|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Tez mi sie jakas Pronovias marzy
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Magda
|
Tak, mozna wypozyczac, ale ja jestem niska i nosze rozmiar 34, a maja w wypozyczalni najczesciej 38, wiec ja swoja po prostu kupilam (zreszta kase na nia zarobilam sprzedajac torby atmosphere, ktore kupowalam w Anglii, bo na allegro swojego czasu mozna na nich bylo niezle sie dorobic he he).
Co do bierzmowania, to nie jestem pewna, ale gdyby moj G nie mial swiadectwa religii to musialby jakis test zdawac w kosciele z jakichs religijnych pytan (po polsku oczywiscie). Pewnie z bierzmowaniem tez by cos wymyslili, ale to nas obeszlo na szczescie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny bylismy u ksiedza
![]() ![]() ![]() ![]()
#4504 |
Zakorzenienie
|
wow kropka nie wierze...ale masakra. ja to chyba "dam se siana" z tym slubem..albo zastrajkuje przeciw tym bezsensownym naukom...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
hm... ale to taka formalność bardziej czy trzeba się jakoś szczególnie o to starać?
#4506 |
Zadomowienie
|
Opiumalfa, ja co prawda jeszcze slubu nie planuje ale jak sobie pomysle o tych wszystkkich przygotowaniach i cyrkach, to krew we mnie juz teraz wrze! Ale ty sie nie poddaway, jak dziewczyny daly rade zorganizowac wszystko to ty tez dasz. a na Slubnym forum, czytalam watki o dziewczynach ktore organizowaly wlasny slub zza granicy. Wiec, jak to mowia, dla chcacego nic trudnego. Chociaz ja juz sama nie wiem, czy organizowanie hucznego slubu i wesela jest warte zachodu. Bo najpierw jest ten caly zamet przy organizacji, a potem w czasie slubu i wesela czlowiek sie martwi zeby cos nie poszlo zle i zeby goscie sie dobrze bawili itd.
Ja chyba zaczne moj planowac ze dw lata naprzod ![]() a ja sie wczoraj z moim tz pokolocilam a takie glupstwo ktore uroslo do gigantycznych rozmiarow i stalo sie sprawa zycia i smierci. a ja mam taki charakter, ze jak mnie cos zasmuci to odrazu w bek ( ale to dziala tylko w stosunku do Tz, np moja kolezanka moze mi powiedziec to samo i to po mnie splynie, a jak uslysze podobna rzecz od tz, to zaraz snuje jakies teorie pt co on mial na mysli i lzy sie leja od razu..) Czy wy tez tak macie ze nigdy sie nie klocicie zo wazne rzeczy, tylko o glupstwa? Mi jest zawsze glupio na dugi dzien, bo ja lubie dramatyzowac i odstawiac cyrk ![]() Kropka,mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ale z czystej ciekawosci weszla na twoja strone Bebo. Sliczna z Ciebie dziewczyna!!!! a ten twoj szkrab, sama slodycz, tylko skad te blond wlosy ?;-) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Pohadko formalnosc
![]() ![]() roxyroxy spoczko nie gniewam sie ![]() ![]() ![]()
#4508 |
BAN stały
|
witam ja już po balach.. było zjawiskowo...
![]() ![]() tak czytam wasze zmagania z kościelną biurokracją i coraz bardziej sie cieszę że brałam ślub w kościele protestanckim... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
siemano dziewczynki!
sie oczytałam o tych biurokracjach az mnie ciary przeszły po plecach... ale to nie ja bede miec problem z TŻ (katolik) tylko On ze mna... ![]() ![]() Kropka tez zajrzałam i poogladałam zdjecia! Malenstwo przeurocze! a szczerze powiedziawszy zupelnie inaczej sobie Ciebie wyobrazałam! powaznie! ![]() ![]() ![]() Edytko...nieźle balowałaaasss...! ![]() ![]() a ja odliczam dni....dokladniusienko za tydzien o tej porze juz bedziemy together! ![]() EDIT! Pomysł mam! Własnie rozmawiałam na MSN z TŻ, pytał mi sie o podstawowe zwroty w j.polskim i zapisywał sobie na kartce (cuute!)..i wpadłam na pomysł! Może bym mu sprawiła jakas ksiazeczke do nauki polskiego? Jakies rozmówki, cokolwiek? Myslicie ze cos takiego dostane w ksiegarniach, cos do nauki j.polskiego dla obcokrajowców? bo niesety ja sie z czyms takim nie spotkałam....
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2008-11-07 o 16:05 Powód: jak zawsze...przypomniałam sobie cos:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
roux666, pewnie nigdy sie nie spotkalas z takimi rozmowkami , bo nigdy i tak naprawde nie szukalas! Ja kupilam mojemu przez internet bo mieszkam za granica, ale widzialam tez w empiku , w sekcjii z jezykami obcymi. To jest swietny pomysl, najlepiej kup mu takie wydanie kieszonkowe, bedzie mogl nosic przy sobie, i w mig sie nauczy podstawowych slowek. A jak tam z noclegiem? Zalatwiony? I jak dlugo jestes z tz? bo wylecialo mi z glowy? I jakiej jest narodowosci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nocleg znalazłam, takie ładne studio w krakowie, zaraz przy rynku wlasciwie, za calkiem niewielkie pieniążki. a odkad jestesmy...hm...wlasciwie odkad sie poznalismy zaczelismy sie spotykac, wiec ciezko powiedziec, ale dosc od niedawna przybrało to dosc powazny charakter ![]() rozmawiamy dzis, on mówi, ze ma wazne pytanie. ....nastawiłam sie zatem na cos powaznego...a co słysze?? " a co bedziemy jeśc???? " ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2008-11-07 o 16:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
tak rozmówki dla obcokrajowcow czy nawet kurs polskiego w 4 tyg to takie cos dostał moj TZ
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
co do rozmowek,to ja kupilam zwykla wlasnie taka mala ksiązeczke "rozmowki poslko hiszpanskie" noi oczywiście poszla odrazu w kat :/
Moj tz nie ma parcia zeby sie uczyc mojego jezyka bo ja juz smigam po hiszpansku wiec hmmm nie chce i tyle ![]() Mam wkoncu laptopka ![]() ![]() ![]() U nas nic nowego,jeszcze kilka dni i sie zobaczymy,ale jak pomysle o ilosci godzin spedzonych w podrozy to mi niedobrze :/ Niby szybko szybko,bo samolot ale ja od 5:00 rano jak zwykle bede na nogach a zobaczymy sie kolo polnocy :/ grrrr Oby sie to szybko skonczylo,moze jakos wytrzymam do lipca. milej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Malaja och w Rzeszówku byłasss!
moze sie nawet minęłysmy dzis! bo ja jednak nie pojechałam do wrocka..sie nam wszystko pokiełbasiło ![]() i gratki sprzecikuuu!
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
mac air? to on nie ma cd prawda? ładny ale dla mnie mało funkcjonalny , zreszta nie umiem sie applach posługiwac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
roux tak tak bylam bylam no ale tylko po maca i w media markt .
Opium,nie ma nie ma,moj brat kinomaniak sie oburzył ; ) Ale to tez nie problem,bo w pon kupie naped optyczny do laptopka,podpinam jednym kabelkiem i juz moge ogladac filmy ![]() Nawet to wygodniejsze bo ja z opcji "cd" korzystam rzadko,a laptopik jest za to super cienki i lekki Jesli chodzi o poslugiwanie to mozna zawsze windowsa wgrac. ja na maca choruje juz od 3 lat,i nie popuściłabym gdybym go nie kupila ; ) Edytowane przez Malaja Czas edycji: 2008-11-08 o 11:49 Powód: literaki |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() roux - jak w end w krk? powiedz ak dlugo jestes ze swoim tz, bo umknelo mi to malaja - gratuluje maca - moja kuzynka tez jest chora na te gadzety i juz z 10n lat temu sciagala je z usa kropka - tez z ciekawosci pozwolilam sobie wejsc na bebo, bradzo sympatyczne wrazenia, a tak prz okazji to ile masz lat? mi tez sie marzy dzidzius, docelowo za 2 lata ale co bedzie zycie pokaze roxy - jak w dublinie na wywialo cie dzis na lewo strone? u nas koniec swiata byl tak w kominie huczalo i wylo, koszmar |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
giovannina 7 postów do góry
![]() EDIT: a przepraszam, owszem napisałam jak to z nami, ale nie napisałam ile. Otóż poznaliśmy sie koncem lipca tego roku. Czyli baaardzo świerzuteńkie. ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2008-11-08 o 21:43 Powód: jak zawsze....:P |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Marlenko, witaj!
![]() ![]() Od razu mów skad Twoj TŻ... ![]()
#4522 |
BAN stały
|
witaj Marlenko
![]() co do nauki polskiego.. to moj leń straszny... i wygodny... poza paroma zwrotami i przekleństwami nic nie powie... ale i tak wchodząc do sklepu mówił "do widzenia"... zamiast "dzień dobry"... jest wygodny, bo w Polsce jesteśmy bardzo rzadko, a jak jesteśmy to z dogadaniem nie ma problemu... czasem tylko syn jak sie na męża wkurzy to coś pod nosem po polsku na jego temat mruczy, ale mój teżet zaraz cos wyczuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Edytka, zmieniłas avatarka
![]() ![]()
#4524 |
BAN stały
|
teżet z kolegą i konikiem... zatęskniłam za nim i musiałam sobie awatarek zmieić...
mąż wział najstarszego syna i wyjechał na dwa dni... |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Magda
|
Ja mojemu tz kupilam ksiazke plyte cd do nauki polskiego, ale po 1 dniu skonczyl sie mu zapal do nauki. Gdybysmy mieszkali w Anglii, to pewnie do dzis dnia nic by nie umial powiedziec, bo ksiazki sa jednak nudne i nijak nie motywuja. Ponadto trudno mu przeczytac polskie slowa, a te ksiazki w ktorych jest napisana wymowa tez sa do niczego :/ Na szczescie mieszkamy w Polsce i tz juz coraz wiecej mowi i to nawet gramatycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich!!!ja tez jestem tu nowa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Magda
|
Kropka ja mam jeszcze do Ciebie pytanie - masz juz wybrane zaproszenia na slub? Znam kogos, kto robi piekne, moglabym Ci polecic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale miałam sen
![]() śniło mi się że tż był seryjnym złodziejem... mydła w płynie ![]() kradł tylko te mydło z miejsc publicznych (w sklepach czy w kinach). Wchodził do łazienki z foliową torebką i pompował do niej mydło ![]() ja powinnam się leczyć...
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szien ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.