|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mroczne zapachy :D
Niuchał ktoś zapachy Tiziana Terenzi?
![]() Dwie z nich brzmią obłędnie dostepne na iperfumy i w pachnidełku Az zamówiłam próbkie Laudano nero http://www.fragrantica.pl/perfumy/Ti...ero-24684.html Ecstasy http://www.fragrantica.pl/perfumy/Ti...asy-16524.html
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-11-21 o 09:58 |
|
|
|
|
#392 | |
|
Nindżopesz
|
Jeśli poniuchasz to daj proszę znać co o nich sądzisz. Polecali mi oba na zagranicznej fragrantice jako bardzo mroczne i wiedźmowate. Aaale zerknęłam, że oudy i nawet mi się nie chciało próbek szukać.
Cytat:
Drakonido, pięknie je opisałaś Niestety osobiście nie przyłączę się do zachwytów nad Bat'em, ta ziemista słodycz zmęczyła mnie i zmuliła. Nie pisałyśmy chyba jeszcze o Papillon Artisan, nowość w MSB. Polecano mi Anubisa i Salome (znowu jako mroczne, dziwne, wiedźmowate). Salome to niestety totalny vintage: mech, duszące kwiaty, kastoreum i ziemistość. Pachnie bardzo retro więc nie odbieram go jako mrocznego. Anubis to dla odmiany skóra, jakieś chemikalia, dym, kwiaty. Ciekawy i mocarny zapach wreszcie bez oudu. |
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam.
![]() Cytat:
Edipe i Hemera niestety wypadły bardzo nieprzyjemnie i kwaśno, tak pomiędzy kolendrą a czymś skisłym. Hephaistos to drewno i wyraźny kardamon. Nie na mój nos ta ostra suchość, ale myślę, że to dobry, warty poznania zapach.
|
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
doleciały próbki:
Laudano Nero: młodszy brat "Afgano Nero" i kabul Aoud. Dość ładny, ale wtórny, najpierw drzewny, potem mleczno-słodkiEcstasy z próbki wali jakąś chemią, na ręku najpierw różą, a potem samochodowym drzewkiem zapachowym o zapachu sosny. Pomieszanym z różą ![]() Miało być pięknie, a wyjszło jak zwykle
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-11-22 o 16:47 |
|
|
|
|
#397 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Reklama
![]() http://www.basenotes.net/threads/427...gdom-Of-Dreams! Nowość w MSB, ale jeszcze nie ma ceny ![]() pewnie koło tysiaka, jak i reszta ekstraktów
|
|
#399 |
|
Raczkowanie
|
Zna ktoś, miał ktoś?
![]() https://blackphoenixalchemylab.com/ Chyba jestem skłonna się skusić na coś.
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#401 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim o Event Horizon i Przeczuciu (tu oprócz nut zwrócił moją uwagę obraz). Do tego kilka sampli. Obawiam się o jakość, ale z drugiej strony mają nietypowe, kuszące połączenia nut. (Trafiłam na nich bawiąc się wyszukiwarką na fragrantice.) Na razie i tak się wstrzymam, bo nie wszystkie wypatrzone sample są w tej chwili dostępne. Ogromnie mnie ciekawi Witches' Kitchen, ale chyba nie ma co liczyć, że się jeszcze pojawi. Wosk pszczeli przykuwa ostatnio moją uwagę, mimo że jego zapach sam w sobie nie do końca mi się podoba. Takie połączenie z ziołami jednak musi być intrygujące, opis pasuje idealnie do mojego wyobrażenia o domu wiedźmy.
(Podobnie mam z bardzo starymi książkami, woń nieprzyjemna, ale lubię ją czuć. ) Ten olejek jednak wykorzystałabym raczej to wypachnienia pomieszczeń.
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wosk i zioła to polecam Kyphi Olympic Orchids, dodatkowo pachnie jak zmurszała biblioteka - szczerze mówiąc była to dla mnie trochę trauma Niestety do upolowania tylko w USA chociaż cena nie jest jakaś tragiczna. Próbkę już posłałam w świat...
|
|
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Miałam już wątpliwą przyjemność wąchać odtworzone kyphi, nie tędy droga.
Wpadł mi w ręce Anubis. Historia rozpoczyna się w starym muzeum; na drewnianych, grubo lakierowanych meblach stoją gabloty z eksponatami, panuje chłód i zalega, niestety, warstwa kurzu. Niepostrzeżenie otaczająca rzeczywistość zaczyna się rozmywać, nową zapowiada ciepły powiew niosący woń żywicy. Nagle pod stopami pojawia się rozgrzany piach, daje się wyczuć zapach rozgrzanej skóry. Do końca niewiele się zmienia. Nie porwało mnie. Ostatnio coraz rzadziej się czymś nowym zachwycam.
|
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Natknęłam się na coś takiego:
