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję zakupów Też już bym tak chciała Po przytyciu jestem strasznie nieproporcjonalna, 99,9% spodni i spódnic w sklepach leży na mnie fatalnie (i to nie tylko moje zdanie )Oby hehe A wiesz że jak niosłam te zakupy to myślałam o swoich ramionach tzn. że przyda im się taki wycisk ![]() Cytat:
Tragedia, sama się z siebie śmiałam z goryczą Oby tylko jeszcze troszkę cieplej się zrobiło to zabiorę wreszcie od mamy swój rower, trudno będzie stał na niezadaszonym balkonie (nie mamy piwnicy ani schowka ) Od prawie 3 lat się przez to zebrać nie mogę Liczyłam że zadaszymy balkon i wtedy go wezmę, ale coś czuję że z tym to się jeszcze zajedzie ![]() Wtedy koniec dźwigania Na zakupki będę jeździć rowerem
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje piekny wynik
|
|
#227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale z moich piersi lepiej żeby został ten minimalny tłuszczyk co mam, bo jak nie to moje piersi znikną ze świata![]() ![]() Ja co dziennie staram się ruszać- od poniedziałku do piątku rower stacjonarny a w weekendy spacery i sprzątanie ostre domu no ale nie będę przesadzać z ćwiczeniami teraz skoro tak mówisz.A tak właściwie to czemu trzeba ograniczać ćwiczenia podczas ataku? a jak teraz planuje 5 dni uderzeniówki a planuje tryb 1/1 to 6 dnia jem PW, 7 P, 8 PW, 9 P itd tak, dobrze rozumiem?
|
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1/1 - 1 dzień proteiny, 1 P + warzywa, 1 dzień proteiny, 1 P + warzywa, 1 dzień proteiny, 1 P + warzywa... I tak na zmianę Tego wykminionego przez Ciebie systemu nie rozumiem , ale to nie o taki chodzi Ja stosuję 4/3, tak, że między pon. a czwartkiem mam proteinowe dni, a na weekend wypadają warzywa i też sobie chwalę
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() MalaLejdi Chcesz zgubić 10kg a robisz aż 5 dni uderzeniówki? Lepiej niech sie wypowie któraś z bardziej doświadczonych, ale wydaje mi się, ze przy tej wadze 2-3dni to jest max. Robiłaś wgl test? Poza tym napisałaś, że już kilka razy podchodziłaś do Dukana, więc nie powinnaś robić uderzeniówki, bo robi się ją tylko raz. Po U robimy PW ![]() Dzisiaj odebrałam wyniki i na szczęście wszystko jest okej Jedynie muszę więcej pić, przez ketony. ![]() Mam do Was kochane też pytanie. Na weekend wyjeżdżam i nie chcę zgrzeszyć, a wyszło tak, że wypadaja mi wtedy dni P. Czy mogę zrobić jakoś tak, żeby to zamienić? Dzisiaj i jutro mam P (ide 2/2). Mogę np. zrobić tak, że dzisiaj P, jutro PW, czwartek P, piątek sobota PW i potem już 2PP i dalej tryb 2/2 ? (mam nadzieję że się zrozumiale wyraziłam )I jeszcze jedno, co jecie zamiast przekąsek typu chipsy/paluszki?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-03-15 o 16:36 |
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
szczerze to nie robiłam testu nie mam po prostu na to czasu i nie chce mi się za bardzo, wydawało mi się że 5 dni ataku będzie ok....Ale chyba przesadziłam więc zrobię 3 no może góra 4 (już mam zrobione zapasy więc muszę je zjeść
![]() Dziękuje za informacje dziewczyny.
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To Ci zajmie 10 min, a jest bardzo ważne!
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrób test. Zapasy zjesz w późniejszym terminie.
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#235 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#236 |
|
Rozeznanie
|
ja cos o tym wiem...
bez testu nie zabieraj sie za diete ![]() chyba ze chcesz miec zastoj na poczatku jak ja
|
|
|
|
#237 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja dzisiaj Pw ![]() Witam wszystkie świerzynki ![]() Bez żadnych grzeszków bo tam u którejś widziałam już na początku I zgadzam się z innymi dukankami, że Test jest najwazniejszy!Ja sama zrobiłam test i wyszło mi 3 dni a zrobiłam 5 dni i potem były tego konsekwencje
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
U mnie znów zastój ale dukam dalej grzecznie NA wage wejde jutro z ciekawości czy coś ruszy w końcu ![]() Dziś dostałam nową pracę Jutro i pojutrze jeszcze pójde do obecnej pracy bo akurat umowa mi się kończy i nie bede przedłużać
|
#239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to super Gratulacje z nowej pracy![]()
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Jejku dziewczyny dzisiaj nie panuje chyba nad sobą mam taką ochote na słodkie, aż mnie nosi męcze się strasznie
![]() Żeby się✂oszukać✂zjadłam już 2 duże jogurty jovi ze słodzikiem ale nie pomaga ![]() I dobija mnie to, że ta dieta tyle kosztuje jestem studentką i mam dylematy typu czy iść do kina czy za tą kase jeść 2 dni mięso W portfelu już coraz mniej a do 10 kwietnia jeszcze długo.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

a robisz 5 dni na samych proteinach czy 3? 
A pytania podobne do Twojego, na temat łamania zasad diety w pierwszych jej dniach, pojawiają się baaardzo często i stałych bywalców dziwią i irytują... Jak już pisałam - "wszystko albo nic"

Skąd czerpałaś wiedzę o Dukanie?
Więc ćwiczenia tak, ale na początku niezbyt forsowne, bo są niewskazane.

, ale to nie o taki chodzi
To Ci zajmie 10 min, a jest bardzo ważne!