|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pomoc w sprawie butów!
Witam Was drogie Wizażanki. Mam problemów w sprawie butów. Mam 177 cm wzrostu, wyróżniam się na tle szkoły (kl.III gim.) wzrostem, a problem tkwi w tym, że mam śliczne kozaczki, kupione dwa lata temu, nie noszone na 9 cm obcasie! Czy szewc może mi "skrócić" obcas? Jeśli jest to możliwe, to o ile cm? Ile taka usługa może kosztować? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Was
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w sprawie butów!
Nie sądzę. Przecież podeszwa jest odpowiednio wyprofiloana.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
czy dobrze zrozumiałam, że w 1szej klasie gim kupiłaś sobie buty na 9cm obcasie? to miałaś ile lat? 13? nie szkoda Ci kregosłupa? wracając do tamatu, nie sądze, zęby dało się skrócić obcas.. but jest zawsze wyprofilowany pod kątem obcasa i tego profilu nie ma jak zmienić, chyba, że rozwalisz cały but. tym bardziej, ze to aż 9cm..
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widziałam już takie agentki. U mnie na wsi dosyć często się zdarza. Ja też za stara nie jestem, ale na obcasach chodzę od dzwonu wielkiego. Przecież w życiu sie jeszcze na chodzę w tych butach udręki. Uwierz mi Yamiss, że mało która 'nastka' bierze pod uwagę kręgosłup, nerki czy własne zdrowie. Oczywiście nie mówię, że nie ma młodych dziewczyn, które biorą zdrowie pod uwagę, ale to raczej rzadkość (widzę po swoich inteligentnych 'koleżankach' w przykrótkich kurtkach i butach na szpilkach w zime.)
Edytowane przez Paulina1000 Czas edycji: 2007-11-12 o 21:44 Powód: mały bład ;] |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Można skrócić obcas, ale kawałek. Usługa kosztuje ok. 10-15 zł.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
obcas mozna zmniejszyc (sama zrobilam tak 2 razy) ale w sumie jest to zmiana minimalna-za pierwszym razem pani szewc (??
) sprzwdzala czy podeszwa jest dobrze wyprofilowana i stwierdzila ze da rade sciac o ok 1 cm.za 2 razem dalo rade skrocic o wysokosc fleka czyli ok 1,5 cm.takze niby nic acz zawsze cos.z tym ze wszystko zalezy od tego czego oczekujesz-najlepiej zpytaj na wstepie o ile mozna sciac obcas-mi te ok 1-1,5 wystarczylo.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
moja znajoma całkowicie sobie zmieniała obcas w butach więc jest to możliwe. szewc moze Ci "sprawić" np. 6cm obcasik i będzie dobrze
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Mialam 13 lat, ale nigdy nie miałam ich na nogach, sa dziewczeta, ktore robia gorsze rzeczy w moim wieku, ale kregoslup moze sie i niszczy, ale watpie, czy u mnie, bo cale zycie chodze na plaskiej podeszwie...
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Tak, staram się.Nie lubie byc chora.Potem zaleglosci, problemy na cale zycie, fuuu...
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też skracałam kiedyś obcas w bucie, więc to możlwie, tylko zależy jak but jest wyprofilowanu, ale o to już zapytaj najlepiej szewca, ona Ci doradzi co i jak
![]() Ja zapłaciłam ok 10 zl.
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Ja też mam pytanie. Czy można usunąć koturn w bucie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

widziałam już takie agentki. U mnie na wsi dosyć często się zdarza. Ja też za stara nie jestem, ale na obcasach chodzę od dzwonu wielkiego. Przecież w życiu sie jeszcze na chodzę w tych butach udręki. Uwierz mi Yamiss, że mało która 'nastka' bierze pod uwagę kręgosłup, nerki czy własne zdrowie. Oczywiście nie mówię, że nie ma młodych dziewczyn, które biorą zdrowie pod uwagę, ale to raczej rzadkość (widzę po swoich inteligentnych 'koleżankach' w przykrótkich kurtkach i butach na szpilkach w zime.)
) sprzwdzala czy podeszwa jest dobrze wyprofilowana i stwierdzila ze da rade sciac o ok 1 cm.za 2 razem dalo rade skrocic o wysokosc fleka czyli ok 1,5 cm.takze niby nic acz zawsze cos.z tym ze wszystko zalezy od tego czego oczekujesz-najlepiej zpytaj na wstepie o ile mozna sciac obcas-mi te ok 1-1,5 wystarczylo.pozdrawiam