![]() |
#571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
hej Dziewczynki!
Bardzo Wam dziekuje za cieple przyjecie ![]() Malaja zdaje sobie sprawe ze jestem w troche lepszej sytuacji jesli chodzi o ta czestotliwosc, ale same wiecie ze najgorsze sa i tak pierwsze dni po rozstaniu i wtedy ma sie najwiekszego dola i czy sie to przechodzi raz na miesiac, raz na 3 miesiace, czy co 2 tygodnie jest to tak samo wkurzajace ![]() ![]() ![]() ![]() Imagine to naprawde odnioslas duzy sukces, jesli nie dosc ze nie pije juz herbaty z mlekiem to na dodatek patrzy nan z niechecia hahaha Wenedka, moj nie jest anglikiem ale tez jest pasjonatem pilki noznej, moze nie biega na mecze tak czesto jak Twoj ale ciagle slucha w radio lub oglada w Tv hehehe z tym ze mnie to az tak strasznie nie denerwuje jak Ciebie ![]() ![]() Spicegirl zycze wiec miazdzacej wygranej za 2 tyg ![]() Kropka faktycznie na pogode teraz nie moge narzekac, chociaz tez na swoj sposob czasmi jest ta pogoda tu zlosliwa... caly tydzien jak siedze w pracy upal i piekne slonce, pogoda typowo na plaze, a jak przychodzi weekend to sie chmurzy..grrr choc nie pada.A jak tam malenstwo? Na kiedy masz termin? ![]() Alez sie rozpisalam... za duzo gadam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Magda
|
raczej obiecaj pisac więcej
![]() U mnie nic ciekawego, Graeme był u mnie na weekend (jeżeli można to nazwać weekendem, przyleciał w sobotę pod wieczór i wrócił w poniedziałek - skończyły się mu dni urlopu do wzięcia i dlatego taka lipa). Z kolei ja jadę do niego na dłuższy 5-cio dniowy weekend pod koniec maja. Mam nadzieję, że uczelnia nie wyskoczy mi z czymś "obowiązkowym" wtedy. |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
Imagine, lepszy rydz niż nic
![]() ![]() Ja wysyłam w sobotę prezent do M. (zażyczył sobie zegarek ![]() a tak w ogóle to już nie mogę doczekać się wakacji, bo padam. Codziennie na 8-16 i tak w kółko. Oby czas szybko mijał! ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Przyczajenie
|
Orany Kika77 jak ja Ci zazdroszcze tych Wysp Kanaryjskich i tej pogody - zamieniałabym się z Tobą od razu.Ach... i gratulacje już od dawna oglądam Twoje metamorfozy ślicznotko
![]() Chciałam Was wszystkie powitać dziewczyny - zarejestrowałam się dopiero wczoraj, ale od kilku miesięcy czytam to Forum - jest jak nałóg ![]() Ja aktualnie jestem sama (mieszkam jeszcze z moim bylym - Polakiem), ale mam trochę doświadczenia w związkach z obcokrajowcami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Później byłam z Polakiem i wszystko było super miedzy nami, niestety, dla niego seks a miłość to 2 rożne sprawy, zostawiłam go - spotykam się z kimś teraz, ale cały czas zastanawiam się czy do niego nie wrócić, ale to temat na nowy wątek ![]() Uffff... ale się rozpisałam ale nie sposób siedzieć cicho czytajac tak interesujący wątek, ale muszę kończyć pracę i iść już do domu a jutro od rana z niecierpliwością będę Was cztała. Buziole ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Raczkowanie
|
Imagine ja znam ten bol wlasnie krotkich weekendow
![]() Jagna witamy Cie serdecznie.. masz racje Wizaz jest jak nalog, dlatego ja czasami robie sobie "odwyk" i nie zagladam tu przez kilka tygodni, wtedy mam o wiele wiecej wolnego czasu..haha Dziekuje bardzo za komplement odnosnie metamorfoz ![]() ![]() ![]() ![]() POzdrawiam Was wszystkie bardzo goraco i.... piszcie dziewczynki, piszcie!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj tylko na chwilkę , bo zawalona jestem pracą.
Kika77 trzymam w takim razie kciuki za Twój związek, ja wyleczyłam się ze związków mieszanych. Nie miałam tyle szcześcia co Ty Kochana, u mnie zawsze na początku bylo pięknie później okazywało się, że jest źle. Pozostanę przy Polakach ![]() Pamiętam kiedyś widziałam chyba Twój post chyba tutaj na Wizażu bardzo krytyczny w stosunku do Hiszpanów życie jednak pisze zaskakujace scenariusze. ![]() U mnie jest chłodno więc wskakuj w samolot i zamienimy się miejscami, uwielbiam upały - jak to się stało, że wyjechałaś na Teneryfę? Buziole dla Ciebie i dla Twojego ukochanego. |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Magda
|
A ja dziś byłam mierzyć suknie ślubne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się namyślisz, to wiesz, nie pogardzimy zdjęciem ![]() ![]() Co do związków mieszanych, to sądzę że żadna z nas nie spodziewała się, że się w takowym znajdzie. Zresztą, co tu dużo gadać, jak się jest Polką w 100% i w dodatku rodzice to straszni nacjonaliści (a raczej byli!) to jest to wielką niespodzianką! Sama miałam obawy co do związku z Anglikiem, tudzież obcokrajowcem. W końcu inny język, którym mimo wszystko nie wszyscy w RP władają, poza tym inna kultura i mentalność. Wciąż się z tym zmierzam i sądzę, że nigdy nie będzie tak, że powiemy o sobie, że myślimy tak samo w każdej sprawie. Ale trwa się w tym, bo przecież warto ![]() edit: Ha! ironia losu, bo ja miałam zwyczaju niezbyt pochlebnie wyrażać się o Anglikach, co dalej mi się zdarza, im dłużej znam ich społeczność. Oczywiście ta miara nie obowiązuje M. ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Magda
|
Anglik, Hiszpan, palący, chudy czy gruby - moża by ludzi szufladkować w ten sposób ale to przecież nie o to chodzi. Ja nie mam rozterek związanych z powodzeniem mojego tż. Kiedy z nim jestem to nawet nie pamiętam, że jesteśmy oboje z różnych krajów (swoją drogą ponoć nie ma granic, świat jest jeden). Różnice kulturowe mogą być urozmaiceniem
![]() Każda z nas napewno miała przykre momenty w związkach z Polakami, ale to nie znaczy że trzeba wszystkich chłopaków polskiego pochodzenia przekreślić (jak to łatwo jest przekreślać facetów z niektórych krajów, kiedy którys z nich okazał się palantem). To było tak słowem wstępu, bo mnie pyta się wiele koleżanek "jak to tak z obcokrajowcem? Ja to chcę tylko Polaka, bo ta sama kultura" i ja wtedy załamuję ręce bo ileż razy można tłumaczyć, że serce nie wie co to paszport. Wklejam w załączniki 2 sukienki, które mierzyłam, obie Pronovias. |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zakorzenienie
|
Śliczne te sukienki
![]() ![]() A ja nie opowiadam znajomym, że jestem z Anglikiem, bo nie lubię się uzewnętrzniać i te pytania... skąd-kiedy-jak-wytrzymujesz-ile-kasy-prezenty ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Magda
|
moj tż był u mnie na sesji rok temu, bo przyjechał w tak niefartownym czasie, tak że chcąc nie chcąc dziewczyny go musiały poznać :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w klasie dziewczyny wiedzą raczej, że mam faceta, ale jest to dla nich bardzo ciekawy wątek, bo na półmetku i innych imprezach byłam z Andrzejem i podejrzewały, że jesteśmy parą! Takiego kawału to nie słyszałam jeszcze! Po prostu A. fajnie sie bawi, a Tz przyjeżdżać specjalnie na imprezę nie będzie przecież ![]() Na studniowce pewnie też go nie będzie, ale cóż. Dalej będą myślały, ze Andrzej to mój facet.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Zadomowienie
|
hej!
No dziewczynki nie mozna generalizować ![]() O polakach mowi się złodzieje-a przecież nie nie wszyscy polacy tacy są ![]() I tak dalej i tak dalej.Bo to są stereotypy i uogólnienia. Ja jestem w związku bardzo bardzo bardzo szczęśliwa i nie wyobrażam sobie zerwać z TŻ przez zazdrość ![]() Sama jestem bardzo zazdrosna więc dla mnie pewne sprawy są jasne i oczywiste i usprawiedliwione ![]() Mamy wytyczone co nam sie podoba co nie wiec wszytko jest jasne i klarowne. Tż zrobił sobie tatuaż z moim imionkiem po japońsku na brzuszku z boku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Raczkowanie
|
Jagna faktycznie masz racje ze tak sie o nich wypowiadalam i nadal mam niezmienione zdanie,ale wierze ze zawsze od kazdej reguly sa wyjatki
![]() ![]() ![]() Imagine masz racje z tym ze zeby byc szczesliwym razem nie trzeba byc z tego samego kraju, ja tez czasami o tym zapominam, ze mamy rozne pochodzenie... z moim ex jak sie klocilam nieraz to mialam nawet wrazenie ze jedno z nas mowi po chinsku, bo ja mowilam jedno a on slyszal co innego..haha Ale mowiac o tych roznicach, wiem np ze on nigdy nie zrozumie, dlaczego pewne rzeczy zwiazane z moim krajem, z moja tradycja sa dla mnie tak wazne, nigdy to nie bedzie tez wazne dla niego, nie bede mogla z nim dzielic mojej tesknoty za krajem..itp. On sie czesto smieje, ze POlacy sa tacy bardzo "polscy" w znaczeniu, ze mamy ogromna dume narodowa,ze czesto mowimy o swojej historii..a juz ze mnie to zawsze ma zlewke, bo ja zawsze mowie ze w PL wszytko jest najlepsze ![]() Co do sukni slubnych baaardzo podoba mi sie druga, jest sliczna ![]() Malaja a TY kiedy sie wybierasz na Majorke, lub ukochany do Ciebie? Moja przygoda z Hiszpania i milosc do niej zaczela sie wlasnie od Majorki hehehe to miejsce ma cos w sobie ![]() Ja natomiast jutro lece na Lanzarote do TZ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przepraszam, że się wtrącam ale mam pytanie. Poznałam pewnego anglika, ale on jest aż o 9 lat starszy.
Nie wiem czy oni już tak maja ale irytuje mnie kilka rzeczy: - czy za każdym razem nawet jak na chwilę kończymy rozmowę słyszę: see you.. albo smsy : I hope you have a great day. ; non-stop. Ja wiem, że to takie małe i idotyczne, ale deerwuje mnie strasznie. - czy mi się wydaje czy takiego spotkałam ale dość luźno rozmawiają o seksie tzn. nie wolny związek ale zdecydowanie nie jest to temet tabu - wkurza mnie że jak ja musze rano wstać to on nie zwraca uwagi i rozmawia dalej ale jak on musi wstać wcześniej to jakieś głupie teksty "nie zajmuję ci więcej czasu" " nie przeszkadzam ci" - gdzieś w jakiejś gazecie napisali, fajny artykuł. Kiedy ktos komplementuje np: bluzkę polki ona odpowie" a nie wiesz stara, po mamie" etc. tak też jest ze mną. On mowi mi że ślicznie wyglądam i lubi się na mnie patrzeć, ja to przyjmuję cieszę się ale bardziej skrycie, a on ma pretensje -głupie pytania: jak ci się podobam zy wasi też tak mają? kurczę jak czytam ten swoj post to chyba doszłam do wniosku że to nie TEN |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do tych zwrotów "enjoy yourself" i sratata to normalne jest,mój też tak ma ![]() Co do seksu to nie wiem jak to tam jest, bo chłopcy przy mnie grzecznie się zachowują, bo stety/niestety wzbudzam respekt ![]() Nie wiem tylko o co on ma pretensje? ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
Czyli tak jest skubany wyrachowany
![]() E tam, jak ci facet nie pasuje i masz wątpliwości, że to nie TEN, to chyba sensu ciągnięcia tego nie ma... A zresztą, to nie wiem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Przyczajenie
|
Rozdział_Zero witaj. Tak jak mówią dziewczyny- jeśli czujesz, że to nie ten to nie ma sensu się męczyć - łatwiej będzie skończyć Ci to teraz niz po dluższym ikresie czasu. Tak czy inaczej daj nam znać jak sie sprawa skończyla
![]() Kika znalazłam ten wątek Cytat:
![]() ![]() No widzę, że się poświęciłaś szkoda, że Wam nie wyszło - ale jak sama piszesz Kochana, teraz jesteś szcześliwa i to się liczy - czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Teraz już tylko ślub i dzieci ![]() ![]() Buziole dla Was dziewczyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
Jagna hahaha rzeczywiscie tak bylo, zreszta tak jak napisalam wczesniej, zdania o wiekszosci nie zmienilam. Prawda jest takze to, ze bardzo niewielu facetow mi sie tu podoba,maja taki mniej "europejski" typ urody, na szczescie moj TZ bardzo odbiega od tego typu, dlatego tez faktycznie moze jest tak jabym trafila w totka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, oszaleję
![]() Nie dość, że brat się mnie wyrzekł, to jeszcze M. gapa jedna obudziła się w czas i ma problemy z rezerwacją biletu na lipiec! Przeprowadzam się do Anglii, albo on tutaj! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki!
Kika77 na Majorke polece gdzies pewnie za miesiąc,kolo 15 czerwca jak wszytko pozdaje,cholera ale nauki mma teraz,TŻ mi stęka ze strasznie teskni,tez bym juz chciała tam byc. Zastanawiamy sie nad małymi wakacjami w Wenecji tego lata,ja już byłam 2 razy ale tż jeszcze nie ![]() Wolałabym Paryż,no ale zobaczymy jak to wyjdzie,jeszcze nam się pozmienia 1000 razy ![]() Póki co to już zaczynam skupować letnie ciuszki,kupiłam sobie dziś spodniczke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() imagine z pronaviasu najbardziej podoba mi sie model jaguar. obejrzyj sobie jest przepiekna. tylko to jest akurat bardzo droga bo cala z koronki (wlasnie ten wzor koronki mnie zachwycil) te ktore wybralas sa naprawde sliczne.. ech.. nie ogladalam dawno co nowego maja w ofercie ![]() wenedka cos bratu przeskrobala?? ![]() faktycznie sie obudzil z tymi biletami ![]() rozdzial_zero jak ja rozumiem ze cie dobijaja jego ciagle smsy. ja mam znajomego anglika co ma mieszkanie w lublinie. poznalismy sie w anglii i tak przy rozmowie sie okazalo ze ma mieszkanie na osiedlu obok ![]() ![]() a jesli chodzi o moje ulubione angielskie powiedzonko z takich moze mniej grzecznych to jest GO F**k YOURSELF ![]() ![]() ![]() Malaja ja chce chociaz na slowacje!!!!
#595 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki!
Juz jestem znow na Teneryfie i mam jak zwykle dola ![]() wenedka ja Cie rozumiem, tez mam dosc i ostatnio sobie mowie ze albo on tu albo ja tam bo inaczej ocipieje! Malaja no to juz w sumie nie tak duzo Ci zostalo, a jak masz jeszcze w dodatku duzo zajec, to i szybciej czas leci... ![]() ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Magda
|
ups dubel
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Magda
|
Kropko Jaguar jest boska, ale moja siostra chce ją na swoje wesele (bo mamy obie w tym samym roku).
Wenedka a czemu tż ma problemy z rezerwacją na lipiec? Ja czasmi rezerwuję tydzień przed lotem i jest ok (z tym, że z Krakowa do Newcastle lecą 2 linie). Jest dziś tak ciepło w Krakowie, że stwierdzam iż gdybym miała taką pogodę codziennie, to bym zaczęłabym narzekać :P |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Miło, że znów jest na "duużo" ![]() Imagine tutaj problem jest tego typu, że nie mieszkam blisko lotniska, on musi dojechać do Londynu (ew. Liverpool albo Man), a ja do Stolycy. U niego kłopot jest tego typu, że jego rodzice wybywają na wakacje i nie będzie miał kto go zawieźć na lotnisko, u mnie podobnie, więc trzeba znaleźć jak najdogodniejszy lot, żeby nie był ani za wcześnie ani za późno. Takowych lotów w ogóle w rozkładach nie ma, jak na złość ![]() ![]() Więc kiszka trochę, ale jak dla mnie, to mogę i na lotnisku z M. koczować ![]() Kika, u nas też diabelsko gorąco (dziś przy KUL-u tablica pokazywała 27C!), jednak wolnego jeszcze nie ma ![]() Kropko, przecież wiemy tutaj, że M. to jest gapa, jednak dalej kochana gapa ![]() P.S. Czy to jest normalne, że kot leży na balkonie w słońcu już 6 godzin? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Magda
|
Ano to inne buty Wenedko. Szkoda, że nie macie łatwiej z tymi samolotami (jakby samo latanie nie było wystarczającym problemem). Kiedy ja zaczęłam latac to Tż, to nie było połączeń Kraków-Newcastle, więc latałam do Glasgow w Szkocji (chyba 4 godziny pociągiem do Newcastle, i z Newcastle przesiadka do autobusu na kolejne 50 minut). Glasgow latało do Krakowa o 7 rano, więc odprawa o 5! I musieliśmy sypiać na lotnisku (na które przybywaliśmy na ok 12 w nocy po długiej podruży pociągiem).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też coś się wydaje, że będziemy spać na lotnisku tym razem ![]() No, w stanie opłakanym już mnie widział(koszmar po prostu!), więc co szkodzi, żebyśmy i takie doświadczenie zdobyli ![]() A lotnisko w pobliżu Lbn będzie dopiero za jakieś 3 lata-i na co mi to wtedy? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.