|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
przytłacza mnie to wszystko trochę, tyle informacji, przykładów i mętlik w głowie... ale to chyba normalne na początku.
jutro postanowiłam wypróbować takie próbne menu: śniadanie: bułka razowa + biały serek typu grani 0,1% tłuszczu + sałatka - pomidor, ogórek, kukurydza (wiem, że kukurydza nie jest polecana ale zrobiłam ją dziś więc dokończę) obiad: filet (albo filety) z kurczaka obsmażony na patelni na oliwie z oliwek + soczewica kolacja: makaron ciemny + sos pomidorowy (będę wolno gotować pomidory) + przyprawy (bazylia, oregano...) plus dużo wody w międzyczasie, herbata, rano krótka sesja ćwiczeń na siłowni (eeee :P) jestem mało kreatywna, ale czuję się w tym temacie bardzo niepewnie i nie wiem jak się za to zabrać... |
|
|
|
|
#332 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie jest to niezdrowo, ale z dietą MM ma chyba niewiele - jak jajko to nie z chlebem, a paluzki rybne to takie panierowane? jeśli tak, to niedobrze. a jogurt fructis, to taki gotowy kupowany? pewnie zawiera cukier - lepiej jeść naturalny beztłuszczowy. No chyba, że to dieta Mż, a nie Mn. Pozdr. |
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm... powiem po powrocie z domu bo szczerze mówiąc nie mam tu wagi. wzrost to ok 164cm, waga 58kg.
|
|
|
|
|
#335 |
|
Raczkowanie
|
dzieki bardzo za skomentowanie mojego wpisu. wiedzialam ze nie za dobrze sie na tym znam
|
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanko jak ogladalam dzien dobry tvn z montignaciem to on tam nic ne mowil o mieszaniu tluszowo-biolkowoitp. i tak sie zastanawiam czy jedzenie produktow z ig>45 daloby cos czy jednak trzeba sie trzymac schematow weglowo-tluszczowoitp. pzdr
|
|
|
|
|
#337 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie można być bez posiłku dłużej niż 6h. Najlepiej jeść co 3-4h. Cytat:
Cytat:
![]() Ja od 2 dni jadłam bardzo źle, zgrzeszyłam ehh ale już wracam spowrotem grzecznie Ale jak na pierwszy miesiąc udało mi się schudnąć 3,5kg |
||||
|
|
|
|
#338 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Można sie przyłaczyc ??Od poniedziałku jestem na diecie 160 wzrostu 56 kg chce schudnąc do 48-50 kg Czy Wy tez tak miałyscie po posiłkach ze brzuch robił wam sie wiekszy ,tzn ja tak to odczuwam czuje sie taka pełna ze chwilami sie zastanawiam czy aby dobrze komponuje posiłki ![]() 7.00 chleb pełnoziarnisty ogórek pomidor jogurt nat 0% 13.00 jajecznica z cebulka,pomidorem i pieczarkami +jogurt nat Pilos 18.00 ryz z warzywami +tunczyc wsw Ps dodam jeszcze że waga mi wzrosła :/ do 57kg Edytowane przez wiolka75 Czas edycji: 2009-04-01 o 09:23 |
|
|
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie, że możesz się przyłączyć. Fajnie, że jest nas coraz więcej,w końcu wiosna się zaczęła ![]() Wiolko75, myślę, że miedzy 7 a 13 powinnaś zjeść drugie śniadanie, bo za długą przerwę robisz ![]() A ja na śniadanie zjadłam 1 małe jabłko, po 30min 1 kromkę chleba pełnoziarnistego z dżemem słodzonym fruktozą i grahamkę z serem chudym 0%, sałatą i pomidorem. |
|
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
malutkie pytanko
|
|
|
|
|
#341 |
|
Raczkowanie
|
Ale słyszałam ze ponoc w i fazie powinno sie jadac tylko 3 posiłki w ciagu dnia...wiec sama juz nie wiem
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- jasne ze mozesz (posiłek tłuszczowy)
|
|
|
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
wiolka75 chodzilo mi o to Z czym moge je laczyc
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- annula ja tez tak czesto mam, ze jak na przyklad sie objem mam ogrome bamburylo ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- sorry to nie bylo do anuli tylko do wiolki |
|
|
|
|
#343 |
|
Zadomowienie
|
Jak to obliczyć ile białaka powimnnnam dziennie spożywać?
i czy do świat dam radę schudnąć?
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Czwarty dzien i nic ,waga nadal stoi
Ja to niestety naleze do tych osób które jak cos zaczynaja to chca widziec efekty juz,zaraz chciałam do Swiat zrzucic ze 3 kg...... 8.00 chleb pełnoziarnisty,ser biały .pomidor,rzodkiewki+jogur t0,1% 13.00sałatka gyros(cycek kuraka ,pekińska,ogórek.papryka. majonez wł roboty )kefir 0% 17.30 makaron durum +mieszanka warzyw na patelnie (cukinia papryka ,fasolka )jogurt Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Cytat:
Edytowane przez wiolka75 Czas edycji: 2009-04-02 o 07:19 |
|
|
|
|
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Na diecie MM jestem drugi raz. Teraz od 19 lutego. Na początku chudłam ładnie 4 kg, ale potem zaczełam czytać różne fora, na których były modyfikacje tej diety oryginalnej. Zaczełam się do nich stosować i przestałam chudnąć. Teraz znowu powracam do "czystego MM" i zobaczymy, czy się coś zmieni. |
|
|
|
|
#347 |
|
Raczkowanie
|
nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym białkiem...... trzeba zjesc tyle białka ile ma sie wzrostu... np tunczyk w sosie własnym ma 20 g białka czy to znaczy ze przy wzroscie 160 musiałabym zjesc tego tunczyka 8 puszek
ale np kefiry maja niewiele,jogurty to samo wiec juz sama nie wiem.....juz rozumiem nie wzrost tylko waga
Edytowane przez wiolka75 Czas edycji: 2009-04-03 o 07:02 |
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
BAN stały
|
Cześć Dziewczyny
![]() Też zamierzam wrócić do diety, razem z mężem, ale chyba po świętach. Byliśmy już na MM raz, i pomijając fakt utraty wagi (ja 4, a mąż 7 po 3 tygodniach), rewelacyjnie się czuliśmy. Nigdy nie byłam głodna i co najważniejsze, unormowały sie wszystkie sprawy związane z trawieniem, tzn. ja regularne(nareszcie) wizyty w wc;D a mąż zero "gazów". Niestety, faktem jest, że MM to nie dieta, a sposób na życie, więc trza sie do pewnych rzeczy przyzwyczaić. Ale warto, bo ważne jest głównie to, że zdrowie się polepsza po takim żywieniu. Z tego, co pamiętam, na początku MM niewskazane jest zbyt obfite ćwiczenie, nie wolno też chodzić głodnym, więc omijać posiłków. Organizm koduje także, że jada o ustalonych porach, warto więc jadać o takich samych godzinach. Teraz idę powtarzać tabele wartości glikemicznych i pozdrawiam wszystkich, zaczynających MM na wiosnę
|
|
|
|
|
#350 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#351 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
mozna się przyłączyć. |
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
proszę napisz przykłądy tych modyfikCJI BO JA CHYBAtez ich pare wprowadziłam i moze to tez przez to chydne wolniej. porzsze cie o odpoweidz
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.Tez chce sie przylaczyc.Podczytuje was od jakiegos czasu
![]() Diete zaczelam 1,5 tygodnia temu.Zrzucilam juz 1 kg w ciagu pierwszego tygodnia,jesczze 3 przede mną Ale jakos mi sie juz odechciewa tej diety bo ciezko znalezc przepisy ,a mnie juz sie wyczerpaly pomysly Moze jakies przyklady?Mozecie mi powiedziec jaki to chleb pelnoziarnisty?Nie mieszkam w Pl i szczerze mowiac mam problem z zakupem niektorych skladnikow.A z chlebem w szczegolnosci. |
|
|
|
|
#354 | |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
po tyg 1 kg mniej http://dietamm.com/forum/index.php?showforum=47 ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Cytat:
podałam link wiec zajrzyj tam sa tam w "produktach dozwolonych" takze zdjecia
Edytowane przez wiolka75 Czas edycji: 2009-04-08 o 07:26 |
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja to doszłam do wniosku, że nie jestem systematyczna ani konsekwentna, czasem sobie pozwalam za wiele, ale już powiedziałam koniec, żadnych odstępstw ![]() Dzisiaj na śniadanie jabłko i po 30 min kilka małych kromeczek z dżemem z fruktozą. Cytat:
Na moim blogu 3 ostatnie przepisy są MM, polecam
|
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
np. niektóre osoby piszą, że nie można łączyć tłuszczu ze strąkami. Ja znowu zaczełam jeść strąki to posiłków tłuszczowych i waga w końcu ruszyła po 4 tygodniach zastoju. Ja najszybciej chudne na takim menu: Ś: 3x wasa z chudym białym serem (do 1,5% tłuszczu) i pasztetem z cieciorki + warzywa surowe (sałata, pomidor, ogórek) lub płatki owsiane z mlekiem (do 1,5% tłuszczu) + suszone morele i śliwki O: makaron al dente (z pszenicy 100% durum) + sos pomidorowy z warzywami (pieczarki, cebyla, cukinia, marchewka - duszone w tym sosie + przyprawy) K: filety z kurczaka, indyka, ryby (gotowane na parze) + świerze warzywa + pasztet z cieciorki ostatnio jem w kółko to samo, ale przynajmniej powoli waga idzie w dół, nie wiem kiedy mi to zbrzydnie.no i pasztet z cieciorki jem zamiennie z zieloną soczewicą w sosie pomidorowym ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Tygodniowe menu: PONIEDZIALEK Ś - chleb z mąki pp z serkiem homogenizowanym o% tł. i pomidorem, kanapka z powidełkami słodzonymi fruktozą, kawa b/kofeiny z mlekiem 0% tł. O - Zupa jarzynowa, ser camembert smażony na kropelce oliwy, panierowany w migdałowych płatkach, brokuły z wody, surówka z sałaty i pomidora K - makaron razowy z jogurtem i suszonymi owocami (śliwki, morele) __________________ WTOREK Ś - makaron razowy z mlekiem 0% tł, chleb z mąki pp z pomidorem, kawa z mlekiem O- Kotlet z indyka lekko smażony, podduszony na oliwie z oliwek z żółtym serem, fasolka szparagowa, sałata zielona, ogórek, pomidor. K - Soczewica z czosnkiem i cebulką lub zupa jarzynowa z soczewicą __________________ ŚRODA Ś - płatki owsiane z mlekiem 0% tł, chleb z mąki pp z dżemem słodzonym fruktozą, kawa lub herbata O - Schab duszony, faszerowany duszonymi pieczarkami surówka z sałaty, pomidora, ogórka i kosteczkami sera (np. pleśniaka lub fety) K - kawałek smażonego na kropelce oliwy z oliwek łososia lub makrela, ze świeżymi warzywami ___________________ CZWARTEK Ś - chleb z maki pp z pomidorem, ogórkiem, mleko lub jogurt 0% tł., kawa O - jajecznica na cebulce i pomidorku posypana parmezanem, na wielkim liściu sałaty, jakieś gotowane warzywo np. brokuł lub kalafior K - ryż basmati z musem jabłkowym, jogurt owocowy light. ___________________ PIĄTEK Ś - ziarna kilku zbóż z jogurtem lub mlekiem, z owocami suszonymi, kawa... O - Ryba duszona na kropelce oliwy z oliwek pod pierzynka z podsmażonej cebuli i pomidora, posypana parmezanem, kawałek sera pleśniowego, warzywa świeże K - naleśniki z mąki pp (same białka) z dżemem, lub serkiem MM ____________________ SOBOTA - bez owoców przed śniadaniem Ś - Wędlina chuda wędzona na sałacie z pomidorem, cebulką, ogórkiem skropionych oliwą i sokiem z cytryny, kawałek sera pleśniowego, kawa... O - gyros z kurczaka w jarzynach, posypany parmezanem lub innym tartym serem, kalafior z wody polany majonezem własnej roboty K - sałatka warzywna z duszona i pokrojona w kosteczki piersią kurczaka _____________________ NIEDZIELA - bez owoców przed śniadaniem Ś - jajka ugotowane na twardo z tuńczykiem, sałata, pomidor, ser pleśniowy, kawa... O - mięso wieprzowe lub wołowe chude duszone z warzywami, gotowane warzywo np. brokuł, sałata, ser, lampka wytrawnego czerwonego wina K - spaghetti z sosem pomidorowym Edytowane przez wakkiki Czas edycji: 2009-04-08 o 10:10 |
|
|
|
|
|
#357 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Ja też chcę zacząć, długo przygotowywałam się do podjecia decyzji ile i w jakim czasie chcę się pozbyć tych zbędynch kilogramów i centymetrów, przerobiłam juz kilka diet ale brak mi systematyczności. Co można pogryzać w przerwie między posiłkami? tylko owoce... Najgorsze że nie zawsze mam czas na gotowanie (
|
|
|
|
|
#358 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
|
|
|
|
|
#360 |
|
Przyczajenie
|
Wiolu75 mam pytanie czy sniadanko możemy podzielic na 2 części tzn. jabłko po 20-30min płatki owsiane z chudym mlekiem i morelami suszonymi a np. za 2-3 godz. kromeczka chlebka pz z chudym twarożkiem i ogórkiem zielonym??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

przez cały dzień
chyba wole jednak dietę South beach 

chciałam do Swiat zrzucic ze 3 kg...... 
Moze jakies przyklady?
(