|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
Wrocilismy z Rzymu :P
Padam!!! Calymi dniami lazilismy; stopy mam cale z bablach i otarciach, ale warto bylo ![]() Nie okradziono nas, takze fajnie ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Wenedko nawet tych otarć i bąbli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem co mam myśleć ![]() ![]() Buziaki ![]()
#3575 |
Zakorzenienie
|
kaska6969 standardowa gadka, to nie Twoja wina blablabla - ale zawsze lepsze to niz calkowite ignorowanie.
#3576 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
BAN stały
|
popieram... może naprawdę się na tyle zaangażował że teraz sam nie wie co zrobić???!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Raczkowanie
|
Zaciągnąć mnie do łóżka na pewno nie chciał bo już by to dawno zrobił....wczoraj po pubie odprowadził mnie do taksówki taką dłuższą drogą. Spotkalismy się w wyznaczonym miejscu to pierwsze co powiedział to tylko 'Kasiu' i mnie mocno przytulił....no i mniejwięcej ta sama rozmowa co na gg. Że nie zasługuję na to,żeby mnie okłamywał i żebym cierpiała. Że on nie wie co robic....że musze zdecydować...nie wiem co myśleć bo też nie wszystko rozumiałam. Ale później mówił,że on wyjedzie i nie może pójść dalej bo bedziemy cierpieć...że to trudne. Ciągle mnie przytulał i czule całował a ja powstrzymywałam łzy...Ma dać odpowiedź do końca miesiąca szefowi z Portugalii...nie wiem co myśleć. Pogadam z kumpelą może ona się czegoś dowie od swojego faceta to będę miała jaśniejszy obraz całej sytuacji...
Ogólnie nie wiem co się ze mną dzieje....przeżywam jak jakaś małolata ![]() Ale gdy jestem z nim czuję się tak dobrze...taka szczęśliwa gdy patrzy na mnie....gdy mnie całuje w czoło...obejmuję...gdy rozmawiamy...wczorajsza rozmowa była smutna ale ile bym dała,żeby sie nie skończyła. Dziś też się bedziemy widzieć więc moze uda się pogadać. Po co się w to pakowałam...z jednej strony żałuje...ale z drugiej... ![]() Przepraszam musiałam się komuś wygadać...
#3579 |
Przyczajenie
|
Cześc Dziewczyny...no więc naczytałam się tych wszystkich waszych postów i jestem w kropce;(. Może zacznę od poczatku Swojego TŻ poznałam oczywiście na wakacjach na drugim końcu świata a mianowicie w Filadelfii... Jest Włochem, i w dodatku z południa, spędziliśmy 3 tygodnie razem, nie rozstawaliśmy sie ani na momencik... wczoraj własnie wróciłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
jskaja nam sie udalo..
![]() nie kazdy ma takie szczescie - kochac i byc kochanym.. uwazam ze trzeba dbac o milosc, i ze na prawdziwa milosc warto czekac.. warto jej dac szanse.. czasem druga polowke znajdujemy w filadelfii a czasem na tym samym osiedlu
#3581 |
Przyczajenie
|
Jskaja nam tez sie udało..
Witam was dziewczyny. Jestem nowa w tym wątku. Wiedziałam ,ze wyjdę za obcokrajowca ,od moich pierwszysch samodzielnych wakacji w Taize w wieku 15 lat. Mam 27 teraz ![]() Mojego TŻa poznałam 4 lata temu na pewnym polskim weselu. Jest starszy ode mnie ,wyglądał beznadziejnie i na bardzo znudzonego. Moj znajomek z ktorym bylam na weselu ,pomimo zapewnien ,ze nigdy sie nie upija ,padł o 12. Zostałam sama na obcym weselu . No i własnie moj TŻ zaczął ze mną wtedy rozawiać i rozmawia do dziś. Jest Szwedem . I to sie da zrobic. 3 lata myslałm nad przeprowadzką ,bo ja naprawde lubie Polske. Jak każdy, student przechodziłam okres pracy w Angli ,pomieszkiwałam w Szwajcari, mieszkam w Szwecji a i tak najbardziej lubię Polskę. Przez te 3 lat widywalismy sie dosc czesto w róznych miejscach świata.Weekendy ,wakacje. Było to bardzo fajne. No i zdecydowałam sie przeniesc za morze już rok temu .Przecież to zawsze dziewczyny latają ,no nie ![]() ![]() Teraz jestem w Polsce ale wbijam do Szwecji na chwile w sobote bo juz sie steskniłam ( 2 tygodnie juz tu jestem) To będzie niespodzianka ,wiec mam nadzieje ,ze nie zastane jakiejs pani w domu ![]() Po tych 4 latach widze ,że nie zawsze było łatwo .Ale oboje tego chcieliśmy i nadal chcemy, wiec wszystko da sie zrobic. Kocham go najbardziej na świecie.. Trzymam za was kciuki .Naprawde ,nawet szwedzkiego można sie nauczyc.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 |
Przyczajenie
|
Już sama nie wieim co robić, jak dzwonił wczoraj wieczorem to powiedziałam mu o moich obawach. ze nie wiem czy to ma sens... Strasznie sie wkurzył, powiedział że jak mogę tak w ogóle myśleć, ze mnie kocha, ze dla niego to nie istotne gdzie bedziemy mieszkac wazne ze razem.... Ale wiem że żebyśmy byli razem musiałabym wyjechać, bo on we Włoszech ma swoja firmę. A i tak najpierw muszę sokńczyć studia, a to jeszcze kilka ładnych lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na watku jest calkiem sporo "wloszek" ![]()
![]() |
#3584 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Przyczajenie
|
Rozmawialiśmy o Nas jeszcze w Filadelfii, ale jakoś nie zdawałam sobie z tego sprawy, ze tak będę za nim tęsknic
![]() Ps. a propo tych studiów, to fakt zaoczne bylyby w tym rpzypadku lepsze |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
BAN stały
|
Jskaja trzymam kciuki za szczęśliwe zakonczenie tej sprawy i dalszy ciąg szczęśliwego zycia.... życie na obczyźnie nie jest złe... jeśli masz przy sobie tego kogo kochasz.... a co do słownictwa... to wystarczy że na niego popatrzysz i nie bedziesz potrzebowac słów zeby wszystko zrozumieć....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Przyczajenie
|
Edyta 1421 dziękuję za miłe słowa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasiu, nawet nie wiesz jak mnie podnioslas na duchu ![]() Jestem 10 miesiecy w zwiazku z Irlandczykiem i momentami naprawde mam chwile zwatpienia, jak to bedzie, czy uda nam sie ulozyc przyszlosc zeby wszyscy byli w miare zadowoleni...A z w Twojego postu bije taka radosc i pewnosc siebie ze od razu poczulam sie lepiej. DZIEKI WIELKIE! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
jskaja, jeśli oboje tego chcecie, to wszystko może się udać.
Ja ze swoim Angolem jeżdżę już 2 lata i we wrześniu też przenoszę się za wielkie wody ![]() Różnie to bywało, czasem bardzo długo się nie widzieliśmy, bo ja miałam szkołę, a on college, a potem uniwersytet. Jeśli się kochacie, to jesteście w stanie przetrwać każdą odległość, ale musicie też wiedzieć, kiedy będziecie w stanie być w końcu razem i któreś z was będzie musiało pójść na kompromis. Wróciłam do domu, do Polski, i strasznie mi się nudzi ![]() Ale za 18 dni przyjeżdża Tż ![]() Jak myślicie, czy da się dorwać jakąś pracę, nawet na godziny, na sierpień? Mam na myśli Polskę, oczywiście.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Przyczajenie
|
No ostatni egzaminy chyba zdany:P.. Dzwonił do mnie TŻ, <jupi> powiedział ze będzie wczesniej
![]() ![]() Wenedko wiem, ze kiedyś trzeba bedzie iśc na kompromis, martwi mnie tylko to że w Krakowie studiuję a do kończa jeszcze daleko, a raczej nie chciałabym przerywać... A. mówił mi ze moge studiować W Neapolu u niego, ale nie wiem czy potrafiłabym się tam odnaleźć na tą chwilę. Jak poczytałam te wszystkie wasze posty, to naprawde dały mi wiarę w ten związek ![]() Teraz jeszcze kwestia kiedy powiem rodzinie, rodzicą... chyba nie będą zbytnio zadowoleni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że na decyzję o przeniesieniu się np. do Neapolu jest za wcześnie.
Przynajmniej byłoby dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Przyczajenie
|
Wiem Wenedko, zwłaszcza dla mnie bo ja to jakoś nie lubię większych zmian...... pewnie dlatego mam tyle obwa co z tego wszystkiego będzie... No ale mam nadzieję, ze jakoś wszystko sie ułoży, wiem tez ze 3 tygodnie to za mało zeby poznac faceta, ale w Filadelfii było jak w bajce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam, wystaw go na próbę- jak wart Ciebie, to zaczeka ![]() Mam nadzieję, że wszystko się poukłada po Twojej myśli i jak najlepiej dla Ciebie ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny!
to ja tez sie dopisze do tego dlugiego wątku. od ponad roku jestem w zwiazku z obockrajowcem, a konkretnie mój Tim to anglik ale nazywa siebie "adopted Welsh" bo mieszkamy w Walii. poznalismy sie przez internet ![]() ![]()
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wnioskuję, że Cię sprowadził na ziemię walijską? Witam serdecznie ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do internetu to czy to nei jest dopiero szalone ?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, to ja poszłam za nim. ale przedtem spotkalismy sie w Polsce po kilku miesiacach czatowania, smsowania i mailowania. włąsciwie to Tim przyleciał po mnie ale zatrzymal sie w Polsce na 2 tyg zeby poznac moja rodzine i okolice. po 2 tyg polecielismy do niego i wtedy ja z kolei poznalam jego rodzine i kraj. od poczatku bylo wiadome w jakim kierunku pojde poniewaz mnie jest łatwiej zyc i pracowac tutaj (z wykształcenia jestem anglista) niz jemu w Polsce, zwazywszy na to ze w Polsce duze bezrobocie i to ze Tim nie zna polskiego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Zakorzenienie
|
Eee, to masz luz z angielskim.
![]() Moim celem jest poziom CPE, bo jak teraz to CAE. Przynajmniej tak mi w testach wychodzi no i konwersacje z Tż robią swoje ![]() Mój Tż też zna tylko kilka mniej lub bardziej użytecznych zwrotów; m.in. Ola jest głupia; Mamo, otwórz!; i przekleństwa od mojego brata ![]() Sam ostatnio stwierdził, że jeśli nie daj Boże nie wyjdzie mi coś w Anglii, to on tu jedzie i będzie native speakerem ;D Powiedziałam, że musiałby się wpierw swojego akcentu oduczyć, co by kursantów nie wystraszyć ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 |
Przyczajenie
|
Wenedko a ile trwała twoje wirtualna znajomośc zanim się spotkaliscie?? to on przyjechał do Polski??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2008-06-26 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.