|
|
#1561 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Ok, a co jeśli po szamponie Petrole (dla brunetek) z naftą włosy są bardzo suche i szorstkie? Rzeczywiście zwiększyła się ich objętość, ale są bardzo suche...
Piszecie żeby używać olejku rycynowego, ale kiedy? Razem z szamponem w trakcie mycia, z odżywką, po? |
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po całej serii petrole miałam tak masakryczne włosy, ze szkoda mówić
![]() Używało jej kilkoro moich znajomych i tak samo nie poleca. Kup sobie samą naftę np. firmy Anna, wmasowuj w skórę głowy przed myciem, poczekaj 15 min. i zmyj szamponem- np. dziecięcym
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie. przed myciem, na suche, niektórzy preferują na wilgotne włosy. ja mieszam z odrobiną odżywki do spłukiwania, wtedy lepiej się zmywa. trzymam godzinę do półtorej.
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Cogata- i daje coś w ten sposób nałożony olejek?
![]() Bo tak się właśnie nad tym zastanawiam...czy sama tak nie robić raz na jakiś czas ![]() Olejek sam? Bez nafty?
|
|
#1566 |
|
Rozeznanie
|
z naftą nigdy nie mieszałam, więc nie mogę porównać. z samego olejku plus odżywka (a dokładnie balsam Mrs. Potters) jestem zadowolona, są miękkie w dotyku, ewidentnie zdrowo wyglądają, nie są przesuszone (jak np. po samej masce Gloria), odstają u nasady. Za 1 razem zrobiłąm polecaną na wizazu mieszankę, olejek+żółtko+cytryna i kropelka odżywki. na 2 dzień, pomimo umycia 2 razy, silnie pachnącym szamponem! włosy pachniały jak kogiel mogiel
od tamtej pory nie dodaję żółtka ani cytryny, bo po tej akcji 2 dni później farbowałam włosy i kolor w ogóle nie złapał. Opinie były jeszcze takie, że może być to wpływ również fazy księżyca , tego że byłam przed okresem, trefnej farby (raz w życiu użyłam Palette - i absolutnie nigdy więcej!) i właśnie tej nieszczęsnej cytryny, bo ona przecież wywabia kolor. dzisiaj znowu mam zamiar posiedzieć z rycyną na głowie, bo wczoraj już nie zdążyłam. w każdym razie, po 2 takich zastosowaniach, moje włosy odżyły, a były naprawdę porządnie zniszczone. aha i dzisiaj mam zamiar, wypróbować sposób na wilgotne włosy. spróbuj, na pewno nie zaszkodzi, a mogą być świetne efekty
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
I na całe włosy czy przede wszystkim koncentrujesz się na skalpie?
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tylko zostaje po niej zapach Placenty, która... no wali CIFem |
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię maske z jajkiem raz w tyg.
Nigdy nie miałam problemu z zapachem Moze to dlatego, ze bazą tej maski jest po prostu jakaś...maska Tzn. odżywka np. u mnie Kallos mleczny ![]() Jednak samego jajka z rycyną i naftą bałabym się nałożyć
|
|
#1570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie skupiam się na tym za bardzo, bo rzadko mam taki dzień jak dzisiaj, że mogę posiedzieć spokojnie z olejkiem na głowie i później pozwolić włosom wyschnąć, bez używania suszarki. "przeczesuję" włosy palcami, nakładając mieszankę na długość i staram się wsmarować w skórę głowy, co niekiedy bywa bardzo trudno. bo włosy w rycynie stają się natychmiastowo, jakby twarde i nie do hmmm "rozgrzebania" palcami ![]() Jyyli nie znoszę smrodu octu bleaaah dlatego wolę z niczym już nie mieszać, żeby mi nie śmierdziało pod nosem
|
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
I mówisz, że ładnie się zmyje szamponem?
Bo ja trochę boję sie rycyny...kiedyś przesadziłam z ilością i przez tydzień nie mogłam domyć :P
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1573 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to może na próbę, nie dodawaj za dużo, ja wlewam hmmm około połowy butelki 30mg, nie jestem w stanie określić dokładnie proporcji, bo robię na oko i ile mi się wleje ale po tylu razach olejowania rycyną, nigdy nie miałam większych problemów ze zmyciem, co najwyżej z aplikacją na włosy. zawsze zmywał się po 1 myciu ![]() samego, czystego olejku nie nakładałam. zawsze mieszałam z tym balsamem. a była to konkretna olejowa mieszanina, która na włosach gęstniała i właśnie twardniała. ale jak radzisz sobie ze zmyciem nafty to olejku tym bardziej ![]() Cytat:
a poza tym to żółtko faktycznie jest takie dobroczynne dla włosów?
Edytowane przez Cogata Czas edycji: 2010-05-11 o 12:12 |
||
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Cogata- w sumie wiesz...ja wtedy nie potrafiłam chyba...dobrze umyć głowy po czymś tłustym :P Teraz moze nie byłoby problemu
Naftę zmywam szamponem dziecięcym a potem odżywką...juz po pierwsyzm razie czuć, ze są czyste Niestety muszę poprawić odżywką, bo sie przeprowadziłąm i teraz mam okropną wodę Jak nie umyję odżywką to mi się włosy puszą okropnie i wyglądam strasznie...Spróbuję następnym razem z tym olejkiem A na szybszy porost myślisz, że coś da? ![]() Co do żółtka- jest jak najbrdziej To bomba proteinowa dla włosów Niby to samo można użyskać dodając zamaist żółtka keratynę hydrolizowaną, ale ja tam nie wiem ![]() A żółtka...wiadomo, że lepsze od kurek ze wsi ![]() Jyyli- a długo juz używasz żółtka?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 | |
|
Rozeznanie
|
kurcze, ja po tym jednym razie, nie jestem w stanie określić czy lubią czy nie. ale nie będę kombinować, najwyżej w wakacje, bo wtedy będę miała całą masę czasu na pełne zadbanie o siebie od początku do końca
teraz mnie non stop czas goni.i jeszcze jedno pytanie, wiem, że na pewno gdzieś już o tym było, poważnie można oliwkować włosy? oliwkami typu Hipp i Babydream? przeczytałam, że Hipp ma w składzie olejek sezamowy i migdałowy, jestem ciekawa efektów i czy trzyma się tak samo, np. godzinę czy lekko ponad. Cytat:
sąsiedzi, mnie non stop zaopatrują w takim razie, myślę, że bez problemu poradzisz sobie z rycyną co do porostu, ja non stop słyszę, że mam co raz to dłuższe włosy (obecnie chyba najdłuższe od urodzenia ) używam:Wax zagraniczny Honey Treatment+Gloria ale wolę w połączeniu z maską BioCare, Gloria za bardzo mi wysusza włosy i są jak sztywne druty. takie połączenie mam na głowie, po każdym myciu, czyli praktycznie co 2, 3 dzień. staram się 2 razy w tyg. nakładać rycynę. i jak już pisałam w innym temacie, powyrastało mi pełno antenek i faktycznie jakby tych włosów było więcej. Wydaje mi się, że największy wpływ ma tutaj właśnie rycyna
Edytowane przez Cogata Czas edycji: 2010-05-11 o 12:28 |
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam olejku babydream
![]() To o czym mówisz to się nazywa olejowanie Najlepiej zostawiać oleje wtedy na noc Robiłam tak i wrócę...ale dopiero jak zejdę ze stosowaniem nafty raz na 2 tyg. ![]() Nie byłam jednak jakoś niewiadomo jak zachwycona tym olejowaniem O wiele lepiej sprawuje się nafta trzymana 30 min. niż kombinacja olei przez całą noc ![]() Jednak bardzo zachwalany jest olej kokosowy i taki zameirzam sobie kupić i spróbować ![]() Aktualnie oleje i olejki słuzą mi do wzbogacania masek i odżywek Dodatkowo nacieram sobie odrobinką jednego z nich końcówki włosów- np. codziennie wieczorem, bo lubią mi się puszyć końcówki
|
|
#1578 |
|
Rozeznanie
|
powstrzymuję się od kupienia nafty już x czasu. ale tak czytam i czytam i raz już biegnę kupić, a za drugim razem ktoś napisze coś negatywnego i już odbiegam od tego pomysłu. boję się właśnie, że będę ją zmywać nie wiadomo ile razy albo że mi przesuszy włosy czy napuszy.
i w takim razie oliwki sobie odpuszczę. do zamówienia oleju kokosowego też już się przymierzam, bardzo długo, ale póki co, pozostaję wierna rycynie, bo w pełni mnie zadowala
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Cogata- nafta daje naprawdę rewelacyjne efekty
Tez się bałam- myślisz, że nie? Ale spróbowałam i się z tego cieszę ![]() Jak ja przeczytałam, ze niektóre to musza myć po niej głowę 10 razy to się przeraziłam. Okazuje się to bujdą na resorach ![]() Ja mam gęste i ciężkie włosy, które ogólnie trudno się myje A jak wspominałam- po nafcie czyste włosy już mam po jednym myciu szamponem dziecięcym ![]() Radzę spróbować- to tylko 5 zł Jak nie podpasuje-nie będzie żalu wywalić...a jak podpasuje...zakochasz się na zabój ![]() Jeśli się zdecydujesz- polecam tę z firmy "Anna"- jest ona polecana przez wszystkich i ma naprawdę bardzo dobre opinie...bo np. nafta z Kosmedu ma już bardziej mieszane i z nią na razie nie mam zamiaru eksperymentować A zreszta firma Anna ma tyle rodzajów naft, że na nudę nei ma co narzekać
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 |
|
Rozeznanie
|
kusisz kobieto kusisz, ale chyba faktycznie szarpnę się na naftę tą z wit. A+E, o której już wcześniej tutaj było wspomniane, a ja jej nigdzie nie widziałam. tylko za jakiś czas jeszcze, może w przyszłym tygodniu, póki co, chcę się jeszcze porycynować
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz i rycynowac i naftowac
To nie będzie kolidowac Mało tego- mozesz rycynować i naftowac razem Tak też podobno robią ![]() Ja mam naftę z biopierwiastkami...słysza łam, że właśnie z olejkiem rycynowym jest najlepsza- nawet chyba tak nie śmierdzi Bo ta biopierwiastkami to taka trochę uciążliwa TŻ jednak twierdzi, że nie czuje...moze więc to ja przesadzam hihihi
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Używam co jakiś czas gdzieś od 1,5 roku, ale teraz już naprawdę rzadko. Na początku nakładałam raz w tygodniu i bardzo poprawił mi się stan włosów
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn. czasem raz na 2 tyg. Ogólnie bardzo mi służy ta maseczka...i wcale nie śmierdzi jajkiem xDCzytałam gdzieś, że jakas dziewczyna bała się zrobić sobie maseczkę z żółtkiem i pod czepek, bo bała sie, że od ciepła jej się zetnie...
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Mam naftę Anna z pokrzywą. Myję głowę codziennie.
Myślicie, że mogę wsmarowywać ją w skórę głowy codziennie ok. 10 minut przed myciem? Czy to jednak za często? |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie za często.
Naftę stosuje się na początku ok. raz-max 2 razy w tyg. Potem coraz rzadziej. Nie przasadzaj, kochana, bo będzie efekt odwrotny do zamierzonego
|
|
#1586 |
|
Rozeznanie
|
Indios Bravos ja też mam naftę z biopierwiastkami i nie zauważyłam żadnego uciążliwego zapachu
Zamierzam sobie kupić tą z rycyną bo skoro rycyna przyspiesza tak wzrost włosów, to nafta połączona z rycyną to pełen wypas
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, ze TŻ chce sie podlizać a tu masz...prawdziwie mówił Moim kolejnym naftowym łupem też będzie nafta z rycyną ![]() Karolka- plosę
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-05-11 o 14:33 |
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
sama nafta na początku zaskoczyła bardzo pozytywnie, później było trochę gorzej jeśli nie nakładałam zaraz po nafcie odżywki
a w sobotę pierwszy raz zrobiłam maskę: nafta, rycyna, jajko i cytryna i było super ![]() dotąd żadna maska, odżywka i inne specyfiki do pielęgnacji włosów nie były tak skuteczne
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najlepsza była koleżanka, której nic nie powiedziałam, a ona w pewnym momencie wypala, że ma ochotę na jajecznicę... zetnie...? a to dobre właśnie siedzę z rycynką na głowie, już się nie mogę doczekać, aż zmyję i zaczną same schnąć ale już mnie porządnie nakręciłyście na naftę. raz w tygodniu może być? czy lepiej raz na 2 tyg. ? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

od tamtej pory nie dodaję żółtka ani cytryny, bo po tej akcji 2 dni później farbowałam włosy i kolor w ogóle nie złapał. Opinie były jeszcze takie, że może być to wpływ również fazy księżyca
, tego że byłam przed okresem, trefnej farby (raz w życiu użyłam Palette - i absolutnie nigdy więcej!) i właśnie tej nieszczęsnej cytryny, bo ona przecież wywabia kolor.