|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Witam stosowałam juz te diete i wiem ze jest skuteczna nadal odzywiam sie zdrowo ale nie moge czsemj odmówic sobie niedozwolonych produktów. Może dlatego ze u mnie wmiescie ciezko znalejsc niektore produkty np dzem z fruktozą czy serek wiejski 0 %. Ale zamierzam poważnie zabrać sie do rzeczy mimo ze teraz mam do zrzucenia jakies 3 kg.Aha mam pytanko do was drogie wizazanki, co myslicie o ksiazce ria tymmers z przepisami montiego??Mam ksiazke szybko i szczupło oraz jesc aby schudnąc, jak myslicie warto kupic ta zprzepisami??
Ps postaram sie czesto bywac na forum pozdrawiam |
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Ja staram sie byc na MM. Bylam na niej kilka lat temu, bardzo ladnie schudlam, ale niestety sie zaniedbalam i wszystko wrocilo
![]() Ksiazki mam, ale przepisy glownie wyszukuje w internecie i dostosowuje je do tego co akurat mi sie uda kupic, bo u mnie tez ciezko z niektorymi produktami. Powodzenia! |
|
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aleksandro, ta książka z przepisami Ria Tummers Montignac nad Wisłą podobno rozczarowuje.Spotkałam się z opinią, że przepisy są mało interesujące, a autorka, która jest holenderką, nie zadała sobie zbyt wiele trudu, żeby faktycznie poznać polską kuchnię. Ja mam Jeść, aby schudnąć i Szczupła bez wyrzeczeń, w obu książkach prawie to samo, choć ta druga jest adresowana wybitnie do kobiet (tak naprawdę 25% książki). Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz, tak tez myslalam ze ksiazka mnie nie zadowoli.Ja równiez uwazam ze w tych obu ksiażkach jest prawie to samo i niczego nowego sie z tej dla kobiet nie dowiedziałam.pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Cześć,
przez ostatni tydzień straciłam 1 kg, czyli razem 1,5 kg po ok. 4 tygodniach diety. Chciałabym zrzucić jeszcze 1,5 kg. A jak Wam idzie? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#246 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Ja też robię drugie podejście do Montiego. Kilka lat temu stosowałam go z dużym powodzeniem. Teraz znowu czas coś z sobą zrobić
Mam pytanie odnośnie tej mąki orkiszowej. Czy można robić na niej bezkarnie naleśniki itp??? Tak samo, może ktoś coś wie więcej na temat ksylitolu? (cukier brzozowy - podobno bardzo zdrowy)
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to jedyna słodka substancja jakiej możemy używać to fruktoza, no chyba, że cukier brzozowy ma niski IG o czym ja osobiście nie słyszałam.
Ja mam do Was także jedno pytanko, gdzie mogę kupić mąkę typu 1800-2000 ? Obleciałam już chyba wszystkie sklepy w moim mieście ale nigdzie jej nie ma
|
|
#248 |
|
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Sprawdziłam.
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Toruniu obleciałam już chyba wszystkie większe sklepy takie jak Real, Carrefour, Tesco, sieć Toripmex trade, Polo markety i mnóstwo innych małych sklepików i nigdzie nie ma Poszukam jeszcze sklepu ze zdrową żywnością, może tam będzie, to chyba moja ostatnia nadzieja na dostanie tej mąki
|
|
|
#251 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Przez internet faktycznie drogo - zwłaszcza jak chcesz tylko mąkę kupić. Lepiej kupić więcej rzeczy odrazu
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
A wracając do tematu, mam zamiar na powaznie zaczac za parę dni. Juz pomału sie przygotowuję - nie jem chleba białego, ani ziemniaków. Dziewczyny a jak sobie radzicie z rodziną?
U mnie wszyscy twierdza ze zwariowałam a najbardziej tesciowa! Ona sobie nie wyobraza zycia bez ziemniaków, bułek, ciasta. A poza tym uwaza że wszystko wie najlepiej na nic wiec moje argumenty. Musze ciagle wysłuchiwac róznych komentazy. Pewnie jak sie wszyscy przyzwyczają to dadza mi w koncu spokój
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam w końcu tą mąkę na ryneczku ale cena mnie zwaliła 4,30 za kg typu 1850 Ale na etykietce jest nazwa wioski gdzie produkują tą mąkę, to 70 kg ode mnie więc może się wybiorę i kupię ze 20 kg (2,20 za 1 kg) i mają też makaronik razowy i inne dobroci dla nas A Wy ile płacicie za mąkę w Waszych miastach?
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
U mnia najtańsza była w Auchan za 2,99. Najdrożej to płaciłam ok 3,50
|
|
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, gdybyście chciały dowiedzieć sie jeszcze więcej o diecie i podyskutować o roznych dylematach w przyjaznym gronie doświadczonych będących na MM od dawna to zapraszam serdecznie na nasze nowe forum:
http://montignac.webd.pl Tu są wszystkie podstawy, całe kompendium wiedzy, codzienne sprawdzanie menu oraz wiele innych ciekawych rzeczy. Jesli tym postem naruszyłam regulamin tego forum to z góry przepraszam i proszę moderatorów o usunięcie posta. Nie chodzi mi o robienie konkurencji, ale o podanie źródła cennych informacji na temat tej diety. Gdyby ktoś chciał pogłebić wiedzę jeszcze bardziej. Z włąsnego doświadczenia wiem, że odchudzanie jest trudne i frustrujące - sama jestem na diecie chyba odkąd pamietam i tylko Montignac oraz przyjazne grono osób na forum dały mi zadowalające długotrwałe rezultaty bez efektu jojo. I myślę, że może i niektórym z was może pomóc. |
|
|
|
|
#257 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Odnośnie przepisów: ich kopalnią są dwa miejsca: w/w forum oraz forum zuzla.
|
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
Mam do Was kilka pytan odnosnie diety
![]() Wiec zaczynam stosowac ta diete poniewaz za duzo waze ![]() Nie wiem gdzie szukac dokladniejszych informacji na temat diety ![]() wiem ze sniadanie powinno byc obfite węglowodanowe obiad tluszczowy a kolacja weglowodanowa. kurcze jak macie jakąs strone na ktorej jest napisane wszystko o Tym to podajcie proszee
|
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Grzesiu, przejrzyj to http://forum.montignac.com.pl/ forum. Krok po kroku, znajdź wątki dla początkujących i zrozumiesz o co chodzi.
|
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
witam,
ja i mój TZ jesteśmy od wczoraj na diecie Montignaca moim celem jest zgubienie jakis 3-4 kg, zaś mój drogi mężuś aż 10! bardzo podoba mi się ta dieta, bo człowiek nie chodzi głodny i co najważniejsze jest zdrowa... jedynie mam mętlik a'propo tych posiłków węglowo - tłuszczowo - węglowych, ale mam zamiar przekopać się jeszcze przez inne fora i być może uda mi się to rozwikłać... ...mam tylko pytanie odnośnie diet dla mężczyzn, czy też powinni jeść trzy posiłki, czy mogą wiecej, mój TZ jest głodomorem i nie chcę aby przez odczuwanie głodu zrezygnował z diety... przedstawie nasz jadłospis na dziś: 7:30 - jabłko 9:00 - dwie kromnki ciemnego pieczywa z twarożkiem ze szczypiorkiem + ogórek 12:00 - talerzyk zupki pomidorowej 15:00 - sałatka z tuńczykiem ryżem i warzywami 18:00 - pieczone udko curry z warzywami. Proszę o jakiś komentarz naszego menu, i czy nie jest za dużo tego jedzonka? Z góry dziekuję...
|
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Przede wszystkim - nie ma ograniczenia co do trzech posiłków - ważne jedynie, aby zachować odstępy czasowe : po węglowym 3h, po tłuszczowym 4h.
Nie jestem ekspertką w tej diecie, dlatego proponowałabym zarejestrować się na jednym z wymienionych for i tam wkleić swoje menu, zostanie ono sprawdzone przez prawdziwych ekspertów . Jedyne co mogę dodać od siebie to:- wydaje mi się, że śniadanie, które zjedliście o 9:00, powinniście zjeść wcześniej (30 minut po jabłku). Co do samego śniadania - ciemne pieczywo to jakie? Dozwolone to te, z mąki z pełnego przemiału, albo typu 1850 / 2000. Twarożek z sera CHUDEGO tj. do 1.5% tłuszczu? Bo tylko taki można, jeśli jecie śniadanie węglowe (pieczywo). Ogórka objętościowo tyle, co reszty posiłku. - zupka pomidorowa - z czego? Jeśli na mięsie to : bez makaronu, bez marchewki gotowanej (i nie wiem jak się ma sytuacja z gotowanym selerem - wydaje mi się, że oba gotowane warzywa mają zbyt wysoki IG) - jeśli zupa gotowana na mięsie (mięso = tłuszcz), to po zupie 4h odstępu i dopiero wtedy kolejny posiłek - sałata z tuńczykiem i ryżem - jeśli tuńczyk w sosie własnym, a ryż brązowy/basmati i gotowany al dente - to super. Plus warzyw objętościowo tyle samo, co reszty (tzn. trzeba zachować proporcje warzywa-reszta 1:1) - odstęp czasowy ok, bo tuńczyk w sobie własnym z ryżem i warzywami to danie węglowe, więc 3h po nim można zjeść kolejny posiłek. Tylko teraz pytanie - co to za warzywa? Oby dużo ![]()
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
bardzo dziękuje za pomoc... jak dla mnie jesteś expertką w 100%
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
witam..
tez chce zaczac stosowac te diete ale zaniepokoilo mnie ze nie na kazdego dieta ta dziala... czy czesto sie to zdarza? chce schudnac.. a raczej musze.. 12 kg.. przytylam po dziecku.. przy wzroscie 160 waze 67 kg a w pasie - brzuch plus boczki [ogromne] ;/ mam 107 cm nie wiem.. musze conajmniej 20 cm zrzucic ale czy to jest realne ?niestety ciagle lezenie w lozku z powodu problemow w ciazy mnie tak zalatwilo.. teraz musze sie z tym uporac
Moj dzielny facet - Jaś , 33 tc, 2550, 50 cm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e0bbe32a2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...309e52423.html Niedawno udało sie 13 kg - teraz tez tam rade.. Start - 27.07.2009 160 cm - cel 55 kg!
|
|
|
|
|
#264 |
|
Przyczajenie
|
Cóż, ten sposób żywienia pomaga schudnąć osobom, których nadwaga wynika z zaburzenia pracy trzustki. Wierzę, że Tobie się uda
.
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
ja jem po prostu duzo, pozno, slodycze, ogolnie zle.. jestem wiecznie zmeczona, boli mnie kregoslup i ogolnie jest BE!
![]()
Moj dzielny facet - Jaś , 33 tc, 2550, 50 cm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...e0bbe32a2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...309e52423.html Niedawno udało sie 13 kg - teraz tez tam rade.. Start - 27.07.2009 160 cm - cel 55 kg!
|
|
|
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
witam serdecznie. właśnie się zalogowałam bo mam zamiar zrzucić parę kg!!! na początek to wszystko to dla mnie skomplikowane ale jestem strasznie zdesperowana bo nie mogę zmieścić się w trzy pary spodni a to juz sygnał że trzeba się za siebie zabrać. przygarniecie mnie do siebie? pozdro dla wszystkich odchudzających
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
Tak!
|
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
I ja jestem na diecie Montignaca!
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Witam, zaczepiłam się o ten ciekawy pościk z nadzieją, że może tu odnajdę rozwiązanie moich problemów z kilogramami...w sumie chciałabym zrzucić ok 5kg, ale zależy mi na utrzymaniu wagi i zmianie sposobu odżywiania. Przejrzałam kilka stron dotyczących diety MM, ale mam jakiś dziwny mętlik w głowie i tak naprawdę nie wiem od czego zacząć...te wszystkie łączenia tłuszczowe i węglowe, a do tego IG...z drugiej strony jednak widzę tu sensowny wachlarz reguł tylko żeby tak ktoś na początek podpowiedział kilka rad np. co do układania menu...help!
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
postanowienie nowo roczne..dieta MM
poki co zapoznaje sie z zasadami i jak tylko to zrobie..zaczne
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.

W Toruniu obleciałam już chyba wszystkie większe sklepy takie jak Real, Carrefour, Tesco, sieć Toripmex trade, Polo markety i mnóstwo innych małych sklepików i nigdzie nie ma

U mnie wszyscy twierdza ze zwariowałam a najbardziej tesciowa! Ona sobie nie wyobraza zycia bez ziemniaków, bułek, ciasta. A poza tym uwaza że wszystko wie najlepiej