![]() |
#1441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nimfomanki w natarciu, dyskusji cz. VI
wez do reki łyżke drewnianą albo tłuczek
![]() ![]() Labi - napisalas w poscie dwie sprzeczne informacje ![]() ![]() Wyrazilas wlasne zdanie i szanuje to ![]()
![]() |
#1442 |
BAN stały
|
Wpadłam pochwali się nowym kolorem włosów:
Załącznik 3431232 |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() a ja mam ksywę - lolinda, sama se są wymyśliłam wczoraj i sie przyjęła wśró znajomych ![]()
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Super te włosy!!!
![]() Takie płomieniste!! Bardzo mi się podobają, szkoda, że ja nie mogę takich mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Wtajemniczenie
|
kolor miodzio
![]() ![]() ![]() lece na babsie posiedzonko z kumpela! Ciao! ![]()
![]() |
#1447 |
Rozeznanie
|
Ja też szukam ostatnio płomienistych, ale ten dla mnie ten odcień trochę zbyt czerwonawy. Czym farbowałaśs axax?
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Labi - adopcja jest czasami jedynym sposobem "posiadania" dzieci dla par, które naprawdę wyczerpały wszystkie możliwe sposoby, aby mieć dzieciątko. Nie zdajemy sobie sprawy ile przeszkód jest dla takich par, jakie wymogi itd. A ile strachu czy matka w ostatniej chwili nie rozmyśli się. Znajomej syn adoptował bliźniaki i dopóki dzieci nie miały ich nazwiska to nikomu w rodzinie nie chwalili się, ze będą rodzicami. Edytowane przez mww Czas edycji: 2010-09-25 o 15:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Konto usunięte
|
Poza tymi trzema... kosmetologia, dermatologia, pracownia kosmetyki i pracownia chemii kosmetycznej.
Cytat:
![]() Wiecie co? Te zajęcia były genialne! Niby te dzisiejsze przedmioty to zupełnie nie moja broszka, a siedziałam i słuchałam z wypiekami na twarzy! Wszystkie trzy babki od dzisiejszych przedmiotów przesympatyczne, średnia wiekowa dziewczyn z grupy to jakieś 25 lat - jestem najmłodsza. I oczywiście musiałam się zakumplować na wstępie z najładniejszą laseczką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Konto usunięte
|
Co do in vitro, to nie uważam za dobre dofinansowanie ale samo w sobie, dla tech, których stać dlaczego nie?
Z adopcją to ja to widzę tak: ktoś popełnił błąd, gdzieś miał antykoncepcję, zaszalał - trudno, ale dlaczego dziecko ma za to obrywać? Jeżeli małżeństwo nie może mieć dzieci, to wzięcie dziecka z domu dziecka przyniesie mu raczej radość i szczęśliwy dom, im również. Nie chciałabym, gdybym mieszkała w domu dziecka, być przyrównywana do zwierząt w schronisku.. ![]() Ależ dzisiaj gorąco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22295550]Co do in vitro, to nie uważam za dobre dofinansowanie ale samo w sobie, dla tech, których stać dlaczego nie?
Z adopcją to ja to widzę tak: ktoś popełnił błąd, gdzieś miał antykoncepcję, zaszalał - trudno, ale dlaczego dziecko ma za to obrywać? Jeżeli małżeństwo nie może mieć dzieci, to wzięcie dziecka z domu dziecka przyniesie mu raczej radość i szczęśliwy dom, im również. Nie chciałabym, gdybym mieszkała w domu dziecka, być przyrównywana do zwierząt w schronisku.. ![]() [/QUOTE] spoczko, ja rozumiem Twój tok rozumowania, bo sama tak obkalkulowałam, tylko dzieci to człowiek młody, dorasta i zaczyna szukać odpowiedzi, jestem za tym, aby rodzice mówili dzieciom, że są adoptowane, tylko wtedy ono chce szukać biologicznych przeważnie, i zaczyna się jazda na całego i tutaj pojawia się kwestia i seria pytań o odrzucenie: dlaczego?? odrzucenie jest najgorszym faktem jaki mogą rodzice zafundować dziecku trochę dziwna mentalność: "tamci niech płodzą, a inni wychowają" ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;22295533] Był test diagnostyczny z chemii kosmetycznej, każda w osobnej ławce itd. Nie pamiętałam nic i napisałam jakieś głupoty, ale w pewnym momencie laska przede mną się odwraca i coś szepcze - nie zrozumiałam, ale powiedziałam, że sama mam głupoty. Na co laska bez słowa zabrała mi kartkę i zaczęła sobie czytać. ![]() ![]() ![]() ![]() tez nie lubie takich akcji, kiedyś w pracy laska pewna zapytała, czy może ode mnie wysłać sms'a, ja oczywiście naiwnie: spoko, a ta nagle po chamsku zaczęła grzebać w mi w fotach i smsach widząc, że ja to widzę, i nie chciała oddać, dodam, że to była nowo poznana laska brrrrrrrrr ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Acha!!!! A co do porównania dziecka do pieska, chodzi tu o to, że z adopcją to nie jest jak pieskiem ze schroniska, bierzesz i jest. Dziecko jest człowiekiem, które myśli i mówi, no i przede wszystkim wyraża uczucia, wątpliwości, zadaje pytania. Wyrasta na człowieka, który sam ma wziąć odpowiedzialność za kolejnego człowieka. Pomija się tez fakt, że rodzice często biorą dzieci,a potem gdy te stwarzają zbyt dużo problemów wychowawczych oddają. Jak takiego pieska. Wiem o czym pisze, bo na mojej "wsi" do niedawna był dom dziecka, i ja z tymi dzieciakami do szkoły chodziłam.
#1452 |
Konto usunięte
|
Labi tez mam u siebie dom dziecka i miałam takie osoby w szkole, klasie.
Uważam, że takie dziecko jak najwcześniej powinno zostać poinformowane, że jest adoptowane. Co do brania i oddawania, to nie komentuje za bardzo, poza jednym: idioci, nienormalni... Wtedy taki dzieciak już w ogóle ma przewalone (koleżanka z podstawówki, gimnazjum była w takiej sytuacji). Dodam, że bywałam swego czasu dosyć często w domu dziecka, dobra znajoma z kolei miała tam staż, także zdaję sobie sprawę, o czym piszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
Ja już kiedyś tu pisałam, że jestem ogólnie zawiedziona ludźmi dorosłymi... byłam jako nastolatka, z wiekiem dojrzewam i rozumiem, że w życiu bywa różnie, ale to niczego nie usprawiedliwia.
Osobiście chciałabym, żeby nie musiały istnieć domy dziecka i żeby nie było patologicznych rodzin. Wierzę, że może tak być.
#1454 |
Zakorzenienie
|
Najbardziej żal dzieci pozostawionych w domu dziecka, które nie znalazły rodziny zastępczej, bo jeśli jakieś trafiły do innej rodziny i są szczęśliwe to wszystko ok.
A co myślicie o takim podejściu: mam już ..lat i chciałabym miec dziecko, ale nie mam partnera więc znajde dawcę i zostanę samotna matką. Bo ja jakoś tego nie popieram. |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale ja robilam z woda 4,5 % |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
aneszna - bardziej chodzi mi o takie podejście, ze jestem sama to zrobię sobie dziecko żeby mi nie było nudno, żebym miała kogoś kto kiedyś się mną zaopiekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony... jesli kobieta dobrze zarabia, ma kogos do pomocy (np swoich rodzicow i chrzestnych, inne ciocie, rodzine) i jest to w pelni jej przemyslana decyzja i akceptuje wszystkie konsekwencje... to czemu nie? Mam wlasnie taka osobe w rodzinie, kuzynka mamy tak zrobila, ma juz syna 13letniego. Byl wielki skandal, bo rodzina dobrze sytuowana, szanowana ale ona zrobila to, co uwazala za sluszne (miala wtedy ok30stki). Podołała wyzwaniu, w sumie dobrze go wychowala, ale i tak uwazam, ze jednak brak mu meskiego wzorca.
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-09-25 o 18:14 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
Bo mam różowe policzki i z takimi kolorami włosów to wygląda masakrycznie
![]() Ja w sumie uważam, że dziecko powinno mieć oboje rodziców. Z drugiej strony czasem lepiej mieć tylko rozsądną, kochającą mamę niż oboje rodziców.. pijących alkoholików. A te wszystkie zostawione przez facetów kobiety z brzuchem? Lepiej już wychować samemu, niż usuwać.. ![]() Ciężkie dylematy w każdym razie, nie oceniałabym żadnego wyboru na + czy na - . |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
Dlatego ja uważam, że seks po ślubie, a ślub z miłości.
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- I wierzcie mi dziewczyny bądź nie, ale jeśli będzie kolejny, to sobie poczeka ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- jestem idealistką ![]()
#1462 |
Zakorzenienie
|
A to tak na zmianę tematu
![]() Kurczaczek :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
A przepis??
![]()
#1464 |
Zakorzenienie
|
Wrzucony już do przepisów na smacznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
Wygląda super, a ja chyba nie umiem gotować, tzn zawsze żyłam w przeświadczeniu, że umiem, ale chyba miałam mało wymagających konsumentów pod sobą
![]() Chodzi o to, że umiem chyba wszystko zrobić, ale sama czuję jedząc, że jest to przygotowane "bez serca", mechanicznie, na czuja ... ![]() ![]() ![]() staram się, ale zwykle też spieszę i nie wychodzi
#1466 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;22299917]O bożena
![]() Rewelacja ![]() Dzięki ![]() ![]() TŻ był wniebowzięty.. po czymś takim, to mam 2h namiętnego seksu murowane ![]() Cytat:
![]() Na pewno nie jest tak źle ![]() ![]() Ja nie muszę gotować, robię to bo lubię i mam "wenę", ale wiem, że jak nic nie będzie to i tak BS coś wymyśli. W końcu wcześniej sobie radził w kawalersko-studenckim życiu ![]() Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2010-09-25 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
BAN stały
|
Ktoś tu chciał mój make up, więc zamieszczam jeden:
Załącznik 3431916 |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-09-25 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zawsze mówię, że np. tajemnicą męskich kucharzy jest to, że robią to z powołania, a nie jak wszystkie kobiety "z obowiązku" ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Orli... chce kupić na allegro ten nailtek , masz jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę? No i powiedz mi jak to nakładać jeśli kupię NT Fundation i Intenisve ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:31.