Jestem w związku z obcokrajowcem - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-30, 16:09   #3721
edyta1421
BAN stały

Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem

prawidłowa postawa....to tak ja na maturze parę lat temu... ocenami się nie przejęłam ... dla mnie ważne było żebym angielski zaliczyła bardzo dobrze... no i się powiodło...
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 16:10   #3722
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Obściskiwać można się w domu
Na ulicy i w towarzystwie tylko za rękę, ew. Tż może mi buziaka w policzek dać, ale to jak jesteśmy sami.
Nie lubię wprowadzać innych w krępującą sytuację.

Już jestem po wynikach.
Musze poprawić historię za rok, bo overall jest o kilka procent za niski, ale nie mam do siebie pretensji, bo się uczyłam bardzo dużo
Angielski super mi poszedł, polski też bardzo ładnie
A z historią będzie super następnym razem- ja się nie poddaję
Wenedka, gratulacje zwłaszcza z angielskiego
a z historii, popraw sie!
Stary 2008-06-30, 16:12   #3723
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Wenedko gratuluje ... a historiá sié nie przejmuj
Stary 2008-06-30, 16:14   #3724
wenedka
Zakorzenienie

Jestem tylko wkurzona, bo nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić, by lepiej zdać
Ale w przyszłym roku osłom z CKE pokażę

Dziękuję za gratulacje, choć nie do końca na nie zasługuję przez tę historię głupią :P
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 16:21   #3725
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama kama Pokaż wiadomość
No, najwidoczniej jestem najmniej pruderyjna z wizazanek-w-zwiazku-z-obcokrajowcem
Ale zeby sprawa byla jasna: mowiac obsciskiwanie, mialam na mysli subtelne dawanie znac partnerowi ze nam na nim zalezy. Jakis buziak, przytulenie, albo poglaskanie, nie zaden heavy petting.:P
Nie jestes sama... ja tez z tych mniej pruderyjnych A moj TZ nie ma nic przeciwko... hiszpanski temperament Zreszta jego rodzinie (i mojej tez) nie przeszkadza, ze jak jestesmy razem caly czas sie przytulamy (nie chodzi mi bynajmniej o "lizanie sie") - wiedza po prostu, co robi z czlowiekiem tesknota. Poza tym mnie z kolei dziwia pary, ktore potrafia przyjsc razem, usiasc przy tym samym stole, siedziec obok siebie przez 2 godziny i nawet nie spojrzec na siebie, nie przytulic sie na sekunde, nie potrzymac za reke, itp.

Wenedko, gratulacje!
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 16:37   #3726
jskaja
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez MSN do jskaja

Cytat:
Napisane przez rocki Pokaż wiadomość
Nie jestes sama... ja tez z tych mniej pruderyjnych A moj TZ nie ma nic przeciwko... hiszpanski temperament Zreszta jego rodzinie (i mojej tez) nie przeszkadza, ze jak jestesmy razem caly czas sie przytulamy (nie chodzi mi bynajmniej o "lizanie sie") - wiedza po prostu, co robi z czlowiekiem tesknota. Poza tym mnie z kolei dziwia pary, ktore potrafia przyjsc razem, usiasc przy tym samym stole, siedziec obok siebie przez 2 godziny i nawet nie spojrzec na siebie, nie przytulic sie na sekunde, nie potrzymac za reke, itp.

Wenedko, gratulacje!
To ja też dołączam mam takie same poglądy na ten temat:P i przytulanie , czy buziak w towarzystwie czy rodzinie są dla mnie zupełnie normalne.
I okazywanie sobie uczuć , nie jest czyms złym w miejscach publicznych oczywiscie z umiarem....
jskaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 16:45   #3727
kama kama
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jskaja Pokaż wiadomość
To ja też dołączam mam takie same poglądy na ten temat:P i przytulanie , czy buziak w towarzystwie czy rodzinie są dla mnie zupełnie normalne.
I okazywanie sobie uczuć , nie jest czyms złym w miejscach publicznych oczywiscie z umiarem....
: ehem:
Stary 2008-06-30, 18:44   #3728
Brudaskita
Raczkowanie

Edytowane przez Brudaskita
Czas edycji: 2008-11-06 o 11:01
Brudaskita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 18:45   #3729
Brudaskita
Raczkowanie

Czas edycji: 2008-11-06 o 11:01
Stary 2008-06-30, 19:31   #3730
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brudaskita Pokaż wiadomość
Wenedko gratulacje, co zamierzasz robic po maturze?
Wyjeżdżam do Tż, zdaję IELTS, poprawiam historię, o co zapewne poprosi mnie uniwerek i aplikuję na kryminologię w różnych kombinacjach = realizuję swój plan.

Może mi się w końcu uda..
piją!

Stary 2008-06-30, 22:08   #3731
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Obściskiwać można się w domu
Na ulicy i w towarzystwie tylko za rękę, ew. Tż może mi buziaka w policzek dać, ale to jak jesteśmy sami.
Nie lubię wprowadzać innych w krępującą sytuację.

Już jestem po wynikach.
Musze poprawić historię za rok, bo overall jest o kilka procent za niski, ale nie mam do siebie pretensji, bo się uczyłam bardzo dużo
Angielski super mi poszedł, polski też bardzo ładnie
A z historią będzie super następnym razem- ja się nie poddaję

gratulacje wenedko

mój Tż w okazywaniu uczuć jest bardzo powściągliwmy, na ulicy najwyżej za rękę się trzymamy i to nie przez cały czas.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 09:30   #3732
kama kama
Zadomowienie

Cytat:
a my z tz'm nie okazujemy sobie w ogole czulosci przyrodzinie.ja jestem troche niesmiala i on tez.my nawet spimy w osobnych pokojach u rodzicowpomimo,ze ona ma 32 lata ja bym sie glupio czula, jego rodzice sa z zasadami nie mowiac o moich

Z nami jest tak: u mojego TZ spalismy oddzielnie, az kiedys zjechalo sie wiecej rodziny i musielismy zaczac dzielic loze, i tak juz zostalo. A u mnie w domu zawsze razem, bo moja mama smieje sie z nas jak proponujemy takie "konserwatywne" rozwiazanie
W ogole moja rodzina przy jego to totalny liberalizm, a u nich, rdzennych Irlandczykow ze wsi, wiecej zasad. Ale bez przesady, nie jakies sredniowiecze
Stary 2008-07-01, 10:33   #3733
Brudaskita
Raczkowanie

Czas edycji: 2008-11-06 o 11:04
Stary 2008-07-01, 12:07   #3734
edyta1421
BAN stały

myśmy spali razem ...czy to u jego rodziców.. czy u moich... trochę obawiałam się reakcji jego matki... przecież to kobieta wiekowa... ale nawet sama się zdziwiła jak u niej TŻ osobny pokój mi przygotował... wkońcu zdecydowaliśmy że jednak razem... zresztą stwierdziliśmy ze nie mamy nascie lat żeby po kątach się chować...
Stary 2008-07-01, 12:31   #3735
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

To teraz moze ja zarzuce hita:
Poniewaz jestem z TZtem w oficjalnym zwiázku... 10 dni (boze jak to brzmi ) to jeszcze z nim nie spalam bo latwa nie jestem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 12:50   #3736
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
To teraz moze ja zarzuce hita:
Poniewaz jestem z TZtem w oficjalnym zwiázku... 10 dni (boze jak to brzmi ) to jeszcze z nim nie spalam bo latwa nie jestem

no to jak teraz o spaniu razem mowimy to spimy razem czy u siebie w domu czy jakbysmy pojechali do kogos, co sie praktycznie nie zdarza, bo Tz woli spac w hotelu niz u kogos.
Stary 2008-07-01, 14:25   #3737
wenedka
Zakorzenienie

Mama Tż powiedziała, że u niej w domu nikt nie będzie razem spał, bo ona nie pozwala na ping-ponga pod jej dachem
A zresztą, ja nie sypiam z Tż
piją!

Stary 2008-07-01, 14:32   #3738
jskaja
Przyczajenie

Cytat:
Mama Tż powiedziała, że u niej w domu nikt nie będzie razem spał, bo ona nie pozwala na ping-ponga pod jej dachem
hahaha swietny tekst

Dziewczyny a jak było podczas waszych 1 wizyt u Waszych TŻ-ów?? Mnie za niedługo taka czeka...i juz sie troszkę denerwuje...
Stary 2008-07-01, 15:13   #3739
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania

Cytat:
Dziewczyny a jak było podczas waszych 1 wizyt u Waszych TŻ-ów?? Mnie za niedługo taka czeka...i juz sie troszkę denerwuje...
u mnie bylo spoko i niepotrzebnie sie denerwowałam rodzice i dziadkowie mojego mezczyzny bardzo chcieli mnie poznac i nie mogli sie doczekac mojego przyjazdu
wszyscy przyjeli mnie bardzo cieplo a od rodzicow mojego tima dostalam piekna rózowa orchidee phalaenopsis w doniczce, herbate cytrynowa twiningsa i cytryne wszystko zgodnie z tym co lubie bardzo mi było miło z tego powodu poniewaz przyjechalismy pozno w nocy wiec powitalne prezenty czekały na mnie u nas na schodach włacznie z kartka od rodzicow tima.
pomimo poznej pory, tim zapoznal mnie z dziadkami a zaraz potem wpadlismy z krotka wizyta do jego rodzicow do domu obok i tim poznal mnie z nimi. nastepnego dnia byl obiad powitalny i moje blizsze zapoznanie sie z kultura brytyjczykow.
ogólnie mowiac rodzice mojego tż sa bardzo przyjazni, pomocni, maja poczucie humoru i sa wyluzowani. nie mam im nic do zarzucenia

Cytat:
ping-ponga?
Stary 2008-07-02, 10:58   #3740
jskaja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Titania Pokaż wiadomość
u mnie bylo spoko i niepotrzebnie sie denerwowałam rodzice i dziadkowie mojego mezczyzny bardzo chcieli mnie poznac i nie mogli sie doczekac mojego przyjazdu
wszyscy przyjeli mnie bardzo cieplo a od rodzicow mojego tima dostalam piekna rózowa orchidee phalaenopsis w doniczce, herbate cytrynowa twiningsa i cytryne wszystko zgodnie z tym co lubie bardzo mi było miło z tego powodu poniewaz przyjechalismy pozno w nocy wiec powitalne prezenty czekały na mnie u nas na schodach włacznie z kartka od rodzicow tima.
pomimo poznej pory, tim zapoznal mnie z dziadkami a zaraz potem wpadlismy z krotka wizyta do jego rodzicow do domu obok i tim poznal mnie z nimi. nastepnego dnia byl obiad powitalny i moje blizsze zapoznanie sie z kultura brytyjczykow.
ogólnie mowiac rodzice mojego tż sa bkciuki:

bardzo przyjazni, pomocni, maja poczucie humoru i sa wyluzowani. nie mam im nic do zarzucenia :

Jejku.. mam jednak małe obawy jak to wszytsko będzie wyglądać Tż mówił, że rodzice i cała rodzinka są bardzo przyjaźni i w ogóle no ale zawsze jakiś mały stres pozostaje:P. A juz za 8 dni się zobaczymy<jupi> i pozna całą moją rodiznkę i znajomych no i oczywiście mój piękny Kraków
Stary 2008-07-02, 11:25   #3741
kama kama
Zadomowienie

Przypomniala mi sie historia z zycia wzieta (a takie sa przeciez najlepsze, szczegolnie jak sie dobrze koncza!).
Moja znajoma byla zawsze dosyc wybredna jesli chodzi o facetow. I nagle, w srodku studiow, poznala obcokrajowca, totalna love, za 3 miesiace byli juz ZARECZENI. Spakowala manatki i po pol roku mieszkala juz z nim w slonecznej Italii. Skonczyla studia za granica. Nigdy nie slyszalam, zeby mowila o tym zwiazku z obawa, albo zeby zamartwiala sie o przyszlosc, zeby skupiala sie na tym co ich rozni albo zeby biadolila nam tym, co musza poswiecic (ja sie bez bicia przyznaje - mam tendencje do zamartwiania sie na przyszlosc i to chyba odbiera mi duzo radosci. Ale z tego tak trudno sie wyleczyc :P)
Wracajac do kolezanki i jej diabelnie zakochanego wlocha- wzieli slub w Polsce, zamieszkali we Wloszech , a teraz maja trzy sliczne coreczki i sa bardzo szczesliwi. (A przynajmniej na takich wygladaja na zdjeciach na naszej klasie)

Jej historia zawsze podnosi mnie na duchu kiedy wydaje mi sie ze zwiazki z obcokrajowcami sa trudne. U niej wyglada to tak, jakby wszystko zalezalo od pozytywnego nastawienia i nie bylo nic, co mogloby ich powstrzymac od bycia razem.
Stary 2008-07-02, 13:09   #3742
wenedka
Zakorzenienie

Nie jedziemy do Zamościa, bo stwierdziliśmy, że Zamość nie ucieknie, a tak to pójdziemy sobie w Anglii na koncert the Last Shadow Puppets, mimo że ich nie uwielbiamy, ale może być fajnie

Co do rodzinki Tż, to lepiej chyba trafić nie mogłam
Jestem jedyną osobą, którą tato Tż lubi, a która nie znosi piłki nożnej i otwarcie o tym mówi.
A mama Tż myśli chyba, że jestem jej córką
piją!

Stary 2008-07-02, 13:15   #3743
jskaja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kama kama Pokaż wiadomość
Przypomniala mi sie historia z zycia wzieta (a takie sa przeciez najlepsze, szczegolnie jak sie dobrze koncza!).
Moja znajoma byla zawsze dosyc wybredna jesli chodzi o facetow. I nagle, w srodku studiow, poznala obcokrajowca, totalna love, za 3 miesiace byli juz ZARECZENI. Spakowala manatki i po pol roku mieszkala juz z nim w slonecznej Italii. Skonczyla studia za granica. Nigdy nie slyszalam, zeby mowila o tym zwiazku z obawa, albo zeby zamartwiala sie o przyszlosc, zeby skupiala sie na tym co ich rozni albo zeby biadolila nam tym, co musza poswiecic (ja sie bez bicia przyznaje - mam tendencje do zamartwiania sie na przyszlosc i to chyba odbiera mi duzo radosci. Ale z tego tak trudno sie wyleczyc :P)
Wracajac do kolezanki i jej diabelnie zakochanego wlocha- wzieli slub w Polsce, zamieszkali we Wloszech , a teraz maja trzy sliczne coreczki i sa bardzo szczesliwi. (A przynajmniej na takich wygladaja na zdjeciach na naszej klasie)

Jej historia zawsze podnosi mnie na duchu kiedy wydaje mi sie ze zwiazki z obcokrajowcami sa trudne. U niej wyglada to tak, jakby wszystko zalezalo od pozytywnego nastawienia i nie bylo nic, co mogloby ich powstrzymac od bycia razem.
Po przeczytaniu jakoś i mi zrobiło się lepiej Mam nadzieje, ze każdy taki związek będzie miał szczęśliwe zakończenie również i mój z moim Włochem
Stary 2008-07-02, 13:40   #3744
edyta1421
BAN stały

Cytat:
hahaha swietny tekst

u mnie było swobodnie.. strasznie się obawiałam reakcji jego matki...bałam się bo jechałam z synem ... a nie wiedziałam jak ona zareaguje na pannę z dzieckiem... ale przyjęła mnie poprawnie... oczywiście na mój przyjazd cała najblizsza rodzina stawiła się w komplecie... od razu przeszłyśmy na "ty" i było dość ciepło... był i obiad i nastepnego dnia grill....u jego rodziców przebywalismy tydzień.... i chociaż Bryan miał własne małe mieszkanie w tym samym mieście... to cały urlop przemieszkalismy u niej... nawet do tego stopnia polubiła mojego Kosmatka że już na drugi dzień sama zgłosiła się do pilnowania go... trochę nie znosiłam tego że czasem wpadła do nas do pokoju bez pukania... ale to mogę jej wybaczyć ma bardzo porywczy charakterek i najpierw robi potem myśli...
Stary 2008-07-02, 14:48   #3745
Brudaskita
Raczkowanie

Czas edycji: 2008-11-06 o 11:00
Stary 2008-07-03, 06:26   #3746
jskaja
Przyczajenie

Cytat:
ja pamietam jak pojechalismy do rodzicow tz'a pociagiem i jak nas odebrali ze stacji to tz wymyslil, zebym mowila do nich po wlosku, bo nie znaja angielskiego. i tak opowiadalam im o sobie po wlosku a on to tlumaczyl po hiszpansku. tesciowiesa fajnie i przemili. teraz wreszcie bede moglaz nimi porozmawiac jego mama chciala mi wszystko prac i prasowac, tata by tylko siedzial i rozmawial o Polsce i polskiej kulturze. a cioci tz'a tak sie spodobalam, ze dostalam piekny recznie malowany wachlarz
co do zwiazkow z wlochami to moja nauczycielka wloskiego poznala swojegomeza, sa razem w krakowie chyba jakies 10 lat i ucza wlsokiego on swietnie mowi po polsku i wydaje sie byc wniej bardzo zakochany
No nas też odbiorą z lotniska.... Mama nadzieję, że moje odczucia będą takie jak Wasze. Ale dalej mam stresik mały :P.
Co do Włochów to słyszałam juz tyle opinii tych dobrych i tych złych... no ale przecież nie można generalizować, więc się nimi nie przejmuję .
Stary 2008-07-03, 06:40   #3747
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Co do Włochów to słyszałam juz tyle opinii tych dobrych i tych złych... no ale przecież nie można generalizować, więc się nimi nie przejmuję .

a o Polakach co sie slyszy: ze zlodzieje, a jak zlodzieje to i pijaki bo kazdy pijak to zlodziej..

tu chyba chodzi nawet nie o narodowosc a o zwiazek na odleglosc..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 06:58   #3748
jskaja
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

a o Polakach co sie slyszy: ze zlodzieje, a jak zlodzieje to i pijaki bo kazdy pijak to zlodziej..
No dokładnie...a niektórzy mówią coś o jakiś osobach z innych krajów, a nawet nie znają danej kultury, obyczajów i ludzi.... No ale jak wspomniałam kiedy słyszę " każdy włoch to podrywacz, kobieciarz, i z nimi nie można stworzyć związku" to jakoś się tym nie przejmuję:P:P
Stary 2008-07-03, 07:41   #3749
Brudaskita
Raczkowanie

Czas edycji: 2008-11-06 o 11:03
Stary 2008-07-03, 08:24   #3750
xLeffusHx
Raczkowanie

GG do xLeffusHx Send a message via Skype™ to xLeffusHx

Do mojego taty do firmy mial przyjechac taki chlopak z Anglii,
bo podpisali z nimi umowe i przyjechal po cos tam na kilka dni.

No i podobno tam w angli ludzie z jego firmy nie byli za tym zeby jechal,

bo ' Polska to dziki kraj '

fajnie nas spostrzegaja

انا احبك حبيب
ي

..Subhana Allah.. :

xLeffusHx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości