|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2522 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nafta do włosów
No i ja od dziś zaczynam po raz kolejny kurację naftową
Stosowałam ją jakieś półtora roku temu przy zniszczonych włosach. Ogólne działanie ma na celu poprawienie kondycji włosa. Jeśli odpowiednio dobierze się inne kosmetyki(odżywki, maski, szampony, olejki) to z pewnością efekt jest dobry. A pomysł z użyciem nafty podsunęła mi moja kochana mamusia pewien czas temu Można ją stosować z żółtkami jajek(forma maseczki do włosów) bądź nasmarować skórę głowy i włosy. Oczywiście przed myciem ponieważ włoski po tym kosmetyku są tłuste ![]() Więc polecam i pozdrawiam!
6.05.2012...W oczekiwaniu na nasze Maleństwo, kochaną córeczkę Ewunię Edytowane przez Anna Jarzebinka Czas edycji: 2011-12-30 o 19:49 |
|
|
|
|
#2523 |
|
Przyczajenie
|
a ja stosuje nafte kosmetyczna z olejkiem rycynowym, z przerwami. jakis ponad miesiac temu znowu zaczelam. nakladam ja na zarowno wlosy jak i rzesy, czy brwi.
stosuje sama nafte bez tych zoltek, nie chce mi sie w tym paplac. efekty sa takie, ze przyciemnila mi brwi a takze rzesy. niestety urode mam taka,ze brwi sa dosc cienkie, a po regularnym stosowaniu nafty mam wrazenie, ze sa bardziej geste, to samo rzesy. jezeli chodzi o same wlosy, mam dlugie,zniszczone, farbowaniem i prostowaniem, a koncowki to juz w ogole olaboga ;p mysle, ze na pewno poprawila mi kondycje tych wlosow - lepiej sie ukladaja, koncowki sa w lepszym stanie, nie ma juz takiego sianka jak wczesniej, powoli zaczynaja sie "naprawiac" ![]() ale dziewczyny pamietajcie, ze sama nafta nic nie da w walce o piekne wlosy. ja stosuje jeszcze seboradin, waxa, oliwe z oliwek i maseczke z ziaji a przy tym szampon bez silikonu. dopiero po takiej kuracji widze prawdziwa poprawe. |
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostawiasz na całą noc? Nie dostała Ci się nigdy do oka? Czym ją nakładasz? Ja od jakiegoś czasu codziennie na noc smaruję rzęsy olejkiem rycynowym...ale naftą chyba bym się bała...
|
|
|
#2525 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Mogę do was dolączyć? Jestem naftowym maniakiem Kupilam w październiku pierwszą butelkę i jestem absolutnie zakochana w nafcie od tamtego czasu ![]() Stosowalam ją na początku samą i przynosila nieziemskie efekty Btw: Wlaśnie zmylam taki mix trzymany jakieś 30 min i nalożylam po myciu jeszcze maskę, z którą mam zamiar trochę posiedzieć ![]() Cytat:
Indios milo Cię "widzieć", dawno się nie pokazywalaś na pielęgnacyjnym Edit: Ale jestem roztrzepana.. Pochwalilam się, że dodam dokladne zdjęcie nafty, żeby bylo wiadomo, co polecam i zapomnialam Edytowane przez trommelka Czas edycji: 2012-01-07 o 11:03 |
|
|
|
|
|
#2526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez mam te nafte, jeszcze nie uzywalam tak czesto, bo zawsze olejuje przed myciem. Mam awersje do masek z jajkami, jogurtami, miodem i innymi naturalnymi skladnikami, zawsze ale to zawsze mam po nich skoltunione, sztywne i smierdzace wlosy
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
|
|
#2527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciebie też miło widzieć ![]() Ja ostatnio zaaplikowałam naftę Z lenistwa kładę teraz samą Sama też na mnie super działa ![]() Co do olejku rycynowego- ja nakładam patyczkiem do uszu takim ruchem jakbym nakładała tusz do rzęs Ani razu nie nałożyło się za dużo a wysmarujesz tak dokładnie każdą rzęsę ![]() A o pielęgnacyjnym to mówisz na zakręconym? Nie wiem czy jeszcze się tam pojawię ;]Cytat:
Toż to żaden wysiłek a może zdziałać cuda
|
|
|
#2528 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na zakręconym nie bylam wieki, bo testuję, próbuję CG, ale moim wlosom to nie podchodzi Póki co będę nawilżać, naftować może potem się jednak ladnie pofalują? Albo wyprostują, jak będą dluższe Ale z ręcznikowaniem i CG daję sobie siana póki co.Na tym zwyklym pielęgnacyjnym też Cię dawno nie bylo ("Walka o zdrowe..") ![]() Cytat:
Naprawdę się oplaca! Wlosy po nafcie są zupelnie inne niż po olejach ![]() A może po takich miksturach nakładaj jeszcze odżywkę albo maskę na dlużej? Ja trzymam od 15min do nawet 2 godzin (tak jak teraz, bo się zasiedzialam na Wizażu i zagadalam na Skype ) i żadnego splątania nie ma. Na koniec jeszcze odrobina odżywki b/s i efekt jest super! Polecam
|
||
|
|
|
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje, bede probowac ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Ok, dziekuje!
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
a czy stosowałyście może naftę z żółtkiem w taki sposób
wieczorem myje glowe nakladam mieszanke: zoltko nafte cytryne trzymam ok godziny w turbanie,następnie zmywam sama woda i nakładam podgrzaną oliwe z oliwek na cala noc, a rano myje szamponem BD lub odzywka scandic i płukam wodą z octem(posiadam winny cytrynowy-mam jasne włosy)nie nakładam już żadnej odzywki , nie muszę, a dodam,ze nigdy nie mogłam rozczesać włosów, oczywiście czekam aż włosy same przeschną i dopiero wtedy rozczesuje wydaje mi się,ze mam lepsze włosy niż kiedy stosowałam mieszanek na suche włosy i nie mam juz problemu z tym,ze zostają jakieś resztki mieszanki lub włosy są tłuste, są wręcz przeciwnie bardzo błyszczące i puszyste nie wiem czy w końcu ma jakieś znaczenie czy stosuje się to na mokre czy na suche?
|
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem, czy musisz myć wlosy przed nalożeniem maseczki. Wieczorem, skoro i tam masz je zamiar myć rano Ja kiedyś nakladalam na suche "brudne", czasem na wilgotne-ale przed myciem, ostatnio najczęściej na naolejowane i efekty zawsze super
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny !
A czy stosowałyście nafte na rozjaśnione włosy ?? Gdzies tam na dalszych stronach przeczytałam ze "ściemnia" włosy . Czy to prawda?? Bo mam jasne i nie chcę żeby nafta źle zadziałała . |
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto mieć też na uwadze fakt, iż włosy odpowiednio pielęgnowanie mogą wydawać się ciemniejsze. |
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
a czy można wcierać naftę rano przed myciem, jeżeli wieczorem wcieram wodę brzozowa
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zastosowałam naftę po dłuuuugiej przerwie. Muszę przyznać, że o dziwo zmyła się prawie całkowicie z włosów. Włoski są teraz takie bardziej mięsiste, chociaż bardziej suche niż zazwyczaj. Jednak ogólny efekt mi się podoba
Mam pytanie- czy efekty są długofalowe, czy z każdym zastosowaniem macie ładniejsze włosy? |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zauważam u siebie różnicę za każdym razem po użyciu nafty Myślę, że nafta i oleje a także pólprodukty mają dzialanie naprawdę regenerujące dla wlosów. Jednak wiadomo - trzeba dać im trochę czasu
|
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
Miło słyszeć, że efekt utrzymuje się dłużej.
Trzymałam na włosach 10 minut, nałożyłam malutko odżywki i krótko ją trzymałam. Następnym razem dam normalną ilość odżywki to może nie będą takie suche No i włoski są takie lekko sztywne, ale mi się to podoba... |
|
|
|
|
#2540 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie siedzę z naftą na głowie. Pierwszy raz, więc na efekty będę musiała poczekać. Dodałam troche olejku rycynowego i żółtko. Mam farbowane jasny blond, mam nadzieje, że nie zrudzieją mi od tego...
|
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
Nattoo, jak tam efekty użycia nafty
? Trommelko, a co ile myć stosujesz naftę? Ja myję włosy co drugi dzień( czasami 3) i mam zamiar stosować tak co 3 mycie. Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2012-01-22 o 21:18 |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Efekty boskie Mam zamiar robić jednak regularnie raz na tydzień ;] Ostatnio odstawiłam prawie wszystko, bo znów mi włosy leciały tonami :/ Ale już wiem co robiłam nie tak i jest zdecydowanie lepiej
|
|
|
#2544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tamtym roku było to samo, ale wylatywało o wiele więcej i o wiele dłużej...teraz też trzeba wziąć namiar, że włosy są dużo dłuższe od tamtych z poprzedniego roku, więc zapewne ilościowo jest ich mniej ;] Wtedy przeholowałam z olejami wcieranymi w skalp- moja skóra głowy nie cierpi przetłuszczenia i jeśli do tego dopuszczę to włosy wylatują garściami. Sama do tego wtedy doprowadziłam i bardzo duża czasu zajęło mi zanim doszły do siebie... oczywiście skrócone sporo też musiały być :/ Teraz po prostu za bardzo przetłuszczałam ją przetrzymywaniem włosów do następnego mycia (np. 3-4 dni) i myciem odżywką...Choć odżywka umyłam może ze 4 razy w ciągu całej zimy to jednak to przetrzymywanie dało się im we znaki...Teraz myję głowę średnio 3 razy w tyg. (zazwyczaj co 2 dni) i używam tylko szamponu Joanna Rzepa. Dodatkowo nakładam odżywkę do włosów tak żeby nie docierała do skóry głowy a po spłukaniu jej nie używam odżywki b/s w "normalnej" formie, tylko rozcieńczonej z wodą w butelce z atomizerem- spryskuję trochę i to wszystko W związku z tym, że noszę teraz włosy spięte (czapka) nie używam środków stylizujących- tylko odrobinę oleju na końcówki i tyle ![]() Dodatkowo za mocno masowałam włosy wcierając jakąś ziołową wcierkę...teraz robię tak, że spryskuję kilka razy czubek głowy, czekam aż wcierka się rozleje po całej głowie, wcieram ok. 10 sekund i już ![]() Jest o wiele lepiej a włosy nabrały życia
|
|
|
#2546 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale już nadrabiam moje niedociągnięcia i stosuję mniej więcej raz na tydzień, czasem dwa - przy codziennym myciu. Ale moja nafta ląduje zawsze w mixach z innymi produktami - ostatnio najczęściej z żóltkiem, aloesem, miodem, olejem rycynowym i z orzechów wloskich i odżywką Alterra (czasem dodaję też siemię lniane, jak mam ugotowane) Wszystko na wlosy i sklap pod czepek na jakieś 20-30min (w zależności od proporcji nafty - jak jest jej więcej nie trzymam dlużej niż 20min, jak daję odrobinkę, zostawiam na 30) I potem mycie szamponem Caly mix u mnie spisuje się świetnie, dużo lepiej niż sama nafta Wlaśnie: Myślicie, że taki czas jest optymalny? Czy dla bezpieczeństwa lepiej go skrócić? Zawsze potem daję odżywkę/maskę na dlużej (ok 1godziny) i wlosy po tych 2 zabiegach są zawsze cudowne Cytat:
Ale sesja przyszla, zajęć mniej, można się ciapać w naftach i żóltkach Cytat:
U mnie wypadanie zmiejszylo się bardzo po tym, jak podczas wcierania wcierek dodalam masaż Przedtem lecialy w normalnych ilościach, jednak teraz jest ich jeszcze mniej w wannie a w ciągu dnia, prawie nic - ot, czasem jeden przy czesaniu |
|||
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak jest już zdecydowanie lepiej
|
|
|
#2548 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po co miałabyś ograniczać czas trzymania, jeśli Twoim włosom to służy?Jeśli nie służy to od razu widać Ja jak trzymam dłużej naftę lub stosuję często to moje włosy są przesycone i wyglądają strasznie. Boję się nawet, że jak użyję ją za kilka dni to już może tak być... No ale spróbuję... |
||
|
|
|
|
#2549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak jest ich mniej!![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2550 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoras z Was stosowala kiedys maske z nafta, jogurtem i miodem albo oliwa? Troche sie boje dawac jajko na glowe...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

wyczytałam, że jest z kosmedu, hmmm, mam nadzieję, że nie będzie gorsza od anny 

Stosowałam ją jakieś półtora roku temu przy zniszczonych włosach. Ogólne działanie ma na celu poprawienie kondycji włosa. Jeśli odpowiednio dobierze się inne kosmetyki(odżywki, maski, szampony, olejki) to z pewnością efekt jest dobry. A pomysł z użyciem nafty podsunęła mi moja kochana mamusia pewien czas temu 

Póki co będę nawilżać, naftować może potem się jednak ladnie pofalują? Albo wyprostują, jak będą dluższe
Ale z ręcznikowaniem i CG daję sobie siana póki co.