Nafta kosmetyczna - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 19:42   #2521
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Dot.: Nafta kosmetyczna

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość

kupiłam wczoraj naftę i byłam zdziwiona, że nafta może być w takiej śmiesznej butelce, chyba za bardzo się przywiązałam do anny wyczytałam, że jest z kosmedu, hmmm, mam nadzieję, że nie będzie gorsza od anny
W takiej dużej, ale "chudej" butelce? Też się uśmiałam, czego to marketingowcy nie wymyślą by konsument dał się nabrać, że produkt ma dużą pojemność na tle konkurencji
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 19:42   #2522
Anna Jarzebinka
Przyczajenie

Dot.: Nafta do włosów

No i ja od dziś zaczynam po raz kolejny kurację naftową Stosowałam ją jakieś półtora roku temu przy zniszczonych włosach. Ogólne działanie ma na celu poprawienie kondycji włosa. Jeśli odpowiednio dobierze się inne kosmetyki(odżywki, maski, szampony, olejki) to z pewnością efekt jest dobry. A pomysł z użyciem nafty podsunęła mi moja kochana mamusia pewien czas temu
Można ją stosować z żółtkami jajek(forma maseczki do włosów) bądź nasmarować skórę głowy i włosy. Oczywiście przed myciem ponieważ włoski po tym kosmetyku są tłuste

Więc polecam i pozdrawiam!

Edytowane przez Anna Jarzebinka
Czas edycji: 2011-12-30 o 19:49
Anna Jarzebinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 15:39   #2523
richbich
Przyczajenie

a ja stosuje nafte kosmetyczna z olejkiem rycynowym, z przerwami. jakis ponad miesiac temu znowu zaczelam. nakladam ja na zarowno wlosy jak i rzesy, czy brwi.
stosuje sama nafte bez tych zoltek, nie chce mi sie w tym paplac.
efekty sa takie, ze przyciemnila mi brwi a takze rzesy. niestety urode mam taka,ze brwi sa dosc cienkie, a po regularnym stosowaniu nafty mam wrazenie, ze sa bardziej geste, to samo rzesy.
jezeli chodzi o same wlosy, mam dlugie,zniszczone, farbowaniem i prostowaniem, a koncowki to juz w ogole olaboga ;p
mysle, ze na pewno poprawila mi kondycje tych wlosow - lepiej sie ukladaja, koncowki sa w lepszym stanie, nie ma juz takiego sianka jak wczesniej, powoli zaczynaja sie "naprawiac"
ale dziewczyny pamietajcie, ze sama nafta nic nie da w walce o piekne wlosy. ja stosuje jeszcze seboradin, waxa, oliwe z oliwek i maseczke z ziaji a przy tym szampon bez silikonu. dopiero po takiej kuracji widze prawdziwa poprawe.
richbich jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 23:19   #2524
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez richbich Pokaż wiadomość
a ja stosuje nafte kosmetyczna z olejkiem rycynowym, z przerwami. jakis ponad miesiac temu znowu zaczelam. nakladam ja na zarowno wlosy jak i rzesy, czy brwi.
stosuje sama nafte bez tych zoltek, nie chce mi sie w tym paplac.
efekty sa takie, ze przyciemnila mi brwi a takze rzesy. niestety urode mam taka,ze brwi sa dosc cienkie, a po regularnym stosowaniu nafty mam wrazenie, ze sa bardziej geste, to samo rzesy.
jezeli chodzi o same wlosy, mam dlugie,zniszczone, farbowaniem i prostowaniem, a koncowki to juz w ogole olaboga ;p
mysle, ze na pewno poprawila mi kondycje tych wlosow - lepiej sie ukladaja, koncowki sa w lepszym stanie, nie ma juz takiego sianka jak wczesniej, powoli zaczynaja sie "naprawiac"
ale dziewczyny pamietajcie, ze sama nafta nic nie da w walce o piekne wlosy. ja stosuje jeszcze seboradin, waxa, oliwe z oliwek i maseczke z ziaji a przy tym szampon bez silikonu. dopiero po takiej kuracji widze prawdziwa poprawe.
Stosujesz naftę na rzęsy?
Zostawiasz na całą noc? Nie dostała Ci się nigdy do oka? Czym ją nakładasz?

Ja od jakiegoś czasu codziennie na noc smaruję rzęsy olejkiem rycynowym...ale naftą chyba bym się bała...

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 10:48   #2525
trommelka
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Mogę do was dolączyć?
Jestem naftowym maniakiem Kupilam w październiku pierwszą butelkę i jestem absolutnie zakochana w nafcie od tamtego czasu Mam naftę z kompleksem witamin firmy Kosmed (zdjęcie w zalączniku, gdyby któraś byla zainteresowana

Stosowalam ją na początku samą i przynosila nieziemskie efekty Ostatnio jednak lubię testować wszelkiego rodzaju mixy z jajkiem, pólproduktami i tutaj też sprawdza się rewelacyjnie
Btw: Wlaśnie zmylam taki mix trzymany jakieś 30 min i nalożylam po myciu jeszcze maskę, z którą mam zamiar trochę posiedzieć

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ja od jakiegoś czasu codziennie na noc smaruję rzęsy olejkiem rycynowym...ale naftą chyba bym się bała...
Ja również stosuję olej rycynowy, jednak gdy go za dużo nalożę i on potrawi mi podrażnić oczy (któte są niestety bardzo wrażliwe). Ale nafta? Również bym się nie odważyla...
Indios milo Cię "widzieć", dawno się nie pokazywalaś na pielęgnacyjnym

Edit: Ale jestem roztrzepana.. Pochwalilam się, że dodam dokladne zdjęcie nafty, żeby bylo wiadomo, co polecam i zapomnialam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nafta-kosmetyczna-z-kompleksem-witamin-a-e-f-h-150ml-rlarge.jpg (14,0 KB, 24 załadowań)

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie

Edytowane przez trommelka
Czas edycji: 2012-01-07 o 11:03
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 11:41   #2526
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Mogę do was dolączyć?
Jestem naftowym maniakiem Kupilam w październiku pierwszą butelkę i jestem absolutnie zakochana w nafcie od tamtego czasu Mam naftę z kompleksem witamin firmy Kosmed (zdjęcie w zalączniku, gdyby któraś byla zainteresowana

Stosowalam ją na początku samą i przynosila nieziemskie efekty Ostatnio jednak lubię testować wszelkiego rodzaju mixy z jajkiem, pólproduktami i tutaj też sprawdza się rewelacyjnie
Btw: Wlaśnie zmylam taki mix trzymany jakieś 30 min i nalożylam po myciu jeszcze maskę, z którą mam zamiar trochę posiedzieć

Ja również stosuję olej rycynowy, jednak gdy go za dużo nalożę i on potrawi mi podrażnić oczy (któte są niestety bardzo wrażliwe). Ale nafta? Również bym się nie odważyla...

Edit: Ale jestem roztrzepana.. Pochwalilam się, że dodam dokladne zdjęcie nafty, żeby bylo wiadomo, co polecam i zapomnialam

Ja tez mam te nafte, jeszcze nie uzywalam tak czesto, bo zawsze olejuje przed myciem.
Mam awersje do masek z jajkami, jogurtami, miodem i innymi naturalnymi skladnikami, zawsze ale to zawsze mam po nich skoltunione, sztywne i smierdzace wlosy

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 12:13   #2527
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
Mogę do was dolączyć?

No hej Ciebie też miło widzieć
Ja ostatnio zaaplikowałam naftę Z lenistwa kładę teraz samą Nie chce mi się bawić w ukręcanie majonezu Sama też na mnie super działa

Co do olejku rycynowego- ja nakładam patyczkiem do uszu takim ruchem jakbym nakładała tusz do rzęs Ani razu nie nałożyło się za dużo a wysmarujesz tak dokładnie każdą rzęsę

A o pielęgnacyjnym to mówisz na zakręconym? Nie wiem czy jeszcze się tam pojawię ;]

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Ja tez mam te nafte, jeszcze nie uzywalam tak czesto, bo zawsze olejuje przed myciem.
Mam awersje do masek z jajkami, jogurtami, miodem i innymi naturalnymi skladnikami, zawsze ale to zawsze mam po nich skoltunione, sztywne i smierdzace wlosy
Możesz na olej nałożyć naftę 15 minut przed myciem Toż to żaden wysiłek a może zdziałać cuda

Stary 2012-01-07, 12:30   #2528
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
No hej Ciebie też miło widzieć
Ja ostatnio zaaplikowałam naftę Z lenistwa kładę teraz samą Nie chce mi się bawić w ukręcanie majonezu Sama też na mnie super działa

Co do olejku rycynowego- ja nakładam patyczkiem do uszu takim ruchem jakbym nakładała tusz do rzęs Ani razu nie nałożyło się za dużo a wysmarujesz tak dokładnie każdą rzęsę

A o pielęgnacyjnym to mówisz na zakręconym? Nie wiem czy jeszcze się tam pojawię ;]
O to muszę popróbować z patyczkiem, bo jak nakladam palcem to często ścieka do oczu

Na zakręconym nie bylam wieki, bo testuję, próbuję CG, ale moim wlosom to nie podchodzi Póki co będę nawilżać, naftować może potem się jednak ladnie pofalują? Albo wyprostują, jak będą dluższe Ale z ręcznikowaniem i CG daję sobie siana póki co.
Na tym zwyklym pielęgnacyjnym też Cię dawno nie bylo ("Walka o zdrowe..")

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Testuj naftę!
Naprawdę się oplaca! Ja przed jednym myciem dawalam olej a przed następnym myciem zamiast oleju na noc, naftę na 15min i efekty byly zauważalne Wlosy po nafcie są zupelnie inne niż po olejach Kocham i jedno i drugie, ale moje włosy po prostu inaczej reagują
A może po takich miksturach nakładaj jeszcze odżywkę albo maskę na dlużej? Ja trzymam od 15min do nawet 2 godzin (tak jak teraz, bo się zasiedzialam na Wizażu i zagadalam na Skype) i żadnego splątania nie ma. Na koniec jeszcze odrobina odżywki b/s i efekt jest super! Polecam

Uratuj!
Stary 2012-01-07, 18:36   #2529
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:

Testuj naftę!
Naprawdę się oplaca! Ja przed jednym myciem dawalam olej a przed następnym myciem zamiast oleju na noc, naftę na 15min i efekty byly zauważalne Wlosy po nafcie są zupelnie inne niż po olejach Kocham i jedno i drugie, ale moje włosy po prostu inaczej reagują
A może po takich miksturach nakładaj jeszcze odżywkę albo maskę na dlużej? Ja trzymam od 15min do nawet 2 godzin (tak jak teraz, bo się zasiedzialam na Wizażu i zagadalam na Skype) i żadnego splątania nie ma. Na koniec jeszcze odrobina odżywki b/s i efekt jest super! Polecam

dziekuje, bede probowac

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Możesz na olej nałożyć naftę 15 minut przed myciem Toż to żaden wysiłek a może zdziałać cuda
Ok, dziekuje!

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Stary 2012-01-15, 13:21   #2530
aga9002
Raczkowanie

a czy stosowałyście może naftę z żółtkiem w taki sposób

wieczorem myje glowe nakladam mieszanke: zoltko nafte cytryne trzymam ok godziny w turbanie,następnie zmywam sama woda i nakładam podgrzaną oliwe z oliwek na cala noc, a rano myje szamponem BD lub odzywka scandic i płukam wodą z octem(posiadam winny cytrynowy-mam jasne włosy)nie nakładam już żadnej odzywki , nie muszę, a dodam,ze nigdy nie mogłam rozczesać włosów, oczywiście czekam aż włosy same przeschną i dopiero wtedy rozczesuje

wydaje mi się,ze mam lepsze włosy niż kiedy stosowałam mieszanek na suche włosy i nie mam juz problemu z tym,ze zostają jakieś resztki mieszanki lub włosy są tłuste, są wręcz przeciwnie bardzo błyszczące i puszyste

nie wiem czy w końcu ma jakieś znaczenie czy stosuje się to na mokre czy na suche?
aga9002 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 13:45   #2531
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga9002 Pokaż wiadomość
a czy stosowałyście może naftę z żółtkiem w taki sposób

wieczorem myje glowe nakladam mieszanke: zoltko nafte cytryne trzymam ok godziny w turbanie,następnie zmywam sama woda i nakładam podgrzaną oliwe z oliwek na cala noc, a rano myje szamponem BD lub odzywka scandic i płukam wodą z octem(posiadam winny cytrynowy-mam jasne włosy)nie nakładam już żadnej odzywki , nie muszę, a dodam,ze nigdy nie mogłam rozczesać włosów, oczywiście czekam aż włosy same przeschną i dopiero wtedy rozczesuje

wydaje mi się,ze mam lepsze włosy niż kiedy stosowałam mieszanek na suche włosy i nie mam juz problemu z tym,ze zostają jakieś resztki mieszanki lub włosy są tłuste, są wręcz przeciwnie bardzo błyszczące i puszyste

nie wiem czy w końcu ma jakieś znaczenie czy stosuje się to na mokre czy na suche?
Jeżeli taki sposób Ci sluży, to stosuj Tylko nie wiem, czy musisz myć wlosy przed nalożeniem maseczki. Wieczorem, skoro i tam masz je zamiar myć rano Ja kiedyś nakladalam na suche "brudne", czasem na wilgotne-ale przed myciem, ostatnio najczęściej na naolejowane i efekty zawsze super Jedyne, czego bym się "przyczepila" to dlugość trzymania takiej mieszanki. Naftę samą powinno się trzymać 10-15 min, z innymi dodatkami można dlużej, ok 20-30 (zależy od proporcji). Z żóltkiem podobnie - powyżej 30 min może wysuszać. Dlatego jeżeli glównymi skladnikami są żóltko i nafta ja nie trzymalabym tej mieszanki aż godzinę, tylko ok 20-30 min wlaśnie

Uratuj!
Stary 2012-01-16, 20:55   #2532
aga9002
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli taki sposób Ci sluży, to stosuj Tylko nie wiem, czy musisz myć wlosy przed nalożeniem maseczki. Wieczorem, skoro i tam masz je zamiar myć rano Ja kiedyś nakladalam na suche "brudne", czasem na wilgotne-ale przed myciem, ostatnio najczęściej na naolejowane i efekty zawsze super Jedyne, czego bym się "przyczepila" to dlugość trzymania takiej mieszanki. Naftę samą powinno się trzymać 10-15 min, z innymi dodatkami można dlużej, ok 20-30 (zależy od proporcji). Z żóltkiem podobnie - powyżej 30 min może wysuszać. Dlatego jeżeli glównymi skladnikami są żóltko i nafta ja nie trzymalabym tej mieszanki aż godzinę, tylko ok 20-30 min wlaśnie
dzięki za rade
Stary 2012-01-17, 22:05   #2533
livcia02
Przyczajenie

Dziewczyny !
A czy stosowałyście nafte na rozjaśnione włosy ??
Gdzies tam na dalszych stronach przeczytałam ze "ściemnia" włosy .
Czy to prawda??
Bo mam jasne i nie chcę żeby nafta źle zadziałała .
livcia02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 22:14   #2534
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez livcia02 Pokaż wiadomość
Dziewczyny !
A czy stosowałyście nafte na rozjaśnione włosy ??
Gdzies tam na dalszych stronach przeczytałam ze "ściemnia" włosy .
Czy to prawda??
Bo mam jasne i nie chcę żeby nafta źle zadziałała .
To zależy od włosów. Ja u siebie nie zauważyłam zmiany koloru.

Warto mieć też na uwadze fakt, iż włosy odpowiednio pielęgnowanie mogą wydawać się ciemniejsze.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-17, 22:45   #2535
aga9002
Raczkowanie

a czy można wcierać naftę rano przed myciem, jeżeli wieczorem wcieram wodę brzozowa
Stary 2012-01-17, 23:10   #2536
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga9002 Pokaż wiadomość
a czy można wcierać naftę rano przed myciem, jeżeli wieczorem wcieram wodę brzozowa
Tak, chyba, że zauważysz podrażnienie skóry głowy.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 09:55   #2537
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wczoraj zastosowałam naftę po dłuuuugiej przerwie. Muszę przyznać, że o dziwo zmyła się prawie całkowicie z włosów. Włoski są teraz takie bardziej mięsiste, chociaż bardziej suche niż zazwyczaj. Jednak ogólny efekt mi się podoba
Mam pytanie- czy efekty są długofalowe, czy z każdym zastosowaniem macie ładniejsze włosy?
MalaArielka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 10:40   #2538
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Wczoraj zastosowałam naftę po dłuuuugiej przerwie. Muszę przyznać, że o dziwo zmyła się prawie całkowicie z włosów. Włoski są teraz takie bardziej mięsiste, chociaż bardziej suche niż zazwyczaj. Jednak ogólny efekt mi się podoba
Mam pytanie- czy efekty są długofalowe, czy z każdym zastosowaniem macie ładniejsze włosy?
A jak dlugo ją trzymalaś na wlosach? Może efekt suchości to wina przetrzymania? Optymalnie jest 10-15min przed umyciem wlosów
Ja zauważam u siebie różnicę za każdym razem po użyciu nafty Po niej wlosy są bardziej lejące, sypkie i niesamowicie blyszczące. Ale kiedy nastepnym razem myję wlosy to mimo, iż nakladam tylko odżywkę - bez wcześniejszego olejowania, czy naftowania - to wlosy i tak zostają w podobnym stanie Myślę, że nafta i oleje a także pólprodukty mają dzialanie naprawdę regenerujące dla wlosów. Jednak wiadomo - trzeba dać im trochę czasu

Uratuj!
Stary 2012-01-20, 10:59   #2539
MalaArielka
Wtajemniczenie

Miło słyszeć, że efekt utrzymuje się dłużej.
Trzymałam na włosach 10 minut, nałożyłam malutko odżywki i krótko ją trzymałam. Następnym razem dam normalną ilość odżywki to może nie będą takie suche
No i włoski są takie lekko sztywne, ale mi się to podoba...
Stary 2012-01-21, 13:25   #2540
Nattoo
Przyczajenie

Właśnie siedzę z naftą na głowie. Pierwszy raz, więc na efekty będę musiała poczekać. Dodałam troche olejku rycynowego i żółtko. Mam farbowane jasny blond, mam nadzieje, że nie zrudzieją mi od tego...
Nattoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-22, 20:05   #2541
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
O to muszę popróbować z patyczkiem, bo jak nakladam palcem to często ścieka do oczu
Ja z kolei nakładam szczoteczką od starego tuszu do rzęs i lepszej metody nie znam.
Stary 2012-01-22, 21:03   #2542
MalaArielka
Wtajemniczenie

Nattoo, jak tam efekty użycia nafty?
Trommelko, a co ile myć stosujesz naftę?
Ja myję włosy co drugi dzień( czasami 3) i mam zamiar stosować tak co 3 mycie.

Edytowane przez MalaArielka
Czas edycji: 2012-01-22 o 21:18
Stary 2012-01-23, 08:23   #2543
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Ja wczoraj potrzymałam sobie samą naftę przed myciem
Efekty boskie Mam zamiar robić jednak regularnie raz na tydzień ;] Ostatnio odstawiłam prawie wszystko, bo znów mi włosy leciały tonami :/ Ale już wiem co robiłam nie tak i jest zdecydowanie lepiej

Stary 2012-01-23, 08:40   #2544
aasiaa1109
Rozeznanie

Cytat:
Efekty boskie Mam zamiar robić jednak regularnie raz na tydzień ;] Ostatnio odstawiłam prawie wszystko, bo znów mi włosy leciały tonami :/ Ale już wiem co robiłam nie tak i jest zdecydowanie lepiej
Może podzielisz się z innymi i będziesz przestrogą dla innych? ;p Też ostatnio miałam z tym problem i mam nadzieję, że uratuję swoją czuprynę

aasiaa1109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-23, 10:14   #2545
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez aasiaa1109 Pokaż wiadomość
Może podzielisz się z innymi i będziesz przestrogą dla innych? ;p Też ostatnio miałam z tym problem i mam nadzieję, że uratuję swoją czuprynę
Zawsze jestem przestrogą :P
W tamtym roku było to samo, ale wylatywało o wiele więcej i o wiele dłużej...teraz też trzeba wziąć namiar, że włosy są dużo dłuższe od tamtych z poprzedniego roku, więc zapewne ilościowo jest ich mniej ;]

Wtedy przeholowałam z olejami wcieranymi w skalp- moja skóra głowy nie cierpi przetłuszczenia i jeśli do tego dopuszczę to włosy wylatują garściami. Sama do tego wtedy doprowadziłam i bardzo duża czasu zajęło mi zanim doszły do siebie... oczywiście skrócone sporo też musiały być :/

Teraz po prostu za bardzo przetłuszczałam ją przetrzymywaniem włosów do następnego mycia (np. 3-4 dni) i myciem odżywką...Choć odżywka umyłam może ze 4 razy w ciągu całej zimy to jednak to przetrzymywanie dało się im we znaki...Teraz myję głowę średnio 3 razy w tyg. (zazwyczaj co 2 dni) i używam tylko szamponu Joanna Rzepa. Dodatkowo nakładam odżywkę do włosów tak żeby nie docierała do skóry głowy a po spłukaniu jej nie używam odżywki b/s w "normalnej" formie, tylko rozcieńczonej z wodą w butelce z atomizerem- spryskuję trochę i to wszystko W związku z tym, że noszę teraz włosy spięte (czapka) nie używam środków stylizujących- tylko odrobinę oleju na końcówki i tyle

Dodatkowo za mocno masowałam włosy wcierając jakąś ziołową wcierkę...teraz robię tak, że spryskuję kilka razy czubek głowy, czekam aż wcierka się rozleje po całej głowie, wcieram ok. 10 sekund i już

Jest o wiele lepiej a włosy nabrały życia

Stary 2012-01-23, 11:22   #2546
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze mówiąc, ostatnio ją zaniedbalam.. Ale już nadrabiam moje niedociągnięcia i stosuję mniej więcej raz na tydzień, czasem dwa - przy codziennym myciu. Ale moja nafta ląduje zawsze w mixach z innymi produktami - ostatnio najczęściej z żóltkiem, aloesem, miodem, olejem rycynowym i z orzechów wloskich i odżywką Alterra (czasem dodaję też siemię lniane, jak mam ugotowane) Wszystko na wlosy i sklap pod czepek na jakieś 20-30min (w zależności od proporcji nafty - jak jest jej więcej nie trzymam dlużej niż 20min, jak daję odrobinkę, zostawiam na 30) I potem mycie szamponem Caly mix u mnie spisuje się świetnie, dużo lepiej niż sama nafta

Wlaśnie: Myślicie, że taki czas jest optymalny? Czy dla bezpieczeństwa lepiej go skrócić? Zawsze potem daję odżywkę/maskę na dlużej (ok 1godziny) i wlosy po tych 2 zabiegach są zawsze cudowne

Cytat:
Ja też mam zamiar, tylko ciągle mi to nie wychidzi Ale sesja przyszla, zajęć mniej, można się ciapać w naftach i żóltkach

Cytat:
Dodatkowo za mocno masowałam włosy wcierając jakąś ziołową wcierkę...teraz robię tak, że spryskuję kilka razy czubek głowy, czekam aż wcierka się rozleje po całej głowie, wcieram ok. 10 sekund i już

Jest o wiele lepiej a włosy nabrały życia
I to kolejny dowód na to, że każdej glowie co innego pasuje U mnie wypadanie zmiejszylo się bardzo po tym, jak podczas wcierania wcierek dodalam masaż Przedtem lecialy w normalnych ilościach, jednak teraz jest ich jeszcze mniej w wannie a w ciągu dnia, prawie nic - ot, czasem jeden przy czesaniu

Uratuj!
Stary 2012-01-23, 12:37   #2547
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Szczerze mówiąc, ostatnio ją zaniedbalam.. Ale już nadrabiam moje niedociągnięcia i stosuję mniej więcej raz na tydzień, czasem dwa - przy codziennym myciu. Ale moja nafta ląduje zawsze w mixach z innymi produktami - ostatnio najczęściej z żóltkiem, aloesem, miodem, olejem rycynowym i z orzechów wloskich i odżywką Alterra (czasem dodaję też siemię lniane, jak mam ugotowane) Wszystko na wlosy i sklap pod czepek na jakieś 20-30min (w zależności od proporcji nafty - jak jest jej więcej nie trzymam dlużej niż 20min, jak daję odrobinkę, zostawiam na 30) I potem mycie szamponem Caly mix u mnie spisuje się świetnie, dużo lepiej niż sama nafta

Wlaśnie: Myślicie, że taki czas jest optymalny? Czy dla bezpieczeństwa lepiej go skrócić? Zawsze potem daję odżywkę/maskę na dlużej (ok 1godziny) i wlosy po tych 2 zabiegach są zawsze cudowne

Ja też mam zamiar, tylko ciągle mi to nie wychidzi Ale sesja przyszla, zajęć mniej, można się ciapać w naftach i żóltkach

I to kolejny dowód na to, że każdej glowie co innego pasuje U mnie wypadanie zmiejszylo się bardzo po tym, jak podczas wcierania wcierek dodalam masaż Przedtem lecialy w normalnych ilościach, jednak teraz jest ich jeszcze mniej w wannie a w ciągu dnia, prawie nic - ot, czasem jeden przy czesaniu
Mi do tego jednego jeszcze daleko :P
Ale i tak jest już zdecydowanie lepiej

Stary 2012-01-23, 17:02   #2548
MalaArielka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też tak mam zamiar stosować
Cytat:
Jak Twoim włosom to odpowiada to tylko sie cieszyć Po co miałabyś ograniczać czas trzymania, jeśli Twoim włosom to służy?
Jeśli nie służy to od razu widać Ja jak trzymam dłużej naftę lub stosuję często to moje włosy są przesycone i wyglądają strasznie.
Boję się nawet, że jak użyję ją za kilka dni to już może tak być... No ale spróbuję...
Stary 2012-01-23, 21:41   #2549
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Mi do tego jednego jeszcze daleko :P
Ale i tak jest już zdecydowanie lepiej
Jeden podczas czesania, bo większość tych, które mialyby wypaść leci podczas mycia Ale i tak jest ich mniej!

Cytat:
Jak Twoim włosom to odpowiada to tylko sie cieszyć Po co miałabyś ograniczać czas trzymania, jeśli Twoim włosom to służy?
Jeśli nie służy to od razu widać Ja jak trzymam dłużej naftę lub stosuję często to moje włosy są przesycone i wyglądają strasznie.
Boję się nawet, że jak użyję ją za kilka dni to już może tak być... No ale spróbuję...
W sumie racja, po co przedlużać? Takie mieszanki, tylko bez nafty trzymane ok godziny (ale wtedy też bez żóltka) też się cudownie sprawdzają, dlatego myślalam nad wydlużeniem czasu. Ale masz rację, nie będę przeginać. W końcu lepsze jest wrogiem dobrego

Uratuj!
Stary 2012-01-24, 17:35   #2550
pannahanna
Raczkowanie

Czy ktoras z Was stosowala kiedys maske z nafta, jogurtem i miodem albo oliwa? Troche sie boje dawac jajko na glowe...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości