nowości kosmetyczne - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-08, 20:29   #1381
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: nowości kosmetyczne

albo ja slepa jestem albo nie wiem w linku na stronie Rimmela do makijażu jest wymieniony kolor 100 a w produktach 103
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-08, 20:45   #1382
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Z tego wszystkiego zapomniałam pochwalić się wypatrzonymi nowościami
- kremowe mleczka pod prysznic Luksja do skóry wrażliwej, 3 warianty były - z migdałami, z jedwabiem i z czymś tam jeszcze, seria Naturel czy coś takiego, na pewno na N cena koło 6-7zł
- nowe zapachy Fruttini - truskawka-śmietanka, jagody-śmietanka, wanilia, w tych zapachach były zestawy: pianka pod prysznic + masło do ciała (chyba mniejsze niż te 400ml, co są teraz) + myjka za jakieś 35zł
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Więcej o nowej Luksji z nowego Elle :
Luksja Naturelle do skóry suchej i wrażliwej - żele mają łagodne formuły i naturalne składniki oraz kremową konsystencję. Kosztują 6,50zł, do wyboru 3 zapachy : masło shea(nawilża), magnolia i jedwab lub bawełna i ryż(działa kojąco).
Ooo, o tą Luksję mi chodziło Wiedziałam, że coś na N A co za różnica czy Naturel czy Naturelle
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 10:24   #1383
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez kasienka.b Pokaż wiadomość
Widzialam nowe blyszczyki WIbo be glamour - miod i wieloowocowe To znaczy, ze ich nie wycofuja
super
Stary 2006-12-09, 10:51   #1384
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Widzialam nowe blyszczyki WIbo be glamour - miod i wieloowocowe To znaczy, ze ich nie wycofuja
kusicielka

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 12:08   #1385
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Jest w Twojej?! To potestuj proszę za mnie
tak, u mnie w naturze jest

testowałam go tylko na łapce i bardzo mi się spodobał, chciałam go kupic od razu, ale zabrakło mi złotówki.. a teraz nie mam czasu się wybrac na zakupy.

a, i kolorki są fajne, myślę, że każda coś dla siebie dobierze
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 16:26   #1386
pearlania
Zadomowienie

GG do pearlania

Na stoisku Bell widziałam dziś pudry z serii Satin Matt Wyglądają podobnie do cieni, z wzorkiem motylków czy kwiatków kosztują niecałe 11 zł i jest chyba 6 odcieni do wyboru
Stary 2006-12-09, 16:42   #1387
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Widziałam wczoraj w drogerii zestaw AA ten świąteczny, ale nie kupiłam, bo nie miałam kasy
Chyba jutro tam pójdę znów i kupię
Cytat:
A ile ten zestaw w Naturze kosztuje?
Chyba nie dane sie Nam dowiedziec ile ten zestaw kosztuje w Naturze i czy jest wogole jeszcze dostepny chyba,ze ktoras z Was moze wie?

Cytat:
Napisane przez Kaisandra Pokaż wiadomość
a wiesz może kiedy ja otwierają , mieli w listopadzie ale coś się opóźniają?
no i będzie tam MAC
Wypowiem sie na temat MAC'a poniewaz jestem w posiadaniu sporego zbioru kolorowki od nich i....ogolnie rzecz biorac jest to srednia jakosc,nazwa oraz magia niedostepnosci robi swoje wychodze z zalozenia,ze jest wiele lepszych firm za duzo mniejsze pieniadze.
Podobnie rzecz sie ma z TBS

W kazdym razie moj entuzjazm wobec tych firm skutecznie zgasl po wyprobowaniu roznosci z ich oferty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-09, 17:19   #1388
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Chyba nie dane sie Nam dowiedziec ile ten zestaw kosztuje w Naturze i czy jest wogole jeszcze dostepny chyba,ze ktoras z Was moze wie?
Widziałam wczoraj ten zestaw w takiej drogerio-aptece za jkakieś 29zł, więc niezbyt to opłacalne w obliczu tego, że balsam w Carrefour kosztuje 13,99zł, a żel bodjaże 10,99zł
Stary 2006-12-09, 18:24   #1389
Hosenka*
Zakorzenienie

Skusilam sie na ten zestaw Fruttini masełko+pianka. Kupiłam truskawkowe i pachnie jak serek homogenizowany truskawkowy - bardzo intensywnie. A pojemność masełka to 300ml

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-09, 18:45   #1390
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Skusilam sie na ten zestaw Fruttini masełko+pianka. Kupiłam truskawkowe i pachnie jak serek homogenizowany truskawkowy - bardzo intensywnie. A pojemność masełka to 300ml
A jak z pielęgnacją masełka? W ogóle z konsystencją itp.? No i z pianką - fajna?
Stary 2006-12-09, 19:49   #1391
Maggie-79
Zadomowienie

Cytat:
Wypowiem sie na temat MAC'a poniewaz jestem w posiadaniu sporego zbioru kolorowki od nich i....ogolnie rzecz biorac jest to srednia jakosc,nazwa oraz magia niedostepnosci robi swoje wychodze z zalozenia,ze jest wiele lepszych firm za duzo mniejsze pieniadze.
Podobnie rzecz sie ma z TBS

W kazdym razie moj entuzjazm wobec tych firm skutecznie zgasl po wyprobowaniu roznosci z ich oferty
ja tam korektor MAC'a wielbie bezustannie (taki w okraglym pudeleczku), nie znalazlam do tej pory drugiego, ktory tak by mi odpowiadal
Maggie-79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-09, 21:26   #1392
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Widziałam wczoraj ten zestaw w takiej drogerio-aptece za jkakieś 29zł, więc niezbyt to opłacalne w obliczu tego, że balsam w Carrefour kosztuje 13,99zł, a żel bodjaże 10,99zł
To faktycznie zabojcza cena zestawu tymbardziej,ze u mnie balsam schodzi blyskawicznie a jeszcze ten jest taki apetyczny jezeli tak dalej pojda poszukiwania u mnie to bede musiala sie usmiechnac do Ciebie

Cytat:
A jak z pielęgnacją masełka? W ogóle z konsystencją itp.? No i z pianką - fajna?
Podpinam sie pod pytania MagJi bo tez mnie to interesuje,szybko sie wchlania?dlugo utrzymuje sie zapach?

Cytat:
Napisane przez Maggie-79 Pokaż wiadomość
ja tam korektor MAC'a wielbie bezustannie (taki w okraglym pudeleczku), nie znalazlam do tej pory drugiego, ktory tak by mi odpowiadal
Wydaje mi sie,ze glownie duzo zalezy od Naszych potrzeb oraz oczekiwan wobec kosmetykow,mnie niestety kolorowka nie zachwycila choc na poczatku bylam oszolomiona
Najbardziej podoba mi sie maskara Zoom Lash-szczegolnie szczoteczkaoraz swietny blyszczyk Creme Brillance,ma bajeczny odcien czerwieni,ktora swietnie podkresla naturalna barwe ust oraz jest naprawde trwaly-od dawna szukalam takiego mazidla do ust;cien do powiek w sztyfcie takze jest bardzo trwaly...i to tyle moich odkryc z MAC'a
Mialam jeszcze brazer,ktory byl calkiem niezly ale wydalam go bo w sumie nie lubie za bardzo takich rzeczy uzywac
Stary 2006-12-09, 23:40   #1393
Maggie-79
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi sie,ze glownie duzo zalezy od Naszych potrzeb oraz oczekiwan wobec kosmetykow,mnie niestety kolorowka nie zachwycila choc na poczatku bylam oszolomiona
Najbardziej podoba mi sie maskara Zoom Lash-szczegolnie szczoteczkaoraz swietny blyszczyk Creme Brillance,ma bajeczny odcien czerwieni,ktora swietnie podkresla naturalna barwe ust oraz jest naprawde trwaly-od dawna szukalam takiego mazidla do ust;cien do powiek w sztyfcie takze jest bardzo trwaly...i to tyle moich odkryc z MAC'a
Mialam jeszcze brazer,ktory byl calkiem niezly ale wydalam go bo w sumie nie lubie za bardzo takich rzeczy uzywac
tak, masz racje . Ja od korektora oczekuje, ze bedzie idealnie kryl, mial sporo odcieni (zwlaszcza jasnych ), swietnie sie rozprowadzal, nie podkreslal porow/skorek etc i bedzie ekstremalnie trwaly (tzn. do zmycia makijazu) a do tego niewidoczny. I te wszystkie cechy ma MAC. Mimo ze przetestowalam wiekszosc korektorow na rynku z rozmaitych polek nie znalazlam godnego nastepcy poki co.
Stary 2006-12-10, 07:39   #1394
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja te zestawy widziałam w A`proposie ale nie pamiętam ceny
W każdym razie ja sobie chciałam kupić sam balsam, ale nie ma, bo tylko w zestawie
Stary 2006-12-10, 08:47   #1395
Estella
Zakorzenienie

W Carrefourze można kupić sam balsam za 13,99zł

Hexxano sprawdz błyszczyki Clinique - nie wiem czy jest tam czerwień, ale są niesamowicie wytrzymałe jak na błyszczyki, gęste, ale się nie kleją, delikatnie podkreślają kolor ust.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 13:48   #1396
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
kusicielka
Hehe Blue trzeba cwiczyc silna wole, a co A ja teraz musze oszczedzac Do wakacji
Stary 2006-12-10, 13:56   #1397
maja55
Zakorzenienie

Cytat:

- nowa kolekcja Maybelline, nazwy już nie pamiętam ale jest w niej tusz Star Stylist taki srebrno-brokatowy, puder w puszku różowawy, srebrna kredka, błyszczk shiny licious taki różowawy i cienie podwójne bodajże biało-srebrne

- odnowiona seria Eris Lirene do twarzy, tak jak było są serie do cery tlustej i mieszanej; suchej; wrażliwej; naczynkowej, ale do wrażliwej i do naczynkowej zrobili piankę do mycia twarzy, a do tłustej mieszanej żel w tubce (tylko w poprzedniku nie było SLS, a tu jest ), no i toniki i mleczka mają nowe opakowania. Szata graficzna też odmieniona, ale podobna do poprzedniej. Szczegóły tu http://www.lirene.pl/site.php
Hmmm...kusi mnie ta pianka Lirene i nowy błyszczyk Maybelline.
A miał być koniec
Stary 2006-12-10, 14:29   #1398
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja55 Pokaż wiadomość
Hmmm...kusi mnie ta pianka Lirene i nowy błyszczyk Maybelline.
A miał być koniec
W chwili kiedy moj ulubiony aksamitny zel Y&U Eriska podwojnie zdrozal, zaczelam czaic sie na inny produkt myjacy, no i tak sie stalo ze Eris wypuscil trzy nowe (vel odnowione). Zastanawiam nad pianka Lirene do cery wrazliwej
http://www.lirene.pl/s512-oczyszczanie.php
albo nad PURI-SENSILIUM Delikatna Pianka Myjąca do twarzy- Pharmaceris A
http://sklep.eris.pl/p748-pharmaceri....do.twarzy.htm
albo nad PURI-SEBOSTATIC Pianka Głęboko Oczyszczająca do twarzy - Pharmaceris T
http://sklep.eris.pl/p786-pharmaceri....do.twarzy.htm

Tylko mam dylemat bo czy te dwie delikatne pianki poradza sobie z Dermacolem na przyklad albo czy ta przeciwtradzikowa nie bedzie zbyt mocna dla mojej wrazliwej cery? Oh, badz tu madry czlowieku...
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 14:39   #1399
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
W chwili kiedy moj ulubiony aksamitny zel Y&U Eriska podwojnie zdrozal, zaczelam czaic sie na inny produkt myjacy, no i tak sie stalo ze Eris wypuscil trzy nowe (vel odnowione). Zastanawiam nad pianka Lirene do cery wrazliwej
http://www.lirene.pl/s512-oczyszczanie.php
albo nad PURI-SENSILIUM Delikatna Pianka Myjąca do twarzy- Pharmaceris A
http://sklep.eris.pl/p748-pharmaceri....do.twarzy.htm
albo nad PURI-SEBOSTATIC Pianka Głęboko Oczyszczająca do twarzy - Pharmaceris T
http://sklep.eris.pl/p786-pharmaceri....do.twarzy.htm

Tylko mam dylemat bo czy te dwie delikatne pianki poradza sobie z Dermacolem na przyklad albo czy ta przeciwtradzikowa nie bedzie zbyt mocna dla mojej wrazliwej cery? Oh, badz tu madry czlowieku...
Miałam kiedyś 2 razy tę piankę z serii Pharmaceris T, ale jeszcze w starym opakowaniu. Niby łagodna, bo nie podrażnia,nie wysusza,nawet lekko koi, ale kiedy miałam przesuszoną skórę - to juz lekko ściąga. Czyli do cery mieszanej/tłustej świetna.
Nie lubię mleczek do demakijażu i stosuję tylko płyny dwufazowe do oczu na tusz wodoodpory, a twarz lubię zmywac tylko żelem. No i niestety ta pianka tak średnio radzi sobie "z myciem". DMM Maybelline czy Recover zmywa, ale cięższe podkłady tymy LP MaxFactora czy Diadem już nie za bardzo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-10, 15:06   #1400
Kaisandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maggie-79 Pokaż wiadomość
dzięki za opinię
jak bedzie już MAC napewno przyjrzę się korektorowi (mam identyczne oczekiwania )
Stary 2006-12-10, 15:15   #1401
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe Blue trzeba cwiczyc silna wole, a co A ja teraz musze oszczedzac Do wakacji
ja nie oszczędzam, w końcu raz się żyje, ale i tak zdecydowanie za dużo kosmetyków kupuje, ilość podkładów mnie przeraża zdecydowanie kremów, cieni, kredek, ehhh
narazie do Rossmana mi nie po drodze także najwcześniej w pierwszy weekend nowego roku będę w Kielcach i jeśli będe mieć czas to zajrzę do Rossmana

Stary 2006-12-10, 15:24   #1402
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja55 Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś 2 razy tę piankę z serii Pharmaceris T, ale jeszcze w starym opakowaniu. Niby łagodna, bo nie podrażnia,nie wysusza,nawet lekko koi, ale kiedy miałam przesuszoną skórę - to juz lekko ściąga. Czyli do cery mieszanej/tłustej świetna.
No tak, a czy nowa pianka Pharmaceris T ma taki sam sklad, jak stara? Bo z opisu na stronie wynika, ze nie ma juz cynku, ktory jest odpowiedzialny za dzialanie antybakteryjne i wysuszajace. Moze wiec ta nowa pianka mniej wysusza?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 15:43   #1403
Maggie-79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaisandra Pokaż wiadomość
dzięki za opinię
jak bedzie już MAC napewno przyjrzę się korektorowi (mam identyczne oczekiwania )
nie ma za co; tylko polecam wylacznie ten w okraglym pudeleczku; bo oni z tego co pamietam maja korektory w kilku wersjach
Stary 2006-12-10, 17:10   #1404
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
a, i kolorki są fajne, myślę, że każda coś dla siebie dobierze
Jest jakiś podobny do Recovera 103? Niby nie był to jeszcze ideał ale baaardzo blisko
Cytat:
Napisane przez pearlania Pokaż wiadomość
Na stoisku Bell widziałam dziś pudry z serii Satin Matt Wyglądają podobnie do cieni, z wzorkiem motylków czy kwiatków kosztują niecałe 11 zł i jest chyba 6 odcieni do wyboru
O rrranyyy te cienie są super więc pudry pewnie też (podobna historia do serii Planete )
Cytat:
Oj, dobrze wiem co to znaczy, sama tak cierpiałam od czerwca jeszcze do dwóch tygodni temu
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-10, 17:13   #1405
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
ja nie oszczędzam, w końcu raz się żyje, ale i tak zdecydowanie za dużo kosmetyków kupuje, ilość podkładów mnie przeraża zdecydowanie kremów, cieni, kredek, ehhh
narazie do Rossmana mi nie po drodze także najwcześniej w pierwszy weekend nowego roku będę w Kielcach i jeśli będe mieć czas to zajrzę do Rossmana
Wiesz ja poprostu mam okazje wyjechac sobie na fajne wakacje ale jesli kasy miec nie bede to figa i nie pojade nigdzie Chyba zaczne zostawiac karte platnicza w domu Oszczedzanie czas zaczac!!!
Stary 2006-12-10, 19:04   #1406
bluegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja poprostu mam okazje wyjechac sobie na fajne wakacje ale jesli kasy miec nie bede to figa i nie pojade nigdzie Chyba zaczne zostawiac karte platnicza w domu Oszczedzanie czas zaczac!!!
tez w planach miałam oszczędzanie ale nie wychodzi mi za dobrze, narazie zakupy poprawiają mi humor który ostatnio niestety nie dopisywał, więc musowo coś kupić

Stary 2006-12-11, 07:18   #1407
isa666
Zakorzenienie

Ja póki co oszczędziłam dużo, bo z powodu pracy nie mam czasu ani ochoty chodzić po drogeriach

Ostatnio jak byłam w A proposie to wzięłam tylko farbę do włosów i nawet nie miałam ochoty oglądać innych kosmetyków, bo byłam styrana po ciężkim dniu w robocie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-11, 15:46   #1408
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze nie uzywałam

wczesniej miałam wiśnia-wanilia i kokos-banan i z pielegnacja było wszystko w porzadku. Miały one jednak 500ml i po ok połowie opakowania zapach 'troszke" się zmodyfikował na niekorzyść...

Instagram

Stary 2006-12-11, 16:58   #1409
truheart
Zakorzenienie

Właśnie oglądam magazyn świąteczny Douglasa i zainteresowały mnie kosmetyki kolorowe firmy Nouba. Czy któraś z was maiła okazję ich używać? Na KWC nie ma jeszcze recenzji. Dla zainteresowanych link :
http://www.nouba.it/index.asp?language=2
W tej sameg gazetce znalazłam też palety make-upowe Peggy Sage-ja myślałam, że oni tylko do paznokci robią http://www.douglas.pl/pdf/douglasmag...alog_13-18.pdf
A te paletki wyglądają zupełnie pożądnie, w sam raz na prezent, chyba do któregoś Mikołaja będę musiała napisać
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-11, 17:03   #1410
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearlania Pokaż wiadomość
Pojawila sie nowa seria kosmetykow do twarzy pollena - eva. Przeznaczona do mlodej skory. Wyglada calkiem ciekawie. Ciekawe jak sie sprawdza. Widzialam juz te kosmetyki w salonie firmowym na ul.zielonej w Lodzi

http://www.pollenaewa.com.pl/index.p...&group_id=248#
Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Rzeczywiście, fajnie wyglądają. Podoba mi się ten żel do mycia twarzy, mam nadzieję, że jest bez Sls'ów

czy testował może ktoś kremik pod czy z tej nowej serii Polleny?? Szukam czegos co by rozjasniło skorę wokol oczu i zmniejszyło opuchlize - nada sie, czy nie bardzo?? A moze coś poradzicie?? (przegladałam KWC ale oczoplasu dostałam )

Instagram

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości