potrawy na pozór niejadalne - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-07-03, 21:52   #121
Lee
Wtajemniczenie

Dot.: potrawy na pozór niejadalne

moja babcia za to wcina ziemniaki z powidłami-> ziemniak młody macza w powidłach- najlepiej jabłkowych i na to koperek najlepsze jak zawsze mi mówi : "kochana ty nie wiesz co tracisz takich rzeczy to nawet w waszych restauracjach nie podają"
(w tym momencie przypomina mi sie historia jak babcia była u nas i przejeżdzaliśmy koło McDonalda - obok takiego dużego znaku M- na co babcia- o! to u was też jest radio Maryja?)

pzdr serdecznie
Stary 2005-07-05, 11:15   #122
asiak10
Raczkowanie

Dot.: potrawy na pozór niejadalne

dla innych niejadalne, dla mnie pycha:
- pączki dopiero co rozwijajacej listki lipy, tylk ze wcinałam to jak mieszkałam jeszcze na wsi, wiem ze czyste były przynajmiej, a nie spalinowe,
- kanapka z masłem i surową posolona pieczarką,
- sałata zrobona na taki niby barszczyk, czyli porwana sałata śmietana, sól, cukier, ocet i zimna woda, a to wszysko z ziemnaczkami mniam!

no i teraz najlepsze, jak jesteście wrazliwe to nie czytajcie
- móżdzek wieprzowy usmażony z cebulką.
asiak10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 16:43   #123
Kasiek1987
Zakorzenienie

Wink Dziwactwa przy jedzeniu

Czy macie jakieś dziwne zwyczaje podczas jedzenia, wynikające np. z nielubienia czegoś? Coś, z czego nabija się Wasza rodzinka? ;-)

Oto moje:
- wydłubywanie rodzynek z sernika i zostawianie ich na talerzyku (nienawidzę rodzynek!)
- wyjadanie tylko "środka" z gołąbków i papryki nadziewanej (papryki nie znoszę, a kapustę toleruję tylko kiszoną lub zasmażaną od babci ;-) )
- maczanie pierogów ruskich w kubku z kefirem zamiast popijania go.

Coś pewnie jeszcze by się znalazło, ale z tego wszyscy najbardziej się nabijają

Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 17:20   #124
Sieczka
Rozeznanie

Dot.: Dziwactwa przy jedzeniu

Ja jak jem ptasie mleczko np. wedla to oskubuje je z czekolady i zjadam samą piankę
Sieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 17:27   #125
monyczkaaa
Zakorzenienie

wyjmowanie ze wszystkich potraw pietruszki, koperku itp.
rodzynki też wyjmuję, ale się nikt nie śmieje bo mało kto u mnie w rodzince lubi rodzynki
Stary 2005-08-09, 17:28   #126
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sieczka
Ja jak jem ptasie mleczko np. wedla to oskubuje je z czekolady i zjadam samą piankę
to ja podobnie jem delicje najpierw zjadam ciastko a na koniec jej galaretkę
Stary 2005-08-09, 17:33   #127
Tuchajbej
Rozeznanie

O ja mam to samo z ptasim mleczkiem ,z delicjami tez ...

Teraz jakos szybko jem i nie zwracam uwagi na takie detale ,ale zdarza mi sie..
Do tych dziwactw nalezy tez schabowy,obskubuje go z tej panierki a pozniej jem srodek,nektarynke najpierw skorka pozniej reszta,roznordne ciastka -marmolade zostawiam na sam koniec,ciastka HIT to musze obgryzc te boczki a pozniej zabieram sie za wnetrze -ale ze mnie wampir

I learned that success and happiness are not values to pursue;
they are values to develop

Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze.
Tuchajbej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-09, 17:45   #128
Reese
Zakorzenienie

Ja też nie znoszę rodzynek. Gdziekolwiek jestem po prostu musze je wyjąc, ewentualnie wypluć. Oprócz tego mam manię na punkcie robaków w owocach. Najśmieszniej to wygląda gdy jem czereśnie. Kiedy inni zjedzą ich 10, ja jestem przy drugiej sztuce, bo każdą z nich otwieram, wyciągam pestkę i prawie z lupa oglądam wnętrze, czy nie czai się tam jakaś paskudna glistka
Reese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 17:57   #129
satine
Zadomowienie

Ja też mam sciśle opracowany system jedzenia ptasiego mleczka i delicji

satine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 17:59   #130
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sieczka
Ja tez tak robie, podobnie jak ze snickersami i innymi batonikami itp tzn ta czekolade obskubuje i zjadam of kors

Poza tym mama zawsze mi mowi, ze nie jem gołąbkow normalnie jak czlowiek, bo ja rozdziabuje je prawie na papke polewam sosem i jem nie wiem co w tym nienormalnego
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 18:01   #131
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Reese
Ja też nie znoszę rodzynek. Gdziekolwiek jestem po prostu musze je wyjąc, ewentualnie wypluć. Oprócz tego mam manię na punkcie robaków w owocach. Najśmieszniej to wygląda gdy jem czereśnie. Kiedy inni zjedzą ich 10, ja jestem przy drugiej sztuce, bo każdą z nich otwieram, wyciągam pestkę i prawie z lupa oglądam wnętrze, czy nie czai się tam jakaś paskudna glistka
Ja czeresnie uwielbiam, ale tak samo mam ze sliwkami, nie jem ich bo w kazdej widze gliste i az mnie odrzuca bleee
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-09, 18:06   #132
Kasiek1987
Zakorzenienie

Coś jeszcze mi się przypomniało:

teraz już rzadko tak robię, bo zapominam, że tak można, ale jak byłam mała, to nie mogłam zjeść lodów z miseczki jak człowiek, tylko czekałam, aż trochę się rozpuszczą, łyżeczką robiłam z nich "zupkę" i wtedy dopiero zjadałam
Stary 2005-08-09, 18:08   #133
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987
Czy macie jakieś dziwne zwyczaje podczas jedzenia, wynikające np. z nielubienia czegoś? Coś, z czego nabija się Wasza rodzinka? ;-)

Oto moje:
- wydłubywanie rodzynek z sernika i zostawianie ich na talerzyku (nienawidzę rodzynek!
Siostro Robie to samo, zawsze wianuszek rodzynek. Ale tak sterroryzowalam rodzine, ze mama robi pyszny sernik bez rodzynek
Stary 2005-08-09, 18:10   #134
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reese
Najśmieszniej to wygląda gdy jem czereśnie. Kiedy inni zjedzą ich 10, ja jestem przy drugiej sztuce, bo każdą z nich otwieram, wyciągam pestkę i prawie z lupa oglądam wnętrze, czy nie czai się tam jakaś paskudna glistka
ze mnie też rodzinka się śmiała, jak swoimi jeszcze wtedy bardzo długimi tipsami rozcinałam czereśnie za czereśnią i każdą oglądałam bardzo dokładnie
Stary 2005-08-09, 18:14   #135
kaitlyn
Raczkowanie

GG do kaitlyn

Hmm, ja przy jedzeniu zawsze panikuję, że tego się nie da połknąć tamtego się nie da połknąć Efekt jest taki, że: nie jem ryb, bo mają ości (wg mnie paluszki TEŻ mają ości ) wyjmuję sznurki z fasolek szparagowych a na mieście nie potrafię zjeść hamburgera w zwykłej budce, bo w sałatce zawsze jest nieobrany pomidor W ogóle świr ze mnie
Stary 2005-08-09, 18:16   #136
Reese
Zakorzenienie

Cytat:

teraz już rzadko tak robię, bo zapominam, że tak można, ale jak byłam mała, to nie mogłam zjeść lodów z miseczki jak człowiek, tylko czekałam, aż trochę się rozpuszczą, łyżeczką robiłam z nich "zupkę" i wtedy dopiero zjadałam
też tak robiłam jako dziecko. I jeszcze przy obiedzie obowiązkowo trzeba było uklepac wszystkie ziemniaki na cieniutki placek bo inaczej nie zjadłam, więc siedziałam i klepałam
Reese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 18:17   #137
Kasiek1987
Zakorzenienie

A brzoskwinki jecie w całości czy obieracie? Ja nie potrafię znieść tej owłosionej skórki
Stary 2005-08-09, 18:18   #138
gonka23
Zakorzenienie

kurka to z tymi rodzynkami to widzę że nie jestem jedyna!! zawsze pełno rodzynek zostaje na moim talerzyku całe szczęście mam siostrzeńca (2 latka), który je uwielbia i czyści mi talerzyk jeśli tylko jest w pobliżu
poza rodzynkami to chyba jeszcze tylko z ciastkami trochę zamieszania robię. jak jem markizy (i pochodne) to najpierw je "otwieram" wyjadam to co z środku (tą masę) a na końcu to chrupiące . jakaś specjalnie oryginalna nie jestem jeśli chodzi o spożywanie jedzonka
Stary 2005-08-09, 18:22   #139
gaba33
Raczkowanie

GG do gaba33

Cytat:

tez tak robiłam (jak bylam mała) hehe
gaba33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-09, 18:22   #140
aisulo
Raczkowanie

Ja podobnie jak niektore z Was w specyficzny sposob jem ptasie mleczko i delicje dodatkowo ciasteczka Hit otwieram, wyjadam nadzienie i dopiero zabieram sie za ciastko podobnie jest z wafelkami po kolei otwieram i wyjadam srodek
aisulo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 18:35   #141
aga01
Zakorzenienie

ja też nie jem rodzynek tylko je wyciągam
A co jeszcze :
- najpierw jem kapustę z gołąbków, a później mięso
- najpierw obieram brzoskwinię, bo skórki włochatej nie nawidzę
- wafelki rozdzielam, japierw jem nadzienie a później wafelek
- wybieram natkę i koperek

I na koniec to co robię z kanapkami... Najpierw zjadam skórkę ( tą od spodu...) później przenoszę się na środek.... zjadam środek, a na końcu skórkę chrupiącą.... Robię tak tylko w domu, bo u innych ludzi się zachowuję porządnie...
- On? To samo co ja.
aga01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 18:40   #142
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Rozbieranie słodkości na czynniki pierwsze to również moja specjalność. Wafelki lubię rozdzielać na pojedyncze płatki, a np. Snickersa jadam jak następuje: wkładam do lodówki, żeby się zmroził. Potem dzielę na części. Najpierw obgryzam czekoladę, potem to białe ze spodu i na koniec orzeszki w karmelu Wkładam wszelkie batoniki i wafle do lodówki, bo taki zwykły snickers mi nie smakuje
Makowiec- lubię tylko w postaci zwijanej, typowego placka nie tykam
Banan- najpierw obgryzam dookoła, potem jem środek. Podobnie z surową marchewką.

Edytowane przez Lukrecja_Borgia
Czas edycji: 2005-08-09 o 18:42 Powód: literówka i dopisek
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 19:58   #143
Paulina1985
Przyczajenie

GG do Paulina1985

*Ja nie nawidzę jak jakaś wędlina mażyły albo tłuszcz po boku. Zawsze to odkroje, czasem moja szynka jest cala poszarpana jak zacznę z niej wykrawać żyłki i tłuszczyk. Jak kroję schabowego to każdy kawałek dokładnie oglądam i sprawdzam czy nie ma żyłki albo tłuszczu. Jak mam złożoną kanapkę to zawsze przed jej ugryźieniem do niej zaglądam nawet jak wiem z czym jest. mam zboczenie na tym punkcie bo nawet jak jem filet z indyka, który nie ma tłuszczu to też go przed każdym kęsem muszę obejrzeć.
*W botwince nie lubie tego zielska co tam pływa (młode buraczki), wolę samą wodę (zupę)ale bez tego zielska to podobno zwykły barszcz a nie botwinka.
Paulina1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-09, 20:02   #144
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez aisulo
Ja podobnie jak niektore z Was w specyficzny sposob jem ptasie mleczko i delicje dodatkowo ciasteczka Hit otwieram, wyjadam nadzienie i dopiero zabieram sie za ciastko podobnie jest z wafelkami po kolei otwieram i wyjadam srodek
widzę, że w ten sposób nie tylko ja sie zachowuję. identycznie - identycznie. a mój TŻ siedzi i sie smieje, jak na to patrzy
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 20:03   #145
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paulina1985
*Ja nie nawidzę jak jakaś wędlina mażyły albo tłuszcz po boku. Zawsze to odkroje, czasem moja szynka jest cala poszarpana jak zacznę z niej wykrawać żyłki i tłuszczyk. Jak kroję schabowego to każdy kawałek dokładnie oglądam i sprawdzam czy nie ma żyłki albo tłuszczu. Jak mam złożoną kanapkę to zawsze przed jej ugryźieniem do niej zaglądam nawet jak wiem z czym jest. mam zboczenie na tym punkcie bo nawet jak jem filet z indyka, który nie ma tłuszczu to też go przed każdym kęsem muszę obejrzeć.
TO SAMO!! Nawet w chudej szynce potrafie znaleźć cos tłustego.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 20:20   #146
aniielica
Zakorzenienie

Delicje jem na najróżniejsze sposoby, ale nigdy nie zjem tak normalnie Ciastka rozkłądam na części pierwsze. Nie jem ziemniaków, dla niektórych to straszne dziwactwo!! Wogóle nie lubię kanapek takich normalnych. Jem wszystko osobno. Chleb, mięso, ser. Nigdy nie jem takiej normalnej kanapki Chyba że robię je sobie na uczelnię. Mięso tylko chude. Płatków nigdy nie jem z mlekiem. Jak juz jakieś kupię to jej je jak czipsy Musli też sie do tego zalicza Obiad dla mnie najczęściej składa sie z samej surówki. Nie jem tego co je reszta rodziny. Za to objadałabym sie szpinakiem, brokułami, sałatą...
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 20:21   #147
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

A ja zaczynam jedzenie każdego obiadu od zjedzenia surówki Nie umiem "normalnie" czyli wszystkiego po trochu - najpierw surówka, potem mięsko a na końcu ryż lub kasza
Herbatniki zawsze maczam w herbacie (może mało eleganckie ale inaczej nie przełknę). Jabłka i gruszki pochłaniam w całości - zostaje tylko ogonek, a z brzoskwiń tylko pestka
Za to moja mama uwielbia wędzone sardynki - w całości (zostaje tylko łepek i ogonek)
No cóż - ja kiedyś uwielbiałam surowe jajka

PZDR Natalia

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 21:16   #148
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Jestem kolejną osobą wydłubującą rodzynki z wszelkich ciast, szczególnie z sernika - są w nim takie rozmoczone, miękkie, bleee...
Co ciekawe - w płatkach rodzynki toleruję.

Kiedys, w dzieciństwie odmawiałam jedzenia końcówek parówek środek - proszę bardzo, ale nie końce...

Któraś z Was pisała wyzej o uklepywaniu jedzenia robiłam tak samo, ale ma to głęboki sens jedzenie ma większą powierzchnie parowania i szybciej stygnie Zawsze tak robiłam
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-09, 21:49   #149
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Oprocz tego ze na talerzu wszystko musi miec swoje miejsce. Ziemniaczki maja byc ulozone tylko na jednej czesci talerza. suruweczka rowno na przeciwko a miesko nie moze lezec na ziemniakach tylko obok. nie lubie balaganu na talerzu

moj brat ma fioła na punkcie marchewki. W zupie łowi ja jakby to byla jakas trucizna. nawet takie super male kawaleczki co w wegecie sa.. ale jak jest marchewka z groszkiem to on tego nie je - tylko wpieprza za przeproszeniem pochlania to trybem blyskawicznym choc to marcheka i to marchewka gotowana... no comment
Stary 2005-08-09, 21:51   #150
Dreamgirl
Rozeznanie

GG do Dreamgirl

Ja zawsze w dzieciństwie robiłam "paćkę" z lodów, bo mi się wydawało że wtedy one są jak lody włoskie i lepiej mi smakowały
płatki w polewie miodowej zawsze zjem nim zdążą trafić do mleka
Z każdego pożywienia potrafię wydłubać najmniejsze kawałki mięsa (z jajecznicy, z zupy... z wszystkiego). Nie żebym była wegetarianką czy coś takiego, po prostu nie lubię, a jak jem kotlety to tylko z piersi kurczaka, bo normalnie "żylastych" takich nie mogę przełknąć To samo z tłuszczykim, wystarczy odrobinkanawet gdzieś na kurczaku a już mi niedobrze
A co do ciastek to zawsze zjadam najpierw czekoladę ale to już chyba normalka jak widzę a jak jem markizy to znów zabieram się w pierwszej kolejności za środek
Eh... takie juz dziwne przyzwyczajenia
/Albert Camus/
Dreamgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości