Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-05, 00:03   #2701
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez kfjateq Pokaż wiadomość
A ja poraz kolejny ekperymenuje z naftą, już jedną buteleczkę wybabrałam, nie wiem czy jakkolwiek wpłynęło to na moje kłaczki, ale kocham zapach nafty o_O. Dziś też przetestowałam polski Wax. Tu natomiast bałam się, że będzie capił tak jak ten zagraniczny. Naszczeście nie. Mam tylko pytanie, czy można Wax polski i zagraniczny mieszać ze sobą? Bo zagraniczny bym sobie na skórę kładła a polski na włosy. Tylko nie chcę, żeby takie mieszanie poczyniło coś złego. Chyba jedna z Wizażanek już tak robiła.
Możesz

Cytat:
Napisane przez karolajna_roro Pokaż wiadomość
Witam wizażanki
A więc ja też zaczynam "walkę" o długie włosy chcę uzyskać ok. 10 cm w jak naszybszym czasie

plan mam taki jak madelajnn bo zaczynamy razem, tyle, że ja jeszcze dodaję szkrzypovitę, nie stosuję waxa i nigdy nie używalam/uzywam prostownicy, suszarki itd

i mam takie pytanie:
Jaką maskę (gotową!) polecacie .?
Zależy na co mają byc te maski? Na skóre czy na wlosy i do jakich wlosow?

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
ciezko powiedziec

w niektorych sytuacjach dopiero silne i czeste bodzcowanie(codziennie) moze dac jakikolwiek efekt.

gdy stosujemy rzadziej, moze sie zdarzyc, ze wlosy nie odczuja zadnego bodzca i beda rosly po staremu

ale wszystko to kwestia indywidualna, to sa tylko moje przypuszczenia

ale mysle, ze jak juz placi tyle za szampon, to warto sie poswiecic i stosowac do zalecen producenta.
Z tym że tutaj to juz trzeba sie zastanowic co sie woli: czy szybszy porost czy przetłuszczające sie wlosy, które trzeba myc codziennie, bo sie do tego przyzwyczają Przynajmniej tak było z moimi jak musialam je myc nizoralem codziennie

Cytat:
Napisane przez Perelkowaa Pokaż wiadomość
Wiecie kobietki pije zaledwie od tygodnia pokrzywe, drożdze, uzywam Seboradin Lotion i maseczki (drozdze+miod+mleko) na włosy, tyle że zadnych efektów nie zauwazyłam (chyba ze na paznokciach i cerze to tak), wiem że to zbyt krótki czas. Tylko dziwi mnie jedno, podczas mycia troszke tych włosków mi wypada (tak jak wtedy gdy nie zaczelam kuracji i mialam dl wlosy) czy moze to byc efekt naruszenia cebulek tych slabych wlosków w wyniku czego właśnie wypadają;>
Może to wypadanie wiąże sie z porą roku tzn wiosną - teraz każdemu wlosy wypadają w większej ilosci Albo poprostu te slabe wlosy robią miejsce nowym

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Tak, ale Jantary i Radicale widziałam też w normalnych sklepach, np, w Galerii Centrum w Wawie (nie wiem, czy u Ciebie tez jest Galeria Centrum).
Normalnych tzn jakich? Masz na myśli np. tesco, jakies drogerie?

Cytat:
Napisane przez vendettka Pokaż wiadomość
Nie,u mnie właśnie nie ma GC i ceny takie jak na KWC są ?

Acha i zaczytałam się tutaj o tym Nisimie i bardzo mi się spodobał.Widzę,że stosujecie go na odrosty a na farbowane włosy można też i efekt będzie ten sam ?
Możesz poszukac jeszcze w zielarskich, a jak nie bedzie to Jantara i wiele preparatów z Radicala znajdziesz w aptece internetowej "DOZ" - skladasz zamowienie i odbierasz osobiscie w wybranej aptece z tej sieci (poczytaj regulamin)

Nisimu nie można stosowac na farbowane, tzn można, ale nie zadziala

Cytat:
Napisane przez madelajnn Pokaż wiadomość
z tego co wyczytałam, nie powinno się łączyć pokrzywy z suplementami. czyli powinnaś chyba wybrać między pokrzywą, a Vitapilem.
Jesli Vitapil nie ma "w sobie" pokrzywy to chyba można Tylko wiadomo że trzeba stosowac z zaleceniami producenta no i z pokrzywa (ani innymi ziołami) tez nie mozna przedobrzyć.

Cytat:
Napisane przez Agusia007 Pokaż wiadomość
Ja już jestem po którymśtam zastosowaniu Jantara
Ja chyba po 5 albo 6, a juz strasznie duzo ubyło Jeszcze góra 3 razy i trzeba kupic nową
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 00:06   #2702
saszulek23
Raczkowanie

karla_92 ale zes sie rozpisala
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 00:08   #2703
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saszulek23 Pokaż wiadomość
karla_92 ale zes sie rozpisala
No jak tyle piszą no to cóż poradzic
Stary 2008-05-05, 02:08   #2704
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Karla, te Jantary i Radicale widuje dośc często w drogeriach i to niekoniecznie tych dużych, częściej w małych, ale dobrze zaopatrzonych W super czy hipermarkecie nie bylam od chyba pół roku co najmniej, więc nawet nie wiem, co tam można dostać

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 05:58   #2705
Perelkowaa
Raczkowanie

Karla_ coz za ulga doobra kobieta jak sie rozpiszeee

Perelkowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 06:47   #2706
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Karla, te Jantary i Radicale widuje dośc często w drogeriach i to niekoniecznie tych dużych, częściej w małych, ale dobrze zaopatrzonych W super czy hipermarkecie nie bylam od chyba pół roku co najmniej, więc nawet nie wiem, co tam można dostać
Dzieki Przypomniało mi sie że Radical jest jeszcze w Naturze, z tym że bez Jantara niestety

Cytat:
Napisane przez Perelkowaa Pokaż wiadomość
Karla_ coz za ulga doobra kobieta jak sie rozpiszeee
Zawsze do usług
Stary 2008-05-05, 08:06   #2707
beoneself
Zakorzenienie

Ja wczoraj wykończyłam pierwszą buteleczkę Jantara... i nie wiem czy kupować następną (ze względu na nie wydajność, i potrzebuję czegoś typowo na porost).

Wczoraj odkryłam, że mam po prawej stronie bardzo, bardzo mocno przerzedzone miejsce, nie wiem czy to tam gdzie się robią zakola, czy po prostu bok. Cośtam mi już odrasta, ale średnio. Przydał by się tam gąszcz małych włosków.

Zastanawiam się dlatego własnie nas lotionem Seboradin Niger.
Po dwóch butlach tego z żeń szeniem nie zauważyłam szczególnych rezultatów, tylko poprawę kondycji skóry głowy, trochę mniejsze przetłuszczanie - ale nie na tym mi najbardziej zależało. Troszeczkę tęsknię za jego zapachem
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 08:14   #2708
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Po dwóch butlach tego z żeń szeniem nie zauważyłam szczególnych rezultatów, tylko poprawę kondycji skóry głowy, trochę mniejsze przetłuszczanie - ale nie na tym mi najbardziej zależało. Troszeczkę tęsknię za jego zapachem
Pod kątem składowym lepszy na porost będzie Niger. Co prawda wersja z żeń-szeniem też zawiera czarną rzodkiew ale dużo dalej w składzie. No i niger ma jeszcze całą masę innych ekstraktów. Myślę, że warto "zaryzykować" zwłaszcza, że cena jest do przyjęcia
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 08:23   #2709
beoneself
Zakorzenienie

Również lepszy niż Jantar?

Wyczytałam, że nikt nie zauważył przyśpieszonego porostu po Jantarze. To na co on właściwie może pomóc? Coś tam pewnie wzmocni, odżywki itd, ale to wszystko?
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 09:50   #2710
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
w tym miesiacu skoncze jeszce "starym sposobem" zrobie 2 tyg przerwy a potem zrezygnuje z korzenia lopianu, z drozdzy nie chce-najwyzej przed nisimem bede go 2 razy zmywac innym szamponem. zobaczymy
Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
W poniedziałek minie tydzień odkąd stosuję nisim. Oprócz zestawu nie stosuje kompletnie nic, poza siliką. Myślę, że przy rozpoczęciu kuracji miałam co najmniej dwucentymetrowy odrost /na koniec stycznia farbowałam castingiem a na koniec lutego dałam szampon koloryzujący i od tamtej pory nic/. Zauważyłam, że po nisimie mam bardzo błuszczące włosy i kłują kiedy je dotykam przy skórze. Nie wiem czy to są więc nowe włoski czy te normalne stały się sztywne i dotykając ich uginają się i kłują
hmm
wychodzi na to, ze producent mial jednak racje
Nisim Fast nie dziala na farbowane wlosy. albo na takie przynajmniej dziala duzo slabiej.
moze 3-4 miesieczna przerwa od farbowania, to jednak za maly odpoczynek dla cebulek

dziewczyny ktore zaczynacie kuracje Nisim FAST, piszcie od razu jakie macie wlosy, jak uzywacie, bo jezeli nie bedzie efektow, to ktos moze pomyslec, ze ten kosmetyk to zwyczajny bubel.
Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Z tym że tutaj to juz trzeba sie zastanowic co sie woli: czy szybszy porost czy przetłuszczające sie wlosy, które trzeba myc codziennie, bo sie do tego przyzwyczają Przynajmniej tak było z moimi jak musialam je myc nizoralem codziennie
Nizoralem codziennie
przeciez to bardzo silny, leczniczy szampon.
codziennie stosuje sie go tylko w łupiezu pstrym

nie wierze, ze bardzo delikatny szampon sam z siebie jest w stanie wywolac łojotok o usoby z normalnymi wlosami. juz predzej masaz
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 10:57   #2711
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Awzięłam to wapno, ponieważ koleżanka z pracy mi poleciła w piątek.
Siedzę wczoraj nad ulotką i przeczytałąm coś ciekawego:
Ten pantotenian wapnia jest zw. kwasu pantotenowego (wit. B5) i wapnia. Kwas ten bierze w organizmie udział w procesach wzrostowych, wpływa na regenerację skóry, wzrost włosówi paznokci
No proszę, u mnie wapno jest zawsze w apteczce, że też ja się w ulotkę nie wczytałam

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 11:14   #2712
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj wykończyłam pierwszą buteleczkę Jantara... i nie wiem czy kupować następną (ze względu na nie wydajność, i potrzebuję czegoś typowo na porost).

Wczoraj odkryłam, że mam po prawej stronie bardzo, bardzo mocno przerzedzone miejsce, nie wiem czy to tam gdzie się robią zakola, czy po prostu bok. Cośtam mi już odrasta, ale średnio. Przydał by się tam gąszcz małych włosków.

Ja dokończe tą "kuracje" Bede stosowac przez te 3 tyg (może troszke dłużej jak mi jeszcze cos zostanie, chociaz wątpie) tyle ile zalecił producent. Jakich efektów bym nie zaobserwowala i tak przerzuce sie na seboradin, albo podobny do niego lotion petrole, bo i tak musze zrobic przerwe. Potem sie zobaczy

Cytat:
Wyczytałam, że nikt nie zauważył przyśpieszonego porostu po Jantarze. To na co on właściwie może pomóc? Coś tam pewnie wzmocni, odżywki itd, ale to wszystko?
link do analizy http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=235 Jak dla mnie to skład bardzo kuszący i chyba warty takiej kasy (przy takiej wydajonosci jak nasza) Seboradin tańszy, ale jest tam tez mniej aktywych substancji, które w gruncie rzeczy chyba można samemu nałożyc na głowe (są też łatwo dostępne), a przynajmniej część np. olejek rycynowy, olejki eteryczne, rzepa.

Cytat:
Nizoralem codziennie
przeciez to bardzo silny, leczniczy szampon.
codziennie stosuje sie go tylko w łupiezu pstrym

nie wierze, ze bardzo delikatny szampon sam z siebie jest w stanie wywolac łojotok o usoby z normalnymi wlosami. juz predzej masaz
Tak tylko zapomnialam dodac ze przez 3 dni U mnie tyle wystarczylo, żeby przyzwyczaic gruczoły Może ja mam poprostu taką wrazliwą skóre
Stary 2008-05-05, 11:40   #2713
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tylko zapomnialam dodac ze przez 3 dni U mnie tyle wystarczylo, żeby przyzwyczaic gruczoły Może ja mam poprostu taką wrazliwą skóre
ale to naprawde mocny szampon, absolutnie nie do stosowania jak zwykly. mozliwe, ze podraznil Twoje gruczoly łojowe i stad wieksze przetluszczanie.

od kiedy przestalam nakladac odzywke z serii Nisim FAST codziennie, podraznienia poznikaly. szampon wydaje sie naprawde lagodny, a mam beznadziejnie wrazliwa skore.

od samego szamponu nie przetluszczaja sie bardziej, jak na razie to moj numer 1 w kategorii szamponow do czestego uzycia. szkoda, ze taki drogi i mimo wszystko, trudnodostepny

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2008-05-05 o 12:16
Stary 2008-05-05, 11:41   #2714
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Wiosenko, mogłabyś proszę podrzucić mi linka do sklepu, gdzie kupowałaś swój Nisim? Dojrzewam powoli do kupna i przetestowania

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2008-05-05, 11:47   #2715
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
ale to naprawde mocny szampon, absolutnie nie do stosowania jak zwykly. mozliwe, ze podraznil Twoje gruczoly łojowe i stad wieksze przetluszczanie.

od kiedy przestalam nakladac odzywke z serii Nisim FAST codziennie, podraznienia poznikaly. szampon wydaje sie naprawde lagodny, a mam beznadziejnie wrazliwa skore.

od samego szamponu nie przetluszczaja sie bardziej, jak na razie to moj numer 1 w kategorii szamponow do czestego uzycia. szkoda, ze taki drogi i mimo wszystko, trudno dostepny
Kazali myć codziennie przez 3 dni to myłam Wcześniej moglam myc co drugi dzien i było ok, a teraz Niecierpie tego szamponu, albo tego kogoś kto wymyślil taką częstotliwosc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 11:48   #2716
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiosenko, mogłabyś proszę podrzucić mi linka do sklepu, gdzie kupowałaś swój Nisim? Dojrzewam powoli do kupna i przetestowania
mam nadzieje, ze nikt mnie nie podejrzewa, ze pracuje dla firmy Nisim

po prostu jestem zachwycona tym produktem i uwagi znajomych "ale Ci rosna szybko wlosy" sprawiaja, ze poprawia mi sie humor

kupilam tu
http://www.nisim.pl/index.php?cPath=21_36

powaznie zastanawia mnie to, dlaczego w przypadku wlosow farbowanych, nawet pare miesiecy wczesniej, nie ma takiego efektu jak u mnie

przeciez dziala na cebulke

gdyby producent chcial zwiekszyc sprzedaz, nie zaznaczalby tego tak wyraznie "nie dziala na wlosy farbowane", mysle, ze wiele osob z tego powodu nawet nie chcialo wyprobowac
Cytat:
Kazali myć codziennie przez 3 dni to myłam Wcześniej moglam myc co drugi dzien i było ok, a teraz Niecierpie tego szamponu, albo tego kogoś kto wymyślil taką częstotliwosc
przepraszam, ze sie tak uczepilam, ale nadal nie rozumiem.

nie mam pojecia co leczylas Nizoralem, ale zawsze trzeba brac pod uwage ewentualne skutki uboczne typu łojotok(producent o tym informuje)

mam przed nosem ulotke Nizoralu i jedynie przy łupiezu pstrym myje sie 5 dni pod rzad.

przy pozostalych schorzeniach 2 razy w tygodniu przez 2-4 tygodnie

dlatego nie widze powodow do niepokoju zwiazanych z Nisimem. jezeli ktos ma zdrowa skore glowy to gruczoly łojowe nagle nie dostana kopa
Stary 2008-05-05, 11:51   #2717
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dzięki byc może za pare tygodni ja z kolei będę podejrzewana o uprawianie szeptanego marketingu. Skoro zamówiłaś z tej strony i było OK, to nie będę szukać w Internecie, tylko zamówie tutaj.

Stary 2008-05-05, 12:41   #2718
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam, ze sie tak uczepilam, ale nadal nie rozumiem.

nie mam pojecia co leczylas Nizoralem, ale zawsze trzeba brac pod uwage ewentualne skutki uboczne typu łojotok(producent o tym informuje)

mam przed nosem ulotke Nizoralu i jedynie przy łupiezu pstrym myje sie 5 dni pod rzad.

przy pozostalych schorzeniach 2 razy w tygodniu przez 2-4 tygodnie

dlatego nie widze powodow do niepokoju zwiazanych z Nisimem. jezeli ktos ma zdrowa skore glowy to gruczoly łojowe nagle nie dostana kopa
To było juz dawno wiec nie pamietam co leczylam dokladniej, ale napewno porządny łupież Napisalam o tym Nisimie, bo raz że wydawało mi sie że nie jest zbyt "delikatny" (a okazuje sie ze to odżywka), a dwa że jednak codzienne mycie przez min 3 tyg może przyzyczaic gruczoły i że po takim czasie trzeba bedzie juz myc codziennie. Tzn tak mi sie wydaje, ale to tylko moje zdanie
Stary 2008-05-05, 13:37   #2719
saszulek23
Raczkowanie

ehh musze sie zgodzic z karla_92, przynajmniej w moim przypadku, wlosy czy tez skora glowy przyzwyczaja sie do czestego mycia, jak zaczelam myc czesciej to pozniej przez dlugi czas musialam tak robic, bo wlosy sie szybciej przetluszczaly. z pewnoscia zalezy to od osobnika i rodzaju szamponu.
znowoz teraz ponownie wlosy mi sie przetluszczaja, tak ze musze myc do 1-1,5dnia. wcieram codziennie seboradin lotion i mysle ze to od tego (niby na wlosy przetluszczajace sie), ale przypuszczam ze to nie od lotionu a od masazu ktory wykonuje w czasie jego nanoszenia. no ale czegoz sie nie robi dla dlugich wlosow.

ja to marze na razie o takich do ramion, ale rownych, tymczasem, na czubku glowy mam kilkanacie cm, a najdluzsze siegaja kilkanascie cm za razmiona.ehhh
saszulek23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-05, 13:47   #2720
blonndee
Wtajemniczenie

LYKALA ktoras revalid? od wczoraj sie za to zabralam i zastanawiam sie czy cos to da aminokwasy, witaminy z grupy B, chyba powinno byc niezle,hm?
Stary 2008-05-05, 14:12   #2721
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

zrobilam fotke wlosow, dzis mijaja 3 tygodnie od radykalnego sciecia, a w czwartek 4 tygodnie uzywania Nisim.

moze niektorym tak naturalnie szybko rosna wlosy, ale nie mi.

jezeli ktos jest zainteresowany to pokaze na PW
Stary 2008-05-05, 14:14   #2722
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
W poniedziałek minie tydzień odkąd stosuję nisim. Oprócz zestawu nie stosuje kompletnie nic, poza siliką. Myślę, że przy rozpoczęciu kuracji miałam co najmniej dwucentymetrowy odrost /na koniec stycznia farbowałam castingiem a na koniec lutego dałam szampon koloryzujący i od tamtej pory nic/. Zauważyłam, że po nisimie mam bardzo błuszczące włosy i kłują kiedy je dotykam przy skórze. Nie wiem czy to są więc nowe włoski czy te normalne stały się sztywne i dotykając ich uginają się i kłują
Giga ja najpierw miałam takie klucie w niektorych miejsach a potem zrobila mi sie jakas skorupa

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 14:18   #2723
blonndee
Wtajemniczenie

truskawkowawiosno, ja chetnie zobacze
Stary 2008-05-05, 14:25   #2724
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

wyslane, jezeli ktos jeszcze chce to niech napisze do mnie PW

roznice bardziej czuc w dotyku niz widac na fotkach, bo ciezko zaczesac wlosy identycznie.

btw minely dopiero 3 tygodnie, wiec uwazam, ze i tak jest rewelacyjnie
Stary 2008-05-05, 14:29   #2725
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Cytat:
wyslane, jezeli ktos jeszcze chce to niech napisze do mnie PW

roznice bardziej czuc w dotyku niz widac na fotkach, bo ciezko zaczesac wlosy identycznie.

btw minely dopiero 3 tygodnie, wiec uwazam, ze i tak jest rewelacyjnie
Ja i tak slepa jestesm
ale jakos wszystkim rosna tylko nie mi

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 14:42   #2726
virka
Zakorzenienie

Cytat:
jezeli ktos jest zainteresowany to pokaze na PW
Ja, ja
Mój mail jeszcze masz, czy wysłać?

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 15:42   #2727
karolajna_roro
Wtajemniczenie

Cytat:

Zależy na co mają byc te maski? Na skóre czy na wlosy i do jakich wlosow?
ooh dziękuję za odzeww!
Chodzi mi o maskę na włosy. Mam dość gęste, średniej długości włosy, z tendencją do przetłuszczania się. kolor chyba nie istotny ale na wszelki wypadek - brązowe

z góry dziękuję za wszelką pomoc

karolajna_roro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-05, 15:59   #2728
mdz
Rozeznanie

A ja widzę po grzywce, że rosną! W zeszły wtorek obcięłam i miałam do brwi, a teraz muszę zaczesywać lekko na bok bo na prosto mam pół oczu zakrytych
To może napiszę o swoich włosach trochę.
Mam włosy raczej cienkie i delikatne, mocno pocieniowane: najkrótsze kilkanaście cm, najdłuższe tak jakoś za ramiona, ostatni raz farbowane ponad 3 miesiące temu. Nie mam pojęcia jaki jest odrost, bo... go nie ma :P Tzn włosy napewno urosły, tylko kolor jest tak podobny, że nie widać, albo farba tak się sprała... albo jedno i drugie Uważam, że Nisim działa. Mam po nim fajne włosy (na początku marudziłam, ale teraz jest lepiej), są błyszczące i miękkie, po samym szamponie nie rozczesałabym ich, ale po nałożeniu na głowę odżywki nisimowej, a na końce kallosa, łatwo się rozczesują. Nie zauważyłam również, aby po 2 tygodniach codziennego stosowania włosy bardziej się przetłuszczały- wczoraj nie myłam 2gi dzień i nie były bardziej tłuste niż zazwyczaj dzień po myciu. No ale może to też dlatego, że biorę silne leki przeciwłojotokowe i nic pewnie mi nie przyspieszy obecnie przetłuszczania
Stary 2008-05-05, 16:03   #2729
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajna_roro Pokaż wiadomość
ooh dziękuję za odzeww!
Chodzi mi o maskę na włosy. Mam dość gęste, średniej długości włosy, z tendencją do przetłuszczania się. kolor chyba nie istotny ale na wszelki wypadek - brązowe

z góry dziękuję za wszelką pomoc
Typowy zestaw polecany na forum to: Kallos mleczny, Gloria, Wax l'biotica do suchch i zniszczonych. Wszystko jest w KWC, a gloria i wax mają swoje oddzielne wątki Jesli nie masz zniszczonych ani przesuszonych to najlepsza bedzie chyba gloria, albo ten kallos 1-2 razy w tyg. - czesciej nie bo może zabardzo obciążać. Jest też wax do przetłuszczających sie ale jest o nim tylko jedna opinia http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22088 Zastanawia mnie jeszcze ta "kompozycja detergentów" w skladzie...to chyba raczej nie jest zbyt zdrowe dla wlosow, nawet jesli sa one delikatne jak na detergenty
Stary 2008-05-05, 16:53   #2730
kitay
Raczkowanie

TruskawkowaWiosno czy naprawde uwazasz ze to wina farbowania wlosow, tulipanna miala tez farbowane i jeje pomoglo, moze chodzi dokladniej o rozjasnianie? ale z drugiej str przeciez farbujac, czy rozjasniajac nie kladzie sie w glab cebulek wlosow farby, tylko kilka mm od nasady, potem i tak jest ten 3 cm odrost a przecie z nsisim powinien na cebulki dzialac.
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości