|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Cytat:
![]() No wlasnie mi tez ciekawe, czy on nadaje sie tylko na wypadanie, czy tez moze porost przyspieszyc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
co to jest ten pokrzepol?
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
hm ja dziś kupiłam naftę z dodatkiem z czarnej rzodkwi...
tylko nie wiem, czy ją, żółtko, olejek rycynowy nakładać na mokre włosy po myciu, czy zmoczyć włosy tylko czy suche włosy i czy nakładać ją też na skórę głowy... pomóżcie proszę ![]()
![]() |
#786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Nawet mnie zdarza się od czasu do czasu myśleć
![]() Zapominacie o sile wizażu ![]() ![]()
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz sobie tak patrze na moje zamowienie (zamawiam przez interent) i przecież ja nie wejde do tej apteki po odbior - 7 ziół i 3 oleje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podaję swięc tak jak prosisz skład: AQUA, ALCOHOL DENAT, YOGURT POWDER, PANTHENOL, URTICA DIOICA, CHAMOMILLA RECUTITA, ALLANTOIN, MENTHOL, NIACINAMIDE, ISOPROPYL, MYRISTATE, ACRYLATES/PALMETH-25 ACRYLATE COPOLYMER, CITRIC ACID, LACTIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM mam nadzieję że nic nie pomyliłam przepisując
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
Tak, Goldwella
![]() Zastanawiam się jeszcze tylko czy stosowac go codziennie. Chyba tak zrobię przynjamniej na początku ![]()
#793 |
Wtajemniczenie
|
matko jedyna, pokrzepol, kolejny preparat na moja polke...
![]() ![]() ![]() a z ta rzepa to wydaje mi sie, ze owszem, moze ona jest taka malo 'soczysta'. ona musi byc taka bardzo twarda, nie? bo moja jest taka srednia, ma miekka skore... ![]()
![]() |
#794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tulipanno Myslę, że to dobry pomył z tymczasowym odstawieniem Nisimu. może faktycznie on działa "skokowo". cebulki włosowe mogą przyzwyczaić się do wzmożonego ataku (Nisim, Vitapil, masaż) i przestać reagować na tak silne bodźce dużym przyrostem. Odstaw na parę tygodni a potem znowu spróbuj ![]() ja gdzieś wyczytałam a również zauważyłam, ze im dłuższe włosy tym rosną wolniej. cebulka ma większy ciężar do dźwigania i broni się przed nadmiernym przyrostem. Często się mówi, ze od podcinania końcówek włosy rosną szybciej, a to wcale aż tak głupia teoria nie jest ![]() ![]() ![]() a ja przestałam mierzyć i się stresować ile urosło ![]() ![]() trochę mi przeszła mania przyspieszania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() już wiem, że zaoszczędzę kasę, bo mnie nie zainteresował ![]() boję się już preparatów na bazie denata, a rumianek i pokrzywę można łatwo włączyć do pielęgnacji. mentolu unikam jak ognia- dla mnie pic na wodę, ma niby koić a nie koi ![]() zaciekawił mnie jedynie ekstrakt z jogurtu. kiedyś miałam jogurtową odżywkę do włosów Faberlic i nieźle się sprawowała- dobrze nawilżała włosy, niestety trochę obciążała, ale ogólnie wspominam ją dobrze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Stosuje goldwell hmm chyba od 2 tygodni ;D
Zmierzylam wlosy (tak dokladnie) dluzsze sa ![]() ,ale odstawiam goldwell na kilka dni i w tym czasie wroce do ziolowych szamponow ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
Bałam się że będą po tym toniku wyglądac tłustawo a są świetnie odświeżone
![]() Ciekawa jestem efektów za 3 tygodnie, miesiąc. Mam nadziję że trochę moje włosy przyspieszą. Aha, mierzyłam wczoraj włosy po równiutkich 3 tygodniach i urosły 2 cm ![]() Ale teraz mi intensywnie, mentolowo pachna ![]()
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Wtajemniczenie
|
Myję włosy szamponem z czarnej rzepy przy czym przez kilka minut robię masaż, codziennie wieczorem też dłużej czeszę włosy, piję skrzyp ( czasem zapomnę ale staram się 1 - 2 razy dziennie
![]()
#800 |
Zakorzenienie
|
Aha, zapomnialam dodac jednej rzeczy o Vitapilu - przybylo mi ostatnio w trybie szybkim duzo siwych wlosow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
ciekawa jestem tego goldwella, ale tyle już nakupowałam tych odżywek i szamponów, toników pod wpływem Waszych dobrych opini , że teraz nie mam czasu żeby to wszystko stosować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Raczkowanie
|
a ja nie wiem o co chodzi i czy któraś z Was też tak może ma, ale ja to nie mogę łykać takich suplementów kupiłam sobie kiedyś skrzypowitę dałam radę łyknąć może ok 10 tabletek, a póżniej jak mi przychodziło łykać te tabletki to miałam odruch wymiotny... to samo przy vitapilu. jedynie silica mi jako tako nie przeszkadzała... do czasu ,łyknełam ok 40 tabletek i cera mi się pogorszyła i zaczęły rozdwajać się paznokcie. nie wiem dlaczego tak mam. teraz nie łykam nic , ale zamierzam znów spróbować tej silici bo mam jeszcze 60 tabletek to może po trochu to zjem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
No prosze, czyli dobrze dziada wyczulam. Odstawiam, decyzja podjeta. Fuj. (nie popieram tych oczyszczaczy...niektorzy maja takie wysypy oczyszczajace non stop. na mnie albo cos dziala od razu albo nie, bo mam podatny organizm. biore to dziadostwo od miesiaca a dziwolagi wciaz wychodza, choc nie powinny. zegnaj vitapilku!)
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak mają urosnąć to urosną! ja już przestałam codziennie sterczeć z dwoma lusterkami i probować ocenić czy urosły, bo to przecież chore jest ![]() i chyba czuję się z tym lepiej- nie mierząc i nie szacując będę miec co najwyżej miłą niespodziankę ![]() teraz jeszcze bardziej mnie przekonałaś aby nie kupować Vitapilu, moja cera ostatnio przechodziła straszne przygody, wolę nie ryzykować ![]() wystarczy mi chyba Salfazin, dokupię biotynę i kompleks witamin z grupy B ![]() ten warzywny z Tymbarku? jeszcze go nie próbowałam, ale jak tak zachwalasz to chyba się skusze ![]() mi sie tak strasznie marzy aby pozbyc się rozjasnianej częsci włosow, granicę czuć w dotyku ![]() ![]() więc jedyne co mi pozostało to nie myśleć o tym i cierpliwie czekac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, ten z Tymbarku. Jest jeszcze wersja z jablkiem. Sa slodsze od tych typowo warzywnych, ktore jak dla mnie maja smak zimnej zupy ![]() ![]() Sesja? Hmmm...Ja w sesji mialam jeden egzamin. Moze zaliczanie laciny(udalo mi sie dopiero w ostatniej chwili)...Ale szczerze mowiac nie kosztowalo mnie to wcale tyle nerwow. Chyba, ze osiwialam gwaltownie podczas gdy ortodonta wyrywal mi dwa zeby i przyklejal aparat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cos w tym jest!! ja dzis rano zobaczylam mojego pierwszego siewgo wlosa, a tez biore vitapil ;/ czynnik genetyczny malo prawdopodobny bo mama pierwsze siwe wlosy miala po 40 , babcia ponoc tez... a ja ledwo po 20 jestem..wiec zostaje ten moj mega stres, ktory faktycznie mialam (no i vitapil ) Bylam w takim szoku ze wyrwalam dziada! ;/ wiem, nie powinnam byla wyrywac go,ale to ta panika.. co najdziwniejsze ze ta siwizna byla tylko po srodku wlosa. tzn koncowka wlosa ciemna..wyzej siwe...i tak z 3 cm od cebulki znowu ciemne. Dziwne. Myslicie ze okresowy stres tak zadzialal? a moze wlasnie vitapil sprawil ze ta czesc najnowsza znowu odrosla ciemna? bo w sumie biore te tabsy dosyc krotko, jakis miesiac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ani mis ię waż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mówiłą, że zawsze tak robiła i jeszcze octem polewała na koniec - błyszczały się, że fiu fiu, miała długie i kręcone (widzę na zdjęciach starych ![]() ![]() Aha w tej płukance pzresadziąłm ze skzrypem za bardzo mi ściągnęło końcówki ![]() ![]() Dog-Rose też ostatnio fryzjerka spzredałą mi 2 ampułki środka na wypadające włosy - mówiła, że to pzreśpiesza, powiedziała, że jak zadziałą to przyjdę po jeszcze, jedna ampułka kosztowała 4,5 zł - jeszcze nie próbowałam - ile można na ten łeb, niedługo wypadną wcale jak tak będę się starała - tfu,tfu, ftu - wypluć te słowa ![]() Cytat:
![]() Oczymś jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam ![]() ![]() Już mi się przypomniało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Zapuszczam, nie farbuję i wzorowo pielęgnuję loki już od 26.12.2007 r. ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-02-25 o 20:05 Powód: post pod postem, korzystaj z opcji edytowania i multicytowania |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.