|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
BAN stały
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
prawidłowa postawa....to tak ja na maturze parę lat temu... ocenami się nie przejęłam ... dla mnie ważne było żebym angielski zaliczyła bardzo dobrze... no i się powiodło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a z historii, popraw sie! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Wtajemniczenie
|
Wenedko gratuluje
![]() ![]() ![]() ![]()
#3724 |
Zakorzenienie
|
Jestem tylko wkurzona, bo nie wiem, co jeszcze mogłabym zrobić, by lepiej zdać
![]() Ale w przyszłym roku osłom z CKE pokażę ![]() Dziękuję za gratulacje, choć nie do końca na nie zasługuję przez tę historię głupią :P ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wenedko, gratulacje! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() I okazywanie sobie uczuć , nie jest czyms złym w miejscach publicznych oczywiscie z umiarem.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3728 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Zakorzenienie
|
Wyjeżdżam do Tż, zdaję IELTS, poprawiam historię, o co zapewne poprosi mnie uniwerek i aplikuję na kryminologię w różnych kombinacjach
![]() Może mi się w końcu uda..
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje wenedko ![]() mój Tż w okazywaniu uczuć jest bardzo powściągliwmy, na ulicy najwyżej za rękę się trzymamy i to nie przez cały czas.
![]() |
#3732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z nami jest tak: u mojego TZ spalismy oddzielnie, az kiedys zjechalo sie wiecej rodziny i musielismy zaczac dzielic loze, i tak juz zostalo. A u mnie w domu zawsze razem, bo moja mama smieje sie z nas jak proponujemy takie "konserwatywne" rozwiazanie ![]() W ogole moja rodzina przy jego to totalny liberalizm, a u nich, rdzennych Irlandczykow ze wsi, wiecej zasad. Ale bez przesady, nie jakies sredniowiecze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 |
BAN stały
|
myśmy spali razem ...czy to u jego rodziców.. czy u moich... trochę obawiałam się reakcji jego matki... przecież to kobieta wiekowa... ale nawet sama się zdziwiła jak u niej TŻ osobny pokój mi przygotował... wkońcu zdecydowaliśmy że jednak razem... zresztą stwierdziliśmy ze nie mamy nascie lat żeby po kątach się chować...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Wtajemniczenie
|
To teraz moze ja zarzuce hita:
Poniewaz jestem z TZtem w oficjalnym zwiázku... 10 dni (boze jak to brzmi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to jak teraz o spaniu razem mowimy to spimy razem czy u siebie w domu czy jakbysmy pojechali do kogos, co sie praktycznie nie zdarza, bo Tz woli spac w hotelu niz u kogos. ![]()
![]() |
#3737 |
Zakorzenienie
|
Mama Tż powiedziała, że u niej w domu nikt nie będzie razem spał, bo ona nie pozwala na ping-ponga pod jej dachem
![]() A zresztą, ja nie sypiam z Tż ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a jak było podczas waszych 1 wizyt u Waszych TŻ-ów?? Mnie za niedługo taka czeka...i juz sie troszkę denerwuje... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wszyscy przyjeli mnie bardzo cieplo a od rodzicow mojego tima dostalam piekna rózowa orchidee phalaenopsis w doniczce, herbate cytrynowa twiningsa i cytryne ![]() ![]() ![]() ![]() pomimo poznej pory, tim zapoznal mnie z dziadkami a zaraz potem wpadlismy z krotka wizyta do jego rodzicow do domu obok i tim poznal mnie z nimi. nastepnego dnia byl obiad powitalny i moje blizsze zapoznanie sie z kultura brytyjczykow. ogólnie mowiac rodzice mojego tż sa bardzo przyjazni, pomocni, maja poczucie humoru i sa wyluzowani. nie mam im nic do zarzucenia ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jejku.. mam jednak małe obawy jak to wszytsko będzie wyglądać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3741 |
Zadomowienie
|
Przypomniala mi sie historia z zycia wzieta (a takie sa przeciez najlepsze, szczegolnie jak sie dobrze koncza!).
Moja znajoma byla zawsze dosyc wybredna jesli chodzi o facetow. I nagle, w srodku studiow, poznala obcokrajowca, totalna love, za 3 miesiace byli juz ZARECZENI. Spakowala manatki i po pol roku mieszkala juz z nim w slonecznej Italii. Skonczyla studia za granica. Nigdy nie slyszalam, zeby mowila o tym zwiazku z obawa, albo zeby zamartwiala sie o przyszlosc, zeby skupiala sie na tym co ich rozni albo zeby biadolila nam tym, co musza poswiecic (ja sie bez bicia przyznaje - mam tendencje do zamartwiania sie na przyszlosc i to chyba odbiera mi duzo radosci. Ale z tego tak trudno sie wyleczyc ![]() Wracajac do kolezanki i jej diabelnie zakochanego wlocha- wzieli slub w Polsce, zamieszkali we Wloszech , a teraz maja trzy sliczne coreczki i sa bardzo szczesliwi. (A przynajmniej na takich wygladaja na zdjeciach na naszej klasie ![]() Jej historia zawsze podnosi mnie na duchu kiedy wydaje mi sie ze zwiazki z obcokrajowcami sa trudne. U niej wyglada to tak, jakby wszystko zalezalo od pozytywnego nastawienia i nie bylo nic, co mogloby ich powstrzymac od bycia razem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Nie jedziemy do Zamościa, bo stwierdziliśmy, że Zamość nie ucieknie, a tak to pójdziemy sobie w Anglii na koncert the Last Shadow Puppets, mimo że ich nie uwielbiamy, ale może być fajnie
![]() Co do rodzinki Tż, to lepiej chyba trafić nie mogłam ![]() Jestem jedyną osobą, którą tato Tż lubi, a która nie znosi piłki nożnej i otwarcie o tym mówi. A mama Tż myśli chyba, że jestem jej córką ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
BAN stały
|
u mnie było swobodnie.. strasznie się obawiałam reakcji jego matki...bałam się bo jechałam z synem ... a nie wiedziałam jak ona zareaguje na pannę z dzieckiem... ale przyjęła mnie poprawnie... oczywiście na mój przyjazd cała najblizsza rodzina stawiła się w komplecie... od razu przeszłyśmy na "ty" i było dość ciepło... był i obiad i nastepnego dnia grill....u jego rodziców przebywalismy tydzień.... i chociaż Bryan miał własne małe mieszkanie w tym samym mieście... to cały urlop przemieszkalismy u niej... nawet do tego stopnia polubiła mojego Kosmatka że już na drugi dzień sama zgłosiła się do pilnowania go... trochę nie znosiłam tego że czasem wpadła do nas do pokoju bez pukania... ale to mogę jej wybaczyć ma bardzo porywczy charakterek i najpierw robi potem myśli...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do Włochów to słyszałam juz tyle opinii tych dobrych i tych złych... no ale przecież nie można generalizować, więc się nimi nie przejmuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o Polakach co sie slyszy: ze zlodzieje, a jak zlodzieje to i pijaki bo kazdy pijak to zlodziej.. tu chyba chodzi nawet nie o narodowosc a o zwiazek na odleglosc..
![]() |
#3748 |
Przyczajenie
|
No dokładnie...a niektórzy mówią coś o jakiś osobach z innych krajów, a nawet nie znają danej kultury, obyczajów i ludzi.... No ale jak wspomniałam kiedy słyszę " każdy włoch to podrywacz, kobieciarz, i z nimi nie można stworzyć związku" to jakoś się tym nie przejmuję:P:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Raczkowanie
|
Do mojego taty do firmy mial przyjechac taki chlopak z Anglii,
bo podpisali z nimi umowe i przyjechal po cos tam na kilka dni. No i podobno tam w angli ludzie z jego firmy nie byli za tym zeby jechal, bo ' Polska to dziki kraj ' fajnie nas spostrzegaja ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.