Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 10:28   #4831
zabkania
Zadomowienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

FilifionkaB ja tez zaczynam swoja przygode z Nisimem dokladnie wczoraj umylam nim pierwszy raz wlosy tez ponawiam pytanie odnosnie innej odzywki na koncowki
Stary 2008-11-28, 17:04   #4832
kosmarka
Wtajemniczenie

Ja natomiast od miesiąca katowałam seboradin
wcierałam rzepę - 3 razy,
zrobiłam 5 wcierek ze skórki jabłka i winogron

i powiem tyle, że mam grzywkę długości 1-1,5 cm , nie wiem jak po całej długości włosy urosły, bo jeszcze nie mierzyłam - zmierzę 15 grudnia, wiem na pewno - nowych wyrosło co niemara - aż mi samej trudno uwierzyć.

Narzekam od pewnego czasu, że mi włosy wypadają, ale tyle co wyrosło ostatnio nowych to nigdy nie zaobserwowałam .

Nie wiem o co chodzi

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 20:04   #4833
Hlaskoida przy czystej
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Ja natomiast od miesiąca katowałam seboradin
wcierałam rzepę - 3 razy,
zrobiłam 5 wcierek ze skórki jabłka i winogron

i powiem tyle, że mam grzywkę długości 1-1,5 cm , nie wiem jak po całej długości włosy urosły, bo jeszcze nie mierzyłam - zmierzę 15 grudnia, wiem na pewno - nowych wyrosło co niemara - aż mi samej trudno uwierzyć.

Narzekam od pewnego czasu, że mi włosy wypadają, ale tyle co wyrosło ostatnio nowych to nigdy nie zaobserwowałam .

Nie wiem o co chodzi
U mnie to samo, a przecież jesienne przesilenie już minęło

świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania.
"Piękni dwudziestoletni"

Fat burning:
start:51,5 kg
brzuch:70 cm.
cel: brzuch 60 cm.
waga?może pozostać

Hlaskoida przy czystej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 08:04   #4834
FilifionkaB
Rozeznanie

a ja nie mam problemy z wypadającymi włosami i myślę czasem czy to możliwe, że cała ich energia idzie w "nie wypadanie" i przez to tak wolno rosną?
( to sukces ze nie wypadają kilka razy odbarwianie, kilka razy farbowanie, trwała, znów farbowanie i prostownica do niedawna codziennie - i tak przez ostatni rok)
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 13:49   #4835
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

co do wypadania: to teraz większość osób na to narzeka. idzie zima, to naturalne, że kilka włosów więcej wypadnie.

ja ostatnio robiłam maseczki z olejku rycynowego i myślę, że najlepszy efekt przyniósł olejek+miód. włosy bardzo się błyszczały, były mięciutkie. tylko nie wiem czy to ma jakieś przyspieszające działanie ;>
Stary 2008-11-29, 14:35   #4836
annek34
Przyczajenie

Chce sie z Wami podzielić moim odkryciem, choć być może było to już wymieniane w tym wątku. Od wielu lat męczyłam sie z uporczywym zapaleniem łojotokowym skóry, łupiezem, przetłuszczaniem, swędzeniem. Wypadło mi badzo dużo włosów, bo do tego doszedł jeszcze stres związany ze szkoła i włosami. Noi zaczełam używać soku pokrzywowego , można go kupić w aptece, ok 8, 9 zł. Brałam troche tego na wacik i wklepywałam w skóre głowy. Ktoś powie ze woda brzozowa i pokrzywowa to to samo, ale nie, bo sok zamiera składniki mineralne i witaminy i byc może tego potrzebowała moja skóra głowy. Ja to jeszcze pije (zgodnie z ulotką, bo zawiera alkohol). Więc skóre głowy mam zrównoważoną, włosy aby sie nie łamały po umyciu przecieram jedwab noi wewnętrznie ziółka uspokajające bo to też ma duże znaczenie. Słuchajcie- ile trwa odrost włosów, chce żeby wszytskie włosy które mi wypadły odrosły, wiec ile musze czekac. rosną mi dwa centymetry a czasem i więcej na miesiąc. Po jakim czasie moge spodziewać sie efektów? Zawsze w dzieciństwie marzyłam o pięknych długich włosach, jestem miesiąc po strasznej wizycie u fryzjera i jestem na etapie zapuszczania. Chce mieć włosy przynajmniej do połowy pleców- to zawsze było i jest moim marzeniem i nie zrezygnuje z niego, bo do marzeń trzeba dążyć....
annek34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 15:15   #4837
CzerwonyKolczyk
Rozeznanie

FilifionkaB :

Czerwonykolczyk czy stosująć Nisim stosowałaś jeszcze dodatkowo inne odżywki na koncówki? Ja mam jednak bardzo suche ( choc musze się pochwalić, że łapie włosy milionem wsuwek i nie prostuje ich codziennie, a nawet w ogole od tygodnia) i obawiam się, ze bez dodatków będzie coraz gorzej.[/quote]

hm ja mam w ogóle ogromny problem końcówkami...suche są...ale stosuje, kupiłam serum z avonu, ale teraz i tak używam olejku kokosowego

Nie prostuj !

Edytowane przez CzerwonyKolczyk
Czas edycji: 2008-11-29 o 15:17
CzerwonyKolczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 16:56   #4838
taka_sobie_ja
Rozeznanie

i co mnie podkusiło żeby tu zajrzeć?? udzielałam się tu jakiś czas (hoho, od ostatniego "udzielenia" to już chyba z pół roku minęło) i oczywiście byłam zapuszczalską włosomaniaczką Waxy, jajka na głowie, łykanie jakichś skrzypów i innych pokrzyw... a potem jakoś tak przestałam katować tym moje włosy (choć zapuszczam dalej). No, ale jak dziś wróciłam do wątku, to od razu poleciałam spontanicznie do kuchni, wymieszałam żółtka i oliwę, siedzę własnie w ojajczonych włosach i ręczniku i czuję się jak za starych dobrych czasów no cóż, ponownie wypowiadam wojnę (własnym włosom?) o ich długość znowu się zacznie szaleństwo... tylko może być problem, bo mieszkam za granicą (Wyniosłam się we wrześniu) i kurczę, tak polecieć do apteki choćby po rycynkę czy coś, to nie bardzo... ale zobaczymy, czym tutaj dysponują w każdym razie, witajcie ponownie!
Stary 2008-11-29, 18:09   #4839
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

witamy witamy! ;*
Stary 2008-11-29, 18:12   #4840
asienkaaa
Zadomowienie

GG do asienkaaa Send a message via Skype™ to asienkaaa

Cytat:
Napisane przez CzerwonyKolczyk Pokaż wiadomość
FilifionkaB :

Czerwonykolczyk czy stosująć Nisim stosowałaś jeszcze dodatkowo inne odżywki na koncówki? Ja mam jednak bardzo suche ( choc musze się pochwalić, że łapie włosy milionem wsuwek i nie prostuje ich codziennie, a nawet w ogole od tygodnia) i obawiam się, ze bez dodatków będzie coraz gorzej.

hm ja mam w ogóle ogromny problem końcówkami...suche są...ale stosuje, kupiłam serum z avonu, ale teraz i tak używam olejku kokosowego

Nie prostuj ![/quote]

Ostatnio czytałam na wizażu ze serum na koncowki joanny jest b.dobry
przesyłam link do KWC : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html

Nowy : )

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408593 Stary
Zapraszam
asienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 18:27   #4841
tasiaaa
Rozeznanie

Dziewczyny, pochwalcie się ile najwięcej cm. urosło Wam w miesiąc
tasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-29, 18:31   #4842
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

asienkaa ja to serum mam.. nie zauważyłam jakiś radykalnych zmian^ dopiero co ścięłam końcówki, więc nie są one w takim tragicznym stanie. zobaczymy potem
Stary 2008-11-30, 11:36   #4843
rybka516
Raczkowanie

Hej dziewczyny na pierwszej stronie tego wątku podany został link o olejku rycynowym ja jednak nie mogę go otworzyć a chciałabym o nim poczytać więcej bo jak narazie szukam i szukam i nie moge nic znaleźć. Czy mogłaby któraś z was pzesłać linka byłabym wdzięczna
Czekam na odrost i zapuszczam włosy
rybka516 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 12:03   #4844
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usunięte

rybka wpisz w wyszukiwarkę.
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 12:04   #4845
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka516 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny na pierwszej stronie tego wątku podany został link o olejku rycynowym ja jednak nie mogę go otworzyć a chciałabym o nim poczytać więcej bo jak narazie szukam i szukam i nie moge nic znaleźć. Czy mogłaby któraś z was pzesłać linka byłabym wdzięczna
Czekam na odrost i zapuszczam włosy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4302
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 13:17   #4846
laza
Zakorzenienie

czytałyście artukuł w Tele Tygodniu, że związywanie włosów w kucyk czy koka, tak dośc silnie powoduje wczesne "wychodzenie czoła" tzn. łysienie tak z przodu, jak to mają faceci :?
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 14:12   #4847
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

nie, nie czytałam. kurcze, a ja tak średnio co dwa dni noszę^ <lol>
Stary 2008-11-30, 14:25   #4848
aga17-a1
Raczkowanie

Przez około dwóch lat bardzo wypadały mi włosy. Robiłam cuda i nic nie pomagało, aż na BU wprowadzili amle i eclipte i to był strzał w dziesiątke. Włosy rosną jak szalone sama nie wierzę ale moja fryzjerka to potwierdza.
aga17-a1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 15:03   #4849
aven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga17-a1 Pokaż wiadomość
Przez około dwóch lat bardzo wypadały mi włosy. Robiłam cuda i nic nie pomagało, aż na BU wprowadzili amle i eclipte i to był strzał w dziesiątke. Włosy rosną jak szalone sama nie wierzę ale moja fryzjerka to potwierdza.

mówiasz o tym http://allegro.pl/item488871508_olej...ow_200_ml.html

?
aven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-30, 16:01   #4850
tasiaaa
Rozeznanie

laza odnośnie wcześniejszego mojego pytania (na które nikt nie odpowiedział... ) Gdzieś tam przeczytałam, że przez 2 miechy włosy urosły ci 8 cm. Czy Cię z kimś pomyliłam?? Jak to jednak Tobie tak śmignęły włosy to.. jak to zrobiłaś?
Stary 2008-11-30, 16:06   #4851
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

podpinam się pod pytanie. też jestem ciekawa ;>
Stary 2008-11-30, 18:11   #4852
laza
Zakorzenienie

po nieudanej wizycie u fryzjera zawzięłąm się no i nie kosztownymi i prostymi metodami osiągnęłąm taki efekt, to prawda, teraz nie mam takiej "jazdy" na to przyspieszanie porostu ale marzec/kwiecień wtedy tak, a tu wszystko co robiłam(jest też opisane na moim profilu, bo dużo osób się o to pytało) :
hmm..no więc tak zacznijmy od tego, że nie suszyłam, nie prostowałam włosów itd. codziennie 2 razy dziennie brałam po 2 kapsułki tranu no i piłam 1 szkl. pokrzywy i 1 szkl. skrzypu dziennie czyli 2 szkl. razem tego no i robiłam tak: przez 2 tygodnie codziennie myłam szamponem Seboradin potem tydzień przerwy to myłam zwykłym szamponem codziennie i potem znowu 2 tygodnie Seboradin i tak aż mi się skończył ;p no i przy każdym myciu stosowałam masaż głowy, oprócz tego odżywki jakieś no i co tydzień jakaś maseczka na włosy czy coś no i tak było przez 2 miesiące.
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 18:21   #4853
tasiaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laza Pokaż wiadomość
po nieudanej wizycie u fryzjera zawzięłąm się no i nie kosztownymi i prostymi metodami osiągnęłąm taki efekt, to prawda, teraz nie mam takiej "jazdy" na to przyspieszanie porostu ale marzec/kwiecień wtedy tak, a tu wszystko co robiłam(jest też opisane na moim profilu, bo dużo osób się o to pytało) :
hmm..no więc tak zacznijmy od tego, że nie suszyłam, nie prostowałam włosów itd. codziennie 2 razy dziennie brałam po 2 kapsułki tranu no i piłam 1 szkl. pokrzywy i 1 szkl. skrzypu dziennie czyli 2 szkl. razem tego no i robiłam tak: przez 2 tygodnie codziennie myłam szamponem Seboradin potem tydzień przerwy to myłam zwykłym szamponem codziennie i potem znowu 2 tygodnie Seboradin i tak aż mi się skończył ;p no i przy każdym myciu stosowałam masaż głowy, oprócz tego odżywki jakieś no i co tydzień jakaś maseczka na włosy czy coś no i tak było przez 2 miesiące.
Dziękuję za info Megaszok - 8 cm. w dwa miesiące! A teraz ile cm. na miesiąc rośnie? I jak długie masz teraz włosy a jakie miałaś przed tym szybkim porostem? Co Ci najbardziej z tych wszystkich specyfików pomogło? Co to ten Seboradin, ile kosztuje i gdzie mogę dostać? Jaka w smaku jest pokrzywa i skrzyp? Nadal powtarzasz te czynności z piciem, tranem itd.? POlepszyła się kondycja włosa?
Jejku, ale Cię zasypałam pytaniami
Stary 2008-11-30, 18:22   #4854
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

szczerze to mi Seboradin nie przypasował. baaardzoo wysuszył mi włosy- może za sprawą SLS? ;>
Stary 2008-11-30, 19:11   #4855
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

ojjj, już dawno tu nic nie pisałam mi też włosy rosną bardzo szybko we wrześniu urosły 4 cm!! Co podawałam wizażankom, a w październiku i listopadzie już ciągle trzy centymentry... Ogólnie jestem zadowolona

Mam jeszcze do Was pytanie, jeśli któraś z Was używa maseczki z oliwy z oliwek i miodu, to ile to trzymacie na głowie i ile dajecie tego miodu na włosy i ile oliwy? Będę wdzięczna

Edytowane przez patiicheer
Czas edycji: 2008-11-30 o 19:15 Powód: błędy
patiicheer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 21:09   #4856
tulipanna.
Zakorzenienie

Zmierzyłam dzisiaj swoje włosy - mają dokładnie 51,5cm na mokro i na prosto. Zaczynam od dzisiaj prowadzić dokładny dziennik przyrostu i mierzyć włosy co miesiąc. Jestem ciekawa jak wypadną roczne statystyki. Do swojego najodleglejszego punktu zapuszczania potrzebuję 40cm, do pośredniego - 20cm. Czyli czeka mnie min. 2 lata zabawy zakładając, że w międzyczasie będę wycinać jedynie zniszczone końcówki
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 22:33   #4857
aven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Zmierzyłam dzisiaj swoje włosy - mają dokładnie 51,5cm na mokro i na prosto. Zaczynam od dzisiaj prowadzić dokładny dziennik przyrostu i mierzyć włosy co miesiąc. Jestem ciekawa jak wypadną roczne statystyki. Do swojego najodleglejszego punktu zapuszczania potrzebuję 40cm, do pośredniego - 20cm. Czyli czeka mnie min. 2 lata zabawy zakładając, że w międzyczasie będę wycinać jedynie zniszczone końcówki
wow!!!!!! gratuluje Tulipanno. a do jakiej dlugosci chcesz zeby Ci wlosy siegaly jak bede skrecone? co obecnie stosujesz na porost?
Stary 2008-11-30, 22:39   #4858
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aven Pokaż wiadomość
wow!!!!!! gratuluje Tulipanno. a do jakiej dlugosci chcesz zeby Ci wlosy siegaly jak bede skrecone? co obecnie stosujesz na porost?
Nie wiem czy to wow, szczerze powiedziawszy mam watpliwosci. Na moja korzysc dziala jedynie wzrost - 162cm.

Mysle o dlugości min. do zapiecia stanika, maks do biodra. Dluzsze dlugosci nie wchodza w gre.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 07:39   #4859
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmierzyłam dzisiaj swoje włosy - mają dokładnie 51,5cm na mokro i na prosto.
To masz dłuższe ode mnie - moje najdłuższe mają 32 cm .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 08:09   #4860
aven
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy to wow, szczerze powiedziawszy mam watpliwosci. Na moja korzysc dziala jedynie wzrost - 162cm.

Mysle o dlugości min. do zapiecia stanika, maks do biodra. Dluzsze dlugosci nie wchodza w gre.
ja bym chcialaa za piers, najdalej do talii, pochwal sie co Ci tak wspomoglo przyspieszyc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości