|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 | |
BAN stały
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Brudaskita czytałam Twoje wątki, trzymam kciukasy, żeby wszystko było już na dobrej drodze ![]() ![]()
#3873 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Margotko, witaj
![]() A ja już 11 września lecę na stałe ![]() Ciekawe jak ja sobie tam poradzę.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej Wenedka mój TŻet to pół Dunol pół Jugosławiańczyk ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3876 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Raczkowanie
|
A HINDUSI????
Dziewczyny ważna sprawa, poznałam kilka dni temu hindusa, który bardzo mi się spodobał od tzw pierwszego wejrzenia,mieszka w indiach,ale często bywa w polsce bo taką ma pracę,wygląda jak europejczyk tzn chodzi mi o ubiór,świetnie mówi po angielsku i ma dobre wykształcenie,jednak coś mnie do niego zraziło a może wystraszyło sama niewiem a mianowicie po 3 dniach znajomości zapytał poprzez maila czy jestem gotowa na nowy związek- małżeństwo ?!intryguje mnie to bardzo a jednocześnie się boje,on chce sie spotkac i ja tez ale sie boje i nie potrafie mimo że nie mogę w nocy spać a w dzień pracować,doradźcie coś,jeśli któraś była w podobnej sytuacji!!![/b] Dodam,że on za kilka dni wraca do siebie do Indii i naprawde niewiem co począć a baaardzo mi na nim zależy,ale tyle rzeczy sie nasłuchałam o obcokrajowcach,że już nie wiem czy mam słuchac serca czy rozsądku??!! ![]()
#3878 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Minimini, nigdy nie bylam w zwiazku z Hindusem, ale wielu znam, glownie z poprzednich prac i miejsc zamieszkania ![]() Propozycje malzenstwa po 3 dniach znajomosci potraktowalabym jak zart ![]()
#3879 |
Raczkowanie
|
Hello Ladies
![]() Tez moge sie dolaczyc do babek bedacych w zwiazkach z obcokrajowcami. Ja mam swojego hindusa i jestem z niego baaaardzo zadowolona. nasza znajomosc trwa juz prawie rok i coz, jest zupelnie normalna. wzloty i upadki - jak kazdy. roznice kulturowe udalo sie pokonac i dogadac. Ale to wyjatek. On jest bardziej europejski niz co poniektorzy europejczycy, a jak sam mi mowil z hindusami trzeba uwazac. minimini30 - dowiedz sie dokladnie skad te twoj jest, z jakiego regionu, jaka religia, ile tm zon ma juz w indiach itp. I mowie to jak najzupelniej powaznie. Jesli bierzesz jego propozycje na serio, niech on ci swoich rodzicow przywiezie tutaj i ich przedstawi. wtedy bedziesz wiedziec, ze cos dla niego znaczysz, a oni ot tak sobie nie przedstawiaja "white asses". bo to zazwyczaj niezgodne z przekonaniami rodzicow. Jesi sa muzulmanami, albo hindu i na dodatek z malzenstwa aranzowanego, to nie licz specjalnie na wiele. w najlepszym wpadku, swietny seks ( w koncu kamasutra jest z indii) i wyjscia na kolacje jak on tutaj jest. ale nie jedz do indiii, bo zrobia z ciebie niewolnika, szczegolnie jesli pojedziesz w ciemno. Byc moze chce sie hajtnac, abu dostac obywatelstwo polskie, albo w polsce zony jeszcze nie ma.. Nie mowie tego zlosliwie, to ze ja trafilam dobrze, i ze moge zobaczyc jak inni hindusi/arabi/ciemnoskorzy koledzy sobie poczynaja z bialymi naiwnymi kobietami, jeszcze nie znaczy ze kazdy taki bedzie. jak sliczy i szarmancki by nie byl, jakby cie nie pociagal, i jakby wspaniale jego oczy nie byly. uwazaj, czasmi trzeba ich kijkiem pogonic, albo dwoma jak jeden nie pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Raczkowanie
|
Hello Ladies
![]() Tez moge sie dolaczyc do babek bedacych w zwiazkach z obcokrajowcami. Ja mam swojego hindusa i jestem z niego baaaardzo zadowolona. nasza znajomosc trwa juz prawie rok i coz, jest zupelnie normalna. wzloty i upadki - jak kazdy. roznice kulturowe udalo sie pokonac i dogadac. Ale to wyjatek. On jest bardziej europejski niz co poniektorzy europejczycy, a jak sam mi mowil z hindusami trzeba uwazac. minimini30 - dowiedz sie dokladnie skad te twoj jest, z jakiego regionu, jaka religia, ile tm zon ma juz w indiach itp. I mowie to jak najzupelniej powaznie. Jesli bierzesz jego propozycje na serio, niech on ci swoich rodzicow przywiezie tutaj i ich przedstawi. wtedy bedziesz wiedziec, ze cos dla niego znaczysz, a oni ot tak sobie nie przedstawiaja "white asses". bo to zazwyczaj niezgodne z przekonaniami rodzicow. Jesi sa muzulmanami, albo hindu i na dodatek z malzenstwa aranzowanego, to nie licz specjalnie na wiele. w najlepszym wpadku, swietny seks ( w koncu kamasutra jest z indii) i wyjscia na kolacje jak on tutaj jest. ale nie jedz do indiii, bo zrobia z ciebie niewolnika, szczegolnie jesli pojedziesz w ciemno. Byc moze chce sie hajtnac, abu dostac obywatelstwo polskie, albo w polsce zony jeszcze nie ma.. Nie mowie tego zlosliwie, to ze ja trafilam dobrze, i ze moge zobaczyc jak inni hindusi/arabi/ciemnoskorzy koledzy sobie poczynaja z bialymi naiwnymi kobietami, jeszcze nie znaczy ze kazdy taki bedzie. jak sliczy i szarmancki by nie byl, jakby cie nie pociagal, i jakby wspaniale jego oczy nie byly. uwazaj, czasmi trzeba ich kijkiem pogonic, albo dwoma jak jeden nie pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zadomowienie
|
Brudaskito,
Gratuluje. Nie tyle tego przez co przechodzisz ale tego jakie podejmujesz decyzje. Z tego co piszesz wynika, jak dla mnie, ze facetowi naprawde na Tobie zalezy, faktycznie warto chociaz sprobowac dac mu szanse. Jak nie wyjdzie, nie bedziesz w stanie odbudowac zaufania, trudno. Ale przynajmniej wiesz, ze probowalas. Takie sytuacje bardzo zblizaja do siebie ludzi, wiec moze wlasnie, paradoksalnie, zdrada TZ wzmocni wasza relacje. Wiem, jak to brzmi, ale spotkalam sie juz z bardziej pokreconymi scenariuszami. Trzymam kciuki za to, zebys wyszla z tej walki silniejsza, bez wzgledu na to co postanowisz ![]() Szperr, Maamen, dwa rozne spojrzenia na hidusow i ich matrymonialny potencjal wzgledem europejek- ekstra. ![]() Nie sadzilam ze Wizaz moze byc taki edukacyjny w kwestiach roznic miedzykulturowych. Fajnie czyta sie subiektywne opinie, to troche jak bardziej zyciowy przewodnik po danym kraju i jego zwyczajach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam jeszcze singlem i umawiałam się na randki w ciemno to trafiłam na kilku hindusów i muszę przyznać, potem unikałam jak ognia bo każdy z nich po pierwszym spotkaniu wspomniał o małżeństwie
![]()
#3883 |
Raczkowanie
|
........
Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
BAN stały
|
Bardzo cieszę się że tak to się potoczyło i jednak jestescie razem... gratuluję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowieniaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Brudaskita, trzymam kciuki, żeby Wam się udało
![]() jskaja, super ![]() A ja w przyszły czwartek się wyprowadzam ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3888 |
Zakorzenienie
|
No ponad 2 lata jakoś szybko zleciały..
Zobaczymy, co ja tam nawywijam w tej Anglii :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny
![]() ![]()
#3890 |
Wtajemniczenie
|
cześć egwene
![]() ską jest Twój Tż?
#3891 |
Wtajemniczenie
|
dubel
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2008-09-03 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Rozeznanie
|
Cześc
![]() Moj TZ pochodzi praktycznie z drugiego końca świata bo aż z Nowej Zelandii
#3893 |
BAN stały
|
witaj egwene...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
Hej Egwene
![]() Z Nowej Zelandii!! ![]() ![]() (dobrze, ze moj Tz nie moze tego przeczytac ![]()
#3895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z tym akcentem to śmieszna sprawa bo chociaż ja już zupełnie nie zauważam żeby był jakiś wyjątkowy ![]() ![]()
![]() |
#3896 |
Przyczajenie
|
Ja też przeżyłam wakacyjną miłość. Dokładnie rok temu, tysiące km od Polski zakochałam się bez opamiętania^^ spędziliśmy ze sobą niezapomniane chwile, a gdy nadeszła chwila rozstania, byłam załamana. Cały rok czekałam na kolejne spotkanie, aż się udało..kolejne 2 tygodnie razem, i znmowu rozstanie...nie wiem czy to ma sens
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Raczkowanie
|
wrocilam do Polski....z wielkim smutkiem patrze na Polske.
![]() ![]() pomyslalam sobie, ze ja jednak chce ten okres przetrwac, chcialabym wyjsc na prosta, nie meczyc juz TZta ciaglym zawodzeniem, byc silniejsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zadomowienie
|
Imperdible,
a jakie sá plany na pozniej? Uczysz sie hiszpanskiego i jedziesz do Andaluzji czy on przyjezdza do Ciebie? Czy na razie nie robicie zadnych planow? |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
plany sa, ale odlegle. jemu zostaly jeszcze 2 lata studiow... ja chcialabym sobie zalatwic erasmusa moze nawet na nastepny semestr, ale nie mam dobrych stopni... po tym, co widzialam tam, nie chce mieszkac w Polsce. jestem urzadzeniem ladowanym na slonce, a tu kazdego roku boje sie zimy, ale nie mrozu i sniegu. teraz, w ciagu tych kilku lat zima stala sie nieznosna: chlapa, deszcz, wiatr.ludzie chowaja sie w domach... kazda zima najgorsza
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zadomowienie
|
hej kochane!!!
Ufff wreszcie znalazłam trochę czasu by napisać,wróciłam drugiego,ale zaraz potem Kraków i pierwszy z 4 egzaminów poprawkowych,wiec nawet dobrze nie odetchnęłam po podrózy ![]() Wakacje zleciały mi wstrętnie szybko!Było cudownie,fantastycznie i cieplutko ![]() Nie pracowałam tego roku tylko leniuchowaliśmy,byliśmy tydzień na teneryfie-rowniez bylo cudnie! W przyszym roku chyba nie bedzie tak cukierkowo hehe ileż można sie lenic. No a teraz szara polska rzeczywistość,nauka,egzam iny i wyczekiwanie do nastepnego wyjazdu,ktory mysle ze nastapi za okolo miesiac,mysle poleciec tylko na 2 tyg z uwagi na uczelnie i na pisanie pracy magisterskiej,za ktore sie jeszcze nie wzielam :/ Tż na przyleciec 20 grudnia na swieta ![]() ![]() Zabieram sie teraz za zaleglosci w czytaniu watku : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.