|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Pohadka dziekuje bardzo za miły komentarz, taka moja amatorszczyzna...
![]() Wlasciwie zawsze trzymalam to w kompie, TŻ poprosil zebym to gdzies zaladowala co by mogl sobie poogladac...ot i są.
#4172 |
Zakorzenienie
|
Pohadko, moj pseudonim pochodzi od ludu Wenedow (Slowian), no i od Lilli Wenedy Slowackiego
![]() Zdrobnilam, bo Weneda juz jest na wizazu.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Raczkowanie
|
Wenedka, dzięki
![]() ![]()
#4174 |
Raczkowanie
|
:d
Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Raczkowanie
|
Brudaskita, gratuluje zakupu
![]() ![]() ![]() Pohádka to po czesku bajka... tak zwyczajnie ![]()
#4176 |
Zakorzenienie
|
Pogadka, bo Czesi 'g' nie maja, nie? Bardziej po polsku brzmi z g
A ja jakos malo sentymentalna jestem :P Nawet rocznic specjalnie nie obchodzimy, a w walnetynki cos wymyslac Tz nawet sie nie wazy, bo nie toleruje tego dnia :P Ale i tak kartke mi daje.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 |
Raczkowanie
|
Wenedka, ogólnie to mają 'g' ale w duzej ilości słów podobnych do polskich zamiast 'g' mają 'h' np. hlavně zamiast głównie... z tym, że oni tego 'h' jak 'g' nie czytają... a to e z haczykiem się czyta jak 'ie' więc brzmi bardzo podobnie do polskiego. Tzn. może już tylko mi się zdaje, że podobnie
![]() My z rocznicami też niekoniecznie, Tż nie lubi. W ostatnią rocznice jak mu powiedziałam, że rocznica a my nic specjalnego nie robimy to powiedział, że jak nie, jak na wakacje właśnie jedziemy... no prawda to była bo akurat w pociagu siedzielismy ![]() ![]()
Difficult times lie ahead. Soon we must all face the choice between what is right...and what is easy. Edytowane przez Pohadka Czas edycji: 2008-10-10 o 14:46 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
a my na prezent rocznicowo urodzinowy pojechalismy na Kube....oh sie rozmarzyłam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zadomowienie
|
A moj TZ lubi wszystkie swieta, obchodzimy rocznice, urodziny, walentynki, co prawda nie mielismy ich jeszcze sporo, ale zdarzylo sie juz kilka, tylko jednego nie praktykujemy, nie dajemy sobie kartek, moj TZ mimo, ze Anglik a tu sa kartki do wszystkiego nie lubi ich.
#4181 |
BAN stały
|
U nas też z rocznicami kiepsko.. choć zawsze o swoich urodzinach pamiętamy... ae nie przykładamy jakoś wagi do rocznic... ważne jest tu i teraz... walentynek to on nie cierpi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, dawno tu nie zagladalam...
Ze mna ostatnio cos sie zle dzieje, nie mam znajomych swoich tutaj, wszyscy sa w PL albo jeszcze gdzie indziej. I jest mi zle ![]() ![]()
#4183 |
Zakorzenienie
|
roux a co to to za rasa tego psiorka z twoich zdjec??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4186 |
Zakorzenienie
|
tu jest duzo dziewczyn z hiszpanska połowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Syntagmo, ja jestem w podobnej sytuacji, bo znajomych tutaj nie mam, ale staram sie to zmienic, dlatego zapisalam sie na orkiestre, by poznac nowych ludzi.
Moze jest mi troche latwiej, bo zawsze bylam typem samotnika. Jak znajdziesz prace, to sie to zmieni, zobaczysz.. A moze tez zapisz sie gdzies? Do szkoly jezykowej? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
chcialam zapisac sie na kurs jezykowy wlasnie, tylko problem w tym, ze poki nie mam pracy, nie wiem w jakie godziny bede miec wolne, ani nic. Do tego jestem strasznie niecerpliwa i w goracej wodzie kapana, chcialabym juz miec wszystko od razu, prace, znajomych, ulozone zycie i wszystko pieknie. A ja dopiero zaczynam ukladanie sobie wszystkiego i powoli idzie
![]()
#4189 |
Zakorzenienie
|
Opiumalfa rasowy kundelek...
![]() ![]() rocznica na kubie....mrr...to i ja sie rozmarzyłam... ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2008-10-10 o 21:08 Powód: literówka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
hej!
chwilke mnie nie bylo,a wy bojcycie ładnie! :p My to jestesmy lepsi,obchodzimy miesięcznice!!! hahah w kazdy miesiac sa zyczonka,a jak jestesmy akurat razem to i jakis prezencik,nie wiem ile czasu sie ta tandencja utrzyma,ale mam nadzieje,ze jak pojade do tż na stale juz to umrze smiercią naturalna bo zbankrutujemy ![]() My oboje romantycy,wiec wszelakie swieta obchodzimy,co jakiś czas piszemy sobie liściki,tż lubi przypinac magnsem na lodówce a ja chowam liściki np pod poduszke albo w szafce w lazience,bo wiem,ze bedzie siegal wieczorem po żel czy maszynke wiec zawsze zaskoczony znajduje ![]() ![]() wlasnie wczoraj dostalam paczke ze slodyczami od tż'a poczta oczywiście,pewnie wiecej zaplacil za przeslanie niż za te słodycze <lol2> syntagma,spokojnie,spokoj nie i tylko bez nerwow,szukanie pracy zazwyczaj pochlania troche czasu wiec nie denerwuj sie tylko rozdawaj CV gdzie tylko mozesz i napewno po pewnym czasie ktos sie odezwie. (W mojej drugiej pracy w zyciu zadzwonili do mnie zaraz po wyjściu i zlozeniu CV ![]() Koleżanek też nie poznasz odrazu,wszytko wymaga czasu,moze tż twoj ma jakichś znajomych ktorzy maja dziewczyny?Umowcie sie na 2jną lub 3jną randke i odrazu poczujesz sie lepiej ![]() Ja np nie mam tam koleżanek polek i strasznie mi tego brakuje,no ale niestety Hiszpania to nie Chicago czy Londyn :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zakorzenienie
|
my ochodzilismy miesięcznice do roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Raczkowanie
|
!
Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale naprodukowalyscie stron... Musze teraz nadrobic zaleglosci
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Malaja, a ile Twoj facet ma lat? Bo Hiszpanie to jednak dosc pozno dojrzewaja ![]() Edytowane przez rocki Czas edycji: 2008-10-11 o 18:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Zadomowienie
|
rocki moj ma tyle co ja czyli 23 : )
Stary to on nie jest a jednak to zakladania rodziny mu sie spieszy bardziej niż mi : ) W pon lece jeeeee dzis kupilam kielbaske i kabanosyi sledziki ,chcialam kupic jakies polskie wino,ale pani w monopolowym miala tylko jakieś z wiśniami na etykiecie za 10 zł czyli wyboru nie ma :/ A tż'owi kupilam na dokladke kajdanki ![]() kurde boje sie troche lecieć,ehh mam nadzieje,ze dolece w jednym kawalku |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Zakorzenienie
|
Malaja zatem w poniedzialek bedziemy trzymac kcika, abys cało z kiełbaskami i kajdankami doleciała!
![]() taki offtop troche, ale widziałyscie to : http://wiadomosci.onet.pl/1842200,11,item.html ?? Simon troche narozrabiał w Polsce...Jak to na Onecie, masa inteligentnych komentarzy, niekoniecznie smiesznych, wręczy kretyńskich i głupich. Ale ...w sumie to on sobie na nie zasłużył. I jak to podsumowac? cos o naiwnosci i głupocie Polek? Czy moze o niebanalnym pomyśle Kameruńczyka? Ręce opadają. Tak na marginesie, wcale się nie dziwie rosnącemu rasizmowi i niechęci w stosunku do czarnoskórych mężczyzn.... TŻ jest czarnoskóry ![]()
#4196 |
Raczkowanie
|
Malaja, udanego pobytu, masz fajnie... ja dopiero za 16 dni! niby tak mało ale jednak wydaje się, że to jeszcze wieki....
Eh dziewczyny, chciałam się uczyć języka Tż-ta, no wiecie same jak to jest, a tu ledwo jedna oferta w moim mieście i to droga... tak to jest jak język jest troche niszowy ![]() ![]() Z Tż-tem sie dogadujemy bez problemu ale bym chciała i z jego rodzicami pogadać a nie tylko suszyć zęby ciągle ![]()
#4197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() rocki - heh, mojemu tez sie podobalo w Polsce, ale nie zostalismy na stale. I, ze jedzenie takie tanie na miescie i pierogi dobre ![]() Pohadka, witam my sie jeszcze nie mialysmy tu przyjemnosci wczesniej spotkac ![]() ![]()
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
Syntagma, to zapisz sie na jakis krus jezyka w weekendy. Zawsze to kontakt z ludzmi.
Pohadko, Tz wykorzystaj albo obkup sie w ksiazki i inne pomoce naukowe ![]() Ja w ten sposob baaardzo wysoko podciagnelam moj angielski ![]() Do kosciola jutro sie wybieram ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
wenedko moj belzebub mnie co niedziele do kosciola wozil ale na msze nie chodzl bo dla niego za dlugie
![]() ale eraz chodzimy we trojke i nawet nie narzeka ![]()
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moj belzebub jest w pracy, a moze to i lepiej, bo jakies glupie pytania by zaczal zadawac ![]() Obecnie jest przerazony, bo musi do ksiedza zadzwonic w sprawie chrztu i ...boi sie ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.