http://www.solsticescents.com/EAU-DE...0-ml_c_81.html Po odrzuceniu słodkości zostaje sporo ciekawych ziemistych, żywicznych i drzewnych zapachów. Za dużo dziwactw szukam, później się chce mieć je na półce. I tym razem się chyba w końcu skuszę, na Runestone chociażby, licząc, że dobrze trafię.
|
|
|
|
|
#405 |
|
Nindżopesz
|
Kiedyś testowałam kilka zapachów Alkemii z etsy, to chyba tego typu perfumy. No niczego nie urywały, takie tam niby mhroczne hand made... Więc może zacznij od próbek
|
|
|
|
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Na Alkemię też trafiłam, ale po wybuchu entuzjazmu na widok niektórych olejków BPAL nauczyłam się już podchodzić bardziej krytycznie do takich rewelacji.
W końcu jednak muszę się złamać i sprawdzić na własnej skórze, a ceny próbek są takie, że lepiej od razu wziąć flakon. Jedyne zapachy w podobnym klimacie, w których się dotychczas zakochałam to Norne i Tellus. Chętnie poznam więcej.
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A próbowałaś Wald Brooklyn Euphorium? EDIT: kurczę, zdawało mi się, że jest w Moodscentbarze... A ni ma. Pachnie trochę leśnie, przyprawowo, ziemiście, aptecznie, słodko-gorzko. Dziwadełko.
|
|
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Eden? Encre Noire?
|
|
#410 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Może Honore des Pres Chaman's Party? Slumberhouse Vikt, ale to wycofane... Yosh Sombra Negra. To takie luźne skojarzenia niekoniecznie w dobrym kierunku. |
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Żaden nie zwrócił mojej uwagi ani nie wywołał takich skojarzeń.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#412 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Mam właśnie próbkę Encre Noire no i kurczę zawiodłam się
gdzie ten mrok i cmentarze jak się pytam?
|
|
|
|
|
#413 |
|
Przyczajenie
|
Zoologist Beaver...co prawda dla nie to zapach popiołu, dość nawet przyjemny ale na niektórych działa przerażeniem, dosłownie. Z nienoszalych i przerażających dla mnie zapachów jest Bat tej samej marki, mimo uwielbienia dla tych zwierząt nie jestem w stanie go strawić....początek mocno ziemisty, potem wilgotna ziemia miesza sie z jakimiś resztkami owoców, po czym dalej już długo, niezmiennie i nie do zmycia jest po prostu muchozol.
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
W końcu kupiłam Avignon z serii Incense, Comme des Garcons.
Od pierwszego niuchnięcia testowego po prostu się zakochałam. Jak dla mnie prawdziwe kościelne kadzidło, zapach tego drewna, posadzek, chłodu itp. Majstersztyk. Cytat:
Z Zoologist bardzo przypadł mi też do gustu Nightingale. Pierwsze skojarzenie - coś słodkiego, odrobinę jak konfitury, ale w bardzo dobrym wydaniu i potem sobie przypomniałam - jak byłam mała, to moja mama używała sporo szminek. I to taki zapach odrobinę kosmetyczny, jakby różana pomadka zmieszana z czymś. Wcale nie ulepek i nie słodziak, nie wiem, jak to określić. Również na mojej liście, tylko skąd ja kasę wezmę Dodatkowo ciekawa osoba twórcy, da się poczuć trochę japońskiej sakury.
|
|
|
|
|
|
#415 |
|
Przyczajenie
|
Próbuję sobie wyobrazić jak mógłby pachnieć mroczny zapach
|
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
czy mnie oczy nie myla czy nie były tutaj wymieniane Perles De Lalique Lalique. jak dla mnie są bardzo zimne, bardzo mroczne
|
|
#417 |
|
Arctium lappa L.
|
|
|
|
|
|
#418 |
|
Konto usunięte
|
To ja dodam Nuit Noor Elie Saab
|
|
|
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, marzą mi się perfumy o zapachu zimnej piwnicy :O jakie polecacie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#420 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
,,Dirt'' od Demeter może być dobry, sama posiadam. Jednak tam się wybija bardzo geosmina, czyli ziemia, ziemia i jeszcze raz ziemia. Jednak zapach jest zimny i zależy co komu przypomina.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.

Trochę industrialny ten mrok
Edipe i Hemera niestety wypadły bardzo nieprzyjemnie i kwaśno, tak pomiędzy kolendrą a czymś skisłym.
Hephaistos to drewno i wyraźny kardamon. Nie na mój nos ta ostra suchość, ale myślę, że to dobry, warty poznania zapach.

z próbki wali jakąś chemią, na ręku najpierw różą, a potem samochodowym drzewkiem zapachowym o zapachu sosny. Pomieszanym z różą

Niestety do upolowania tylko w USA chociaż cena nie jest jakaś tragiczna. Próbkę już posłałam w świat...
gdzie ten mrok i cmentarze jak się pytam?