|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ wogole dodaje, ze mowimy tak szybko, ze nawet jesli chciałby poszczegolne słowa wyobdrebnic ze slowotoku to mu sie nie udaje. zawsze jak gopytam, czy cokolwiek zrozumial, to mowi mi jakies mieszanki słowne (nop koncówke jednego wyrazu z poczatkiem innego). Ale swoja droga ja tez mowie dosc szybko. Nawet po angielsku jak zaczynam do niego swoim tempem mowic, a on przestaje rozumiec....prosi, abym nie mowila po polsku... ![]() Wendeko, jak sie dzis czujesz? Mam nadzieje, ze przeszlo Ci..... ![]() ![]() ![]() a ja czekam na stype z uniwerku i ...bede kupowac bilecik do TZ, niestety on moze tylko tydzien wolnego wziac ( buu a ja bede miec az 3 tyg!) wiec...doszlismy do wniosku, ze najlpeiej jak przyjade w tym tygodniu, gdzie wypadaja Walentynki. Mr...walentynki w Paryżu. ajajaaaj. (hihi jeszcze Świąt nie ma a ja juz o walentynkach..). noo..a do tego czasu jakies spotkanko pomiędzy trzeba zaplanowac, bo to ponad 2 miesiace.....oj.
![]() |
#4773 |
Wtajemniczenie
|
Moj Tz nie mial za wiele okazji do przysluchania sie polskiemu jezykowi, ae z tego co mowil to bardzo mu sie polski podoba , no i mowimy szybko
![]() Pozatym o tym ze mowimy szybko slyszalam juz wczesniej od mojego exa. Ex-polak pracowal z anglikami i oni stwierdzili ze Polski to najszybszy jezyk na swiecie ![]() wenedko, wspoczuje. mam nadzieje ze szybko poczujesz sie lepiej
#4774 |
Raczkowanie
|
czesc dziweczynki,
mam nadzieje ze wszystkie juz zdrowe i wirusa zagryzly, w end walentynkowy w paryzu............niezle tez chce ide zaraz cv po marketach rozdac i tak oto desperacja bruku siegnela 3majcie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Zadomowienie
|
mmhhhh, walentynki w Paryzu,marzenie.....tez bym chciala... Na cos takiego napewno warto czekac dwa miesiace
![]() Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki. Mam jutro zabieg laserowej korekty wzroku i zaczynam sie juz na zapas stresowac. Cale moje'emigranckie' oszczednosci w to wpakowalam,. wiec mam nadzieje, ze zabieg sie uda. Niw wiem czy bede mogla uzywac komputera przez kilka pierwszych dni, wiec pewnie napisze za jakos czas. Milego weekendu, dziewczyny. Cokolwiek macie zaplanowane, bawcie sie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
to znowu ja, tymrazem trzezwa ![]() siedze sobie na uniwerku, musze dokonczyc ten glupi esej, ma byc na 2,000 slow ja mam juz 1,500 i musze jeszcze napisac wprowadzenie i podsumowanie, wiec pewnie bede musiala wyciac kilka zdan ze srodka, bo pewnie babka zacznie piszczec ze przekroczylam limit. Dzisiaj mam egzamin... z angielskiego ![]() tak, wzielam sobie angielski jako dodatkowy przedmiot i zaluje tego bardzo, bo poziom jest zalosny. Problem jest w tym, ze sobie sam mozesz wybrac poziom jezyka, nie ma zadnych egzaminow. Dziekan powiedziala, ze powinnam isc na zaawansowany, jezeli z IELTS'u mam siedem. No wiec tak zrobilam i co sie okazalo... w mojej grupie sa ludzie ktorzy maja po 5 punktow. Wiec siedze jak ten czopek, czytam ksiazke pod lawka, albo rozpuszczam wlosy zeby ukyc sluchawki i slucham mp3 ![]() teraz zaluje, ze nie wybralam innego jezyka... chce sie zapisac na prywatny rosyjski i hiszpanski, pol roku za 90 f za jeden przedmiot, czyli 360 rocznie, to chyba calkiem tanio jak na dwa przedmioty?
#4777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() PS. A jaki przedmiot studiujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
BAN stały
|
bardzo tanio za te kursy.. nie zastanawiaj sie tylko zapisuj.... ja sama od października uczęśzczam na hiszpański, ale od podstaw.
dziewczyny jestem padnięta. ![]() ![]() dziewczyny nie dawajcie sie zadnym choróbskom.... trzymam za was kciuki... dobra ja znikam spaćku... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4779 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moze jakis uniwerek blisko Ciebie organizuje takie kursy? U siebiena uni tez mam kilka kursow, ale nie ma tutaj rosyjskiego. Poza tym, fakt, ze za friko, ale bede musiala zdawac egzamin jak z normalnego przedmiotu. Wiec jak juz sie zapisze to nie bede mogla zrezygnowac. Poza tym, nie ma tutaj takiego wielkiego wyboru godzin. Cytat:
![]()
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
roxyroxy trzymam kciuki! a co wlasciwie leczysz laserkiem?? Mam nadzieje ze efekt bedzie taki, jakiego oczekujesz
![]()
#4781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wzrok, bo mam dosc spora wade , prawie -4 dipotrii, widze dobrze w soczewkach ale boje sie , ze sie bedzie pogarszal wiec chce skorygowac wade do 0. Niesaoita jest dzisiejsza technologia, kto by pomyslal , ze bedzie mozna przeprowadzac tego typu zabiegi , bezbolesnie i podonno w ciagu 10 minut! Dziekuje, za wsparcie. Trzymajcie sie dziewczynki |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczerze to ja się tego boję, chochaiż dośc często myślę o takim zabiegu. Najgorsze jest to, że jest się przytomnym kiedy Ci dłubią w oku.
![]() |
#4783 |
Raczkowanie
|
roxyroxy - 3mam kciuki i myslec cieplo bede
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak Wy szybko produkujecie
![]() Tak moj tz jest z Australii i poznalam go w Londynie calkowicie przez przypadek... Co do ich akcentu tu rzeczywiscie jest ciekawy, ale trzeba sie przyzwyczaic zeby wszystkich rozumiec ![]() ![]() Wenedka mam nadzieje ze dochodzisz do zdrowia! |
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
edyta jestes lekarzem?????
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
boze kobieto jak ja ci zazdorszcze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
BAN stały
|
dobra już pisze...
ja zaczynałam od pielęgniartstwa.. ale na 2 roku licencjatu postanowiłam dla zartu razem z kumpelą zdawać na medycynę. miałyśmy nadzieję że sie nie dostaniemy ale było odwrotnie.. no i dociągłyśmy ostatni rok pielęgniarstwa jednoczesnie będąc na medycynie.. nie polecam.. ciężko... no i w tym roku się obronilam.. co nie było łatwe, bo ja studiowałam w Polsce zaocznie, a przystepując do obrony byłam w 8 miesiącu ciąży i to w Kanadzie. musieli specjalnie dla mnie komisję ustanawiać i bronilam sie w ambasadzie polskiej. ale udało się. Edytowane przez edyta1421 Czas edycji: 2008-11-26 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
no to gratuluje!!!
ile masz lat edytko?pracujesz po francusku? |
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szien, ja tez sie na poczatku balam bo ktos mi naopowiadal, ze uzywa sie noza do odciecia rogowki, przy znieczuleniu i to na zywca! ale ja poszlam do kliniki ultralase, i wytlumaczono mi , ze uzywaja dwoch laserow, jednego do odsuniecia rogowki a drugiego do korekty. Mowili , ze jedyne co poczuje to zapach spalenizny!( i tego sie najbardziej obawiam, ze spanikuje i zaczne sie im wyrywac.... ), Zaplacilam za to kupe forsy prawie 3tys , ale widzialam tansze, np 500 funtow za jedno oko, ale nie chcialam ryzykowac robienia takiego zabiegu w nieznanaje klinice.Moj kolega mial robiony zabieg w ultralase wiec wiem z pierwsze reki , ze jest to dobra klinika, a lekarze maja wieloletnie doswiadczenie. tak mi facet powiedzial na poczatku, moge isc do innej kliniki gdzie mi zrobia to taniej, ale chirurg bedzie mial np rok doswiadczenia. Wiec praktycznie place za lekarzy. wpakowalam w to cale oszczednosci wiec mam nadzieje ze nie bede zalowac.Coz wzrok ma sie jeden,nie bede sobie na tym zalowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie myślałaś o tym, żeby to zrobić w pl? moje przyjaciółka będzie mieć zabieg na jedno oko (ma +4) i z tego co pamiętam to będzie płacić coś pomiędzy 2,5 tyś a 3 tyś zł.
![]() |
#4792 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Wtajemniczenie
|
a jaką robisz specjalizację?
może przy okazji nauki natknęłaś się na jakieś informacje o używaniu komórek glejowych (nosowych) do odbudowy rdzenia kręgowego? polski internet jest w tym temacie ubogi.... wiem, że we Wrocławiu doszło do takigo przeszczepu i w USA też, ale nic się nie mówi o wynikach ![]()
![]() |
#4794 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W dodatku ogromnie mnie ciekawi, jak sie pracuje jako lekarz, wiedzac jak wszystko wyglada od strony pielegniarskiej. Czy jakos jestes dzieki temu w lepszych stosunkach z oboma grupami? Ale ogolnie chyba w Kanadzie pielegniarki maja inny zakres obowiazkow, niz w Polsce? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Przeczytalam caly Wasz watek
![]() Gratulacje dla wszystkich zakochanych i szcesliwych w zwiazkach z obcokrajowcami ![]() Ja sama jestem w zwiazku z obcokrajowcem-staz 6 lat po slubie,poznany na internecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja wybrałam chirurgię. ale przymierzam sie do pracy na izbie przyjęć. nie za bardzo chcę pracować na bloku... wolę ER.... co do neonatologii- to podziwiam każdego kto pracuje na oddziałach dziecięcych a w szczególności tych co na neonatologi. ja bym nie potrafiła.. zresztą mając praktyki to każdego dnia ryczałam jak bóbr widząc te małe kruszynki podpięty do monitorów i strzykawek... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
Edyta1421
![]() O mnie-no wiec z Tz poznalismy sie przez neta prawie 7 lat temu.Chcialam pocwiczyc angielski i tak wyszlo ze to byl wlasnie on. Po kilku miesiacach przylecial do Polski-zdecydowalismy sie byc razem. W Usa jestem juz 6 lat,pracuje tu i zamierzam wkrotce tez isc do szkoly.Malzenstwo nasze jest szczesliwe -chociaz zdarzaja sie dni tesknoty(strasznie samotna tu jestem-zreszta wiecie dziewczyny jak to jest)) ale nie zaluje zwiazku z Tz(nie mogl mi sie chyba lepszy facet trafic).Mamy 2 psy-na razie dzieci brak.To tak w skrocie o mnie ![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2008-11-27 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4798 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -wlasnie czytam Twoje info na My space-bardzo ciekawe ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Wen zyje
![]() Juz po chorobsku wstretnym. CzarnyElfie, witam serdecznie i podziwiam za sile do przeczytania calego watku ![]() Myslalam, ze wczoraj udusze Tz-a golymi rekoma, ale ukazal skruche..
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.