|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: nowości kosmetyczne
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cieszy mnie informacja o beżowych lakierach, czekam jeszcze na serię Volume Clubbing. Może skuszę się na jaśniejszą brązującą czekoladkę, a białą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Przyjaciółka KWC
|
To w końcu u nas jest ta jaśniejsza czekoladka? Czemu ja jej nigdzie nie widziałam, a swego czasu szukałam.
![]() Ja już powoli rezygnuję z pytania o cokolwiek w sklepach, bo ciągle słyszałam: "...yyy...nie wiem..." "...nie ma czegoś takiego..." "...taki produkt nie istnieje..." "...nic mi o tym niewiadomo..." poparte głupimi minami albo przewracaniem oczami; i obowiązkowo przyglądaniem mi się z politowaniem, jakbym co najmniej zasługiwała na obserwację psychiatryczną. ![]() Edit: Poza tym odkąd czytuję wizaż o interesujących mnie kosmetykach wiem więcej niż cudowne panie-sprzedawczynie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3574 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie lubię zwłaszcza tego niemiłego spojrzenia o wydźwięku "co za zawracanie głowy" i pobłażliwego uśmieszku - takie sytuacje przytrafiały mi sie zwłaszcza w Douglasie... Prawdę mówiąc trochę mnie irytuje ten totalny brak zainteresowana i ignorancja nowości. A propos ignorancji ![]() Ja: "Widziałam, że jest już nowa wersja Telescopica, Clean Definition. Czy jest lepsza od poprzedniej? Jaki daje efekt?" Pani: "yyyy to my mamy taki tusz? Nawet nie wiedziałam" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wizaż dokształca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja baaardzo rzadko pytam panie sprzedające o jakąś nowość, bo i tak w 99% przypadków nie wiedzą o co chodzi ![]() Dlatego wolę nie pytać bo a nuż pomyślą, że to mi się coś ubzdurało i jestem jakaś nie tego ![]() ![]()
#3578 |
Zakorzenienie
|
isa666 no i prawdiłowo, a my z iceflower wciąż pełne wiary w sprzedawczynie robimy z siebie jakieś szalone osóbki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Przyjaciółka KWC
|
Moje pokłady wiary w ludzi są bezkresne.
![]() A najfajniejsze rzeczy odnośnie kosmetyków usłyszałam w aptece. Raz poszłam po krem nawilżający i nadziałam się na promocję Avene z udziałem konsultantki tej firmy, która jak usłyszała, ze mam skórę suchą i potrzebuję krem nawilżający przez długą chwilę zachwalała mi produkty przeciwtrądzikowe, a kiedy 4 raz przypomniałam jej, po co przyszłam, oświadczyła mi, że Avene kremów nawilżających nie posiada w swojej ofercie. ![]() ![]() Drugi raz farmaceutka w dobrze zaopatrzonej aptece po 10 minutach szukania w komputerze oświadczyła mi, że nie mają nic o nazwie Posay w ofercie firmy La Roche. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Konto usunięte
|
ja tak samo, ide np. do rosmana po probki, albo do sephory a tam robia wielkie oczy i mowia ze nie maja obowiazku do udzielania takich informacji ;|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Mamo
![]() ![]() Dziewczyny my chyba powinnyśmy sobie własny Wizażowy sklep z kosmetykami otworzyć i tam byłyby przynajmniej kompetentne sprzedawczynie i konsultantki ![]() ![]()
#3583 |
Zadomowienie
|
To jeszcze nic !
Ja uslyszalam mistrzowski tekst w sklepie z zywnoscia i kosmetykami ekologicznymi. Zapytalam kobiete o maslo shea nierafinowane, odpowiedziala ze nie maja i ze moze ebdzie w przyszlym tygodniu, po czym nawiazala sie nam jakas gadka a ona wypalila,ze tez uwielbia maslo shea i,ze nie sadzila,ze z takiego normalnego masla mozna wyczarowac takie cudo ![]() ![]() ![]() Zatkalo mnie i mowie,ze pani chyba mowi o masle spozywczym a ona na to,ze tak bo maslo shea jest produkowane z normalnego masla. Gdy probowala ja przekonac,ze to jakas megapomylka to powiedziala mi,ze producenci ukrywaja ten fakt, bo zwykle maslo tak pospolicie sie kojarzy ![]() W kazdym razie szybko wyszlam i autentycznie mysle,ze kobieta jest jakas nie bardzo zdrowa....widzialam ja kiedys, nadal tam pracuje. Rozlozyla mnie tym tekstem na lopatki ![]()
#3584 |
Zakorzenienie
|
Hm...niezłe kwiatki
![]() Co powiecie na to jak tydzień temu weszłam do nowo otwartego Douglasa i poprosiłam o puder brązujący L'Oreala Glam Bronze w wersji dla blondynek. Kobieta wybałuszyła na mnie oczy po czym stwierdziła że L'Oreal na pewno nie wyprodukował takie pudru i zaczęła wciskać mi puder Collistara w niebywałej promocji w cudownej kosmetyczce i z pędzlem gratis za 99 zł. Dodam że odcień był najciemniejszy z mozliwych [dlatego była promocja]. Stwierdziłam że nie chcę zostać mulatką, po czym ona zreflektowała się i powiedziała że owszem ! przypomniała sobie i jest puder o który pytałam. Po czym wyjęła puder prasowany True Mach ![]() Bądź co bądź zawód sprzedawcy nie wymaga ogromnego nakładu wiedzy jednak uważam że perfumerie Douglas są specjalistycznego rodzaju drogeriami gdzie pracownicy są po specjalnych szkoleniach i jednak powinni orientować sie trochę ![]()
#3585 |
Zakorzenienie
|
Iceflower
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
e, ja to trafiam na calkiem mile sephorowe babeczki. w douglasie jestem rzadziej i zawsze trafiam na panow
![]() a co do nowosci... krakowianki, nie wiem czy wiecie, ale otwieraja nam MACa ![]() kupilam dzis dziesieciogodzinny sen w plynie firmy bourjois, jutro wielkie testowanie ![]() a biala czekoladka wlasnie do mnie leci ![]()
#3587 |
Zakorzenienie
|
ja też nie lubię sie pytać tych babek okropnych
![]() nowości z gazetki Douglasa: potrójne cienie BeYou 65 zł Maybelline SuperStaySilky 33,90 + szminka HydraExtreme gratis EDT BeUnited Jeans Benettona EDT Puma I'm going (tylko reklama bez ceny) Eris Platinum Men ![]() Edit: gdzie ten MAC będzie?! ![]() I ja też kombinuję z czekoladką ![]() ![]()
#3588 |
Zakorzenienie
|
rzyrafko, na zerowym poziome, obok lodow, na miejscu MACa byly kiedys jakies nalewki czy cos
![]() ![]() ![]() ![]()
#3589 | |
Przyjaciółka KWC
|
Z perspektywy czasu, to jednak wolę się z tego śmiać.
![]() Cytat:
![]() Jak nam otworzą MACa, to ja tam chodzić nie będę. ![]() ![]() Europa do nas w końcu dociera. A Body Shop nie miał się znaleźć w tej nowej galerii na Bonarce? Ciekawe, kiedy ją otworzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
plany otwarcia CH Bonarka to jesien 2008
![]() chloptas [ ![]() ![]() ![]() innym razem bylam z TZem, ale kupowalam juz perfumy dla siebie. pan douglasowy prawie ze pozeral mojego chlopa wzrokiem po czym wlozyl nam do torby multum MESKICH probek a kupowalam jakze damskie perfumy i poprosilam o KONKRETNE probki. nie dostalam ich ![]() ![]()
#3591 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() W każdym razie, im mniej przybytków do wydawania pieniędzy, tym gorzej dla duszy, a lepiej dla portfela. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
ja TBS lubie bardzo
![]() ![]()
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3594 |
BAN stały
|
Tołpa wprowadziła nowe produkty z serii OPTIMUM NATURE:
PROGRAM ANTYCELLULITOWY: KROK 1: UJĘDRNIAJĄCO – MASUJĄCY PEELING POD PRYSZNIC z drobinkami ryżu i guaraną KROK 2: ANTYCELLULITOWY KREM – ŻEL WYSZCZUPLAJĄCY z guaraną i iglicą włoską i PROGRAM UJĘDRNIAJĄCY: KROK 1: UJĘDRNIAJĄCY ŻEL POD PRYSZNIC z guaraną i kompleksem nawilżającym KROK 2: [B]UJĘDRNIAJĄCY BALSAM DO CIAŁA z guaraną i koniczyną i ŻEL DO MYCIA TWARZY nawilżająco – łagodzący mam nadzieję że chociaż myjek do twarzy jest bez SLS |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe, lubię Tołpę choć do serię Optimum Nature darzę najmniejszą sympatią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
Nie znacie przypadkiem ceny Fluidline (eyeliner w słoiczku) Maca?
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
a bo ja myslalam, ze zaznaczylam ze w krakowskiej
![]() ![]() w Galerii Krakowskiej, poziom zero, praktycznie na przeciw wejscia od strony ulicy Pawiej ![]() ![]() ![]()
#3599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
no te lody tam sa, na tym poziome, na srodku
![]() ![]() ![]() ![]() edit: zgluplam ![]() edit2: w takim razie to jest albo na zerowce albo na plus jedynce... przepraszam za pomieszanie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.