Jestem w związku z obcokrajowcem - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-06, 20:12   #4501
rocki
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem

Cytat:
Napisane przez Imagine Pokaż wiadomość
Suknia firmy Pronovias, model Latina.
Tez mi sie jakas Pronovias marzy

Cytat:
Widzialam, ze wygrzebalyscie jakies moje stare posty przedslubne :P Niestety biurokracja kosciola nie znala granic. Na nauki przedmalzenskie kazano nam isc pomimo, ze moj Tz nie mowil po polsku i siedzial jak na tureckim kazaniu przez 10 czy 12 godzin! Ale to dobrze, ze nie rozumial, o czym mowili, bo jeszcze by sie mu odechcialo zycia w tym sredniowiecznym kraju
Przerazilas mnie A jesli moj TZ nawet bierzmowania nie ma? To bedzie musial jakos tu je w trybie przyspieszonym robic? Czy u siebie? I w dodatku oboje nie bedziemy mieli zaswiadczen o lekcjach religii z liceum... Czy to juz jakis problem nie do przeskoczenia?
rocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 21:20   #4502
Imagine
Magda

Tak, mozna wypozyczac, ale ja jestem niska i nosze rozmiar 34, a maja w wypozyczalni najczesciej 38, wiec ja swoja po prostu kupilam (zreszta kase na nia zarobilam sprzedajac torby atmosphere, ktore kupowalam w Anglii, bo na allegro swojego czasu mozna na nich bylo niezle sie dorobic he he).

Co do bierzmowania, to nie jestem pewna, ale gdyby moj G nie mial swiadectwa religii to musialby jakis test zdawac w kosciele z jakichs religijnych pytan (po polsku oczywiscie). Pewnie z bierzmowaniem tez by cos wymyslili, ale to nas obeszlo na szczescie!
Imagine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 22:35   #4503
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

dziewczyny bylismy u ksiedza dyspensa od biskupa jest jak najbardziej potrzebna a i nauki oboje musimy odbebnic.. 4 niedziele u nas w kosciele ale to sobie zrobimy niedlugo zeby juz te 3 miesiace przed slubem kiedy zalatwia sie najwiecej formalnosci to przynajmniej to miec z glowy

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-06, 22:57   #4504
Opiumalfa
Zakorzenienie

wow kropka nie wierze...ale masakra. ja to chyba "dam se siana" z tym slubem..albo zastrajkuje przeciw tym bezsensownym naukom...
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 00:33   #4505
Pohadka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
dziewczyny bylismy u ksiedza dyspensa od biskupa jest jak najbardziej potrzebna
hm... ale to taka formalność bardziej czy trzeba się jakoś szczególnie o to starać?

Difficult times lie ahead. Soon we must all face the choice between what is right...and what is easy.
Pohadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 10:45   #4506
roxyroxy
Zadomowienie

Opiumalfa, ja co prawda jeszcze slubu nie planuje ale jak sobie pomysle o tych wszystkkich przygotowaniach i cyrkach, to krew we mnie juz teraz wrze! Ale ty sie nie poddaway, jak dziewczyny daly rade zorganizowac wszystko to ty tez dasz. a na Slubnym forum, czytalam watki o dziewczynach ktore organizowaly wlasny slub zza granicy. Wiec, jak to mowia, dla chcacego nic trudnego. Chociaz ja juz sama nie wiem, czy organizowanie hucznego slubu i wesela jest warte zachodu. Bo najpierw jest ten caly zamet przy organizacji, a potem w czasie slubu i wesela czlowiek sie martwi zeby cos nie poszlo zle i zeby goscie sie dobrze bawili itd.
Ja chyba zaczne moj planowac ze dw lata naprzod

a ja sie wczoraj z moim tz pokolocilam a takie glupstwo ktore uroslo do gigantycznych rozmiarow i stalo sie sprawa zycia i smierci. a ja mam taki charakter, ze jak mnie cos zasmuci to odrazu w bek ( ale to dziala tylko w stosunku do Tz, np moja kolezanka moze mi powiedziec to samo i to po mnie splynie, a jak uslysze podobna rzecz od tz, to zaraz snuje jakies teorie pt co on mial na mysli i lzy sie leja od razu..) Czy wy tez tak macie ze nigdy sie nie klocicie zo wazne rzeczy, tylko o glupstwa? Mi jest zawsze glupio na dugi dzien, bo ja lubie dramatyzowac i odstawiac cyrk

Kropka,mam nadzieje ze sie nie pogniewasz ale z czystej ciekawosci weszla na twoja strone Bebo. Sliczna z Ciebie dziewczyna!!!! a ten twoj szkrab, sama slodycz, tylko skad te blond wlosy ?;-)
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 11:08   #4507
kropka241
Zakorzenienie

Pohadko formalnosc ksiadz powiedzial: no to jeszcze tylko dyspense od biskupa zalatwimy i bedzie dobrze.. raczej bez problemow bo i niby czemu mialby byc roblem?? napewno trzeba bedzie za to zaplacic ale to jak za wszystko

roxyroxy spoczko nie gniewam sie w koncu po to wkleilam link ze jak ktos chce mnie poznac to wystarczy kliknac co do blond wloskow to Adrian ma to po obydwojgu rodzicach bo my tez takie jasne lepki mielismy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-07, 12:36   #4508
edyta1421
BAN stały

witam ja już po balach.. było zjawiskowo... ... teraz tylko zachrypłam...

tak czytam wasze zmagania z kościelną biurokracją i coraz bardziej sie cieszę że brałam ślub w kościele protestanckim...
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 13:28   #4509
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

siemano dziewczynki!

sie oczytałam o tych biurokracjach az mnie ciary przeszły po plecach...
ale to nie ja bede miec problem z TŻ (katolik) tylko On ze mna... (ateistttt) - oczywiscie o ile wogole kiedys sie zdecyduje spedzic zycie z takim rudym złem jak ja

Kropka tez zajrzałam i poogladałam zdjecia! Malenstwo przeurocze! a szczerze powiedziawszy zupelnie inaczej sobie Ciebie wyobrazałam! powaznie!a tu taka klimatyczna wyluzowana sympatyczna mamusia z przesympatycznym TŻ em ach

Edytko...nieźle balowałaaasss...! Ciesze sie, ze dobrze bailiscie siea prezent to chyba juz dotarł?

a ja odliczam dni....dokladniusienko za tydzien o tej porze juz bedziemy together!

EDIT!
Pomysł mam!
Własnie rozmawiałam na MSN z TŻ, pytał mi sie o podstawowe zwroty w j.polskim i zapisywał sobie na kartce (cuute!)..i wpadłam na pomysł! Może bym mu sprawiła jakas ksiazeczke do nauki polskiego? Jakies rozmówki, cokolwiek? Myslicie ze cos takiego dostane w ksiegarniach, cos do nauki j.polskiego dla obcokrajowców? bo niesety ja sie z czyms takim nie spotkałam....

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2008-11-07 o 16:05 Powód: jak zawsze...przypomniałam sobie cos:P
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 16:32   #4510
roxyroxy
Zadomowienie

roux666, pewnie nigdy sie nie spotkalas z takimi rozmowkami , bo nigdy i tak naprawde nie szukalas! Ja kupilam mojemu przez internet bo mieszkam za granica, ale widzialam tez w empiku , w sekcjii z jezykami obcymi. To jest swietny pomysl, najlepiej kup mu takie wydanie kieszonkowe, bedzie mogl nosic przy sobie, i w mig sie nauczy podstawowych slowek. A jak tam z noclegiem? Zalatwiony? I jak dlugo jestes z tz? bo wylecialo mi z glowy? I jakiej jest narodowosci?
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 16:41   #4511
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
roux666, pewnie nigdy sie nie spotkalas z takimi rozmowkami , bo nigdy i tak naprawde nie szukalas! Ja kupilam mojemu przez internet bo mieszkam za granica, ale widzialam tez w empiku , w sekcjii z jezykami obcymi. To jest swietny pomysl, najlepiej kup mu takie wydanie kieszonkowe, bedzie mogl nosic przy sobie, i w mig sie nauczy podstawowych slowek. A jak tam z noclegiem? Zalatwiony? I jak dlugo jestes z tz? bo wylecialo mi z glowy? I jakiej jest narodowosci?
roxy masz racje, nigdy sie nie spotkałam...bo nie szukałam hah, rozgladne sie w empiku! fękss!
nocleg znalazłam, takie ładne studio w krakowie, zaraz przy rynku wlasciwie, za calkiem niewielkie pieniążki. a odkad jestesmy...hm...wlasciwie odkad sie poznalismy zaczelismy sie spotykac, wiec ciezko powiedziec, ale dosc od niedawna przybrało to dosc powazny charakter wiec tak na prawde teraz jak on przyleci tu, spedzimy pierwszy raz tak duzo czasu ze soba (dlatego tak sie stresuje). TŻ jest jak to mówi moja siostra "afrykancuzem"- pochodzi w Wybrzeża Kosci Słowniowej, ale na stałe mieszka we Francji.

rozmawiamy dzis, on mówi, ze ma wazne pytanie. ....nastawiłam sie zatem na cos powaznego...a co słysze?? " a co bedziemy jeśc???? "

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2008-11-07 o 16:45

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-07, 18:02   #4512
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
siemano dziewczynki!

(...)

edytko...nieźle balowałaaasss...! ciesze sie, ze dobrze bailiscie siea prezent to chyba juz dotarł?

(..) .
no impreza bardzo się udała... Z małego wyszło prawie małe wielkie wesele... a płyta doszła.. I jaki zadowolony.. Od rana ją przegląda i wgrywa, przegrywa... No maniak telewizyjny...
Stary 2008-11-07, 19:47   #4513
Opiumalfa
Zakorzenienie

tak rozmówki dla obcokrajowcow czy nawet kurs polskiego w 4 tyg to takie cos dostał moj TZ i umie powiedziec: bardzo ładny kalendarz albo: to moja koleżanka z pracy oczywiscie z tym dzieciecym akcentem cute
Stary 2008-11-07, 21:06   #4514
Malaja
Zadomowienie

co do rozmowek,to ja kupilam zwykla wlasnie taka mala ksiązeczke "rozmowki poslko hiszpanskie" noi oczywiście poszla odrazu w kat :/
Moj tz nie ma parcia zeby sie uczyc mojego jezyka bo ja juz smigam po hiszpansku wiec hmmm nie chce i tyle

Mam wkoncu laptopka w sumie to kupilam dzis w Rzeszowie,bo w kraku nie bylo tego co chcialam a w sumie wyszlo ze ten w rzeszowie to tez nie ten ehhe mial byc bialy macbook a jest macbook air,srebrny ale cudeńko

U nas nic nowego,jeszcze kilka dni i sie zobaczymy,ale jak pomysle o ilosci godzin spedzonych w podrozy to mi niedobrze :/
Niby szybko szybko,bo samolot ale ja od 5:00 rano jak zwykle bede na nogach a zobaczymy sie kolo polnocy :/ grrrr
Oby sie to szybko skonczylo,moze jakos wytrzymam do lipca.

milej nocki
Malaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 21:15   #4515
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Malaja och w Rzeszówku byłasss!

moze sie nawet minęłysmy dzis!
bo ja jednak nie pojechałam do wrocka..sie nam wszystko pokiełbasiło
i gratki sprzecikuuu!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-07, 22:03   #4516
Opiumalfa
Zakorzenienie

mac air? to on nie ma cd prawda? ładny ale dla mnie mało funkcjonalny , zreszta nie umiem sie applach posługiwac
Stary 2008-11-08, 09:52   #4517
Malaja
Zadomowienie

roux tak tak bylam bylam no ale tylko po maca i w media markt .

Opium,nie ma nie ma,moj brat kinomaniak sie oburzył ; )
Ale to tez nie problem,bo w pon kupie naped optyczny do laptopka,podpinam jednym kabelkiem i juz moge ogladac filmy
Nawet to wygodniejsze bo ja z opcji "cd" korzystam rzadko,a laptopik jest za to super cienki i lekki

Jesli chodzi o poslugiwanie to mozna zawsze windowsa wgrac.
ja na maca choruje juz od 3 lat,i nie popuściłabym gdybym go nie kupila ; )

Edytowane przez Malaja
Czas edycji: 2008-11-08 o 11:49 Powód: literaki
Malaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 16:40   #4518
giovannina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
tak rozmówki dla obcokrajowcow czy nawet kurs polskiego w 4 tyg to takie cos dostał moj TZ i umie powiedziec: bardzo ładny kalendarz albo: to moja koleżanka z pracy oczywiscie z tym dzieciecym akcentem cute
o! moj korzysta z tej samej ksiazeczki, od paru miesiecy zatrzymal si ena lekcji 7ej i ani rusz dalej, poza tym glownie slownictwo wkul natomiast gramatyki zero szczerze mowiac musze sie za niego zabrac ale troszke mi sie nie chce, ostatnio wpadlam na gennialny pomysl, cala kuchnie pooblepialam karteczkami z polskimi slowkami, tak oto na lodowce widnieje nazwa lodowka, na koszu kosz itd., zoabczymy jak to sie przyjmie...

roux - jak w end w krk? powiedz ak dlugo jestes ze swoim tz, bo umknelo mi to

malaja - gratuluje maca - moja kuzynka tez jest chora na te gadzety i juz z 10n lat temu sciagala je z usa

kropka - tez z ciekawosci pozwolilam sobie wejsc na bebo, bradzo sympatyczne wrazenia, a tak prz okazji to ile masz lat? mi tez sie marzy dzidzius, docelowo za 2 lata ale co bedzie zycie pokaze

roxy - jak w dublinie na wywialo cie dzis na lewo strone? u nas koniec swiata byl tak w kominie huczalo i wylo, koszmar
giovannina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-08, 21:30   #4519
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

giovannina 7 postów do góry

EDIT:
a przepraszam, owszem napisałam jak to z nami, ale nie napisałam ile.
Otóż poznaliśmy sie koncem lipca tego roku. Czyli baaardzo świerzuteńkie.

Edytowane przez roux666
Czas edycji: 2008-11-08 o 21:43 Powód: jak zawsze....:P
Stary 2008-11-09, 09:31   #4520
Marlena1x2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez giovannina Pokaż wiadomość
o! moj korzysta z tej samej ksiazeczki, od paru miesiecy zatrzymal si ena lekcji 7ej i ani rusz dalej, poza tym glownie slownictwo wkul natomiast gramatyki zero szczerze mowiac musze sie za niego zabrac ale troszke mi sie nie chce, ostatnio wpadlam na gennialny pomysl, cala kuchnie pooblepialam karteczkami z polskimi slowkami, tak oto na lodowce widnieje nazwa lodowka, na koszu kosz itd., zoabczymy jak to sie przyjmie...

roux - jak w end w krk? powiedz ak dlugo jestes ze swoim tz, bo umknelo mi to

malaja - gratuluje maca - moja kuzynka tez jest chora na te gadzety i juz z 10n lat temu sciagala je z usa

kropka - tez z ciekawosci pozwolilam sobie wejsc na bebo, bradzo sympatyczne wrazenia, a tak prz okazji to ile masz lat? mi tez sie marzy dzidzius, docelowo za 2 lata ale co bedzie zycie pokaze

roxy - jak w dublinie na wywialo cie dzis na lewo strone? u nas koniec swiata byl tak w kominie huczalo i wylo, koszmar
jestem tu nowa pozdrawiam wszystie dziewczyny
Marlena1x2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 09:49   #4521
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Marlenko, witaj!
Od razu mów skad Twoj TŻ...

Stary 2008-11-09, 10:07   #4522
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Marlena1x2 Pokaż wiadomość
jestem tu nowa pozdrawiam wszystie dziewczyny
witaj Marlenko ...

co do nauki polskiego.. to moj leń straszny... i wygodny... poza paroma zwrotami i przekleństwami nic nie powie... ale i tak wchodząc do sklepu mówił "do widzenia"... zamiast "dzień dobry"... jest wygodny, bo w Polsce jesteśmy bardzo rzadko, a jak jesteśmy to z dogadaniem nie ma problemu... czasem tylko syn jak sie na męża wkurzy to coś pod nosem po polsku na jego temat mruczy, ale mój teżet zaraz cos wyczuje i mały ma reprymendę że nie ładnie obmawiać kogoś w niezrozumiałym języku...
Stary 2008-11-09, 10:14   #4523
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Edytka, zmieniłas avatarka kto jest na tym zdjeciu, bo konika jedynie jestem w stanie rozpoznac...

Stary 2008-11-09, 10:18   #4524
edyta1421
BAN stały

teżet z kolegą i konikiem... zatęskniłam za nim i musiałam sobie awatarek zmieić...

mąż wział najstarszego syna i wyjechał na dwa dni...
Stary 2008-11-09, 11:27   #4525
Imagine
Magda

Ja mojemu tz kupilam ksiazke plyte cd do nauki polskiego, ale po 1 dniu skonczyl sie mu zapal do nauki. Gdybysmy mieszkali w Anglii, to pewnie do dzis dnia nic by nie umial powiedziec, bo ksiazki sa jednak nudne i nijak nie motywuja. Ponadto trudno mu przeczytac polskie slowa, a te ksiazki w ktorych jest napisana wymowa tez sa do niczego :/ Na szczescie mieszkamy w Polsce i tz juz coraz wiecej mowi i to nawet gramatycznie Szkoda, ze SITA nie ma jezyka polskiego w ofercie.
Stary 2008-11-09, 14:47   #4526
asiunia28p
Przyczajenie

GG do asiunia28p

Witam Wszystkich!!!ja tez jestem tu nowa i troche sie gubie.ja zwiazlam sie ze Szkotem i musze powiedziec ze nie musze go namawiac do nauki jezyka polskiego bo sam tego chce.stara sie wszytsko mowic poprawnie gramatycznie tylko troche zmienia to na jezyk rosyjski bo tego uczyl sie na studiacha co do ksiazek do nauki to kupilismy super ksiazke w ,waterstone' nie pamietam tytulu ale byla super napisana bo wymowa bylko w jezyku angielskim wiec latwiej bylo mu wymawiac slowa!pisze ze byla bo gdy pierwszy raz lecielismy do Polski tak byl przerazony ze zostawil ja w samolocie a moze to z wrazenia uroda polskich dziewczyn
asiunia28p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 15:07   #4527
edyta1421
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asiunia28p Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich!!!ja tez jestem tu nowa i troche sie gubie.ja zwiazlam sie ze Szkotem i musze powiedziec ze nie musze go namawiac do nauki jezyka polskiego bo sam tego chce.stara sie wszytsko mowic poprawnie gramatycznie tylko troche zmienia to na jezyk rosyjski bo tego uczyl sie na studiacha co do ksiazek do nauki to kupilismy super ksiazke w ,waterstone' nie pamietam tytulu ale byla super napisana bo wymowa bylko w jezyku angielskim wiec latwiej bylo mu wymawiac slowa!pisze ze byla bo gdy pierwszy raz lecielismy do Polski tak byl przerazony ze zostawil ja w samolocie a moze to z wrazenia uroda polskich dziewczyn
WITAMY CIE ASIA BARDZO GORACO!
Stary 2008-11-09, 15:54   #4528
Imagine
Magda

Kropka ja mam jeszcze do Ciebie pytanie - masz juz wybrane zaproszenia na slub? Znam kogos, kto robi piekne, moglabym Ci polecic.
Stary 2008-11-09, 16:15   #4529
szien
Wtajemniczenie

dziewczyny ale miałam sen
śniło mi się że tż był seryjnym złodziejem... mydła w płynie
kradł tylko te mydło z miejsc publicznych (w sklepach czy w kinach). Wchodził do łazienki z foliową torebką i pompował do niej mydło
ja powinnam się leczyć...

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-09, 16:49   #4530
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka ja mam jeszcze do Ciebie pytanie - masz juz wybrane zaproszenia na slub? Znam kogos, kto robi piekne, moglabym Ci polecic.
Imagine jeszcze sie nie zecydowalismy choc ogladalismy zaproszenia juz bardo chetnie zobaczylabym zaproszenia o ktorych ty mowisz

szien mdleje: ale masz sny!!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości