|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Mi np. jak myję pierwszy raz to szampon praktycznie się nie pieni.
Więc lepszy efekt jest jak spłucze i umyję drugi raz normalnie, aniżeli bym miała nawalić szamponu na pierwszy raz więcej.
|
|
|
#2103 | |
|
Dolce vita
|
no bo się tak nie da...nie w moim przypadku
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2105 |
|
CORELIPS
|
Oczywiscie niczka postępuje właściwie. Zawsze tak właśnie powinniśmy robić [..powinnysmy!
], szamponu mniej zawsze nic odzywki.
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
U mnie już nafta schodzi spokojnie przy jednym myciu, ale stosuję szampon ziołowy z Evy - ten jest zdaje się trochę mocniejszy niż ziołowe z Barwy czy Farmony.
A tu się nie zgodzę, odżywka po nafcie to dla mnie rzecz konieczna. |
|
|
|
|
#2107 |
|
Dolce vita
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2531852 5]A tu się nie zgodzę, odżywka po nafcie to dla mnie rzecz konieczna.[/QUOTE]
U mnie też |
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie normalką jest, ze jeszcze na ociekające włosy po myciu daje kropelkę tej b/s, ale ja mam kręcone włosy i jest to wręcz wymóg ![]() Odżywek używałam nawet po całonocnym bądź jeszcze dłuższym olejowaniu. Nie mogę mycia włosów kończyć na samym szamponie bo miałabym miotłę zamiast loków ![]() P.S, Mocny Akcencie- bardzo zainteresował mnie Twój podpis ![]() Naprawdę wierzysz w moc pozytywnego myślenia i samoleczenia umysłu i ciała?
|
|
|
#2109 |
|
Konto usunięte
|
Pytanie co prawda nie do mnie kierowane, ale moim zdaniem bycie optymistą jest ważne dla zdrowia duchowego, co się też przekłada na te fizyczne
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2531954 0]Pytanie co prawda nie do mnie kierowane, ale moim zdaniem bycie optymistą jest ważne dla zdrowia duchowego, co się też przekłada na te fizyczne
[/QUOTE]Wiem...ale nie zawsze łatwo jest myśleć pozytywnie ![]() Czytałam o tym kilka książek i wiem, ze czasem trzeba się "zmuszać" do tego...żeby to w sobie wytrenować... Jednak tak na stałe nie udało mi się tego osiągnąć...mam tak jak zwykły człowiek: jest dobrze- świat jest piękny jest źle- świat jest okrutny ![]() Z tym, ze ja potrafię miec nagłe wachania nastrojów (nie tylko przed trudnymi dniami :P), więc mam jeszcze trudniej
|
|
#2111 | ||
|
Dolce vita
|
Cytat:
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2531954 0]Pytanie co prawda nie do mnie kierowane, ale moim zdaniem bycie optymistą jest ważne dla zdrowia duchowego, co się też przekłada na te fizyczne [/QUOTE]Optymiści żyją dłużej, zdrowiej, szczęśliwiej. Nawet jeśli napotkają niepowodzenia i zmartwienia...łatwiej przez nie przebrnąć- bo wiara w to, że znjadzie się rozwiązanie i pogodzenie się z sytuacją to już sukces Cytat:
Swoją drogą....wdrażam nawet moje nastawienie w kwestii zapuszczania i dbania o włosy. Są ciężkie w pielęgnacji, ciągle coś z nimi nie tak....ale ja się nie poddaję i wierzę, że w końcu je ogarnę
|
||
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam podobny charakter...częściej przemawia przeze mnie pesymizm niż optymizm...a chciałabym to zmienić. Hmm...ciekawe czy są jakieś ciekawe, godne polecenia książki na ten temat Może jakaś lektura pomogłaby mi choć troszkę się "wytrenować"
|
|
|
#2113 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
Lista książek, filmów i materiałów o pozytywnym myśleniu: KSIĄŻKI: - "Potęga Podświadomości" Joseph Murphy - "Magia wiary" Joseph Murphy - "Sekret" Rhonda Byrne - "Moc pozytywnego myślenia" Norman V. Peale - "Zakochaj się w życiu" Ewa Foley - "Możesz uzdrowić swoje życie" Louise L. Hay - "Twórcza wizualizacja" Shakti Gawain - "Zagubiony podręcznik życia na Ziemi" Joe Vital - "Klucz do sekretu" Joe Vital - "Zrealizuj swoje marzenia" Esther i Jerry Hicks - "Twórcza moc myślenia" Kurt Tepperwein - "Obudź w sobie olbrzyma" Anthony Robbins Książki polskich autorów: - "JA" Tadeusz Niwiński - "Czarodzieje mogą wszystko" Dariusz Chwiejczak FILMY: - "The Secret" - "The Opus" - historia Vivaldiego użyta jako przykład PROGRAMY I WYKŁADY: - Bob Proctor, - Joe Vitale, - Mike Dooley, Wyższy stopień "wtajemniczenia": - metoda Silvy - "Samokontrola umysłu metodą Silvy" Jose Silva - ruch Osho - wszystkie tytuły guru Osho |
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci dziękuję!
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez na pewno skorzystam i poczytam lektury. "Sekret" Rhondy Byrne już przeczytałam. Polecam.
|
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Też czytałam "Sekret". Pomyśleć ile może zdziałać pozytywne myślenie, a właściwie "radość z tego czego się jeszcze nie ma"...
. Może za mało się "cieszę", albo w głębi duszy nie do końca wierzę w to co tam napisano, bo u mnie niestety się nie sprawdziło zastosowanie do rad zawartych w "Sekrecie". Ale włosy rosną...
Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-02-24 o 16:27 |
|
|
|
|
#2117 |
|
Konto usunięte
|
Jakoś nie czytałam jeszcze nic w tym kierunku. Warto?
|
|
|
|
|
#2118 |
|
Rozeznanie
|
tatty Ogólnie w książce jest podana pewna zasada. Jeśli chcesz żeby coś się stało musisz już się tym cieszyć. Zachowywać tak jakby już się stało i mocno w to wierzyć. U mnie to nie zadziałało. Ale podejrzewam, że to dlatego, że ja nie do końca zastosowałam się do rad
. Za to książkę poleciła mi znajoma, która po przeczytaniu jej "przywołała" do siebie wymarzonego chłopaka... Wszystkie cechy wyglądu zgadzały się z "opisem marzeń", jednak jak to ujęła "Trzeba dokładnie określić czego się chcę. Ja zapomniałam opisać jego charakteru. Teraz nie chce się odczepić" . Może brzmieć głupio i nieprawdopodobnie- ja to tak potraktowałam, ale może faktycznie się sprawdza(jeśli tak to zazdroszczę osobom, które w pełni uwierzyły w to co przeczytały). Osobiście polecam. A nuż Wam się sprawdzi. A czyta się lekko i przyjemnie. W książce są też podane przykłady ludzi, którzy się wzbogacili, wyleczyli itd. Siła autosugestii...
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Konto usunięte
|
Na ogół jestem optymistką, jednak mam i chwile słabości, czasami gorsze dni. Najgorzej było, jak dosłownie w nikim nie mogłam znaleźć oparcia..
Ale to już przeszłość, ponure karty mojego życia. Staram się nie dopisywać takich kolejnych
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
tatty - warto poczytać
|
|
|
#2121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz siedzę nad "Potęgą podświadomości" Murphy'ego ![]() I jest o wiele lepiej napisana niż Sekret ![]() Zobaczymy jak inne pozycje z listy Akcentu ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2533166 6]Jakoś nie czytałam jeszcze nic w tym kierunku. Warto? [/QUOTE]Oczywiście! ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2533200 1]Na ogół jestem optymistką, jednak mam i chwile słabości, czasami gorsze dni. Najgorzej było, jak dosłownie w nikim nie mogłam znaleźć oparcia.. Ale to już przeszłość, ponure karty mojego życia. Staram się nie dopisywać takich kolejnych [/QUOTE]Podobnie jak u mnie...ale teraz wszystko zwraca się w całkiem innym kierunku-chyba będzie już dobrze
|
|
|
#2122 |
|
CORELIPS
|
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2124 |
|
Konto usunięte
|
No tak, literówki i antypatia do "Alt" wszystko zmienia, sama widzisz.
Na razie nie mam za bardzo czasu na optymistyczne lektury, zawzięcie magluję literaturę romantyczną..
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego właśnie ja czytam ![]() Akcencie- chyba nieprzypadkowo umieściłaś ją na pierwszej pozycji? ![]() Tatty- skądś to znam Ja ostatnio maglowałam prawo i historię naprzemiennie z kryteriami wynagradzania dla agentów wyłącznych i menadżerów w mojej firmie ![]() Czas na odpoczynek- ksiażka Murphy'ego to świetny relaks ![]() W weekend będę u rodziców to podkradnę mamie wszystkie jej książki Louise L. Hay ![]() Ma chyba wszystkie...swego czasu bardzo jej pomogły, ale ja byłam wtedy za mała by je zrozumieć
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2011-02-25 o 07:31 |
|
|
|
|
|
#2127 | ||
|
Dolce vita
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Samo czytanie tej książki naprawdę poprawia mi humor...a co dopeiro jakbym wprowadziła choć część tych zasad w życie?
|
|
|
#2129 |
|
Dolce vita
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=324176 proszę bardzo wątek o mocy pozywnego myślenia
Co by nie robić offa, poradźcie mi dziewczyny, co mogę zrobić ze swoimi włosami, żeby dodać im jutro objętości? mam wizytę u mojego lubego, pierwszą...a chciałabym zrobić pozytywne wrażenie no a moje włosiny jakoś się marnie czują ostatnio....oklapują nooo![]() naftę nakładałam ostatnio, więc raczej często się nie powinno jej stosować.... |
|
|
|
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
Mocny Akcencie - dziękuję Ci bardzo!
jak tylko zdobędę jakąś z tych książek to przy najbliższej wolnej chwili poczytam ![]() niestety nie wiem co Ci mogę poradzić w kwestii włosów, produkty, których używam nie mają na celu uniesienia włosów ale jeśli używasz suszarki to wysusz je głową do dołu?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Więc lepszy efekt jest jak spłucze i umyję drugi raz normalnie, aniżeli bym miała nawalić szamponu na pierwszy raz więcej.
], szamponu mniej zawsze nic odzywki.

no a moje włosiny jakoś się marnie czują ostatnio....oklapują nooo