|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Cytat:
![]() zycia sie nauczyłam dopiero jak wyjechałam za granice bedac au pair- tam musiałam posprzatac, dziecku ugotowc, wyprac..pamietam jak nan necie szukałam instrukcji obsługi pralki bo po francusku nie rozumiałam hahaa... a dzis...dalej jestem w domu i ...do mojej mamy dochodzi ze jej latorośl cokolwiek potrafi zrobic...ale ...dalej nie na wszystko mi pozwala. dzizzas, mam prawie 23 lata! ![]() btw, dzien dobry dziewczętaaa ! ![]()
![]() |
#4652 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja szybko nauczylam sie wszystkiego, ze wzgledu na sytuacje w domu, chcialam odciazyc Mame. Moj brat np.bardzo dobrze gotuje ![]() Moj TZ potrafi i lkubi gotowac,ale z tego co narazie widze to oni wogole preferujá kuic gotowe jedzenie, ktore wstawia sie do piekarnika czy mikrofalówki ![]() ![]() ![]() Wszystko robie sama. A TZ bardzo czysyty jest - w sumie taki pedant jak Ja ![]() Mowi ze prasuje swoje rzeczy,ale jeszcze nie widzialam. Nie wiem tez jak z obslugá pralki u niego. Okaze sie " w praniu" ![]() Co do kontaktowania sie z rodziná to z Mamá codziennie praktycznie klikam na GG lub gadamy na Skypie. Wszystko zalezy od tego ile czasu mamy i jaká zmiane ma Mama.
#4653 |
Zakorzenienie
|
z profilu wynika ze shien ma 24 tak jak ja wiec nie sadze to jest " młodziutko"
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Raczkowanie
|
dla mlodziutka bo mam 5 lat wiecej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Giovannina, ja dzwonie do mojej rodziny 1-2 na tydzien przez skypa( Jaka ja jestem wdzieczna z ten wynalazek ;-) ) Czesciej nie dam rady bo moj 14letni brat psychicznie mnie wykancza w czasie tych rozmow ![]() Ja zawsze mam wyrzuty sumienia jesli chodzi o rodzicow, mysle , ze oni by chcieli abym czesciej przyjezdzala, ciezko mi im wytlumaczyc , ze a to nie ma urlopu, a to bilety sa drogie. A najgorzej jest jak mowie, ze gdzies na wycieczke chce pojechac, niby sie ciesza, ale zaraz jest tekst, a do domu nie chcesz przyjechac? ? Ale co robic, trzeba jakos zyc wlasnym zyciem.... Dziewczyny jak wyglada u was sprawa ze swietami? Bo ja jade do swojej rodziny, tz do swojeje i tak jest od zawsze. Nie wiem co bedzie gdy wezniemy slub, bo oboje jestesmy zwiazani z rodzina. Chyba byloby latwiej , gdybysmy byli tej samej narodowosci bo tradycje swiateczne tez by byly te same, i moze by bylo latwiej. a tak nie dosc , ze nie bylabym z rodzina to jeszcze mosialabym palaszowac indyka z nafdzieniem w sosie zurawinowym ( ktory notabene mi smakuje, ale jednak tesknilambym za karpiem , uszkami , barszczykiem....mmmm .... juz sie nie moge doczekac). Dobrze , ze moj tz jest przynajmnie katolikiem. Giovaninna, jak tak posszukiwania pracy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
BAN stały
|
u mnie też wiszenie na skypie, czasami codzienne a czasami raz w tygodniu.... wiec za ten wynalazek jestem wdzięczna....
co do przyjazdów do Polski to tylko 2 razy do roku.. częściej w moim przypadku sie nie da... ale były takie sytuacje że potrafiłam z tęsknoty w jeden wieczór załatwić formalnosci i na drugi dzień być w moim Zakopcu.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
edyta a czemu ty sie nie przyznałas ze mieliscie nietypowy slub cywilny?
![]() generalnie moj TZ to jest za slubem "rodzinnym' znaczy sie tradycyjnym (nie jestesmy zareczeni) , ja generalnie tez co nie znaczy ze nie myslalamo slubie gdzies za granica ale nie dominikana etc tylko ciepła europa. no i TZ byl w czerwcu bodaj na slubie swojego kolegi w portugalii ktory sie odbył nad oceanem, na klifie o zachodzie slonca, jedzenie na plazy na boso. nie byo tanców jedynie. no i moj TZ ostatnio napomknąl ze moze on tez by tak chcial ze to takie pieknbe było i tu cytuje " love and nature". wszystko cacy ale ja samego cywilnego nie chce, a koscielny to sie da "na zewnatrz zorganizowac"? no i nastepna kwestia to czy w Portugalii da sie zawrzec taki slub. bo w hiszpanii to trzeba byc zarejsetrowany, i tam mieszkac przez iles. ktos sie orientuje? no wiec to mnie teraz meczy ![]() o organizacji via agencje odpadaja bo to masa kasy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Roxy - poszukiwania pracy mozolnie sie ciagna i konca nie widac, moze w przyszlym tygodniu tz mi cos zalatwi przez znajomego, najprostsza prace ![]() mam dolki zawsze w dzien gdy sama jestem, wczoraj zadzownilam do 3 agencji rekrutacyjnych to pobiadolili nad kryzysem i kazali byc cierpliwym a ja juz zaczynam sama w siebie watpic i czuje sie gorsza, jak tylko slysze kolezanki z pl i czuje jak mnie zaluja i sie lituja to mi sie slabo robi, jakos jak wam na forum sie wyzale to mi lepiej Swieta - to nasze pierwsze swieta jako pary, ale ja pojade do pl a on do swoich rodzicow, mysle ze w nastepnym roku bedziemy je spedzac razem w pl. tez jestesmy obydwoje katolikami lecz irlandzkie zwyczaje roznia sie troche od polskich, takich swiat jak u nas to nigdzie nie ma! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Giovannina nie lam sie ja mialam podobna sytuacje.poszukiwania pracy i te straszne agencje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do swiat to zostaje tutaj z Tz wiec zobaczymy jak spedzimy pierwsze swieta razem ![]() ![]() ![]() Skype to najlepsza rzecz jesli jestes daleko od rodzinki!!i chyba wszystkie maja ten sam problem jesli chodzi o przyjazdy do polski!!przy kazdej okazji moi rodzice pytaja kiedy a jesli juz powiem ze przyjezdzam to nastepne pytanie czemu tak na krotko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jaka prace wynalazlas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Przyczajenie
|
a z tym narzekaniem to sie nie martw moj Tz twierdzil ze to nasz jedyny temat ostatnio praca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4662 |
Raczkowanie
|
szukam juz prawie 2 miesiace, ponoc teraz jest najg moment, no coz, pozyjemy zobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Przyczajenie
|
no u mnie juz minely 2 miesace i i w koncu znalazla>nie wiem co CI poradzic bo w zasadzie nie wiem jakiego rodzaju pracy szukasz,ja zaczynalam od pracy w biurze a potem jak dugo nic nie bylo to postanowilam znalezc jakokolwiek prace.nie wim czy probowalas zlozyc podanie w slepach taki jak next cz m&s teraz jest okres przed swiateczny wiec moze tam ,aplikacje mozna sciagnac z internetu ale lepiej jak pojdziesz osobiscie mozna wiecej zyskac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Raczkowanie
|
wiesz teraz szukam jakiejkolwiek, wczesniej patrzylam tylko na biurowa (asystentka, recepcjonistka, itp) teraz wysylam nawet jako staff do kawiarni czy do sklepu, ale moze mnie tam nie chce bo wola irlandzka studentke niz wyksztalcona osobe z PL, zreszta wcale ich o to nie winie, tez bym wolala swojaka, zreszta moj ang jest sredni a nie biegly.
w kazdym razie asiunia dziekuje za wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, powodzenia i cierpliwosci w szukaniu pracy! bo ponoc to co łatwo i od razu nie zawsze jest dobre. Najlepsze rzeczy zdobywa sie cierpliwoscia i wytrwałoscia...
![]()
#4667 |
Zadomowienie
|
Swieta- my uwielbiamy swieta to nasze drugie swieta, ktore spedzimy razem. w zeslym roku, ubralismy choinke juz pod koniec listopada, w tym roku tez tak bedzie. Wigile spedzilismy po polsku u mojej mamy, a 25 grudnia, mama jej TZ i moja siostra z chlopakiem przyejchali do nas i mielismy angielski obiad swiateczny, ktora ja po prostu adoruje, choc nic nie zastapi barszczu z uszkami. w drugi dzien swiat bylismy u TZ rodzicow.swieta byly wspaniale, w tym roku robimy dokladnie to samo
#4668 |
Wtajemniczenie
|
A jak w ogole spedzaja swieta wasi TZ? Skoro juz jestesmy w tak miedzynarodowym gronie, to moze sie powymieniac jakimis ciekawostkami
![]() ![]() Np. w Katalonii nie obchodzi sie wigilii. Swieta to tylko 25 i 26. Ale juz reszta Hiszpanii jak najbardziej swietuje 24 grudnia. W dodatku nie ma czegos takiego jak post (dyspensa iles tam wiekow temu od papieza). Jedza kurczaki, owoce morza, co kto lubi, i na co kogo stac. Prezentow nie przynosi pod choinke sw. Mikolaj (bo w ogole choinka to w Hiszpanii od bardzo niedawna symbol jest, wczesniej kazdy mial w domu tylko szopke), tylko Trzej Krolowie 06.01. |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja od 4 lat nie mieszkam już z rodzicami więc na przeprowadzkę jako taką nie narzekali. Moi rodzice nie przepadają za Tż'em. No cóż, nie można mieć wszystkiego ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4670 |
Zadomowienie
|
Ja ma 23 lata, ale jak mam zamiar kupic alkohol to zawsze mam dowod bo zawsze sie pytaja. kiedys kupowalam deodorant i kasjerka zapytala ile mam lat, mowie jej ze 23 zaskoczona pytaniem bo alkoholu nie kupowalam, a ona mi ze trzeba miec 18 zeby kupic cokolwiek w sprayu. masakra. jak kupowalam kiedys paracetamol dla TZ to tez musialam pokazac dowod
#4671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej bombe zrobic ![]() Ja mam 19 lat to sie nie wypowiadam. Tylko wciaz ludzie sie pytaja, czy chodze jeszcze do szkoly..
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
BAN stały
|
ja mam 28 lat a jak uczeszę sie w kucyka to mogę pomarzyć o kupieniu jakiegoś alkoholu...
![]() ![]() co do świąt.. u nas też nie obchodzi sie wigilii... świetowanie zaczyna sie od nastepnego dnia a punktem jest poranne rozpakowywanie prezentów. potem jest msza i świateczny obiad. w całym domu pachnie jemiołą którą rozwieszają wszędzie... tak zeby o całuśnikach nikt nie zapomniał.. ![]() za to w części francuskiej kanady jest podobnie jak w Polsce.. świętować zaczyna sie od wigilii... |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
edyta miałam na mysli ten slub cywilny w ambasadzie czy konsulacie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
ja bez makijażu wygladam na 13. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 |
Przyczajenie
|
moj narzeczony wie ze swieta zaczyna sie 24 .12 , bo wspolnie z polskimi znajomymi organizujemy Boze Narodzenie, ale nie wszystkie wigilijne potrwawy mu smakuja
![]() ![]() ...a moj przysmak!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |
BAN stały
|
Cytat:
aaa chodziło ci o cywilny na Malcie.. tak braliśmy ślub w ambasadzie Wielkiej Brytani... ale nie polecam dużo załatwiania i użerania sie ze wszystkimi mozliwymi osobami. Mysmy mieli trudniej bo on kanadyjczyk, ja polka a ślub mieliśmy wziąść w ambasadzie Wielkiej Brytani. no ale udało sie.. przyjęcie mielismy w pobiskiej restauracji, widoki piękne.... ludzie mili.... tylko jak zwykle wszystko o kasę sie rozbiło i mieliśmy wesele na 20 osób. ale takie małe wesela też są piękne.... jesli chozi o mój wiek.. to takich sytuacji jest sporo.. ja zawsze wyglądałam bardzo młodziutko, bo jestem chuda... i wogóle zawsze ubierałam sie wygodnie czyli po młodzieżowemu.. jak rodziłam po raz pierwszy a miałam 22 lata to też była awantura na położniczym, bo wszystkie pielęgniarki myślały że dziecko rodzi dziecko.... a wystarczyło w moje papiery popatrzeć dokładnie... no cóż.. tak bywa... Edytowane przez edyta1421 Czas edycji: 2008-11-20 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio kupowalam " pawelka" i niestety pani w Asdzie spytala mnie o dowód (a ja w szoku
![]()
#4680 |
Zakorzenienie
|
tak edyta o to mi chodziło!!!
szkoda ze moj post przedeł bez echa, myslalam ze moze ktos ma info o slubach zagranica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.