Wszystko o Avonie - Część II - Strona 178 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-28, 20:40   #5311
paulinkosia
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez kasia0702 Pokaż wiadomość
Mam pytanko.Narazie jestem w szoku więc może napiszę o co chodzi. Przed jakąś godzinką złożyłam zamówienie na 2termin z kat.03.Teraz weszłam do strefy konsultantki,a tam widzę oprócz mojego zamówienia,również z datą dzisiejszą "zakup sklepowy",a obok wystawiona faktura na rzeczy których ja nie zamawiałam,a w danych finansowych pisze "wpłata sklepowa" i kwota jest zminusowana.Czy to możliwe,że ktoś się pomylił i na moje konto zaksięgował nie moje zamówienie?Co oznacza ten zakup sklepowy?Zakupy w Coku??
Tak ktos na Twoje konto zrobił zakupy w Coku..o żadnej pomyłce raczej nie może być mowy..bo panie w coku zawsze prosza o numer personalny i pytają o nazwisko jak się zgadza to co powiesz z nazwiskiem w komputerku to jest ok...pewnie koordynatorka lub OMS zrobiła na Twoje konto bez twojej wiedzy zakupy.

Cytat:
Napisane przez Nicolette5 Pokaż wiadomość
Oczywiście, ze pomogłaś, bardzo dziękuję

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 20:40   #5312
Nicolette5
Raczkowanie

kasia0702 daj znać jak się czegoś dowiesz

Nicolette5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 20:45   #5313
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Mam pytanko.Narazie jestem w szoku więc może napiszę o co chodzi. Przed jakąś godzinką złożyłam zamówienie na 2termin z kat.03.Teraz weszłam do strefy konsultantki,a tam widzę oprócz mojego zamówienia,również z datą dzisiejszą "zakup sklepowy",a obok wystawiona faktura na rzeczy których ja nie zamawiałam,a w danych finansowych pisze "wpłata sklepowa" i kwota jest zminusowana.Czy to możliwe,że ktoś się pomylił i na moje konto zaksięgował nie moje zamówienie?Co oznacza ten zakup sklepowy?Zakupy w Coku??
Zabiłabym... Już bym jej podziękowała za współpracę.
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 20:52   #5314
kasia0702
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
Jeśli tym sposobem podniesie mój opust to bardzo gniewać się nie będę ale to moje prywatne konto więc pasowałoby choć zapytać.Jutro wyjaśnię tę sprawę więc dam Wam znać
kasia0702 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 21:10   #5315
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
A dlaczego? Przecież zakupy w COKu są za gotówkę, więc nie ma mowy o robieniu nam "kredytu" i podnosi to naszą sprzedaż.
Równie dobrze klientka mogła poznać nr personalny Kasi, zna jej nazwisko i poszła zrobić zakupy
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 21:16   #5316
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
A dlaczego? Przecież zakupy w COKu są za gotówkę, więc nie ma mowy o robieniu nam "kredytu" i podnosi to naszą sprzedaż.
Równie dobrze klientka mogła poznać nr personalny Kasi, zna jej nazwisko i poszła zrobić zakupy
Bo nie lubię, jak ktoś za moimi plecami coś robi. Mogła zapytać, czy może kupić coś na moje konto.
A jeśli to klientka, no to trochę Kasię wyrolowała, bo kupiła sobie z rabatem i pozbawiła ją zarobku.
Lubię wiedzieć, jaki mam stan konta i co kupuję. Wyższego opustu nie potrzebuję, bo to niemożliwe
Stary 2007-02-28, 21:31   #5317
kasia0702
Raczkowanie

Mogę Was tylko uspokoić,że to na pewno nie klientka,bo żadna z nich nie zna mojego nr.personalnego,a więc to ewidentnie "ktoś z wyższej półki".
Stary 2007-02-28, 21:33   #5318
Nicolette5
Raczkowanie

Nie denerwuj sie Selina Poczekamy na wyjaśnienia i wtedy wyciągniemy odpowiednie wnioski

Stary 2007-02-28, 21:42   #5319
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Jak to co? Tam jest napisane przecież, że to jest szminka. Skoro numer jest tylko przy jednym odcieniu to znaczy, że dostepny jest tylko jeden odcień. I alles
Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Zadzwoń jutro rano na infolinie i się zapytaj o ten numer.. Może tylk ojeden odcień jest dostępny..ale byłoby bez sensu z ich strony zamieszczac foto drugiego odcienia...

Właśnie będę składała zamówionko z k04
Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Może napisz e-mail do Avonu...
Mam własie przed sobą oferte netto i rzeczywiscie są podane dwa odcienie a tylk przy jednym jest kod. Może rzeczywiście napisz do nich...
w takim razie nie rozumiem po co dwa dali, zeby ladniej bylo? to ja do nich napisze,dzięki za rady- nie pomyślałam, że mozna w ten sposób
Stary 2007-02-28, 21:47   #5320
Fenris
Czekam na Ragnarok

Masz rację Selina A co do upustu, to mi by się przydał, bo rzadko co dobijam do 25%. W ogóle u nas nic nie ma, spotkań żadnych... Zrobili nowe biuro koło mnie, gdzie można pooglądać nowości, ale trochę szkoda, że nie można w nim kupować jak w COKu.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 22:00   #5321
Omi
Raczkowanie

Cytat:
Podejrzewam, że jeśli jesteś nową konsultantką, to Twoja liderka zrobiła zakupy na Twoje konto. Nowe liderki dostają premię za wyrobienie norm umów ale tylko jeśli konsultantki są aktywne i wyrobią określoną normę sprzedaży. Może myślała, że nie złożysz zamówienia i sama je podbiła. Nie ma co narzekać, Ty nic nie tracisz na tym, a tylko masz szansę na wyższy opust
Omi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-28, 22:21   #5322
kasia0702
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Omi Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że jeśli jesteś nową konsultantką, to Twoja liderka zrobiła zakupy na Twoje konto. Nowe liderki dostają premię za wyrobienie norm umów ale tylko jeśli konsultantki są aktywne i wyrobią określoną normę sprzedaży. Może myślała, że nie złożysz zamówienia i sama je podbiła. Nie ma co narzekać, Ty nic nie tracisz na tym, a tylko masz szansę na wyższy opust
To prawda,że akurat to konto jest nowe,bo faktycznie zmieniłam nr.personalny,wcześniej zapisana byłam na mamę ale w 1 terminie kat.03 normalnie złożyłam zamówienie na 300zł więc w niczym te kogoś 56zł(na taką kwotę były zrobione te zakupy) mi nie pomogło jednak po dzisiejszym zamówieniu na 2 termin z tymi 56zł będę mięc w kat.04 opust 25% dlatego bardzo złościć się nie będę tylko sytuacja troszke dziwnie wygląda na 1rzut oka.
Stary 2007-02-28, 22:28   #5323
Nicolette5
Raczkowanie

Pewnie, że nie masz się o co złościć kasia0702, żadnej szkody nie poniosłaś Mimo to, skontaktuj się z OMS-ką, żeby Cię na przyszłość uprzedzała, a nie działała za Twoimi plecami. Nikt tego nie lubi

Stary 2007-02-28, 23:55   #5324
violka42
Raczkowanie

Słyszałam o takich przypadkach. Może i się nic nie traci oprócz nerwów oczywiście, ale liderki są nie w porzadku.
violka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 05:32   #5325
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
To prawda,że akurat to konto jest nowe,bo faktycznie zmieniłam nr.personalny,wcześniej zapisana byłam na mamę ale w 1 terminie kat.03 normalnie złożyłam zamówienie na 300zł więc w niczym te kogoś 56zł(na taką kwotę były zrobione te zakupy) mi nie pomogło jednak po dzisiejszym zamówieniu na 2 termin z tymi 56zł będę mięc w kat.04 opust 25% dlatego bardzo złościć się nie będę tylko sytuacja troszke dziwnie wygląda na 1rzut oka.
No to teraz będzie Ci wmawiać, że chciała Ci pomóc i dzięki niej masz wyższy upust
Stary 2007-03-01, 07:01   #5326
isa666
Zakorzenienie

Witam A ja jutro może dostanę moje Always Nie mogę się doczekać

Moja lista zamówienia z kat. 04 się zmieni, bo w niedzielę jadę na zakupy kosmetykowe
Stary 2007-03-01, 07:30   #5327
Ulaczek
Rozeznanie

dzwoniłam dziś na infolinię i Pani mi powiedziała, że z ich iinformacji cień chocolate jest juz dostępny - a ja wczoraj składałam i mam go w brakach....
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 08:20   #5328
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
dzwoniłam dziś na infolinię i Pani mi powiedziała, że z ich iinformacji cień chocolate jest juz dostępny - a ja wczoraj składałam i mam go w brakach....
Matko te informacje to chyba są uzależnione od tego kto ich udziela. Ja dzwoniłam przewczoraj i miały być ale ja je mam w brakach, dzwoniłam wczoraj mają być od 6 marca, Ty dzwonisz dziś i są....kto im dał tą pracę????? to jest wprowadzanie w błąd !!!!
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 08:45   #5329
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicolette5 Pokaż wiadomość
Dziewczynki

Czy któraś z Was miała błyszczyk z oferty internetowej Iced Pink, co możecie o nim powiedzieć?
Ja miałam i baaardzo mi podpasował. Taki jasny róż. Ładny

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
w takim razie nie rozumiem po co dwa dali, zeby ladniej bylo? to ja do nich napisze,dzięki za rady- nie pomyślałam, że mozna w ten sposób
Czasem tak dają, żeby "ładniej" było

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-01, 09:23   #5330
justyna_133
Przyczajenie

Ależ mnie tu dawno nie było
Jakoś ta nowa szata tak mi średnio przypadła do gustu no ale cóż, kwestia przyzwyczajenia

Opowiem Wam dowcip:
W K03 zamówiłam 20 katalogów, za które policzyli mi 12 zł (2*6zł). Złożyłam reklamację, którą uznali. Ja patrzę - mam korektę ale na +2 zł , czyli zamiast mi oddać, to musze dopłacić.
Znowu do nich napisałam. Przeprosili a jakże i napisali, że już poprawili. No to zaglądam i widzę korektę na -3zł (powinno być na -4zł) i zaczęłam się zastanawiać po co my się w końcu uczymy tej matematyki.
No i już dałam spokój bo sama nie wiem, czy płakać nad ludzką bezmyslością czy się śmiać.
justyna_133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 09:25   #5331
isole
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość

hehe, no to UWAGA! moja klientka zamówiła te wrotki dla swojej córci, pomimo iż jej odradzałam ten zakup. uparła się i tyle

suszarka jest dobrej firmy, w końcu to Remington. a jeśli chodzi o gwarancję to nie orientuję się
ja również je zamówiłam i nie narzekam widziałam na żywo i wg mnie wyglądają na solidne zobaczymy w praktyce

na suszarkę z tego co pamiętam jak ja wprowadzali ktoś pytał przez Strefę KK i jest 2 lub 3 lata gwarancji producenta
isole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 10:37   #5332
Aga21Aga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
a wyżej ktoś napisał, że mu ten sztyf pomaga
za taką cene warto sprubować ;-)
Ja też musze powiedzieć, że mi pomaga. Zamówiłam już bardzooo dużo szt. tego sztyftu. Jeżeli smaruje się wytrwale kilka razy w ciągu dnia zmienione miejsce, to szybko schodzi zaczerwienienie i "brzydki gość " znika. Ja polecam, wg mnie najlepszy sztyft tego rodzaju ( wypróbowałam chyba wszystkie z Avonu)
Stary 2007-03-01, 10:42   #5333
Ulaczek
Rozeznanie

no pobrali moją fakturę do realizacji - i teraz sobie poczekam pewnie trochę oj żeby tylko nie było braków.......
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 11:15   #5334
Nicolette5
Raczkowanie

Witajcie

Mam podgląd faktury z kat. 03 i w brakach oczywiście cień Chocolate, alternatywną miniaturkę Always i kulkę ProVibe. Zamówienia z kat. 04 właśnie pobrali do realizacji i pewnie znowu będę czekać do wieczora, żeby zobaczyć braki

Stary 2007-03-01, 11:19   #5335
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulaczek Pokaż wiadomość
no pobrali moją fakturę do realizacji - i teraz sobie poczekam pewnie trochę oj żeby tylko nie było braków.......
Mi również pobrali zamówienie, oby było jak najmniej braków....szczególnie z oferty internetowej
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 13:17   #5336
Vrenth
Zadomowienie

jestem w szoku - wczoraj wieczorem złożyłam zamówienie a dzisiaj już pobrane do realizacji. jak będę miała fakturę to napiszę. I dzięki za info o brakach, bo wahałam się nad Chocolate i świetlistym cieniem Mystic - Chocolate jest bardziej podobny do mojego poprzedniego z CT, który uczulał. Ale biorę Mystic i się cieszę, bo świetlistego cienia jeszcze nie miałam (a złociste już dwa).
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 15:27   #5337
Agaciskos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
O A możesz mi zdradzić jaki masz odcień lakieru Glass Reflections i napisać opinię o nim? Czy jest mocno przejrzysty, prawie niewidoczny, jak się nakłada? Dziękuję z góry.

Czy ma ktoś szminkę Glass Reflections Mist? Interesuje mnie, ale potrzebuję najpierw opinii
Zamówiłam kolor nude
Trochę sie przeraziłam bo lakier wpada w kolor czerwony! Jednak maluję prawie na kolor bezbarwny z małymi drobinkami. Jest bardzo delikatny..., a dla mnie mógłby większy odcień nadawać I dobrze się trzyma!
Agaciskos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 15:37   #5338
acha1979
Przyczajenie

Witajcie Avon-maniaczki
mam do Was wielką prośbę
ide w sobotę na urodziny do znajomej (około 40 - stki),
jak podpytałam ja co by chciała otrzymać w prezencie (bo wiem że jest zwolenniczką kosmetyków AVON), niestety nie otrzymałam jednoznacznej odpowiedzi (jak zwyklę w takich sytuacjach).
Prosze pomóżcie mi co z kosmetyków AVON-u (bez przesady cenowej) moge jej podarować, zaznaczam że jutro ide do COK-u i kosmetyk może byc tylko z katalogu 4/2007,
dzięki z góry za wyrozumiałość i za podpowiedzi

pozdrawiam
Stary 2007-03-01, 15:48   #5339
Agaciskos
Raczkowanie

A w jakiej cenie chciałabyś się zmieścić?
Agaciskos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 16:01   #5340
patryk1305
Raczkowanie

Czy ładna jest ta biała torba z katalogu 4/2007 i czy przychodzi ta za 24,90
patryk1305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości