|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
A moj TZ chce sie uczyc polskiego bardzo, ma juz ksiazki nakupowane, ja mu robie rozne cwiczenia
![]() Ale on generalnie bardzo lubi jezyki, nauczyl sie sam hiszpanskiego w pol roku, potem probowal perski, a teraz fascynacja polskim. I w tym wypadku to on wyjezdza ze mna do Polski za rok, kiedy juz bedzie umial sklecic jakies zdanie. Ja nie moge w Irlandii wytrzymac, bez rodziny, przyjaciol, a on twierdzi, ze jest mu wszystko jedno, tylko musi sobie znalezc jakas w spoko prace- z czym, jak dobrze wiemy, moze byc klopot. No ale na razie nie tracimy nadziei ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny
![]() ![]() Mam nadzieje, ze jednak bedzie sie uczył polskiego, bo w końcu mi to obiecał:P:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
a ja wam nie mowilam. tz skonczyl kurs. zdal na celujaco i ma teraz certyfikat
![]() ![]()
#3634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówiłam, że świetnie sobie radzi ![]() A średnio zaawansowany to naprawdę dużo już będzie ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() od pazdziernika do czerwca. pisal test i na 100 pytan tylko w jednym sie pomylil ![]() ![]() ![]() a ulubionym slowem tz jest: MALUTKI ![]()
![]() |
#3638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakiej nacji jest Twoj TZ? I gdzie w Krakowie robil kurs? Mojego tez trzeba bedzie zapisac za rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Przyczajenie
|
Angielski wbrew pozorom też niektórym może przysparzać problemy, bo to w końcu inna grupa językowa.
Argument, że nasza fleksja jest trudna, do mnie już nie przemawia, bo ja od Tż nie wymagam perfekcyjnej znajomości polskiego, ale takiej, by mógł się dogadać z moją mamą, czy tatą, a do tego nie trzeba idealnie odmieniać przez przypadki. I to też przecież nie od razu. Chodzi o sam fakt, że się stara. Gdyby Tż był Chińczykiem, to ja bym się zabrała za chiński Mysle dokładnie tak samo. Przecież my nie wymagamy ,zeby oni mowil perfekcyjnie i z super gramatyką. Dlaczego wszyscy oczekują ,ze jak polak jedzie np .do Angli to conajmniej businnes english ma w małym palcu .A jak obcokrajowiec powie "bigos" to wszyscy mu klaszczą. Ja dla mojego Tża biegam na szwdzki 5 razy w tygodniu po 5 godzin. I on nie ma wyjsci ,od wrzesnia zapisuje go na polski .Ja moge to on przeciez tez. i nie obchodzi mnie ze oboje gadamy po angielsku ,a ja juz prawie po szwedzku. Głupszy ode mnie nie jest wiec da rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam dokładnie takie same zdanie ![]() Trzeba ich zmusic i koniec, czemy to zawsze my musimy się poświęcać:P:P Ps: dziewczyny jaką często widujecie swoich Tż-ów?? Ktoś zna jakieś tanie linie do włoch? |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
BAN stały
|
no mnie to juz nie dotyczy ja z moim TŻ już mieszkam... zresztą myśmy prawie od razu zamieszkali ze sobą... więc o jakiejś dłuższej rozłące nie było mowy....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
BAN stały
|
Cytat:
myśmy zamieszkali ze sobą po.....2 miesiacach znajomosci i wspólnych dłuższych wakacjach które spedziliśmy u niego... mieszkalismy na dwóch róznych kontynentach i wspólne spotkania byłyby niemałym wyczynem.... zresztą gdzie się najlepiej poznaje faceta jak nie we wspolnym zyciu???? czy się bałam??? bardzo... ale zdecydowałam się na taki krok.... bo mojego byłego znałam bardo dobrze byliśmy razem ponad 5 lat... a potrafił mnie zostawić z dzieckiem.... tak więc stwierdziłam że nie ma reguły na wspólne zamieszkanie i życie... przeniosłam papiery na uczelnię zagraniczną i zamieszkałam z TŻ... Po pól roku wzieliśmy cywilny... we wrześniu kościelny nas czeka... nigdy nie żałowała swojej decyzji... akurat nam się chyba udało.... Edytowane przez edyta1421 Czas edycji: 2008-06-27 o 19:45 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak sie poznaliście?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj z to anglik a w krakowie kurs robil w poliglocie (jego kolezanka co robila w prologu przeniosla sie pod koniec roku i polowy tego co oni nie miala tam zrobione-co prawda tam bardziej po niemiecku uczyli polskiego a w poliglocie po angielsku ![]() zapisuj tz bo szkoda czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3646 |
BAN stały
|
to też trochę dziwne... ja jestem z zawodu żołnierzem- lekarzem... i w 2007 roku przebywałam na misji w Libii... na zakończenie misji zrobili nam taki wieczorek podziękczynny i pożegnalny w ambasadzie.. a mój TŻ był tam zaproszony jako muzyk i umilał gościom czas.... długo wtedy rozmawialismy, całą noc zawalilismy na piciu herbaty i rozmowach strikte politycznych... tyle tematów na swiecie a my o polityce i to jeszcze USA...ja wróciłam dodomu a on zdobył skądś (bo ja mu nie dawałam) mój telefon i maila... i zaczęlismy tak sobie "randkować"... potem wspólne wakacje u niego... i decyzja o przeprowadzce...szybko poszło.. ale nie żałuję....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Zakorzenienie
|
bylismy para przez rok (od lipca 2005) ale ja nie chcialam za szybko ze soba zamieszkac.. zreszta pol roku spedzilam w polsce i wtedy latalismy do siebie..
edyta zolnierka ![]() ![]()
#3649 |
Raczkowanie
|
Czy jest w Wawie jakis hiszpanski bar/pub, w ktorym w niedziele bedzie mozna obejrzec mecz ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Wtajemniczenie
|
A wéc: Za sugestiá wenedki
![]() Od marca zaczelam nowá prace i tam poznalam ...kogos ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3651 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-09 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Wtajemniczenie
|
Brudaskita, a w jakim miescie jest Twoj TZ? Po ile wychodzi Ci calosciowy bilet z przesiadka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |
BAN stały
|
Cytat:
z tego co pamietam to w "Czterech Katach" zawsze mozna było oglądać mecze ligi hiszpańskiej na zywo... zresztą pub jest zaprzyjaźniony z kibicami chyba Barcelony... atmosfera zawsze tam była fajna... i na pewno w niedziele też będzie transmisja tego meczu finałowego... będzie na pewno mnóstwo hiszpanów... tylko chyba trzeba dzwonić i rezerwować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
jaskaja, Brudaskicie powinnaś chyba podziękować
![]() Lovely, witaj ![]() Tutaj cała lektura jest do nadrobienia ![]() Titania, czyżbyś była z Lublina? ![]() Też Tż-a w te miejsca zabrałam.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
nie, Ś-k
![]() ![]()
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Aha
![]() To prawie jak z Lublina ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zakorzenienie
|
a Ty? skad jestes?
dla mnie lublin to jak drugie rodzinne miasto ![]() w jakie miejsca w lubelskim zabralas swojego faceta?
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nic dziwnego, że czujesz się wLbn jak w rodzinnym mieście, bo to przecież bliziutko i studia i w ogóle. Nie podróżowaliśmy za bardzo, bo zazwyczaj przyjeżdżał na krótko, ale zabrałam go do Kazimierza, Nałęczowa, oprowadziłam po wszystkich fajnych miejscach w Lublinie ![]() A teraz się wybieramy do Zamościa i nie mogę wyperswadować Tż-owi pomysłu pojechania do Włodawy :P
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.