![]() |
#511 |
Rozeznanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
a ja mam glupie pytanie-naklada moze ktoras nafte na suche wlosy????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze nakładam naftę na suche włosy, nigdy na mokre.
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
tak, ja tak nałożyłam kilka razy przed samym myciem, bo nie chciało mi się tego mieszać z olejkiem i żółtkiem. wymyłam włosy tak samo - bez różnicy, tylko może na mokre łatwiej się nakłada.
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
ja mam gduube włooosy. Czy po Nafcie włosy szybciej rozną czy tylko mi się tak wydawało? co robi ten olejek ??
ja nakładałam na sucho.. ale jak dla mnie lepsze efekty sa na wilgotnych ![]() aaa i mi też coś włosy ciemnieją.............
![]() |
#516 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie: Czy któraś z was ma może kręcone włoski? Bo ja tez skusiłam się na tę miksturkę z naftą, stosowałam 2 razy, pierwszy raz trzymałam ok 30 min, drugi raz więcej niż godzinę i nie widze jakichś mega efektów. Wiem, że trzeba stosowac dłuzej, żeby się przkeonac jak naprawdę działa, ale wiele dziewczyn pisze, że już po pierwszym użyciu włoski sa super błyszczące i mięciutkie. Może moje sa kręcone albo tak strasznie wysuszone i dlatego nie chca się ładnie nawilżyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze nakładam na suche włosy 10 min przed myciem, tak 2 razy w tygodniu. I nie wiem czy to nie za mało, poniewaz na opakowaniu pisze, zeby trzymac ją na włosach 10 min, a z tego co widze to niektórzy nawet śpią z nafta we włosach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
![]()
Mikstura:
2 zoltka + 1,5lyzki nafty + sok z polowki cytryny od dzis moim przyjacielem ![]() ANECZKO ja mam wlosy krecone i suche, z czym uporczywie walcze. Pierwszy raz stosowalam sama nafte przed myciem. Drugi raz sobie zrobilam taka maseczke,zawinelam w reklamowke ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Przyczajenie
|
![]()
mam wlosy grube, dlugie, ze sklonnoscia do przetluszczania..wczoraj spobowalam nafty kosm, nalewajac ok. 1/2 butelki na glowe i wlosy, potem czepek foliowy i 30min w goracej kapieli..nie moglam ich potem wymyc, bo wciaz pozostawaly tluste..dzis swedziala mnie troche glowa, wiec umylam je jeszcze raz..sa teraz puszyste, rozczesaly sie bez problemu, wypadlo duzo mniej niz zwykle, blyszcza sie
![]() sprobuje jeszcze z pewnoscia, by upewnic sie, ze nafta jest dobra dla moich wlosow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
mysle, ze nawet gdybys uzyla o polowe mniej tej nafty, to efekty bylby taki sam
![]()
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
Wcieram naftę pół godziny przed myciem włosów. Nie mam problemów ze zmyciem tego: dwa razy szamponem: za pierwszym razem się szampon nie pieni, ale za drugim już jest ok.
Mam tylko inny problem: Jestem farbowaną blondynką i odkąd stosuję naftę, to odrosty zaczęły mi się rozjasniać na żółty kolor, a nie tak jak wcześniej na ładny blond. Nafta osłabia działanie farb do włosów, moze dlatego, że zamyka łuski??? A jak u innych, którzy farbują/rozjaśniają?
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
The Pink Power Mołderajtor
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Właśnie siedzę z waxem do włosów blond i moją rycynową naftą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#528 |
Wtajemniczenie
|
Zachęcona Waszymi pozytywnymi opiniami nt. nafty poleciałam wczoraj do apteki i kupiłam naftę Anny z sokiem z pokrzywy.
Jakieś 0,5 h temu zrobiłam sobie maseczkę: 2 łyżki nafty + 1 łyżka olejku rycynowego + 1 żółtko. Pierwsze wrażenia (po nałożeniu): - włosy sztywne jak nigdy dotąd - zapach: chyba mam coś z węchem, bo ja absolutnie nic nie czuję - ilość: w zupełności wystarczająca, a mam włosy długie i gęste (nie nakładałam od skóry głowy) Ciekawa jestem, jak będzie wygladało mycie włosów. Naszczęście mam szampon do wykorzystania, więc będę mogła myć głowę nawet i 10 razy ![]()
![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#531 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo bardzo kuszący sposób ![]() ![]() ![]() a jak długo to trzymasz na włoskach? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
|
Jak się zdarzy - od 20 do 40 minut z uwagi na naftę [aby nie trzymać jej zbyt długo]. Na końcówki czasem daję dodatkową porcję olejku.
Ten sposób ma jeszcze jedną zaletę - łatwiej te tłuścioszki wymyć potem z włosów, bo z samiutką naftą zawsze mam problemy. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie, nafte tylko 10 minut mozna trzymac, z kolei olejek długo... dzieki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Siedze wlasnie z zółtkiem + odzywka witaminowa Ziai (Ziaji?) + resztka nafty + zółty balsam gliss kura. Zastanawialam sie czy zmieszanie dwoch odzywek nie zaszkodzi, ale jak na razie nic sie nie dzieje.
Mam nadzieje,ze troche pomoże na końcówki, bo ostatnio musiałam je suszyć suszarką i jakieś nieładne są. Albo ja wymyślam ![]() (Jajko rozbijałam w konspiracji. W łazience ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Wtajemniczenie
|
Piszę o efektach dzisiaj dopiero, bo wczoraj nie miałam kiedy. Powiem tak: efekt w ogóle mnie nie zadowolił
![]() Włosy jakieś takie sztywne dzisiaj są, blasku nie mają żadnego, nie układają się... Raczej odpuszczę sobie to żółtko. Dziś zrobię tak, jak Estelle: nafta + olejek rycynowy + odżywka, i potrzymam to na włosach góra 15min, a nie tak, jak wczoraj - ok. 1h ![]()
![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
Kocham naftę
![]() Po miesiącach wydawania pieniędzy na profesjonalne kosmetyki fryzjerskie, które na dłuższą metę robiły mi siano na głowie, wróciłam do starych, wypróbowanych i przede wszystkim naturalnych metod pielęgnacji włosów ![]() Swego czasu nafta odratowała mi loczki po (bardzo) nieudanym zabiegu fryzjerskim, za co będę jej wdzięczna do końca życia ![]() Tylko nie ma co czekać na efekt po kilku razach - ja po ok. 3 miesiącach miałam ładnie błyszczące włoski, chociaż stopniowo z mycia na mycie kondycja włosów sie poprawiała ![]() Po wypróbowaniu różnych kombinacji oto mój sposób na ładne włosy: żółtko+nafta+sok z cytryny+oliwa z oliwek ostatnio dodaje też kilka kropel olejku eterycznego, bo nie cierpię zapachu surowego żółtka ![]() Średnio raz w tygodniu wcieram w suche włosy moją ulubioną miksturkę (najwięcej idzie na skórę głowy z kilkuminutowym masażem:P), obkręcam głowę folią, zakładam czapkę i po 05-1h zmywam maskę z włosów. Bez odżywki się nie obejdzie (ale u mnie akurat to standard). Na co dzień używam balsamu Petrole albo Naphera, oba z naftą kosmetyczną. No a skoro już się tak chwalę moimi naturalnymi sposobami pielęgnacji włosów to dodam, że wracam do picia pokrzywy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
BAN stały
|
a ja do nafty
![]() zostawia moje włosy zbyt tłuste ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.