|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
i jak Ci idzie?
ja póki co jestem na takiej "swojej" ale zastanawiam się właśnie nad mm...
|
|
#902 |
|
Raczkowanie
|
Jest ok. O 6,30 płatki jeczmienne na mleku .2 kromki chleba z białym serem
em.Na obiad szpinak z dilerem em z kurczaka i malutka słodka buleczka |
|
|
|
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny chciałabym się przyłączyć do diety, zaczełam ją od dzisiaj i jestem początkująca w jej zasadach więc jak już się mecze to chciałabym mieć pewność, że robie to dobrze aby mogło to dawać rezultaty
dlatego mam kilka upewniających pytan :1. czy sól jest dozwolona na tej diecie? 2. czy jeśli mam posiłek węglowy to mogę łączyć kaszę/ryż/makaron (oczywiscie odpowiednio gryczaną, brązowy i z mąki durum) z mięsem i warzywami? 3. moja doba trwa bardzo długo gdyż wczesnie wstaje i bardzo pozno sie kładę spać więc zamiast 3 posiłków mogę jesc mniejsze 4-5? a jeśli tak to wg jakiej kolejności (kiedy węglowe, kiedy tłuszczowe) powinnam jeść? 4. dokupiłam w aptece błonnik tylko wg zasady, że do 30min przed posilkiem można łyknąć tabletke i również do 30min przed posiłkiem można jeść owoce powinnam wobec tego łyknąć błonnik przed owocem i posiłkiem czy miedzy owocem a posiłkiem? 5. Jakie są Wasze dotychczasowe rezultaty? Lub jeśli byłyście kiedyś na diecie jaki osiągnełyscie wynik i w jakim czasie? Z góry dzięki wielkie za odpowiedzi i przepraszam jesli pytania wydadzą sie Wam banalne ale jak wspominałam - dopiero zaczynam i proszę o wyrozumiałość
|
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
![]() Właśnie skończyłam czytać "Szczupła bez wyrzeczeń" M.M. Bardzo spodobało mi się przedstawione tam podejście do jedzenia. Korzystałam już z różnych diet jednak żadna nie zdała swojego egzaminu. Teraz chcę po prostu zmienić sposób swojego odżywiania, na prawidłowy, na całe życie. Mam nadzieję, że M.M. mi w tym pomoże Biorę się za przygotowanie jadłospisu na najbliższy tydzień...do usłyszenia
|
|
|
|
|
#905 |
|
Przyczajenie
|
Ja wspólnie z mamą dietowałam się od 1 listopada (2012) do świąt i przy trzymaniu się zasad straciłyśmy po 6-7 kg. bałam się bardzo, że po świątecznym szaleństwie nadrobie to z nawiązką ale o dziwo waga dalej w tym samym miejscu
Mam pytanie do dietujących się czy wiecie może czy dozwolony jest sok z Hortexu ? napisane jest, że nie ma w nim cukru a w składzie też jest tylko przecier z jabłek i wit C |
|
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
Czy mogę liczyć na odpowiedz na moje pytania... ?
|
|
|
|
|
#907 |
|
Przyczajenie
|
Mylenne
1.sól tak ale z umiarem 2. Kaszę ryż i makaron możesz łączyć z warzywami ale z mięsem nie przynajmniej w piewszej fazie. Są takie wyjątki jak np komosa ryżowa, którą można łączyć z mięsem a dodatkowo jest bardzo dobra poza tym możesz sobie kupić makaron Montignac ( do kupienia na allegro i w sklepie internetowym MM) ma IG 10 ale z tego co wiem to jest drogi3. Ja jadam jakieś 4 posiłki dziennie ale kolejność ustawiam sobie tak zeby przynajmniej 3 razy w tyg byla kolacja węglowa 4. Nie wiem 5. Zaczełam się dietować 1 listopada i do 20 grudnia zrzuciłam 7 kg później przez śiwęta i sylwestra jadłam normalne rzeczy chleb itp i nie przytyłam nic mam nadzieję, że byłam pomoca
|
|
|
|
|
#908 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo Ci dziękuję biocha, pomogłaś oczywiscie!
|
|
|
|
|
#909 |
|
Przyczajenie
|
Hej czytam wasze wpisy i chyba tez sie przylacze do was
![]() . Po 3 ciąży zostało mi 7kg i zle sie z tym czuje.Mam 172cm i waże 67kg maze o 60kg |
|
|
|
|
#910 |
|
Przyczajenie
|
Witam
moje menu na dziś nie wiem czy prawidłowe jestem na diecie dopiero 1 tydz godz 6,15 -szklanka ciepłej przegotowanej wody z cytrryną 6,45 -2 mandarynki 10,00-2 kromki ciemnego chleba z ziarnami cienko masło z pastą jajeczną oraz pomidorkiem ogórkiem i szczypiorkiem,do tego jogobella light 14,00-pomarańcza 17,30-pół dużej piersi z kurczaka faszerowanej szpinakiem oraz pieczrkami i papryką,przygotowanej na parze do tego 2 pomidorki z cebulką i łyżką jogurtu 0% a w między czasi 1 kawa bez cukru z mlekiem 0,5 % 3 zielone herbaty,1 roiboss,1 pu-erth,2 szkl wody średnio gazowanej ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Edytowane przez Szerion Czas edycji: 2013-02-06 o 19:42 |
|
|
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
Szerion też dopiero zaczynam ale wiem na pewno, że nie można używać masła. I wiem na pewno, że same białka jaj to posiłek białkowy, a całe jajka (ze wzgl na obecność żółtka) kwalifikujemy jako posiłek tłuszczowy wobec tego chyba nie powinieneś jeść pieczywa do pasty jajecznej ponieważ wtedy jemy węgle z IG równym bądz mniejszym od 35. Jeśli mówię źle to proszę o poprawkę ale tak zrozumiałam zasady. Samej jest mi ciężko robić jadłospisy bo nie do konca łapie się w tym co z czym łączyc i jaki posilek nam wyjdzie. Podrzucajcie propozycje!
|
|
|
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
Mój jadłospis na dziś :
Śniadanie : kromka z drobiową szynką i pomidorem Obiad : pieczony kurczak z mieszanką gotowanej fasolki Podwieczorek : jajka na twardo z majonezem Kolacja : brązowy ryż z warzywami (mieszanką chinską) Sądze, że sniadanie, obiad i kolacje mam węglową, jedynie podwieczorem jest tłuszczowy. Jesli jemy 4 posiłki powinny być 2 węglowe i 2 tłuszczowe? Jeśli tak to w jakiej kolejności?? |
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodze sie przywitac
wg zasad Montignac, jem od 8 lutego i jest mi z tym bardzo dobrze wczesniej bylam na dukanie, jednak brakowalo mi dobrych wegli, bywalo ciezko, do tego nie lubie miesa.... czasem tylko cos skubne co do dzielenia posilkow wegle/tluszcze jem tak: rano i w poludnie - wegle obiad i kolacja - tłuszcze pozdrawiam aaaa: dzisiejszy jadlospis: rano - 2 buleczki cynamonowo - jablkowe - miseczka warzyw 2 - gie sniadanie - 3 kromki Wasa z pasta z zielonej soczewicy i papryki + ogorek i czerwona papryka obiadek - musaca z cukinia i miesem mielonym (czasem jadam) i pomidorami kolacja - pomidor z zoltym serem i deser z serca mascarpone
|
|
#914 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez wczesniej byłam na Dukanie, na którym schudłam 10kg, ale w ciagu pół roku wrocilo 8kg... Dlatego teraz postawiłam na ruch i diete opartą na niskim IG.
Figarro podasz przepis na ciasteczka? a jesli sa kupne to gdzie mozna je dostac??
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepis" DROZDZOWE CIASTECZKA Hlipkowe 50g drozdze pol litra mleka 1/2 lyzeczki soli szklanka fruktozy ev. 2 lyzeczki kardamon 1 1/4- 1 1/2 l maki razowej pszennej 1 jajko lub dwa bialka Robimy najpierw zaczyn z drozdzy szklanki letniego mleka i czesci fruktozy Zostawiamy na 15 min w cieplym miejscu pod przykryciem Potem dodajemy do tego make reszte mleka sol fruktoze i jajo Wyrabiamy ciasto do momentu gdy bedzie jednolite i w miare zbite Zostawiamy na 45 min do wyrosniecia Przygotowujemy nadzienie - moje propozycje to np SEROWE: serek chudy rozgnieciony z fruktoza i aromatem JABLKOWE : jabluszka starte z cynamonem CYNAMONOWE : cynamon kardamon i fruktoza mozna robic z dzemem albo gdy do ciasta nie doda sie fruktozy np z grzybami lub mieskiem Ciasto rozwalkowujemy: mozna posmarowac je oliwka i na to nakladac nadzienie w niewielkiej ilosci. Zawijac jak rolade. Pokroic na dwu centymetrowe kawalki i ukladac albo w foremkach papierowych lub na blaszce slimakiem do gory. Po wierzchu posmarowac jajkiem zeby sie ladnie zaruzmienily. Pieka sie do 10 minut w rozgrzanym piekarniku temp ok 180-200 stopni _________________ wyszlo mi ich az 19 ![]() sa duze i pyszne czesc musialam zamrozic ![]() witajcie
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2013-02-12 o 08:35 |
|
|
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
Figarro wielkie dzięki, od jutra mam wolne to będe robić i chyba też zamroże
Brakuje mi namiastki słodkiego, już szukałam na stronach przepisów na desery i mam w planach kupno mąki migdałowej na ciasto z jabłkami...
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie wieczorami robie tiramisu i jest ok.... wlasciwie mnie do slodyczy nie ciagnie odkad jem wg MM i coli tez mi sie nie chce ![]() w moim przypadku faktycznie chodzilo o insuline (jestem genetycznie obciazona, dziadek chorowal i cala jego 4-ka dzieci, w tym moja mama), a raczej zla prace trzustki czuje sie rewelacyjnie, nie dojadam i najwazniejsze, nie mam niedocukrzen Zagladnie ktos do nas
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Ale rzeczywiscie coś w tym jest!! Początkowo mi było ciężko bez słodyczy bo byłam przyzwyczajona pochłaniać ich niemożliwe ilości i objętości...
A na Montim już jakoś nie, tak samo między posiłkami nie podjadam tak jak wczesniej. Mniej dokucza mi też tzw. wieczorne podjadanie, ale wiadomo - czasami najdzie ochota na słodkie, a chce jak najmniej łamać zasady (dlatego polecam fruktoze, nie wiem czy już o niej pisałam, ale Ty Figarro pewnie o niej wiesz bo jest dla cukrzyków polecana zamiast zwyklego cukru). Ja ratuje się też kostką (lub dwoma ) gorzkiej czekolady z wysoką zawartoscia kakao i tłumi atak na słodycze ![]() Słyszałam właśnie, że można jeść serek mascarpone, kakao tez dozwolone więc tiramisu to dobry pomysł No coś słabo z resztą, są tak zajęci dięta i spadającymi kg, że zapomnieli o wątku
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety z nia tez trzeba uwazac, fruktoza zle dziala na watrobe deser z serka mascarpone to ubita smietana 30% + mascarpone + fruktoza (i troszke rozrobionej zelatyny w wodzie) przekladam do miseczek, gore posypac starta czekolada min 70% ![]() pycha
|
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Pyszności...
![]() Dzisiaj jednak nie miałam czasu, wrocilam do domu dopiero teraz więc nici z moich wypieków, na jutro już zaplanowałam sobie zakupy więc może wieczorem znajdę chwile czasu, pewnie ten deser wygra ponieważ jest łatwiejszy i szybszy w zrobieniu ![]() Tak naprawde to teraz szkodzi wszystko... cukier - źle bo kaloryczny, słodziki - złe bo chemiczne i podobno rakotwórcze, fruktoza - zła bo niszczy wątrobe... także jak dla mnie jest to jednak zło konieczne i jesli mam wybierać najmniejszym jest chyba fruktoza bo alkoholu prawie nie pijam także dużego obciążenia nie daje Chciałabym przestać słodzić ale nie potrafie, ograniczyłam się z 2 czubatych łyzeczek do płaskiej połowy także już coś! Jak schudne do wymarzonej wagi wroce do cukru.
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
tez zabiegana jestem
ale nie grzesze, nie mam takiej checi nawet ![]() milej soboty
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
Też nie mam takich zachcianek na słodycze od kiedy jestem na MM
![]() A teraz czas na przechwałki - schudłam 2,5 kg w 16 dni |
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje spadku ![]() ja mialam sie wazyc w piatek, ale przyszla @ wiec czekamdo nastepnego piatku
|
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Mam nadzieje, że dzięki trzymaniu się zasad i dodatkowej siłowni tempo będzie cały czas tak zadowalające.W czasie @ też nigdy sie nie waże bo zawsze mam pozniej nerwy... Więc też lepiej poczekaj, masz racje! I oczywiście czekam na wynik!
|
|
|
|
|
#925 |
|
Przyczajenie
|
Witam
mam straszną ochotę na słodycze co myślicie o chromie organicznym w tabl ,mam dylemat brać czy nie |
|
|
|
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tz ja sie boje chromu, jest rakotworczy, kiedy dzienne zapotrzebowanie na niego zostanie przekroczone, a kiedy to nastapi? ja nie umiem tego pilnowac, wole wiec chromu nie lykac
|
|
|
#927 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co prawda to nie słodkie, ale może się skusisz - wczoraj jako "przekąskę do filmu" zrobiłam coś a la chipsy - pikantne chrupki z ciecierzycy, mniam Mogę podać przepis, jeśli ktoś jest zainteresowany
|
|
|
|
|
|
#928 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
jako recydywistka chętnie bym się przyłączyła,można? Na restrykcyjnym montim i z pomocą orbitka schudłam swego czasu 25 kg (pomimo tarczycy i pco) więc da się!! działamy?
|
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, dołączaj się!
![]() Ja już ciągne 3 tydzien i 4 dzien. Teraz jestem tuż przed @ więc wyszło, że mam na plusie co jest niemożliwe bo trzymam diete i ćwicze, dlatego wsiąde na wagę po wszystkim A Ty fekete gyongy w jakim czasie tego dokonałaś? |
|
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wlazlam na wage zaraz po... i wychodzi na to, ze po 2 tygodniach na diecie jest mnie mniej o 0,2kg ![]() czyli powinnam sie cieszyc, bo ponoc po dukanie najpierw sie tyje ![]() ale dziwne to, bo ciuszki mam luzniejsze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

dlatego mam kilka upewniających pytan :

poza tym możesz sobie kupić makaron

) gorzkiej czekolady z wysoką zawartoscia kakao i tłumi atak na słodycze