|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Artysta" MORDERCA ! Wejdż, zobacz!
Carolina, to nie tak
![]() "Eres" ("jesteś") jest od "ser" ("być"). "Lees" ("czytasz") od "leer" ("czytać"). "Eres lo que lees" - "Jesteś tym, co czytasz" (kupy się nie trzyma, ale tak mi wychodzi).
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tez wyszło w translatorze google
bess - historia o Terry Schiavo jest nieco inna, ale równie wstrząsająca. Jednak myślę, że nie ma co porównywać.
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
nie chodzi mi o porownanie aleo to jak daleko mozna sie posunac
skoro mozliwe bylo tamto ,to co dopiero taka"sztuka" |
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha musze wymazac dowody
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Na coś mi się te trzy lata hiszpańskiego przydały
EDIT: Carolina, ale Twoje tłumaczenie też było fajne - "Wcześniej reszta, niechaj męt" Wyszłam sobie przed chwilą na papierosa i przemyślałam tę sprawę. I wiecie co? Facet ma na swój sposób rację, choć za sposób, w jaki ją przekazał, bez wahania posadziłabym go na krześle elektrycznym (i nie mówię tego pod wpływem emocji). Strasznie spłakałam się nad tym jednym psiakiem, ale codziennie wiele zwierząt ginie z głodu na ulicach (już pomijając sposób, w jaki się tam znalazły). O Nativity jest teraz głośno, a o tamtych się z reguły aż tak nie mówi, nie ma petycji, ludzie nie rozdmuchują sprawy. I to jest przykre. Kurczę, nie wiem, jak to przekazać. Od razu przyszła mi go głowy piosenka Mansona - "the death of one is a tragedy, the death of millions is just a statistic". EDIT2: Tak odnośnie zoofilii, to w tym roku wyszedł film dokumentalny "Zoo". Cytat:
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Józef Stalin "Śmierć jednostki to tragedia - milion zabitych to tylko statystyka." |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.showcase.ca/blog/archive/...horseplay.aspx |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny podpisujcie petycje
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam tekst listu, który można wysyłać do "galerii", w której odbyła sie "wystawa" ![]() EXHIBITION IS TAKING PLACE AT/WYSTAWA MIAŁA MIEJSCE W : Gallery Website Email Address: info@madc.ac.cr Location: Centro Nacional de la Cultura Antigua Fábrica Nacional de Licores. Avenida 3, calle 15/17. San José, Costa Rica. Teléfono: (506) 257 7202 / 257 9370 Fax: (506) 257 8702 Sample Letter to Send the Gallery- przykładowy list, który można wysłać do galerii: I along with many people world wide am outraged t hat Guillermo habacuc Vargas has been selected to represent Costa Rica in “Bienal Centroamericana Honduras 2008″,This man is by no definition of the word an artist he is a criminally insane sadist and enjoys inflicting prolonged suffering upon his innocent victims.he is a danger to all of society as it is well documented that those with the capacity to intentionally cause harm to an animal have the same capacity to harm humans.--------------------------------------------------------------------- I am writing regarding the horrifying actions of Guillermo Habacuc Vargas,who paid local children to catch a dog on the street and then confined,starved and publicly displayed the dog as an “art” exhibit until the innocent animal died of starvation. To state that this animal would have died eventually of natural causes is unjustifiable and beyond logical,rational thinking. To allow Guillermo habacuc Vargas to represent Costa Rica in Bienal Centroamericana Honduras 2008 will in no way benefit Costa Rica,the world is watching and the actions of this so called artist has brought much negative assumptions as to the humanity of the people of Costa Rica and the fact that the many witnesses of this animals suffering did nothing and that the organizers of this event allowe d this rather than taking action to see that Guillermo Vargas be criminally charged with animal abuse is sending the world a message that Costa Rica consists of a cruel,uncivilized society that has no regard for life but enjoys viewing and contributing to the loss of life. Each and every person who knew of and witnessed the suffering of this innocent dog is equally as guilty of causing it’s uncalled for death. And to let this crime go unpunished and instead be awarded by Guillermo Vargas representing Costa Rica in Bienal Centroamericana Honduras 2008 is unacceptable and shameful not only to Costa Rica but to all participants of this event. I urge you,do not condone the heinous actions of Guillermo Vargas by allowing him to participation in Bienal Centroamericana Honduras 2008.He should be jailed and prosecuted to the fullest extent of law for this animals death,not representing Costa Rica as an artist for he is not an artist and to refer to him as such is an insult to all true artists. Sincerely, IMIiĘ i NAZWISKO, MIASTO, KRAJ ------------------------------------------------- ze strony- http://petloverstips.com/ForTheLoveo...s-art-petition |
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież ta np fota jest przerazająca Stoją sobie młodzi ludzie ,dyskutują/o sztuce? / a obok co? wywieszka ''nie dotykac eksponatu '' Normalnie zdrętwiałam !!http://www.marcaacme.com/blogs/media...io/perrito.jpg Wiecie co,niech zatrzyma ktoś ten swiat ja wysiadam ...albo nie ...zrobię to w biegu |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
wysłalam ten list i w ogole nawet nie mam nerwow zeby zerknac na te zdjecia.
Facet pewnie sie ucieszy,bo wlasnie o to mu chodzilo i bedzie nas raczyl kolejnymi wykladami ,cały swiat zareagowal ,a jak malo wystarczylo
|
|
|
|
|
#43 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
To sie ale artysty doczekalismy...
W ludziach przraza mnie to ,ze moga patrzec bezemocji na smierc do ktorej sie przyczynili. Cytat:
Tak on to normalne powinien satanac pod sadem za znecanie sie nad zwierzetami. Tylko w jego kraju moze to nie byc karalne. Cytat:
Niewiedzialam o tym ,ze zoofilia nie jest w Polsce karalna!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czemu tego jeszcze nie zmieniono? Cytat:
Nie robi krzywdy zwierzakom?Jak to przeciez uprawia z nimi seks a one niekoniecznie tego chca ,czyli jest to wbrew ich woli.Cytat:
Ja pamietam gdzies czytalam kiedys o takim fotografie ,ktory byl w Afryce i sfotografowal umierajace z glodu male dziecko ,kolo ktorego czail sie sep.Po powrocie do swego kraju i opublikowaniu zdjecia dostal jakies tam nagrody a gdy ludzie zaczeli pytac co stalo sie z dzieckiem odpowiedzial im "niewiem czy doczolgalo sie do pomocy humanitarnej" zostawil to dziecko na tej drodze ,zostawil.Zrobil zdjecie i sobie poszedl ,jakby sfotografowal kwiatka.Straszne. Znajomi sie od niego odwrocili ,inni ludzie tez az w koncu popelnil samobojstwo bo niewytrzymal presji. Kim trzeba byc zeby cos takiego zrobic? |
||||
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Podpisałam
To ma być sztuka?! Biedny, schorowany pies leży na ziemi i umiera z głodu, a ludzie go sobie oglądają jak resztę eksponatów! ![]() ![]() Przecież to jest żywa istota! Nie mogę już oglądać tych zdjęć, to okropne
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
DZiewczyny z Multi Cultural Zone odpisały...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=98386&page=21 agao1 napisała: "Chodzi o to, że w Hondurasie został zorganizowany jakiś zjazd artystów. Był tam jeden - Guillermo Habacuc Vargas, który złapał psa przy pomocy jakiś dzieci (którym później zapłacił). Później przywiązał w galerii i pozwolił mu umrzeć z głodu!!!!! Były prośby o uwolnienie psa, ale ten potwór się zachowywał jakby śmierć pieska to było show. "Fresa napisała: "nie mogę odczytać,jaka jest waluta w Hondurasie-a pisze,że dzieci,którzy pomogły w złapaniu psa otrzymały po 10 (tu waluta) 'premii' .A może to nie chodzi o walutę Hondurasu,bo w google znalazłam,że tam walutą jest lempira;dzieli się na 100centavos. W każdym bądź razie-coś za to te dzieci dostały." chocolatka pisze: "Chłopcom chyba zapłacono 10 córdobas - córdoba to waluta Nikaragui" -------------------- nie mam słów...
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
to podobnie jak z tym dziad(ki)em,ktory trzymal psa w samochodzie jako alarm w upale.Nawet straz miejska nie mogla go naklonic zeby psa wypuscil
Wlasnie w takich sytuacjach brakuje 1 odwaznego ,ktory wezmie cegle wybije szybe,przetnie sznurek zabierze psa i ucieknie Cholera przeciez to tylko jacys denni frustraci ,a nie wszechomogący wladcy i kazdy moze sie przeciwstawic,a tym bardziej grupa Jakie by byly konsekwensje??Mandacik za zepsucie samochodzika albo zrujnowanie "wystawy" Zawsze przed sądem mozna by zmyslic taka sama bzdure jak on."Jestem niezaleznym samozwanczym artysta,Moje happeningi to uprowadzanie exponatow z wystaw ,bo cos tam cos tam -tu wymsylamy idelogie jaka nam pasuje"
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja naprawde czegoś nie rozumiem . Prosić to można o otwarcie drzwi przez domofon. Tu trzeba nakazac, zakazać ,żądać i się nie patyczkować ...prosić ..o maj got A wogole co to za pożal się boże galeria ,że takie dzieła wystawia ? |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie powinno byc zadnych prosb ,tylko policja powinna przyjsc i NAKAZAC uwolnic tego psa.
Kiedys jak mieszkalam w blokach czesto obok za sciana slyszelismy wycie psa.Na poczatku myslelismy ,ze to wyje tak za swoim panem ,ale kiedys w nocy jak bylo calkiem cicho to uslyszelismy ,ze ktos wchodzi do mieszkania jakies trzaski ,a potem wycie ,skomlenie psa. Zaraz zadzwonilismy po policje ,oni przyjechali juz razem z ludzmi z organizacji zajumujacej sie zwierzetami. Jak sie okazalo pies byl bity ,zabrali psa a ten jego pozal sie boze pan poszedl siedziec.Tak jest w Anglii tu za znecanie sie idzie sie do wiezienia. |
|
|
|
|
#49 |
|
po prostu Em :)
|
Podpisałam petycję, wysłałam maila.
Strach pomyśleć, na jakim świecie żyjemy.
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Podpisalam i wyslalam. Nie komentuje ale po prostu tylko dlatego ze brak mi slow....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#51 |
|
Ordnung muss sein!
|
nie mam odwagi tego zobaczyc,ale moze napisac do tego khm,pana i zaproponowac mu,zeby na tym glownym biennale on sam sie polozyl i nie pozwolil sie karmic?
taka smierc to dopiero bylaby sztuka! glupi s****iel! |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Boże co za chory psychopata. Nie na konkurs a na leczenie.
zrobilo mi sie tak przykro ...
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
nie ma słów,żeby to opisać...
zdołowałam się na reszte dnia....
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
podpisałam się i napisałam maila... szkoda, że tak mało można zrobić
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki temat dac w tym liscie?
|
|
#56 |
|
Rozeznanie
|
Jezuuu, na jakim świecie my żyjemy. W głowie mi się nie mieści jak można tak postapić. Pal sześć tego psychola, któremu się wydaje, że jest artystą. Musi być zdrowo trzepnięty. Tylko kto mu na to pozwolił? Dlaczego nikt nie przeszkodził? Powinien za to odpowiedzieć i spędzić trochę czasu za kratami. A ci ludzie, którzy oglądali wystawę... Jak oni mogli przejść nad widokiem cierpiącego, konającego z głodu zwierzęcia do porządku dziennego. Straszna śmierć. Serce pękłoby mi chyba na ich miejscu, gdybym nie spróbowała uwolnić tego psa mając taką możliwość.
Petycję oczywiście podpisałam i mam nadzieję, że ten zwyrodniały dziad poniesie surową karę. Ps. Przepraszam za kolokwializmy, ale w takich sytuacjach cisną mi się na usta same brzydkie wyrażenia. |
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
o nie!!!!!!!!!!!!!normalnie bym go zabila na miejscu!nie mam slow a nie chce przeklinac!podpisujcie blagam moze to cos da
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
To właśnie to znaczy.
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
jesli koleś chciał zwrócić uwagę na los bezdomnych zwierząt na ulicach, to mógł film dokumentalny nakręcić... a on zabił psa. Mógł go wyleczyć i też pokazać, że można jakos pomóc... ale zabić jest łatwiej
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisałam, rozesłalam też wśód znajomych by sie podpisali i rozesłali dalej.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Niewiedzialam o tym ,ze zoofilia nie jest w Polsce karalna!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dieta od 3.09.2010!!!