![]() |
#301 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bierzecie? brałyscie?
Cytat:
![]() zrobiło mi sie podwójnie milej ![]() jestem słaba psychicznie , masz racje ... walcze z tym , staram sie nie łamać , ale czasem poprostu brak już sił ... wtedy zdarza sie uciec do "złego towarzystwa". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Nigdy nie paliłam i nie mam zamiaru, a dostep MAAAAm. Ale ja zawsze odmawiam, zreszta nie proponują mi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cieszy mnie, że juz wszystko dobrze, bo jakby nie patrzeć smutek innych sympatycznych ludzi ( a taka mi się wydajesz ) dotyka i mnie... ![]() ![]() ps. czasem aż sama się sobie dziwie, że mają 17 lat można być tak dojrzałą... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
BAN stały
|
Ja paliłam i do tej pory palę trawkę.Zaczęłam dawno i na początku było super.Nigdy nie miałam jakiejś strasznej "bani" ani żadnych paranoi,ale zaczęłam palić coraz częściej i częściej.Aż pewnego dnia po prostu mie się znudziło i teraz nie palę prawie wcalę tylko na wyjście na imprezę albo jak mam jakąś wyjątkową ochotę. Gorzej jest z TŻtem, zawsze paliliśmy razem,a teraz kiedy ja nie palę wciąż się o to kłócimy. On oczywiście uważa,że nie ejst uzależniony, mimo iż pali codziennie
![]() Dlatego uważam, że narkotyki na każdego działają inaczej, jednych mogą uzależnić innych nie,wszystko zależy od osobowości.Najlepiej jest nie zaczynać, bo a nuż się za bardzo spodoba... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
I znów masz racje
![]() Ciesze sie , ze odezwałam sie na tym wątku , odwiodłaś mnie od zrobienia "głupoty" ![]() PS.Jesli masz 17 latek to rzeczywiście masz głowe na karku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Ale kogo w tym zasługa, że jestem jaka jestem...? Sama pracowałam nad sobą i mimo, że wiele osob mnie nie rozumie i często wydaje im się dziwna, to i tak swoje wiem, gdy mogę pomagam
![]() Może jeszcze będziemy miały okazję pomoc sobie wzajemnie na tym forum, bo przyznam, że dzięki Tobie uświadomiłam sobie, że warto probowac pomagać i uświadamiać ludzi o tym i owym ![]() ![]() Miała trudny charakter, ale była niezwykle kochana i wspaniała ![]() Czasami nie wiedziałam zupełnie jak jej pomoc, po jej odejsciu na długi czas odizolowałam się zupełnie od społeczeństwa =/ obojętny był mi los jakiejkolwiek osoby, na szczęscie to pozwoliło mi wiele zrozumieć i tym bardziej ciesze się, że kolejny raz przyczyniłam się choć w odrobinie do poprawy czyjegoś nastroju, w tym przypadku Twojego ![]() Do usłyszenia niebawem mam nadzieje ![]() ps. a Ty w jakim wieku jesteś ? Jesli nie robisz z tego wielkiej tajemnicy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
w sierpniu kończe 20 wiosen
![]() nie zmieniaj sie , jestes kochana ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#309 |
Raczkowanie
|
3 razy bralam fete ale zjazdy byly dla mnie tragiczne poza tym zle sie po tym czulam, mialam dreszcze i w ogole, wiec stwierdzilam ze to nie ma sensu. Natomiast zacna trawka nie pogardze
![]() ![]() ![]() Pamietajcie: dobra trawka nie jest zla <hihihiih> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Wtajemniczenie
|
u mnie jest tak, ze caly tydzien trzymam sie bez zarzutow- nie pale (prawie) nie pije i nie jaram blantów (ciezkich narkotykow w ogole nie dotykam)
ale jak przychodzi weekend, to sobie używam i licze na to, ze z wiekiem mi przejdzie- podobno głupota przechodzi ![]()
![]() |
#311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No coz, stare dzieje... ![]()
![]() |
![]() |
#313 |
Wtajemniczenie
|
aha, czasem wciągne tez tabake, ale to nie jest nic mocnego
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Ja raz paliłam trawke i wiecie co?
![]() jestem z tego zadowolona ze nic mi nie było bo ja taka głupia i jeszcze by mi sie spodobało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Trawka od czasu do czasu - czemu niet? nawet teraz własnie robie skrety na moja wieczorna impreze osiemnastkowa... Ale wszystko z rozwaga
![]() ![]() Natomiast kompletnie nie ciągnie mnie do jakiś mocnijszych rzeczy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
|
ja zaczełam od twardych mając zaledwie 14lat--niestety towarzystwo,troche to mi się uż znudziło,ale jednak nie moge bez tego żyć musze i koniec bo nie wytrzymam...najdłużej w twardych wytrzymałam 6miesięcy,a trwake pale bo lubie, raz czy dwa razy chyba nie zaszkodzi i piwko i jest OK...ale powinna skączyć z tym jak w przyszłości bede chciała mieć dzi dzi to lepiej żeby było zdrowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Nie obraź się, ale każdy narkoman tak mówi i żaden nie przestaje brać
![]()
![]() |
#319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Osobiście osoby, która pali marihuanę nie mogę nazwać - narkomanem/ką, jednak gdy ktoś sięga po coś twardszego i nie moze przestac - nie znajduję innego określenia... taka osoba potrzebuje pomocy...
Osoby, które jedynie co nieco słyszały o narkotykach, a same nie miały styczności z czyms cięzszym nie wiedzą jak to jest... Jeden woli sobie od czasu do czasu zapalić, inny wypic alkohol. Grzej gdy faktycznie ktoś wpadnie w nałog i nie potrafi sobie z tym poradzic... jednak to wszystko zalezy tylko i wyłącznie od nas! Chcę - biorę, nie chcę - nie biorę ! Każdy sam wybiera indywidualnie swą drogę i pozniej mozna miec jedynie do samego siebie pretensje, ze ma się z czymś problem... DRA no cóz... szkoda mi Cie dziewczyno, że nie potrafisz życ bez narkotyków... brak sił i motywacji by przestać? przyzwyczajenie? uzależnienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A przypomniałaś mi o moich ukochanych Kasztankach (oraz o Maladze, bo to dla mnie zawsze idzie w parze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
bedę z tym walczyć bo nie chcę brać ,ale to jest trudne...i ostrzegam wszystkich niebiorących pierwszy raz uzależnia-ja pierwszy raz z ciekawości i tera musze cały czas---ale próbuje z tym walczyć trzymajcie za mnie kciuki musi mi sie udac...KONIEC z TYM
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Wtajemniczenie
|
oj nie, narkotyki nigdy:/ nigdy nie probowalam, i nie sprobuje. nie potrzebuje zadnych ulepszaczy zycia:p no chyba, ze za ulepszacz mozna uznac czekolade,
Mimo iz mam 18 lat, wodki w ustach nie mialam, piwka raz sie napilam, nie smakuje mi , wyluzowana tez sie nie czulam, wiec juz nie pije. Nie ma to jak czekoladaaaaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Nie brałam i to się nie zmieni
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest doskonały przykład tego, że narkotyki na każdego wplywają zupełnie inaczej... Ty uzależniłaś się po pierwszym razie, bo najwyrazniej Ci się spodobało i nie mogłas przestac... Ja probowalam wielu z używek ale nie ciągnie mnie absolutnie do tego ![]() ![]() Będę 3mała za Ciebie kciuki, żeby udało Ci się osiągnąc to do czego usilnie zmierzasz - do zerwania z uzależnieniem ! Nie twierdzę, ze to łatwe... zdaje sobie sprawę, że czeka Cię duzo cięzkiej i mozolnej pracy nad sobą, ale nie poddawaj się mała ![]() NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH !! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
Sama nie biorę i nie zamierzam, nie mialam styczności na sobie - potrafiłam odmówic
![]() Jeśli chodzi o trawkę, stuff czy jak to tam się mówi ![]() Jeśli chodzi o extazy to wydaje mi się to nieestetyczne po prostu. Oczy, które wychodzą z orbit, sucho w ustach, wszędzie się gryziesz i ten szczękościsk. Dodatkowo ci ludzie poszukujący kontaktów seksualnych. Wystarczy, że mam wspomnienie dziewczyny całującej się na środku klubu ze swoim chłopakiem. Był to najbardziej okropny pocałunek jaki w życiu widziałam... Oni się nie całowali, lizali się po prostu, nawet nie wiem czy trafiali sobie w usta ... Oczywiście mowa o jakimkolwiek uzależnieniu nie wchodzi w grę... Nikt tego do wiadomości nie przyjmuje... A chyba raczej powinien. Jeśli nawet nie występują typowe objawy uzależnienia fizycznego, to mamy do czynienia z uzależnieniem psychicznym i społecznym. Dodatkowe robienie z życia jednej wielkiej zabawy. Dochodzi jeszcze olewanie sprawa braku poczucia obowiązku. Zaniedbywanie rodziny, przyjaciół... Jeśli chodzi o amfetaminę to dla mnie nie jest to sposób ani na schudnięcie, ani na zabawę, ani na naukę. Jesli chcesz schudnąć na amfetaminie to owszem zrobisz to. Tylko, że weźmy pod uwagę, że aby osiągnąć zamierzony efekt poświęca się swój organizm. Wyniszcza się go przecież przez to co raz bardziej. (wystarczy poczytać na fitnessie nawet czy na dietetyce, że aby odpowiednio schudnąć należy dostarczać wszystkich elementów organizmowi) Przez to natomiast organizm ma dostarczoną minimalną ilość wszelakich potrzebnych mu do przetrwania substancji. Pomyślmy logicznie, ile taki doszczętnie zniszczony pociągnie ![]() Jeśli chodzi o działanie pobudzające i zwiększające chęć zabawy to nie podoba mi się taka zabawa... Po większych dawkach alkoholu już mi się wydaje dziwna, a co dopiero po większej dawce czegoś, jak mniemam otępiającego. Nauka na amfetaminie to dla mnie kompletna paranoja. Uczysz się dla siebie,a nie dla zaliczenia.. Ale po co uczyć się całą noc na tym, żeby potem na tej tzw. zwale(?) nic nie pamiętać i nie mieć siły zaliczać ![]() Inne narkotyki to dla mnie głupota już kompletna (jakby w/w nie były ![]() Wiem, że to dziwnie zabrzmi ale znajomy znajomej po bodajże grzybkach halucynogennych wszedł na słup linii wysokiego napięcia. Myślał, że się do niego chmury zbliżają. Nie przeżył .... A już najgłupsza jest dla mnie heroina. Może uzależnić fizycznie od pierwszego wzięcia. Dla mnie to naprawdę dno i takim ludziom już trzeba tylko pomagać, nie okazując już nawet dezaprobaty czy potępienia - ono już wtedy na nic się zda ![]() Podsumowując mój wywód jestem dość tendencyjna... ![]() Uczucie, które jest jednym wielkim złudzeniem, wmawianie sobie czegoś czego nie ma, tworzenie własnego wyidealizowanego świata, który nigdy nie istniał i istnieć nie będzie. Pocieszanie się na siłę, szukanie szczęcia tak, jakby świat w nie, nie obfitował (trzeba tylko umieć szukać ) Jak dla mnie schizofrenia na własne życzenie... Takie to fajne? Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-04-13 o 22:01 Powód: literówki wykryte po latach :P no i styl... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Gratuluję świetnie zdanych egzaminów!!! ![]()
![]() |
![]() |
#329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do narkotyków zniechęciły mnie też książki. Np. "Hera moja miłość"! Polecam. Bardzo ciekawa lekturka...Może nie stosowna do mojego wieku ![]() Jak już wcześniej wspominałam, nigdy nie brałam narkotyków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "NARKOTYKOM MÓW NIE! ŻYCIE MASZ TYLKO JEDNO!!!"
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.