|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
teraz funt tanszy to fajnie
![]() moj tz sie cieszy ze jesli tak bedzie dalj szlo to po sprzedaniu tych mieszkan w krakowie jak bedziemy chcieli wrocic do anglii to bedziemy mieli ladnych kilkanascie tys funtow wiecej tylko dzieki umocnieniu zlotowki ![]()
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tż pewnie tęskni za Anglią? Ja coś czuje, że jeszcze jej będę miała dosyć ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
umieraaaaam... za długo spałam
![]() obudziłam się o 11 żeby wypuścić psa do ogródka i wróciłam do łóżka żeby tylko przytulić Tż'a i jak otworzyłam oczy to już była 13... my jesteśmy kompletnymi pajacami ![]() wczraj pojechaliśmy do ikei (najbliższą mamy w bristol) i wzieliśmy psa ze sobą. Pomyśleliśmy, że jak jesteśmy blisko Bath to tam pospacerujemy z psem bo to ładne miasto. Zajechaliśmy tam na 20 ![]() ![]() Krążyliśmy po Bathi nie mogliśmy znaleźć wyjazdu na autostradę. Stoimi na światłach i Tż mówi: "jedź prosto". No to jadę. To nic że to była jednokierunkowa ![]() Zatrzymałam się koło prywatnego parkingu. Z duszą na ramieniu. W****iona na niego i na siebie. Wiec wjechałam tyłem na parking żeby zawrócić samochód. W międzyczasie zgiełam lusterko ![]() Tż oblukał otworzone okno na pierwszym piętrze. Więc krzyczy. Nic. Ja walę po drzwiach na parterze i też nic (potem się okazało że to była klatka schodowa ![]() ![]() ![]()
#3484 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a myslalam, ze to ja jestem bezmyslna.. ![]() (przepraszam.. po prostu.. ![]()
![]() |
#3486 |
Konto usunięte
|
szien:
![]() ![]() ![]() Bareja film krecil a Wy ukradliscie scenariusz, czy co ![]() A gdyby policja przyjechala i okazaloby sie, ze ta brama sie sama otwiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7768081]szien:
![]() ![]() ![]() Bareja film krecil a Wy ukradliscie scenariusz, czy co ![]() A gdyby policja przyjechala i okazaloby sie, ze ta brama sie sama otwiera ![]() też się zastanawialiśmy ![]() kaszana by była... Tż zabrania mi komukolwiek o tym mówić ![]() ![]() ale z nas czopki... EDIT: Rodzicom nie powiedziałam, bo by Tż się popłakał. Jeszcze ich nie poznał i chce zgrywać pozory ynteligenta ![]()
#3488 |
Zakorzenienie
|
szien uśmiałam się
![]() wenedka daj znać jak wylądujesz po naszej stronie ![]()
#3489 |
Raczkowanie
|
szien buhehe
![]() ![]() Ale masz fajnie wenedka też bym z chęcią znowu odwiedziła wyspy...bo jakiś taki sentyment mam do nich ![]() ![]() ![]() A Portugalczyk jedzie na krótki urlop do siebie....i będzie się opalał nad oceanem....(ciagle mi tym dogryza ![]() ![]() ![]() ![]()
Dopóki walczysz-jesteś zwycięzcą... Edytowane przez kaska6969 Czas edycji: 2008-06-03 o 22:36 Powód: literaki ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Wtajemniczenie
|
Jak ja kocham swego Tż'a. Zrobił dzisiaj obiad. Chciał byśmy jedli danie ugotowane przez niego na naszym nowym wypasionym stole. Taki chrzest.
Kiełbaski były czerwone i krwiste w środku a sos jak woda, że jakby wszystko wymieszać to by można było obiad z talerza pić ![]() Skończyło się na tym, że na obiad mieliśmy ciasto czekoladowe ![]()
#3491 |
Raczkowanie
|
Ale chęci miał dobre i to się liczy
![]()
#3492 |
BAN stały
|
a u mnie rodzinne grady!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
Edyta, opowiedz nam troche jak sie mieszka w Vancouver
![]() Ostatnio oboje z Tz zgodzilismy sie, ze popatrzymy sobie na oferty pracy w Kanadzie.. (kanadyjskie filmy przyrodnicze potrafia mnie przykuc do telewizora jak nic innego ![]() ![]()
#3494 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Leos, no nie rycz
![]() ![]()
![]() |
#3496 |
BAN stały
|
[quote=szperrr;7771528]Edyta, opowiedz nam troche jak sie mieszka w Vancouver
![]() Ja na mieszkanie w Kanadzie patrzę z innej strony (mogę być nieco nieobiektywna) ponieważ ja w kanadzie dorastałam (w części francuskiej), potem przenieslismy się z rodziną do polski i z powrotem- to juz sama podązyłam do kanady za mężem. z pracą nie miałam większych problemów- chociaż uczelnię kończyłam w polsce, ważne jest dogadanie się. my mieszkamy na granicy vancouver i victorii, ale pracujemy w vancouver. oba miasta wspaniałe, ale duże, drogie (zresztą tak jak wszędzie, czym wieksze miasto to droższe zycie). oj szperrr nie wiem co mam ci opisywać- zadaj mi jakieś pytania (mogą być skumulowane w jednym poście) to odpowiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim jednak praca
![]() pracujesz w zawodzie? masz jakis popularny zawod? no i jak to jest z cenami? pisalas, ze mieszkaliscie w Anglii - tutaj bardzo tania jest zywnosc, zwlaszcza ta niezdrowa (w przeliczeniu na zarobki), ale podatki sa straszne.. jak bys to porownala do cen w Kanadzie? jakie sa ceny domow? o ile ja moglabym pewnie znalezc prace z dala od wiekszych miast (studiowalam inzynierie srodowiska i natural resource managment, takie "zielone" kierunki, niestety nie mam za duzo doswiadczenia w zawodzie) to TZ jednak latwiej byloby w miescie (IT), obojgu nam sie marzy jednak taka totalna wiocha, gleboka prowincja ![]() no i bardzo wazna kwestia - zlobki i przedszkola na jakim poziomie sa szkoly? zalalam Cie pytaniami.. ![]() Edit: Jeszcze jedna bardzo wazna kwestia: tutaj (w Anglii) takie typowe minimum po skonczeniu studiow "environmental" to ok. £17-20k, ja bym chetnie pracowala za mniej, oby tylko znalezc prace w zawodzie.. niestety w tym kraju potrzebna jest glownie sila przebicia i pewnosc siebie, ktorych mi bardzo brakuje.. nie potrafiac sie sprzedac nie jestem w stanie dostac pracy (dla porownania, pracujac w glupiej kafejce zarabialam ok. £11k i jest to bardzo malo). Po kilku latach w zawodzie to minimum £25-30k. Ile zazwyczaj zarabiaja tacy swiezo upieczeni absolwenci i czy da sie za to utrzymac? Pytam, poniewaz nie moge sie nawet zarejestrowac na CanadianJobs itp. nie wypelniajac rubryczki z wymaganym wynagrodzeniem.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-06-04 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja od razu bym sie za ciasto zabrala ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
BAN stały
|
Cytat:
co do wakacji, niby już mamy ustalone, chcemy na Maltę, ale wszystko jak zwykle obije się o kasę! ale jakby co to jedziemy tylko we dwójkę na romantyczne poprawiny naszego miodowego miesiąca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-09 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
BAN stały
|
no Malta do najtańszych nie należy. Ale mysmy tam byli w podróży poslubnej- i tak gwoli przypomnienia. ale jak przeliczalismy ostatnio to wyjdą nas takie same (no może podobne) pieniądze jak byśmy mieli lecieć do innego ciepłego kraju. no i napewno nie będziemy lecieć przez żadne biuro podróży- ostatnio zbankrutowalismy doszczętnie. teraz wolimy znależź ofertę na naszą kierszeń!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-09 o 13:56 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
BAN stały
|
nie, nie mielismy okazji. nie wiem czemu mam jakieś lekkie obawy dotyczące tego kraju. ale słyszałam że jest tam bardzo pięknie. oglądałam kiedyś film poznawczy o Hawanie i tam było rewelacyjnie. moze kiedyś się wybierzemy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-09 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
BAN stały
|
ale jakos mnie nie ciągnie w tamte strony. my z męzem bardziej lubimy europejskie wypady. chyba jednak na tą mAltę się zdecydujemy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Juz jestem u Tz
![]() Podroz byla ok, chociaz dluga, nudna i meczace Pogoda poki co fajna, jest cieplo ![]() musze isc sie ubrac, bo odsypialam podroz i mi sie wydluzylo troche ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
BAN stały
|
mój TŻ dzisiaj dzwonił, i gorąco przepraszał za swoje ostatnie zachowanie. już jutro wraca!!! wreszcie!!!! niby go nie było tylko 2 dni, a ja juz tak tęsniłam!!!!! co to będzie jak pojedzie w dłuższą trasę!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
Wenedka Ty farciaro
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze same dobre wiesci
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.