|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
co do kolezanki n@sty to arabowie rzeczywiscie tacy sa... wieklokrotnie bylam w krajach arabskich i to co oni robia z kobietami jets niedopomyslenia. ogladalam taki reportaz na tvn o polce w egipcie, ktorachciala uciec od meza z dzieckiem, ale niestety nie udalo sie, bo ja zatrzymali na lotnisku ( tam ojcowie maja prawo do dzieci)[/quote]
No mozna nie uwiezyc w to, ze takie zeczy dzieja sie w tych czasach. Sama odwiedzilam Maroko, typowy muzulmanski kraj. Niestety mam juz swoj obraz takiego zwiazku z chrzescijanki z muzulmanem i nie wiem czy mnie ktos przekona ze tak nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Raczkowanie
|
do traci - jesli bylas w angielskim szpitalu to na pewno zauwazylas, ze sa pelne ludzi z Pakistanu (i doktorow i pacjentow). i to ze oni praktykuja sobie te swoje tradycje po urodzeniu syna jest nawet dla bialych lekarzy calkiem normalne (tak samo jak nikt nie poda choremu muzulmanowi miesa wieprzowego w szpitalu bo zabrania im tego religia).
Co do drugiej zony to chyba jednak nielegalnie - moglam sie przejezyczyc, tu w uk chyba nikt oprocz rodziny i przyjaciol nie wiedzial, ze ma on zone w pakistanie (i tak by tego nikt nie sprawdzil). |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
burdaskita ciesze sie ze porozmawialiscie
![]() z tym tel to chyba nawet ja (a jestem okropna) bym sie nie upierala (pewnie glownie ze wzgledu na poziom skruchy tz ![]() Imagine no to czekamy z gratulacjami ![]()
#3124 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że chłopa trzeba krótko, jak Kropka mówi, bo inaczej zacznie fikać
![]() Dzięki Wam za trzymanie kciuków, bo próbna całkiem fajnie mi poszła, ale głupie błędy dalej mnie gryzą... I jeszcze wspomnienie z Wielkanocy z Tż.. Tż stoi przy stole wielkanocnym.. czeka aż ja wrócę z kuchni.. Do pokoju wpada mama i mówi do niego "M., sit down, please!" ![]() Wspomnę, że mama to tak z siebie powiedziałam,a angielskiego nigdy się nie uczyła. Chyba zaczęła łapać ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Imagine, powodzenia!!
![]() ![]() ![]() ![]() I fotki koniecznie ![]() ![]() ![]() Wenedka, mialas juz wszystkie probne? I jak poszlo? Bo te pp, pr w Twoim podpisie to mi nic nie mowi ![]() ![]()
#3126 |
Raczkowanie
|
pp i pr to sa poziomy nowej matury, pp oznacza poziom podstawowy, czyli teroetyczne latwiejszy, a pr poziom rozszerzeony... tak dla wyjanienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za doinformowanie
![]() ![]() ![]() A jak Tobie poszlo? ![]()
#3128 |
Zakorzenienie
|
Imagine tez sie nie moge fotek doczekac. jak nie tu to na naszej klasie
![]() szperrr moja mlodsza siostra (ktora pierwsza niz ja wyjdzie za maz ![]() ![]()
#3129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kropka, a tak Ci sie spieszy z zamazpojsciem? ![]()
![]() |
#3130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:46 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moze to sie tak wydaje ale wcale wiekszoscia nie sa lekarze pakistanscy. Pozatym porody i pozniejsza opieke nad dzieckiem i matka sprawuja polozne a to glownie sa angielki. Nie mozna sobie robic w szpitalu co sie komu zywnie podoba ,i nie uwierze ,ze lekarze nie byliby zszokowani takimi tradycjami.Nie uwierze ,ze obrzezali to dziecko w szpitalu ,i to w taki prymitywny sposob, ktos Ci glupot naopowiadal. Obrzezanie wykonuje sie w szpitalu i robia to lekarze z dyplomem a nie ktos z ulicy i to jeszcze byle czym.Wiesz co by to bylo jakby sie wydalo ,ze wpuszczaja sobie byle kogo? Naprawde bylam w szpiatalu nie raz, sama tez rodzilam i widzialam jak to wszystko sie odbywa. A co do innej zony... No coz klezanka powinna sie z tym liczyc bo u nich to normalne. Wsplczuje Twojej kolezance ,bo wpakowala sie nie ma co. To jest calkiem inna kultura, religia ,strasznie rozniaca sie od naszej. Zaobserwowalam teraz ,kiedy Polska weszla do Unii ,ze duzo Polek wiaze sie wlasnie z muzlumanami. Nie mam nic do nich ,absolutnie ,ale nie da sie ukryc ,ze sa straszne roznice ,ktorych ja nie potrafilabym zaakceptowac. Moj maz jest protestantem i pochodzi z Afryki ,nie ma za wielkich roznic ale jednak sa ,wiec co dopiero z Arabem. Oni maja calkiem inne widzenie na swiat. Edytowane przez traci Czas edycji: 2008-03-28 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
Kasiaczek, bylam przekonana, ze Ty tez w tym roku zdajesz
![]() Ja tez z matematyki ![]() ![]()
#3134 |
Magda
|
czesc dziewczyny, masakra w jakim jestem stresie :P Przyleciala wczoraj cala zgraja Anglikow i teraz trzeba dbac o nich, zeby wszystkim bylo dobrze, zeby nikt nie byl glodny czy zanadto znudzony (ciezka praca!). Swoja suknie odebralam w srode piękna i gotową i dałam ją bratu, zeby mi zawiozl do domu, bo ja z Krakowa wracalam autobusem. I dopiero pozniej sie dowiedzialam, ze brat jeszcze na delegacje jedzie i wroci dzisiaj bardzo pozno w nocy, a ja teraz swira dostaje gdzie jest moja suknia! Aaa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zakorzenienie
|
Imagine o ktorej slub??
#3136 |
Zakorzenienie
|
Szperr, ja zdawałam angielski rozszerzony, z którego miałam 80% (5% więcej chcę) i historię rozszerzoną- 70%. Historia mnie cieszy, bo mój wynik dowiódł, że można się samemu uczyć do matury bez korków(nigdy nie byłam, a znajomy który chodzi na nie od początku roku zdał gorzej), a w dodatku w biochemie, a dopiero w tym roku zaczęłam prawdziwą naukę.
Także jeśli powtórzę ten wynik lub poprawię, to będę w pewnym sensie z siebie dumna, bo to nie jest o tyle sprawa wyniku potrzebnego na studia, a kwestia honoru i ambicji ![]() Wyników z polskiego nie znam, ale z niego chyba jestem głupia, bo nie ma znaczenia czy znam lekturę czy nie, to i tak dostaję mało punktów za treść, bo nie trafiam w klucz.. Imagine, to niezły kocioł masz.. Będę trzymać kciuki ![]() Tak ostatnio gadaliśmy z Tż, że on chce ślub w Anglii, a ja mówię, że nie ma mowy, bo to panna młoda wybiera.. To on, że chce swojego brata na drużbę, a ja na to, że nie może, bo w KK świadkiem może być tylko katolik, więc się podłamał hihi :P
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aby zawsze Wam swiecilo slonko!!!! I udanego wesela! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
Imagine suknia na pewno dotarła i będziesz wyglądać bosko
![]() Trzymamy kciuki! ![]()
#3139 |
Raczkowanie
|
Imagine mam nadzieje ze wesele jest swietne!!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Zakorzenienie
|
Imagine congratulations
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3141 |
Wtajemniczenie
|
Imagine wszystkiego dobrego na nowej drodze życia
![]() tak poza tym to witam ciepło nowe koleżanki ![]() ja już wróciłam... na całe 2 dni, bo we wtorek spadam do PL, na 10 dni a potem z powrotem do UK ![]() no bo ja wam się nie chwaliłam... przyjęto mnei na drugi rok studiów i już nie muszę kończyć tego semestru ![]() cieszę się jak głupia... odwiedzę teraz rodzinę, pozwole matce zatruć mi życie na kilka dni a potem lecę do TŻ'a tapetować mieszkanie i bawić się w dekoratorkę wnętrz ![]()
#3142 |
Zakorzenienie
|
Imagine, gratulacje w takim razie!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Szein, rowniez gratuluje i baw sie dbrze ![]() ![]()
#3143 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-09 o 13:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Zakorzenienie
|
Imagine, gratuluję
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
To ja sie dopisuje do watku dziewczeta
![]() Nie myslalam nigdy, ze mnie to spotka, ale jednak ![]() ![]() ![]() Jak to bylo u was na poczatku? ja mam jakies dziwne obawy, on chce mnie poznac ze swoimi znajomymi np. ![]()
#3147 |
Zakorzenienie
|
Witaj w naszym gronie, syntagmo
![]() Nie bój się znajomych, bo i tak przed tym nie uciekniesz ![]() Nie znam Hiszpanów, ale na pewno nie są tacy źli hehe ![]() Ja przy co poniektórych Anglikach nadal czuję się dziwnie, ale na pewno nie wynika to z tego, że są Anglikami.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3148 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-09 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Raczkowanie
|
Witaj syntagma, dziewczyny maja racje, nie masz co sie przejmowac znajomymi, jesli sa znajomymi Twojego chlopaka to musza byc fajni.. bedzie dobrze, szczegolnie jesli dobrze znasz hiszpanski..
ja znajomych mojego TZ poznalam... i sie ciesz, bo to chyba pokazuje ze to jest cos powazniejszego ![]() A ja dziewczyny za 3 dni lece do Londynu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.