|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: " Nigella Gryzie " na TVN Style
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
Oglądałam dziś jakąś powtórkę tego programu i jestem w lekkim szoku! Nigella robiła jakąś kaczkę dość krwistą i tłustą, powiedziała, że zostawiła ten tłuszczyk bo uważa że jest zdrowy
a po krojeniu kaczki została krew na desce, a ta szalona kobieta miała ochotę "wylizać deskę"!!!!!!!!!!!!!!!!nie będę tego więcej oglądać, to nie na moje nerwy
|
|
#363 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, też często oglądam Nigellę i nie zawsze też zdążyłam zapisać jej przepisy ale wyczaiłam
że jej przepisy można ściągnąć ze strony TVN Syle
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SMACZNEGO!!!
|
|
|
#365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#366 |
|
Przyczajenie
|
Hejka!!!
Ja dziś pierwszy raz!!! Lubię Nigelę i jej program, ale oglądam mało, bo nie mieszkam sama i ... ...bez komentarza, ale dziekuję za wszystkie przepisy i bardzo prosiłabym o przepis na sałatkę z kurczaka i awokado jeśli ktoś posiada przepis. Pozdrawiam wszystkich uczestników forum. Do napisania!!! |
|
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak torszke z innej beczki
![]() Nie podoba mi sie absolutnie jako blondynka I ma szczegolne upodobanie od dziwnych butów (kiedys w programie pokazywali jka zakladala takie czerwone kozaki z peep toe bleee) a tuta...brrr Za to uwazam, ze ladna z niej babka i ma super talie biorac pod uwage dolne partie No i bardzo podobaja mi sie jej paznokcie u rąk...myślicie ze są one prawdzie, takie dalabym sobie zrobic ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
i juz ostatnie
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama bym takie chciała.Oglądałyście wczoraj odcinek o biszkopcie z malinami, kremem i bitą śmietaną? Ciekawe czy trawę cytrynową dałoby się zastąpić zwyczajną cytryna?
|
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Moze lemongrass bys dostala w P&P od tworczych Państwa Woś?
![]() Oni tam mają chyba wszystkie wynalazki, tylko problem zapewne z ceną
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanotował ktoś ten przepis na biszkopt. Nie zdążyłam a chodzi za mną od wczoraj. |
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
mam wiellllka prosbe drogie Wizazanki...ma ktos deser na ten deser czekoladowy,ktory robila w zeszlym tygodiu??piilnie potzrebuje...a mialam ogladac w sob i go spisac ale przypomnialao mi sie o 12.55 i juz za pozno bylo
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten adres był już podawany kilka razy
|
|
|
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Ja znalazłam coś tam takiego w wypowiedziach dziewczyn, to możę przekopiuję:
krem czekoladowy Czesc dziewczyny.Podobnie jak wiekszosc z was uwielbiam ogladac Nigelle a co za tym idzie dosc czesto wyprubowuje jej przepisy.W biezacym odcinku spodobal mi sie najbardziej przepis na krem czekoladowy wiec postanowilam go wybrobowac.Mowie wam jest poprostu fantastyczny i co najwazniejsze nie zajmuje wiele czasu.Podaje przepis: -175 g czekolady(najlepiej gorzkiej) -175 ml smietanki -100 ml mleka(uwaga musi byc gorace) -jajko Czekolade rozdrabniamy w mikserze.Dodajemy gorace mleko i czekamy chwilke zeby sie rozpuscila.Nastepnie dodajemy smietanke i nadal mikujemy.Na koncu dodajemy jajko aby masa sie zwiazala.Po przygotowaniu wlewamy gotowy krem do kubeczkow i wstawiamy do lodowki zeby stezalo co najmniej na 6 godz.ale najlepszy efekt jest nastepnego dnia.Pozdrawiam!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ~pausme, 18.05.2006 19:19 może to jest to? |
|
|
|
|
#376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki baobab
na tej stronce nie bylo tego przepisu...no chyba,ze w komentarzach<a ich nie czytaalm>
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buty ma czadowe ostatnio miała jakieś lakierowane kozaczki bez palców ![]() fajna z niej kobieta.
|
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Sluchajcie, mam z internetu sciagnieta taka ksiazeczke w .pdf z jej przepisami, jesli, ktoras z wizażanek bylaby chetna, to moge wyslac wieczorkiem
|
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za Pw. Niestety mail z pdf jeszcze nie doszedł. Ale mi ostatnio poczta szwankuje i czekam cierpliwie. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za Nigellę
|
|
|
|
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() adulka.p@wp.pl![]() ![]()
|
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
zbaczam z tematu, ale dla zainteresowanych:
w tą niedziele tj. 28.05 o g. 21.30 (nie jestem pewna, jeszcze sprawdźcie) na tvn style ofkors leci program pt. Biografie. W tym odcinku wystąpi Nigella powtórki są cały tydzień, ale nie wiem dokładnie kiedy :P miłego oglądania
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
zaraz wysyłam
![]() Beliczku, fajnie, cieszę się, iż mogę komuś pomóc
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gwoli sprostowania, ona nie mówiła, że zlewa resztki z kieliszków Resztki pozostają też w butelce, a to rożnica. A często coś zostaje w butelece i co z tym robić? Jedni wypijają drudzy zamrażają. Mnie się ten drugi sposób bardziej podoba. Jeżeli chodzi o kości też nie wspominała, że zbiera je z talerzy gości.
|
|
|
#388 |
|
Przyczajenie
|
hejka lullaby22, ja już też podawałam ten lin na forum ale to nie pomaga, i tak wszyscy szukają przepisów które tam można spokojnie znaleźć. Co z tego że tłumaczenie może być nie dokońca dokładne, nie przesadzajmy, napewno wszystko wyjdzie elegancko
) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
baobab ja również poproszę pdf. będę wdzięczna. A dla zainteresowanych przepisami Nigeli podaję :
Tiramisu Składniki: - 2 serki mascarpone (500 g) - 5 jaj - 2 paczki podłużnych biszkoptów - 3/4 szklanki cukru - 1 kieliszek likieru amaretto - 6-8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej - 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Kawę zaparzyć w szklance wody i odstawić do ostygnięcia. Żółtka jaj utrzeć z cukrem, dodać mascarpone i, na końcu, pianę z 3 białek. Dla zagęszczenia deseru możemy, lecz nie musimy, dodać 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 100 ml wody. Naczynie, najlepiej szklane, wyłożyć biszkoptami. Biszkopty nasączyć kawą z dodatkiem likieru amaretto. Na biszkopty wyłożyć następnie pierwszą warstwę masy. Później jeszcze dwie warstwy nasączonych biszkoptów i masy. Ostatnią warstwę masy należy posypać kakao lub tartą czekoladą. Przykryć folią i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. |
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
z resztą każda chętna na wykonanie jej przepisów prezentowanych w programie niech zajrzy tutaj : http://tvnstyle.pl/1302079,1,0,13850,programy.html
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

a po krojeniu kaczki została krew na desce, a ta szalona kobieta miała ochotę "wylizać deskę"!!!!!!!!!!!!!!!!

Sama bym takie chciała.

na tej stronce nie bylo tego przepisu...no chyba,ze w komentarzach<a ich nie czytaalm>