DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza? - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 02:38   #331
karton
Zakorzenienie

Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?

przytłacza mnie to wszystko trochę, tyle informacji, przykładów i mętlik w głowie... ale to chyba normalne na początku.

jutro postanowiłam wypróbować takie próbne menu:

śniadanie: bułka razowa + biały serek typu grani 0,1% tłuszczu + sałatka - pomidor, ogórek, kukurydza (wiem, że kukurydza nie jest polecana ale zrobiłam ją dziś więc dokończę)

obiad: filet (albo filety) z kurczaka obsmażony na patelni na oliwie z oliwek + soczewica

kolacja: makaron ciemny + sos pomidorowy (będę wolno gotować pomidory) + przyprawy (bazylia, oregano...)

plus dużo wody w międzyczasie, herbata, rano krótka sesja ćwiczeń na siłowni (eeee :P)

jestem mało kreatywna, ale czuję się w tym temacie bardzo niepewnie i nie wiem jak się za to zabrać...
karton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 09:24   #332
Ilaria23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tibbidabo Pokaż wiadomość
hej! dzisiaj ofcjalnie się pzyłączam rano zjadłam jajko na miekko z 1 kromka chlebka pelnoziarnistego potem tak po 3-4 godzinach 2 marchewki na obiadek 7 paluszkow rybnych (wiem, ze duzo, ale ponoc ryby sa wskazane) z 2 ogorkami kiszonymi na kolacje tak kolo 19 zjadlam jogurt malinowy fructis. prosze ocencie to. pozdrawiam wszystkie "montiniaczki"

Nie jest to niezdrowo, ale z dietą MM ma chyba niewiele - jak jajko to nie z chlebem, a paluzki rybne to takie panierowane? jeśli tak, to niedobrze. a jogurt fructis, to taki gotowy kupowany? pewnie zawiera cukier - lepiej jeść naturalny beztłuszczowy. No chyba, że to dieta Mż, a nie Mn. Pozdr.
Ilaria23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 12:28   #333
BjutifulGerl
Raczkowanie

karton a ile wazysz i ile masz wzrostu?
BjutifulGerl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 12:39   #334
karton
Zakorzenienie

hmmm... powiem po powrocie z domu bo szczerze mówiąc nie mam tu wagi. wzrost to ok 164cm, waga 58kg.
karton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 14:26   #335
tibbidabo
Raczkowanie

dzieki bardzo za skomentowanie mojego wpisu. wiedzialam ze nie za dobrze sie na tym znam mam prosbe czy moglby mi ktos napisac z czym np. jajko na miekko, badz te nieszczesne paluszki rybne(panierowane)?
tibbidabo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 19:28   #336
tibbidabo
Raczkowanie

mam pytanko jak ogladalam dzien dobry tvn z montignaciem to on tam nic ne mowil o mieszaniu tluszowo-biolkowoitp. i tak sie zastanawiam czy jedzenie produktow z ig>45 daloby cos czy jednak trzeba sie trzymac schematow weglowo-tluszczowoitp. pzdr
Stary 2009-03-31, 22:40   #337
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilaria23 Pokaż wiadomość
Hej, no to ja zaczynam - dzisiaj jadłam niewiele, bo trochę byłam zabiegana. Rano jabłko , potem gotowaną soczewicę, a na kolację kromkę razowego z plastrem sera białego 0%. Dobrze?
Ah, mam kilka pytań o klasyfikację : tuńczyka w sosie wł. ( co to - tłuszczowe?) i z czym można węgle, tj. razowy chleb i makaron. Z mięsem nie, to już wiem. Zostają więc tylko warzywa i biały ser/jogurt?
Tuńczyk jest akurat neutralny, bo to prawie samo białko - oczywiście w sosie włąsnym

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jak czytam Wasze jadłospisy oczywiście nie wszystkie to mi słabo-bo nie jesteście na Dm tylko na głodówie! 1 jabłko i 2 kromki przez cały dzień trzeba jeść 3 pełnowartościowe posiłki jabłko to jako przekąska chyba wole jednak dietę South beach
Masz rację Kasiu, moim zdaniem niektórzy nie zdają sobie sprawy, że na tej diecie TRZEBA JEŚĆ.

Nie można być bez posiłku dłużej niż 6h. Najlepiej jeść co 3-4h.
Cytat:
Napisane przez chrapcia Pokaż wiadomość
Zjadłam dzis na śniadanie o 9:00 - dwie bułeczki pełnoziarniste z tuńczykiem i wypiłam gorzką herbatę, teraz o 14:00 zjadłam obiad - jogurt naturalny,1-jajko i na deser pomarańcza i herbatke...Nawet nie wiem czy to dobrze :/ Moze ktos mógłby wkleic swój dzienny jadłospis (oczywiscie zeby duzo sie nie urobic i zeby to nie za wiele kosztowało)
Między śniadaniem a obiadem powinnaś jeszcze zjeść coś lekkiego, np. mały jogurt naturalny 0%tłuszczu. A ten obiad co zjadłaś to nie obiad, zdecydowanie za mało. Powinnaś zjeść jakieś mięsko lub rybę z warzywami. Owoce najlepiej jeść na czczo rano, a jeśli już chcesz na podwieczorek to odczekaj po obiedzie przynajmniej 2h. Brakuje kolacji.
Cytat:
mam pytanko jak ogladalam dzien dobry tvn z montignaciem to on tam nic ne mowil o mieszaniu tluszowo-biolkowoitp. i tak sie zastanawiam czy jedzenie produktow z ig>45 daloby cos czy jednak trzeba sie trzymac schematow weglowo-tluszczowoitp. pzdr
Ja oglądałam urywki na stronie internetowej DDtvn i rzeczywiście nic nie wspominał, ale mimo to nie wolno łączyć

Ja od 2 dni jadłam bardzo źle, zgrzeszyłam ehh ale już wracam spowrotem grzecznie Ale jak na pierwszy miesiąc udało mi się schudnąć 3,5kg
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 09:14   #338
wiolka75
Raczkowanie

Witam
Można sie przyłaczyc??
Od poniedziałku jestem na diecie 160 wzrostu 56 kg chce schudnąc do 48-50 kg
Czy Wy tez tak miałyscie po posiłkach ze brzuch robił wam sie wiekszy ,tzn ja tak to odczuwam czuje sie taka pełna ze chwilami sie zastanawiam czy aby dobrze komponuje posiłki
7.00 chleb pełnoziarnisty ogórek pomidor jogurt nat 0%
13.00 jajecznica z cebulka,pomidorem i pieczarkami +jogurt nat Pilos
18.00 ryz z warzywami +tunczyc wsw

Ps dodam jeszcze że waga mi wzrosła :/ do 57kg

Edytowane przez wiolka75
Czas edycji: 2009-04-01 o 09:23
wiolka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 11:05   #339
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolka75 Pokaż wiadomość
Witam
Można sie przyłaczyc??
Od poniedziałku jestem na diecie 160 wzrostu 56 kg chce schudnąc do 48-50 kg
Czy Wy tez tak miałyscie po posiłkach ze brzuch robił wam sie wiekszy ,tzn ja tak to odczuwam czuje sie taka pełna ze chwilami sie zastanawiam czy aby dobrze komponuje posiłki
7.00 chleb pełnoziarnisty ogórek pomidor jogurt nat 0%
13.00 jajecznica z cebulka,pomidorem i pieczarkami +jogurt nat Pilos
18.00 ryz z warzywami +tunczyc wsw

Ps dodam jeszcze że waga mi wzrosła :/ do 57kg
Witaj,
pewnie, że możesz się przyłączyć. Fajnie, że jest nas coraz więcej,w końcu wiosna się zaczęła
Wiolko75, myślę, że miedzy 7 a 13 powinnaś zjeść drugie śniadanie, bo za długą przerwę robisz

A ja na śniadanie zjadłam 1 małe jabłko, po 30min 1 kromkę chleba pełnoziarnistego z dżemem słodzonym fruktozą i grahamkę z serem chudym 0%, sałatą i pomidorem.
Stary 2009-04-01, 15:18   #340
tibbidabo
Raczkowanie

malutkie pytanko z czym moge laczyc jajka mp. na miekko, sadzone?
Stary 2009-04-01, 16:42   #341
wiolka75
Raczkowanie

Ale słyszałam ze ponoc w i fazie powinno sie jadac tylko 3 posiłki w ciagu dnia...wiec sama juz nie wiem

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
malutkie pytanko z czym moge laczyc jajka mp. na miekko, sadzone?
jasne ze mozesz (posiłek tłuszczowy)
Stary 2009-04-01, 19:47   #342
tibbidabo
Raczkowanie

wiolka75 chodzilo mi o to Z czym moge je laczyc

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

annula ja tez tak czesto mam, ze jak na przyklad sie objem mam ogrome bamburylo nie wiem od czego to zalezy. a jak wypne brzuch to czuje sie jakbym byla w ciazy nie mam pojecia co to moze byc

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

sorry to nie bylo do anuli tylko do wiolki
Stary 2009-04-01, 19:53   #343
Cekiny
Zadomowienie

Jak to obliczyć ile białaka powimnnnam dziennie spożywać?

i czy do świat dam radę schudnąć?

Cel... ??

W moim portfeliku widnieje od dziś prawo jazdy.

Kocham
Cekiny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 22:38   #344
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cekiny Pokaż wiadomość
Jak to obliczyć ile białaka powimnnnam dziennie spożywać?

i czy do świat dam radę schudnąć?
Chyba dzienna porcja białka to tyle gram ile wynosi waga.

Zależy ile chcesz schudnąć, jaka jest Twoja waga i wzrost.
Stary 2009-04-02, 08:29   #345
wiolka75
Raczkowanie

Czwarty dzien i nic ,waga nadal stoi napiszcie po jakim czasie wam zaczeła spadac Ja to niestety naleze do tych osób które jak cos zaczynaja to chca widziec efekty juz,zaraz chciałam do Swiat zrzucic ze 3 kg......

8.00 chleb pełnoziarnisty,ser biały .pomidor,rzodkiewki+jogur t0,1%
13.00sałatka gyros(cycek kuraka ,pekińska,ogórek.papryka. majonez wł roboty )kefir 0%
17.30 makaron durum +mieszanka warzyw na patelnie (cukinia papryka ,fasolka )jogurt
Miłego dnia

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
wiolka75 chodzilo mi o to Z czym moge je laczyc

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

annula ja tez tak czesto mam, ze jak na przyklad sie objem mam ogrome bamburylo nie wiem od czego to zalezy. a jak wypne brzuch to czuje sie jakbym byla w ciazy nie mam pojecia co to moze byc

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

sorry to nie bylo do anuli tylko do wiolki
w posiłku musza byc warzywa i białko wiec ja z jaj poki co to tylko jajecznice z cebulka pieczarkami i pomidorem robie innych przepisów jeszcze nie znam

Edytowane przez wiolka75
Czas edycji: 2009-04-02 o 07:19
Stary 2009-04-02, 17:39   #346
wakkiki
Raczkowanie

Witam!
Na diecie MM jestem drugi raz. Teraz od 19 lutego. Na początku chudłam ładnie 4 kg, ale potem zaczełam czytać różne fora, na których były modyfikacje tej diety oryginalnej. Zaczełam się do nich stosować i przestałam chudnąć. Teraz znowu powracam do "czystego MM" i zobaczymy, czy się coś zmieni.
wakkiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 17:57   #347
wiolka75
Raczkowanie

nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym białkiem...... trzeba zjesc tyle białka ile ma sie wzrostu... np tunczyk w sosie własnym ma 20 g białka czy to znaczy ze przy wzroscie 160 musiałabym zjesc tego tunczyka 8 puszek ale np kefiry maja niewiele,jogurty to samo wiec juz sama nie wiem.....

juz rozumiem nie wzrost tylko waga

Edytowane przez wiolka75
Czas edycji: 2009-04-03 o 07:02
Stary 2009-04-03, 10:44   #348
wiolka75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wakkiki Pokaż wiadomość
Witam!
Na diecie MM jestem drugi raz. Teraz od 19 lutego. Na początku chudłam ładnie 4 kg, ale potem zaczełam czytać różne fora, na których były modyfikacje tej diety oryginalnej. Zaczełam się do nich stosować i przestałam chudnąć. Teraz znowu powracam do "czystego MM" i zobaczymy, czy się coś zmieni.
Jak mozesz to podaj link do stronki gdzie stosuja jak napisąłas czysty MM
Stary 2009-04-05, 18:52   #349
NIKaP-n
BAN stały

Cześć Dziewczyny

Też zamierzam wrócić do diety, razem z mężem, ale chyba po świętach. Byliśmy już na MM raz, i pomijając fakt utraty wagi (ja 4, a mąż 7 po 3 tygodniach), rewelacyjnie się czuliśmy.
Nigdy nie byłam głodna i co najważniejsze, unormowały sie wszystkie sprawy związane z trawieniem, tzn. ja regularne(nareszcie) wizyty w wc;D a mąż zero "gazów".

Niestety, faktem jest, że MM to nie dieta, a sposób na życie, więc trza sie do pewnych rzeczy przyzwyczaić. Ale warto, bo ważne jest głównie to, że zdrowie się polepsza po takim żywieniu.
Z tego, co pamiętam, na początku MM niewskazane jest zbyt obfite ćwiczenie, nie wolno też chodzić głodnym, więc omijać posiłków.
Organizm koduje także, że jada o ustalonych porach, warto więc jadać o takich samych godzinach.

Teraz idę powtarzać tabele wartości glikemicznych i pozdrawiam wszystkich, zaczynających MM na wiosnę
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 17:50   #350
wakkiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiolka75 Pokaż wiadomość
Jak mozesz to podaj link do stronki gdzie stosuja jak napisąłas czysty MM
Linku nie podam, bo takiego nie mam. Napisałam, że ja będę stosowała "czysty MM" - teraz korzystam tylko z książki "Jeść aby schudnąć" Montignaca
Stary 2009-04-07, 18:01   #351
versace1
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
mozna się przyłączyć.
versace1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:37   #352
BjutifulGerl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wakkiki Pokaż wiadomość
Witam!
ale potem zaczełam czytać różne fora, na których były modyfikacje tej diety oryginalnej. Zaczełam się do nich stosować i przestałam chudnąć. .
proszę napisz przykłądy tych modyfikCJI BO JA CHYBAtez ich pare wprowadziłam i moze to tez przez to chydne wolniej. porzsze cie o odpoweidz

BjutifulGerl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-07, 19:38   #353
atomufka
Zakorzenienie

Witam.Tez chce sie przylaczyc.Podczytuje was od jakiegos czasu
Diete zaczelam 1,5 tygodnia temu.Zrzucilam juz 1 kg w ciagu pierwszego tygodnia,jesczze 3 przede mnąAle jakos mi sie juz odechciewa tej diety bo ciezko znalezc przepisy ,a mnie juz sie wyczerpaly pomysly Moze jakies przyklady?
Mozecie mi powiedziec jaki to chleb pelnoziarnisty?Nie mieszkam w Pl i szczerze mowiac mam problem z zakupem niektorych skladnikow.A z chlebem w szczegolnosci.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-08, 07:17   #354
wiolka75
Raczkowanie

Hej kobietki
po tyg 1 kg mniej ja wam podam stronke gdzie dowiecie sie duzo na temat MM codziennie mozecie sprawdzic swoje menu a takze skorzystac z przepisów
http://dietamm.com/forum/index.php?showforum=47

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Diete zaczelam 1,5 tygodnia temu.Zrzucilam juz 1 kg w ciagu pierwszego tygodnia,jesczze 3 przede mnąAle jakos mi sie juz odechciewa tej diety bo ciezko znalezc przepisy ,a mnie juz sie wyczerpaly pomysly Moze jakies przyklady?
Mozecie mi powiedziec jaki to chleb pelnoziarnisty?Nie mieszkam w Pl i szczerze mowiac mam problem z zakupem niektorych skladnikow.A z chlebem w szczegolnosci.
Ja kupuje chleb żytni pełnoziarnisty Mestmacher to chlebek który nie zawiera w sobie cukru ,miodu ani słodu podałam link wiec zajrzyj tam sa tam w "produktach dozwolonych" takze zdjecia

Edytowane przez wiolka75
Czas edycji: 2009-04-08 o 07:26
Stary 2009-04-08, 09:15   #355
anuulaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja to doszłam do wniosku, że nie jestem systematyczna ani konsekwentna, czasem sobie pozwalam za wiele, ale już powiedziałam koniec, żadnych odstępstw
Dzisiaj na śniadanie jabłko i po 30 min kilka małych kromeczek z dżemem z fruktozą.
Cytat:
Atomufko, nie musi to być chleb pełnoziarnisty. Ja jem różny, czasem ciemny żytni lub graham

Na moim blogu 3 ostatnie przepisy są MM, polecam
Stary 2009-04-08, 10:07   #356
wakkiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl Pokaż wiadomość
proszę napisz przykłądy tych modyfikCJI BO JA CHYBAtez ich pare wprowadziłam i moze to tez przez to chydne wolniej. porzsze cie o odpoweidz

np. niektóre osoby piszą, że nie można łączyć tłuszczu ze strąkami. Ja znowu zaczełam jeść strąki to posiłków tłuszczowych i waga w końcu ruszyła po 4 tygodniach zastoju. Ja najszybciej chudne na takim menu:

Ś: 3x wasa z chudym białym serem (do 1,5% tłuszczu) i pasztetem z cieciorki + warzywa surowe (sałata, pomidor, ogórek)
lub
płatki owsiane z mlekiem (do 1,5% tłuszczu) + suszone morele i śliwki

O: makaron al dente (z pszenicy 100% durum) + sos pomidorowy z warzywami (pieczarki, cebyla, cukinia, marchewka - duszone w tym sosie + przyprawy)

K: filety z kurczaka, indyka, ryby (gotowane na parze) + świerze warzywa + pasztet z cieciorki

ostatnio jem w kółko to samo, ale przynajmniej powoli waga idzie w dół, nie wiem kiedy mi to zbrzydnie.

no i pasztet z cieciorki jem zamiennie z zieloną soczewicą w sosie pomidorowym

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Moze jakies przyklady?
Tygodniowe menu:

PONIEDZIALEK

Ś - chleb z mąki pp z serkiem homogenizowanym o% tł. i pomidorem, kanapka z powidełkami słodzonymi fruktozą, kawa b/kofeiny z mlekiem 0% tł.

O - Zupa jarzynowa, ser camembert smażony na kropelce oliwy, panierowany w migdałowych płatkach, brokuły z wody, surówka z sałaty i pomidora

K - makaron razowy z jogurtem i suszonymi owocami (śliwki, morele)

WTOREK

Ś - makaron razowy z mlekiem 0% tł, chleb z mąki pp z pomidorem, kawa z mlekiem

O- Kotlet z indyka lekko smażony, podduszony na oliwie z oliwek z żółtym serem, fasolka szparagowa, sałata zielona, ogórek, pomidor.

K - Soczewica z czosnkiem i cebulką lub zupa jarzynowa z soczewicą

ŚRODA

Ś - płatki owsiane z mlekiem 0% tł, chleb z mąki pp z dżemem słodzonym fruktozą, kawa lub herbata

O - Schab duszony, faszerowany duszonymi pieczarkami surówka z sałaty, pomidora, ogórka i kosteczkami sera (np. pleśniaka lub fety)

K - kawałek smażonego na kropelce oliwy z oliwek łososia lub makrela, ze świeżymi warzywami

CZWARTEK

Ś - chleb z maki pp z pomidorem, ogórkiem, mleko lub jogurt 0% tł., kawa

O - jajecznica na cebulce i pomidorku posypana parmezanem, na wielkim liściu sałaty, jakieś gotowane warzywo np. brokuł lub kalafior

K - ryż basmati z musem jabłkowym, jogurt owocowy light.

PIĄTEK

Ś - ziarna kilku zbóż z jogurtem lub mlekiem, z owocami suszonymi, kawa...

O - Ryba duszona na kropelce oliwy z oliwek pod pierzynka z podsmażonej cebuli i pomidora, posypana parmezanem, kawałek sera pleśniowego, warzywa świeże

K - naleśniki z mąki pp (same białka) z dżemem, lub serkiem MM

SOBOTA - bez owoców przed śniadaniem

Ś - Wędlina chuda wędzona na sałacie z pomidorem, cebulką, ogórkiem skropionych oliwą i sokiem z cytryny, kawałek sera pleśniowego, kawa...

O - gyros z kurczaka w jarzynach, posypany parmezanem lub innym tartym serem, kalafior z wody polany majonezem własnej roboty

K - sałatka warzywna z duszona i pokrojona w kosteczki piersią kurczaka

NIEDZIELA - bez owoców przed śniadaniem

Ś - jajka ugotowane na twardo z tuńczykiem, sałata, pomidor, ser pleśniowy, kawa...

O - mięso wieprzowe lub wołowe chude duszone z warzywami, gotowane warzywo np. brokuł, sałata, ser, lampka wytrawnego czerwonego wina

K - spaghetti z sosem pomidorowym

Edytowane przez wakkiki
Czas edycji: 2009-04-08 o 10:10
Stary 2009-04-08, 10:31   #357
versace1
Przyczajenie

Cześć
Ja też chcę zacząć, długo przygotowywałam się do podjecia decyzji ile i w jakim czasie chcę się pozbyć tych zbędynch kilogramów i centymetrów, przerobiłam juz kilka diet ale brak mi systematyczności.
Co można pogryzać w przerwie między posiłkami? tylko owoce...
Najgorsze że nie zawsze mam czas na gotowanie(
Stary 2009-04-08, 13:07   #358
wiolka75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez versace1 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja też chcę zacząć, długo przygotowywałam się do podjecia decyzji ile i w jakim czasie chcę się pozbyć tych zbędynch kilogramów i centymetrów, przerobiłam juz kilka diet ale brak mi systematyczności.
Co można pogryzać w przerwie między posiłkami? tylko owoce...
Najgorsze że nie zawsze mam czas na gotowanie(
w I fazie nie jada sie przekasek ,owoce tylko rano 30 min przed sniadaniem (jabłka ,gruszki) do sniadania mozna te niefermentujace np truskawki ,jagody

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja to doszłam do wniosku, że nie jestem systematyczna ani konsekwentna, czasem sobie pozwalam za wiele, ale już powiedziałam koniec, żadnych odstępstw
Dzisiaj na śniadanie jabłko i po 30 min kilka małych kromeczek z dżemem z fruktozą.

Atomufko, nie musi to być chleb pełnoziarnisty. Ja jem różny, czasem ciemny żytni lub graham

Na moim blogu 3 ostatnie przepisy są MM, polecam
Na sniadanie zjadłas tylko weglowodany ,powinnas dodac jeszcze białko i warzywtyle co reszta posiłku
Stary 2009-04-08, 18:20   #359
atomufka
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-09, 13:05   #360
versace1
Przyczajenie

Wiolu75 mam pytanie czy sniadanko możemy podzielic na 2 części tzn. jabłko po 20-30min płatki owsiane z chudym mlekiem i morelami suszonymi a np. za 2-3 godz. kromeczka chlebka pz z chudym twarożkiem i ogórkiem zielonym??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości