Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-11, 17:23   #211
carlo_rossi
Rozeznanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
Tak zatoki.Bardziej sie przetluszczaja i zrobily sie jakies matowee
ah zatoki, wspoczuje sama mialam kiedys zapalenie i niestety znam ten ból. Fakt, trzeba uwazac na zimna wode(zreszta ja z kazda rzecza),zeby efekty nie byly odwrotne od zamierzonych...
Pozdr!
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-11, 17:28   #212
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
ah zatoki, wspoczuje sama mialam kiedys zapalenie i niestety znam ten ból. Fakt, trzeba uwazac na zimna wode(zreszta ja z kazda rzecza),zeby efekty nie byly odwrotne od zamierzonych...
Pozdr!
Jak kiedys zapuszczałam wlosy to mialam klopoty z woda tzn. w prysznicu leciała tak dziwnie ciepla letnia itd. xD i jak splukiwalam to przewaznie leciala letnia robila sie w goracu i nagle zimna i potem znow letnia.I tak miałam przez jakies 2 tygodnie xD Niewiem czy szybciej rosły ,ale byly zdrowsze

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 08:25   #213
kosmarka
Wtajemniczenie

Heja

wiecie co wstyd się przyznać , ale wstaję dziś rano popatrzeć na swoje włoski błyszczące (bo wczoraj rytualnie je umyłam i odżywiłam) a tu lewa strona cała tłusta .

Na 8 do pracy miałam, a była 7 jak to ujrzałam na głowie i cccccooo
Urlop na żądanie, spóźnienie - co tu zrobić
No nic pośpiech to zły doradca. Poszłam w spokoju się ubrać, wróciłam do lazienki natapirowałam tłuste kłaczki po lewej stronie głowy spiełam włoskiw kucyk i niestety zamiast z rozpuszczonymi świeżo umytymi włoskami poszłam i siedzę teraz w pracy z kopułą przytapirowaną.
Ale za to pokrzywę popijam .
Pozdrawiam

Aha wrócę do domu znowu będzie mycie - zauważyłam, że to zmywanie tej nafty sparawia mi największy problem, już ostatnio 3 razy spłukiwałam, ale tym razem to był szok.
kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 09:06   #214
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Heja

wiecie co wstyd się przyznać , ale wstaję dziś rano popatrzeć na swoje włoski błyszczące (bo wczoraj rytualnie je umyłam i odżywiłam) a tu lewa strona cała tłusta .

oh no widzisz ja mam dzis to samo- ale nie po nafcie tylko po oleju kokosowym, co dziwne przy glowie sie splukalo wszystko a konce wlosow jakies takie ble no ale trudno dzis nigdzie nie ide tylko sie ucze. sssesja trwa
ale pokrzywe to tez zaraz sobie zrobie!
pozdr!
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 09:06   #215
kosmarka
Wtajemniczenie

Za dużo tej nafty czy co Wklepuję pzrecież tylko przy skórze, bo tylko tu mi włoski się pzretłuszcają. Na dodatek po spłukaniu potem tej nafty jakieś tempe są

Stary 2008-02-12, 09:12   #216
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Witam i przyłączam się do zapuszczających. :P
U mnie to bedzie nie lada wyczyn, bo u fryzjera lubię bywać często... :P Ale tym razem mam obcięte na krótko () i zamierzam je odhodować. Więc conajmniej do maja zapominam o nożyczkach i fryzjerach. :P Mam nadzieję, że odrosną... :P
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 09:19   #217
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
oh no widzisz ja mam dzis to samo- ale nie po nafcie tylko po oleju kokosowym, co dziwne przy glowie sie splukalo wszystko a konce wlosow jakies takie ble no ale trudno dzis nigdzie nie ide tylko sie ucze. sssesja trwa
ale pokrzywe to tez zaraz sobie zrobie!
pozdr!
Wiesz, że u mnie też właśnie przy głowie się spłukało, tylko gdzies takw połowie głowy tłuszczyk.

Też pozdarwiam

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Witam i przyłączam się do zapuszczających. :P
U mnie to bedzie nie lada wyczyn, bo u fryzjera lubię bywać często... :P Ale tym razem mam obcięte na krótko () i zamierzam je odhodować. Więc conajmniej do maja zapominam o nożyczkach i fryzjerach. :P Mam nadzieję, że odrosną... :P
Trzymamy kciuki i za ciebie. Aha ja też zapuszczałam kilka lat i były wciąż tej samej długości - ot co, bo do fryzjera ciągle chodziłam tak jak ty.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-02-12 o 09:28 Powód: post pod postem, prosze korzystac z opcji edytowania i multicytowania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 17:02   #218
anaiss
Raczkowanie

Witajcie
Ciezko bylo przeczytac cale forum ale dalam rade. W miedzyczasie zakupilam Nisim, to dzieki Tulipannie, ktora wynalazlo to cudo.
Od 3 miesiecy nie farbuje wlosow, mam maly odrost 2.5 cm.
Nisim uzylam dopiero 3 razy, rowniez zauwazylam zwiekszone wypadanie wlosow. Nigdy nie mialam z tym klopotow. Mam wrazenie, ze mniej sie przetluszczaja. Biore Vitapil od ponad miesiaca. Czekam na efekty

anaiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:09   #219
fructissa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anaiss Pokaż wiadomość
Witajcie
Ciezko bylo przeczytac cale forum ale dalam rade. W miedzyczasie zakupilam Nisim, to dzieki Tulipannie, ktora wynalazlo to cudo.
Nisim uzylam dopiero 3 razy, rowniez zauwazylam zwiekszone wypadanie wlosow. Nigdy nie mialam z tym klopotow. Mam wrazenie, ze mniej sie przetluszczaja. Biore Vitapil od ponad miesiaca. Czekam na efekty
ja vitapilek biorę od 5 stycznia i to dzięki niemu ( między innymi :P ) mi włoski urosły 2,5 cm w niecałe 2 miesiące
fructissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 17:42   #220
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fructissa Pokaż wiadomość
ja vitapilek biorę od 5 stycznia i to dzięki niemu ( między innymi :P ) mi włoski urosły 2,5 cm w niecałe 2 miesiące
Zazdoszę ja do tej pory miałam tyle cm w dwa miesiące , ale pożyjemy poczekamy kurację dopiero zaczęłam wypowiem się o jej rezultatach gdzieć po miesiącu, choć już teraz nie mogę się doczekać.

Zaraz idzie głowa pod kran-bo jak pisałam wcześniej tłuste plamy dziś mam na włosach i w kucyku przylizanym siedzę - tak se wczoraj dogodziłam .
Stary 2008-02-12, 18:39   #221
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki i za ciebie. Aha ja też zapuszczałam kilka lat i były wciąż tej samej długości - ot co, bo do fryzjera ciągle chodziłam tak jak ty.
Dzięki,
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-12, 18:44   #222
kosmarka
Wtajemniczenie

Nie ma za co. Na zdrowie naszym włosom.

Stary 2008-02-12, 18:49   #223
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anaiss Pokaż wiadomość
Witajcie
Mam nadzieje, ze bedzie Ci sluzyl Ja zrobilam sobie dwu dniowa przerwe na nawilzanie, bo przez czytanie ksiazek w fotelu przy kaloryferze przez tydzien wlosy mi sie troche przesuszyly. Ale juz wrocily do rownowagi i rowniez traktuje je Nissimem. Vitapil tez biore Powodzenia w zapuszczaniu!
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-12, 19:44   #224
koonikpolny
Raczkowanie

Jejuu... dziewczyny... chyba mam jakiegoś totalnego doła. Moje włosy chyba nigdy nie urosną ;(
koonikpolny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 11:12   #225
kosmarka
Wtajemniczenie

No co ty koleżanko my tu sie podbudowujemy i trzymamy się przy nadziei, że to co robimy przyniesie rezultaty, a ty się załamujesz, zaraz będzie lanie na gołą pupę , wziąć się w garść i nie użalać się (też tak sobie czasem mówię).
Nie patrz codziennie w lusterko na odrost, bo i tak mało widać z dnia na dzień.
Ja kurację dopiero zaczęłam, nie wiem czy będą mi rosły szybciej, ale nie mam zamiaru się załamać, jakby okazało się, że cudów nie zdziałam. Trzeba próbować i cierpliwości, cierpliwości, wspieramy się tu wszystkie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 11:27   #226
fructissa
BAN stały

kosmarka ma rację . Bez sensu jest codzienne mierzenie włosów, bo na prawdę czasem idzie się załamać. Zazwyczaj jest tak, że włosy prawie wcale nie rosną a potem jak dostaną kopa to łuhuhuhu . Nie ma co się poddawać
fructissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 11:45   #227
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fructissa Pokaż wiadomość
kosmarka ma rację . Bez sensu jest codzienne mierzenie włosów, bo na prawdę czasem idzie się załamać. Zazwyczaj jest tak, że włosy prawie wcale nie rosną a potem jak dostaną kopa to łuhuhuhu . Nie ma co się poddawać
W 100% sie zgadzam. Dlatego wlasnie jakis czas temu odlozylam centymetr i nie mam zamiaru siegac po niego czesciej niz raz w miesiacu
Stary 2008-02-13, 12:46   #228
włoczykijka
Zadomowienie

Ja tam zamierzam czekać aż mi odrosną najdłuższe do łokci i wtedy dopiero zmierzę, teraz właściwie cały czas jej mam w tkz,,koku' żeby mi nie przeszkadzały.2 razy w tyg robię im żóltko+odżywka do włósów kręconych+nafta+miód i czekam za dwa lata może osiągnę mój cel.
Stary 2008-02-13, 14:42   #229
koonikpolny
Raczkowanie

Wiem, że macie racje, ale ja je juz tak długo zapuszczam a mam wrażenie, że stoją w miejscu A tak strasznie bym chciała mieć dłuższe chociaż o 5 cm... <marzyciel>

Ale sie nie poddam tak łatwo!
koonikpolny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 15:32   #230
natikot
Raczkowanie

postanowiłam kupić Nisim! informacje o działaniu tego specyfiku jak dotąd lakoniczne, ale spróbuję mimo to.

tulipanno:napisz, proszę coś więcej na temat tego zestawu (bo rozumiem, że masz zestaw na porost: szmpon+odż). moje eksperymenty z nowościami nie zawsze kończyły się dobrze, dlatego wolę wiedzieć jak najwięcej będę bardzo wdzięczna

... a tak w ogóle witam wszystkich, od dwóch lat zapuszczam włosy, lecz dopiero teraz natrafiłam na Wasze forum mam nadzieję, że nastąpi przełom... póki co nienawidzę fryzjerów:[
pozdrawiam

Edytowane przez natikot
Czas edycji: 2008-02-13 o 15:42 Powód: powtórzone pytanie
natikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 16:27   #231
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
postanowiłam kupić Nisim! informacje o działaniu tego specyfiku jak dotąd lakoniczne, ale spróbuję mimo to.

tulipanno:napisz, proszę coś więcej na temat tego zestawu (bo rozumiem, że masz zestaw na porost: szmpon+odż). moje eksperymenty z nowościami nie zawsze kończyły się dobrze, dlatego wolę wiedzieć jak najwięcej będę bardzo wdzięczna

... a tak w ogóle witam wszystkich, od dwóch lat zapuszczam włosy, lecz dopiero teraz natrafiłam na Wasze forum mam nadzieję, że nastąpi przełom... póki co nienawidzę fryzjerów:[
pozdrawiam
Witaj w gronie zapuszczajacych
Ale co ja moge wiecej napisac? Stosuje go za krotko(data w podpisie). Wrazenia poczatkowe (wypadanie wlosow, pozniej przyspieszenie) opisywalam na biezaco. W tej chwili nie stoje juz przy lustrze z centymetrem, bo to frustrujace. Zmierze wlosy pod koniec lutego - wtedy bedzie mam nadzieje pelny obraz tego, jak ten specyfik dziala. Jesli boisz sie rozczarowania - poczekaj Na oko moge powiedziec, ze mam na glowie niezliczona ilosc tzw. antenek, ktorych wczesniej nie bylo. Poza tym wlosy sa w bardzo dobrym stanie, kreca sie, sa nawilzone(to jednak przypisuje wczesniejszemu stosowaniu serii matrix biolage nawilzajacej) i dobrze odzywione. Wygladaja niezle(byly bardzo znisczone i sadzilam, ze te koncowki beda sie po prostu kruszyc tymczasem o dziwo sie trzymaja i nawet nie rozdwajaja). Stosuje dokladnie ten zestaw o ktorym piszesz pozdrawiam!
Stary 2008-02-13, 17:32   #232
zapaałka
Zakorzenienie

Zainteresowana Nisimem poszukalam wiecej informacji w internecie i zdziwilam sie troche, gdy na amerykanskich stronach zobaczylam ze kosztuje ok 50 zl. To moze byc dobra propozycja dla tych ktorzy moga go sobie sprowadzic do Polski przez rodzinke czy znajomych
Stary 2008-02-13, 17:36   #233
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Zainteresowana Nisimem poszukalam wiecej informacji w internecie i zdziwilam sie troche, gdy na amerykanskich stronach zobaczylam ze kosztuje ok 50 zl. To moze byc dobra propozycja dla tych ktorzy moga go sobie sprowadzic do Polski przez rodzinke czy znajomych
a w angli xD\ jest jeszcze tanszy xD I sa tez tabletki

Papierosy
zapuszczanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-13, 17:44   #234
natikot
Raczkowanie

tutaj kosztuje 90pln... pewnie i tak go kupię..
ja z kolei przeglądając dziś oferty dystrybutorów nisimu znalazłam odżywkę do rzęs, podobno stymulującą ich wzrost... zaintrygowalo mnie to, bo słabe, cienkie i niechcące rosnąć mam nie tylko włosy na głowie, ale też i rzęsy...
tak na wszelki wypadek:
http://www.dbaj.pl/sklep,521,,,03,,pl-pln,304838,0.html

pozdrawiam
natikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 19:10   #235
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WweronikaWw Pokaż wiadomość
a w angli xD\ jest jeszcze tanszy xD I sa tez tabletki
a ile kosztuje w anglii jesli mozna wiedziec?
Stary 2008-02-13, 19:29   #236
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
a ile kosztuje w anglii jesli mozna wiedziec?
Ja to ostatnio liczyłam ale nie pamietam cos mniej niz 50 wiem tylko ze byl najtanszy z tych ktore widziałam.

Papierosy
zapuszczanie
Stary 2008-02-13, 19:50   #237
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez natikot Pokaż wiadomość
tutaj kosztuje 90pln... pewnie i tak go kupię..
ja z kolei przeglądając dziś oferty dystrybutorów nisimu znalazłam odżywkę do rzęs, podobno stymulującą ich wzrost... zaintrygowalo mnie to, bo słabe, cienkie i niechcące rosnąć mam nie tylko włosy na głowie, ale też i rzęsy...
tak na wszelki wypadek:
http://www.dbaj.pl/sklep,521,,,03,,pl-pln,304838,0.html

pozdrawiam
Słynna Talika podobno bardzo skuteczna. Na BU dziewczyny rozszyfrowywały skład, szukając tańszych zamienników. Podobno zawiera ekstrakt ze skórki jabłka, który odpowiedzialny jest za pobudzenie wzrostu.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 20:10   #238
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Słynna Talika podobno bardzo skuteczna. Na BU dziewczyny rozszyfrowywały skład, szukając tańszych zamienników. Podobno zawiera ekstrakt ze skórki jabłka, który odpowiedzialny jest za pobudzenie wzrostu.
I co z tymi odpowiednikami? I co to jest BU?
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 21:07   #239
angela__
Rozeznanie

GG do angela__

tulipanna. na stronie nissima wyczytałam że ten akcelerator nie działa na farbowane włosy
a Ty swoje masz naturalne?
czy na nie farbowane odrosty zadziala?
angela__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-13, 21:16   #240
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Ups, pomyliłam BU z LU
LU to Laboratorium Urody, wrzuć w google hasełko z dopiskiem Talika, znajdziesz cały wątek, dziewczyny mieszają tam różne wersje tego mazidełka do oczu.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości