|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Zadomowienie
|
Opiumalfo mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. w moim zwiazku TZ tez jest ta otwarta osoba a ja gniezdze gdzies wewnatrz wszystkie uczucia i nie potrafie sie do konca otworzyc, mysle,ze takim otwartym osoba jest latwiej, wyrzuca z siebie to co je boli, przynajmniej kazdy wie co jest nie tak i probuje sie to naprawic, a przez takie ukrywanie i udawanie tylko wszystko sie pogarsza.
#4623 |
Zakorzenienie
|
tak to prawda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Magda
|
Chyba generalnie jest tak, ze dziewczyny sa bardziej wylewne a mezczyzni lubia w sobie gniew kisic (takiego sformulowania uzyla pewna pani psycholog, ktora u nas w firmie prowadzi szkolenia ze stresu). Lepiej jak sie o wszystkim mowi, niz trzyma w ukryciu, bo kiedy jest za duzo tajemnic to zle sie to moze skonczyc. Ja tez jestem czasami zolza i o byle glupstwo krzycze na mojego biednego tz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Zakorzenienie
|
no tak imagine, ale u mnie jest odwrotnie. TZ jest wylewny. ja tez ale o wiele mniej niz on.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
I'm back!!!!
było cuudnie! oczywiscie doplenieniem mojego pecha byl opozniony samolot...myslałam ze sie poplacze jak zobaczyłam to zmachana przybiegwszu na lotnisko. z "przylotow" wyszedl jako ppierwsz, nie zauwazyl mnie, i poszedl w lewo ( a ja po prawej stalam). I tak sie bujalismy..."prosze zrób troszke pierogi"- nauczyl sie i dzis mojej mamie wyspiewal, gdy ta dzownila spytac jak sie mamy ![]() niewiele zwiedzalismy, bo czasu tez niewiele bylo. Dziewczyny jestem w szoku: ON prasuje!!! sam sobie koszule prasowal. robi sniadania....sobie. lezymy a ja jęcze ze moj brzuszek hungry. - wstal i poszedl SOBIE zrobic papu ![]() a i nawiazyjac do watku z kiedys...PLUCZE naczynia ![]() roux zadowolona! ![]() ![]() Opium...jak sie masz? Jak Wasz fight? Lepiej juz moze? Dokladnie tak samo mam z TZ, czasem nie chce mowic i pewnych sparwach, bo sama nie wiem jak albo nie chce go zranic, albo zbieram mysli do kupy zastanawiajac sie jak to najladniej powiedziec, ewentualnie tlumie je, i zapominam...a on...on jak czytnik najlepszy papla o tym, o czym ja mysle. Przy grzanym winku siedzac w przytulnej knajpce zaczal nagle mowic, ze chyba mnie cos trapi....i on chyba wie co....siedzialam ..doslownie ze lzami w oczach i sluchalam jak on o tym mowi, i jak wyraza swoją opinie na ten temat. sie wzruszylam, poniewaz zrozumialam jaki to skarb, a po 2....jego podejscie do tej sprawy bylo niesamowicie dobre i cieple....nie spodziewalam sie tego, nie smialam nawet oczekiwac...dlatego nawet tematu nie zaczynałam. a tu ....niespodzianka DLatego Opium, to chyba dobrze, ze oni sa tak wspaniałymi bhadz co badz lekarzami-psychilogami naszych pokreconych kobiecych umysłow... głowa go góry ![]() a ja lece odespac....... ![]()
#4628 |
Zadomowienie
|
Roux666, nareszcie sprawozdanie! Czyli wszystko sie udalo, weekend dobrze spedzony. Strasznie sie ciesze, ze ten pech jakos cie opuscil
![]() ![]() Opiumalfa, nic sie nie martw. Klotnie zdarzja sie w kazdym zwiazku. Na pewno szybko sie pogodzicie. Moj zbyt wylewny tz nie jest, ja to bym mogla o uczuciach gadac godzinami, lzy mam w oczach na widok psa bezdomego itd, a on nawet jak cos go wzruszy to tlumi to w sobie. i zyj tu z takim, jak czasem zly jest na mnie a nic nie mowi, tylko taki nieswoj jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro o TZtach mowa to moj mnie dzis wyslal na lowy kosmetyczne dla niego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4630 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za slowa
![]() my pogodzeni ale wiem ze on dalej bedzie smutny. roux dzieki bogu ze sie wam udało tak super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
Co do plukania naczyn, moim zdaniem, nie jest to domena Tz-ow, tylko narodu angielskiego.
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
[quote=roux666;9753252]I'm back!!!!
było cuudnie! oczywiscie doplenieniem mojego pecha byl opozniony samolot...myslałam ze sie poplacze jak zobaczyłam to zmachana przybiegwszu na lotnisko. z "przylotow" wyszedl jako ppierwsz, nie zauwazyl mnie, i poszedl w lewo ( a ja po prawej stalam). I tak sie bujalismy..."prosze zrób troszke pierogi"- nauczyl sie i dzis mojej mamie wyspiewal, gdy ta dzownila spytac jak sie mamy ![]() niewiele zwiedzalismy, bo czasu tez niewiele bylo. Dziewczyny jestem w szoku: ON prasuje!!! sam sobie koszule prasowal. robi sniadania....sobie. lezymy a ja jęcze ze moj brzuszek hungry. - wstal i poszedl SOBIE zrobic papu ![]() a i nawiazyjac do watku z kiedys...PLUCZE naczynia ![]() roux zadowolona! ![]() ![]() ROUX - gratuluje udanego w endu, chlop perelka, prasuje, zmywa to mi sie podoba, moj tz na szczescie jest tez samodzielny ale co do naczyn to musialam go nauczyc kwestii plukania, swoja droga czemu oni tych naczyn nie plucza??? u nas slonce wyszlo zza chmur, wreszcie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
BAN stały
|
ROUX- gratuluję udanego - mimo wszystko- weekandu! oby takich wekkandów i dni było u was jak najwięcej!
wy mi nie mówcie o pogodzie- u nas po raz kolejny spadł śnieg, na szczęście przetrwał tylko chwilkę! ale zimno brr..... ja chcę słońca! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Zadomowienie
|
[go nauczyc kwestii plukania, swoja droga czemu oni tych naczyn nie plucza???
u![/quote] Dziewczyny ja mam chyba jakis blond moment bo nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym plukaniem? Chodzi wam o splukiwanie plynu po tym jak myjecie talerze? Bo ja nie lapie, jak myje to samo sie pluka,??? Moj tez jest dosyc zaradny, my razem mieszkamy a nadal osobno gotujemy, bo on jest dosc wybredny i woli jesc' swoje ' jedzenie. Mi zreszta to odpowiada. Sam sobie pierze ubrania( czesciej niz ja, az nawet mi glupio czasem ![]() a wasi jacy sa? Pomagaja w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
BAN stały
|
mój długo był kawalerem więc musiał sie nauczyć porządku wokół siebie... i co mi sie bardzo podoba GOTUJE! ja jestem noga w gotowaniu- ot takie proste potrawy potrafię zrobić- a ten jeden raz zobaczy przepis i już potrafi wykonać i modyfikuje go na swój smak i wogóle.... tak że w naszym domu to kuchnia jest jego specjalnością....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Raczkowanie
|
moj tz podobni jak maz edyty byl/nadal jest kawalerem (35l) i zyl sam przez ostatnie 10 wiec wszystko umie robic i robi, nie oczekuje nic ode mnie ewentualnie grzecznie poprosi,
mieszkamy razem dopiero od 2 miesiecy, ja jestem na etapie szukania pracy wiec glownie siedze w domu i w zwiazku z tym czuje sie w obowiazku ogarnac dom i strawe naszykowac, tylko tak poki co wyglada moj wklad w budzet domowy, natomiast on sobie prasuje swoje ciuchy. generalnie jest wytrenowany aby wszystko samemu robic, ja tez gdyz mieszkalam sama przez dluzszy okres czasu, w zwiazku z tym obydwoje mamy duzo radosci z pomagania sobie w domu nawzajem, milo jak ktos herbata poda do tej pory sama sobie podawalam a on sobie,bardzo polecam mieszkanie razem ![]() acha tz dobrze gotuje ja tez niezgorzej i lubimy gotowac razem, kazde ma swoje dania popisowe, on glownie ryby i steki a ja rozne kurczakowe i salatkowe eksperymenty oraz makarony niestety nie umiem robic ruskich za ktorymi on przepada |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
BAN stały
|
mój tylko na początku mruczał odnośnie gotowania.... ale szybko postawiłam sprawę jasno... że bar za rogiem a mamusia po drugiej stronie ulicy i że jak coś nie teges to proszę sie stołować gdzie indziej.. no i skończyło sie marudzenie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
edyta dobrze dobrze
![]() my mieszkamy osobno wiec sie nie wypowiadam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Raczkowanie
|
opiumalfa - jesli mozna spytac, to planujecie wspolne zamieszkanie?kiedy?pozdra wiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Zakorzenienie
|
planujemu w przyszlym roku ale to zalezy gdzie mi sie uda znalesc prace. na razie jest Amsterdam-Namur. strzelam na bruksele bo TZ ma w belgii prace. ale to sie moze zmienic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
Moj tz, tez mieszkal sam ( tz wynajmowal dom z innymi ludzmi) zanim zamieszkalismy razem .Duzo tez podrozowal, wiec umie o siebie zadbac. Szkoda , ze u nas w kraju duzo ludzi nie ma mozliwosci aby wyprowadzic sie od rodzicow w mlodym wieku, mysle ze to jest jednak szkola zycia. Ja wyjechalam do UK w wieku 19 lat, i nic nie umialam sama zrobic, gotwac nie bardzo, obsluzyc pralke czy mikrofalowke tez bylo ciezko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zadomowienie
|
Roxy nie chce zeby to zabrzmialo niegrzecznie ale nikt Cie nie chyba nie powstrzymywal przed praniem czy ugotowaniem czegos. ja umialam gotowac zanim skonczylam podstawowke, tak samo bylo z praniem czy innymi czynnosciami. ja po prostu chcialam sie nauczyc a pod okiem mamy bylo latwiej. nikt mnie nie zmuszal, wystarczyo troche checi, wiec nie sadze zeby mieszkanie z rodzicami stalo na drodze, raczej lenistwo.
#4643 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze lenistwo, ja byłam taka , moze nie do przsady rzecz jasna ale roxy ma racje: szkoła zycia jest potrzebna kazdemu!!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie , ze mieszkanie z rodzicami nie przeszkadza w nauczeniu sie tgo typu rzeczy, ale latwiej jest jak na sile trzeba byc samodzielnym i nie ma mamu , ktora zawsze przybedzie na odsiecz. Ja nie mowie , ze nie pomagalam mamie w domu, owszem pomagalam, tylko to jednak nie to samo co prowadzenie wlasnego domu. Moja mama jest taka, ze jak widzi ze moj brat wraca po pracy do domu, to od razu szykuje mu jedzenie, herbatke itd, bo mu go zal. a on jemu tak dobrze, zreszta moja mama swietnie gotuje, wiec nie widze powodu , zeby on sam sobie gotowal. Niektorym mamom takie traktowanie 'doroslych dzieci' sprawia przyjemnosc! chociaz nie jest to dobre, bo wlasnie przyzwyczaja sie do tego , ze wszystko jest podstawione pod nos ![]() ![]() Aha, nikt mnie nie powstrzymywal przed praniem czy gotowaniem, ale moja mama zwasze miala wszystko po swojemu zorganizowane i tylko nam wydzielala roboty... no i coz, musze przyznac, ze w wieku nastu lat nie w glowie mi bylo gotowanie i pranie.... o, nie.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zadomowienie
|
Moja mama wyjechala za granice jak mialam 16 lat, mogla to spokojnie zrobic bo wiedziala ze sobie poradze. fakt nie zostawila mnie bez opieki, powinnam mieszkac z babcia,ale ja wolalam sama. taka wolnosc dla nastolatki to sama radocha, zero kontroli itd. bylam bardzo odpowiedzialna, nigdy nie wpakowalam sie w klopoty, moze dlatego mama podjela decyzje o wyjezdzie. poza tym mieszkalam w internacie w tyg, wiec tylo weekendy spedzalam w domu. mieszkalam sama przez prawie 4 lata.
#4646 |
Zadomowienie
|
Widzisz, Sylwunia ty przeszlas taka szkole zycia w wieku szesnastu lat, ja nigdy nie mieszkalam w internacie , a zawsze chcialam! A w takim internacie, to sama musisz o siebie zadbac, wiec ty juz mialas ladny wstep do doroslego zycia. a mi w tym wieku bylo zielono w glowie
![]() Dobra lece, ogladac dvd, juz mnie oczy bola od komputera |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
To prawda w internacie musielismy sporo robic, pomagac w kuchni, sprzatac, mielismy dyzury na stolowce. masz racje zdala od rodzicow, trzeba samemu dbac o siebie.
Moj TZ mowi ze powinni wprowadzi obowiazkowa sluzbe wojskowa, zeby chlopcy nauczyli sie dyscypliny, bo przychodzi taki cwaniaczek do pracy i mysli ze caly swia sie kreci wokol niego. I ja zgadzam sie z jego stwierdzeniem. Bardzo czesto to wina rodziow,bo wychowuja swoje dzieci na lamagi. moj kolega otowal mleko w czajniku
#4648 | |
BAN stały
|
Cytat:
zgadza się.. ja też z tych leniwych... i dodatkowo jedynaczka... więc rodzice mnie wyręczali we wszystkim... i to sie kiedyś zemściło... ale prawda jest taka że nic nie uczy najlepiej jak emigracja.. ja jak wybyłam z domu miałam 21 lat.. i musiałam sie zająć nie tylko sobą ale i synem... ale jakos dałam radę! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Wtajemniczenie
|
a mnie mama skrzywdziła
![]() jakk mieszkałam w domu to prawie nic nie umiałam zrobić, nie to że nie chciałam, najzwyczajniej w życiu mi matka nie pozwalała. Jak chciałam coś ugotować to mi mówiła, że rodzinę potruje albo że ona tego jeść nie będzie bo pewnie jedzenie będzie niedobre. Żebym nie prała bo pralkę popsuję itd. Mogłam tylko odkurzać i myć okna. Chociaż i tak potem chodziła jako inspekcja i sprawdzała ![]() Cieszę się, że mieszkam już bez rodziców. Nikt mi nie truje, że za dużo cukru dodałam do sosu albo że mam okruchy na podłodze. Wszystkiego nauczyłam się zyjąć już na swoim. Nawet głupie pranie było dla mnie wyzwaniem.
#4650 |
Raczkowanie
|
szien, z tego co mi sie po glowie kolacze to mlodziutka jestes,nie? powiedz jak twoi rodzice znosza przeprowadzka do tz? byli w odwiedzinach?
dziewczyny a jak czesto dzwonicie do swoich rodzin w pl? ja starm sie co drugi dzien, dobrze ze sa tanie karty, niestety mam tylko jednego rodzica dosc samotnego wiec musze go dopieszczac jak najczesciej, nie byla latwa decyzja o preprowadzce... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.