|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Castima a gdzie mieszkasz w NL?
Wenedka ja zdawałam TOEFLA. jest o wiele lepszy!! musisz zdawac IELTSA? |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta ja nie mam pojecia, jak TOEFL wyglada. Mnie IELTS wydaje sie momentami dziwny.. No i malo czasu jest
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
powiem tyle: IELTS jest najbardziej debilnym egz z angielskiego, przygotowywwałam sie nawet do niego u prywatnego nauczyciela przez 2 miesiace!!! zdawałam juz 3 rozne wiec sie troche orientuje....jest skonstruaowany przez jakiegos matoła albo bandę matołów z bezsensownymi zadaniami ktorych rozwiazywac trzeba sie wczesniej nauczyc, paranoja!!!!!
TOEFL jest amerykanski, praktycznie podchodzi do zagadnien akademickich, jest tanszy, na wynik czeka sie dwa tyg a nie miesiace i zeczywiscie duzo mozesz sie nauczyc przygotowujac sie do niego. sprawdz jeszcze raz jaki test chca u ciebie na uczleni, bo ja moglam wybierac z 5 albo wiecej.mam ksiazke do niego, moge tanio odsprzedac wiec sprawdz!!!ile masz czasu? no i na IELTSa sa dlugie czasy rejestracji z tego co pamietam i tylko klika sesji w roku, TOEFL masz 4 razy w miesiacu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Czas na skladanie dokumentow mam do 15 stycznia, ale z tego co widze, to trabia o IELTS'ie.
No mi sie on wydaje glupi, ale na wyniki nie czeka sie miesiacami raczej. Z tego co slyszalam, to 3 tygodnie?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjechalam 10 lat temu szukac mojego ksiecia. Bo doszlam do wniosku ze jak nie ma go w kraju to ja wyjezdzam do raju.. Wszyscy mi sadzili goracego Hiszpana (cel Teneryfa) a tutaj prosze 1szy tydzien, 1sza impreza i spotkalam Anglika Lee, i tak juz zostalismy. Poczatki tak jak piszecie, jezyk, obcy kraj tesciowie, no i ...football, ale przezylam. Primo u Lee byl ...Arsenal....potem Heineken....no i ja z kotem KUKU w dalszej kolejnosci. Naczyn do dzis nie plucze, o urodzinach prosi aby przypomniec miesiac wczesniej, gotuje, prasuje- rzeczy technicznie latwe do prasowania, czysci basen, i dba o dom...Wiec tylko od czasu do czasu gderam. Pierscionek zareczynowy dostalam 5 lat temu....a jak chce prezent to mi mowi idz sobie kup co chcesz i daj mi rahcunek....A ja dalej narzekam.... wola na mnie Godzilla.... Ale dzis na pierwszym miejscu jestem ja na rowni z Arsenalem..... wszystko kochane ulozy sie, wiem ze czasem porywa nas ( a kogo nie) ale czy z rodakiem byloby rozami uslane zycie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
moze sie pozmieniało z tym czekaniem...nie wiem,
wiem jedynie ze jestem wdzieczna mojemu UvA ze nie kazali mi zdawac IELTSA..to jakas porazka..najgorsze bylo to interpretowanie wykresów !!!! dalej to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jest interpretowanie wykresow ![]() Na kierunkach np. technicznych sie przydaje, ale jak ktos na stosunki miedzynarodowe zdaje?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
np ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
Stosunki miedzynarodowe studiujesz?
Moim firm choice bedzie Criminology and Psychology. Sie napalilam na ten kierunek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
ooooo ciekawe
![]() juz koncze...praca mgr oddana, oceniona ale mi punktów brakuje ![]() pod koniec lutego powinnam miec dyplom w reku ![]() w koncu z jakiej jestes okolicy w lublinie?? TZ zaraz przyjedzie ![]() Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2008-10-31 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Raczkowanie
|
Lovely_girl, dzieki wielkie... mnie rowniez od poczatku bardzo sie spodobal i tak zostal... no bo czy nie jest to prawda, zawsze pieknie to jest tylko w komediach romantycznych....
a ja sie ciagle zastanawiam czy powinnam uczyc sie dalej angielskiego, ktory mi sie ostatnio znacznie pogorszyl czy jezyka Tz... bo to pierwsze by bylo z rozsadku bo uniwersalne a to drugie z fanaberii ![]() A, no i musze sie pochwalic, Tz ma w pacy polke, ktora pochwalila jego polski ![]() ![]()
#4392 |
Przyczajenie
|
dzień dobry wszystkim .jestem tutaj pierwszy raz.nie wiem jak sie poruszac.moze mi któras z was pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
BAN stały
|
ja też zdecydowałam sie na TOEFLA... ale to było parę lat temu... powiem szczerze że przerażał mnie IELTSA... znajomi straszne rzeczy o nim opowiadali i jeszcze na forum wszyscy narzekali... TOEFEL był krótszy okres czekania i szybko wyniki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Wtajemniczenie
|
Wenedko , tak masz racje
![]() ![]() Trzymam kciuki za ten Twoj Uni ![]() A o tych egzaminach fajnie sié czyta ![]() ![]()
![]() |
#4396 |
Magda
|
Juz zapomnialam, jak w tym watku szybko powstaja nowe strony :P
Zdjecia ze slubu sa tutaj: http://fotopracownia.com/zlecenia/magdagrimi/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cokolwiek moge z siebie wydusic, piekna sesja! forograf znakomity, a co najwazniejsze...modele pieknie wygladaja!Imagine, slicznie! ![]()
![]() |
#4398 |
Przyczajenie
|
hej może któras mi pomoze bo chce umiesicjakies zdęcie czy cos w swoje wizytowce i nie wiem jak.tez mam chłopaka obcokrajowca.jest hiszpanem z Bilbao.na szczęscie to on mowi po polsku .poznalam go w czytelni na UW. przyjechal robic studia doktoranckie.ma 30 lat i jest zabojczo przystojny i uroczy . trochę sie obawiam bo jestem mlodsza od niego 8 lat. dotad mialam kilku kolegow ale to tylko byli prawie jak koledzy.traktowalam ich niezbyt powaznie. on ma na imie Xawier i juz bylam z nim na kilku takich to na lodach to w kinie i na kilku spacerach po lazienkach i nad wisla. nie wiem czy mam kontynuowac dalej to.moja mama mowi ze tacy bruneci z południa to tylko podrywaja dziewczyne o blond włosach dla jednego.a on wydaje misie troche inny.aha co to znaczy to tz nie wiem co to za skrot.pozdrawiam wszystkie dziewczyny i blagam odpiszcie mi i pokierujcie jak tu sie poruszac i wgrac zdjecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() PS. Ladna kobieta z Ciebie ![]() ![]()
#4400 |
Magda
|
Ciesze sie, ze sie Wam podobaja zdjecia
![]() Diona zdjecie mozna dodac klikajac w "ustawienia" (u gory strony po lewej stronie ekranu) i tam jest "edytuj avatar", mozesz wkleic male zdjecie, moje jest 100x100. Co do zwiazku z Hiszpanem, to nic nie moge doradzic, bo to serce ma Ci podpowiedziec czy to jest ktos odpowiedni czy nie. Ja tylko powiem, ze jak poznalam mojego Graem'iego, to nie mialam watpliwosci od poczatku i dzis jestesmy szczesilwym malzenstwem ![]() A TZ oznasza Towarzysza Zycia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Imagine czy bede zbyt dociekliwa jesli spytam, co to znaczy wydac na fotografa duzo pieniędzy heh...szczerze powiem, ze nie mam pojecia ile taka sesja kosztuje, a zdjecia wygladaja na profesjolanie i porzadnie zrobione, niektore nawet mi sie widzą na okladki jakis pism! pewnie bym miala problem z wyborem jakiegos , zeby je oprawic i powiesic gdzies na widoku, wiec wybralabym wszytskie i zakleiłabym caaly dom
![]() diona87 to, czy to TEN czy nie, sama zobaczysz, poczujesz. poki co nie ma sie co spieszyc, bo z tego co piszesz to dosc swierze jest....czas pokaze jakim jest czlowiekiem, poki co....poznawaj go ![]() a o poruszanie sie na forum nie martw...poklikaj, zobacz, sprawdź sama....zobaczysz, proste! ![]() powodzenia aaa noo i WITAJ w naszym gronie! ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2008-11-01 o 12:56 Powód: sobie cos przypomniałam |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zakorzenienie
|
Imagine, piekne zdjecia
![]() Co do egzaminow, to TOEFL jest amerykanski i chyba dlatego uczelnie brytyjskie wola IELTS'a.. Juz jakis czas temu zaczelam robic testy, wiec przy tym zostane. Moze najlatwiejszy nie jest, ale wydaje mi sie, ze bardziej praktyczny niz egzaminy Cambridge. A TOEFL to juz w ogole czarna magia dla mnie. Lovely, nie dziekuje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
Imagine jestesmy w tym samym wieku
![]() mozesz napisac ile kosztowała was sejsa i co mieliscie w ofercie? tzn czy bylo od przygotowan full opcja czy cos innego? ja mam kulku upatrzonych juz fotografów ( mino ze nie ma planów slubnych ale sie interesuje slubami ![]() dla mnie duzo to widzialam strone gdzie chca nawrt 12 tys za sesje. w ramach zdrowego rozsadku z profeslonalista z pomysłem do 4 tys. A u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Przyczajenie
|
śliczne zdjęcia i masz bardzo przystojnego tz .z jakiego kraju
pozdrawiam ciebie serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Przyczajenie
|
to do Ciebie Imagine
kurcze nie wiem jak napisać zebys wiedziala ze do ciebie |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Przyczajenie
|
to ciebie nie wiem jak pisać zeby bylo wiadomo do kogo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
BAN stały
|
najlepiej będzie jeśli bedziesz cytować lub wielocytować.. o poruszanie sie nie martw szybko sie połapiesz... a jak bedziesz chciała coś dopisac do postu to po prostu edytuj swój post... nie ma sensu wysyłać jeeden po drugim... jeśli chodzi o dołączanie zdjęć to musisz wejść w ustawienia i tam po leewej stronie masz wszystko napisane gdzie i co.. (podpis, czy zdjęcie czy awatarek).. pozdraiwam bardzo gorąco... IMAGINE piekne zdjęcia iwogóle sesja... a gdzie mieliście slub.. w Polsce? |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Magda
|
Za sesje dalismy 2.500 (teraz mysle, ze to tanio kiedy wspomnialyscie, ze moze to kosztowac 12!) i w pakiecie mielismy przygotowania do slubu, kosciol i impreza do 24.00. Wiecej zdjec jest pod adresem: http://picasaweb.google.com/graeme.tones/Wedding02# (przygotowania itp).
Diona moj maz jest Anglikiem, wiec nie jestesmy az tak bardzo egzotyczni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Imagine, to nie tak duzo....spodziewalam sie wiekszej kwoty!
Juz pedze ogladac reszte zdjec... aaa....news: z TZ juz ok. a ja panikara straszna i kazdy zły sygnał okropnie wyolbrzymiam... za kilka dni ma ostatnią sparwę rozwodową, bardzo sie denerwuje, na dodatek wydał całą kasę na adwokata i nie moze tu przyjechac jak teraz planowalismy. no i jeszcze kilka innych spraw z tym związanych zwaliło mu sie na głowę, a i ja ostanio nerwowa byłam (PMSy mam straaszne) i taaak. Dziewczyny! Dzieki za wsparcie ostatnio...;*
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.