![]() |
#781 |
Magda
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Mój teść zawsze ma zły humor i rzuca piorunami, gdy mecz idzie nie po jego myśli. Dlatego moim życiowym hasłem jest śmierć meczom!
Nigdy poza tym nie rozumiałam czym tu się tam podniecać - z reguły wynik jest 0:0 bądź cos bliskie temu :P Dla mnie stracone 90 minut z życia :P |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A żeby to było tylko 90min- jak pójdzie się na mecz to co najmniej 4 godziny wycięte z życiorysu ![]() A zresztą mój "teściu" dalej lata za piłką z kolegami po pracy
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pod tym moge sie podpisac rekami i nogami!!!!!!!!!!!! moj ojciec byl takim maniakiem.. sroda i sie nie dopchasz do TV.. i najlepiej to wyjsc z domu.. ![]() blee..
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Kropciu, to u Ciebie to była tylko środa, a u Tż w domu telewizor jest okupowany codziennie- Steve sobie włącza tv, kladzie sie na sofie i luz blues
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Magda
|
hehe Kropko mój teść ma podobne okrzyki bojowe, przeklina jak szewc - a spróbuj się zaśmiać wtedy to oj! Najgorsze jest to, że rodzina tż kibicuje (żeby tż to widział...) nie najlepszej drużynie angielskiej i dość często przegrywają mecze :P
BOYS WILL BE BOYS.. |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() to chyba najlepszy watek, abym sie nieco przedstawila, jako swiezy forumowy nabytek ![]() Trafilam tu poszukujac roznych slubnych forow i informacji...a dokrylam temat jeszcze bardziej dla mnie ![]() Nie jestem, na razie w stanie przeprawic sie przez wszystkie strony (i fora), ale mam nadzieje, ze z czasem uda mi sie nieco nadrobic. Nie wiem czy nie bede tu za egzotyczna, ale moj narzeczony jest Indujsem ![]() ![]() ![]() wszystkie "zmieszane" dziewczyny zapraszam takze na Forum Zwiazki Mieszane http://home4all.gromader.org |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ...Afryka... znam (wirtualnie w wiekszosci ![]() ![]() ale widze, ze nie mieszkacie w Polsce, tutaj wszystkie formalnosci moga czlowieka wykonczyc :/ nic, nie narzekam na poczatek :P pozdrawiam ![]() PS: śliczna mala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
witaj mohini.. coraz nas wiecej
![]() ![]() ![]() na kiedy planujecie slub?? i w ogole jak poznalas swojego narzeczonego?? musialo byc trudno na poczatku.. zupelnie inna kultura.. inny jezyk.. no i jak rodzina twoja i jego?? powiem ze u mnie bylo dosc trudno z tym aby zaakceptowali ze nie jestem z polakiem ale to raczej chodzi glownie o bariere jezykowa.. no i to ze moj TZ jest sporo starszy tez nie bardzo cieszylo moja mame.. teraz juz dobrze ![]() a traci corcia jest slodka ![]()
#790 |
Raczkowanie
|
hmm ile pytan
![]() ![]() wiesz, co do kultury i religi, to ja po tych 3 latach smieje sie, ze nie ma wiekszej roznicy, niz ta miedzy facetem a kobieta.... ani kultura a nie religia nie robia juz wiekszego problemu ![]() Nie moge powiedziec niestety, ze rodzinka zareagowala entuzjastycznie... coz bariera jezykowa i po prostu strach o corke hihihi ![]() ![]() ale i tak jest juz o niebo lepiej ![]() ![]() Slub - powiem tak - jak sie uda (bo to nie tylko od nas zalezy) to jescze w tym roku. Wlasnei jestem an etwpie szukania jekis rozsadnych sal w Poznaniu ![]() ![]() ...a trudno jest nadal.... bo nadal dziela nas tysiace kilometrow ![]() ![]() ale potem juz musi sie to zmienic, bo inaczej sie nie da! |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
musi sie dac..
szkoda tylko ze wszystko na twojej glowie.. cale to zalatwianie ![]() jeszcze mam takie niedyskretne pytanie ![]() a wlasnie mi sie przypomnialo ze rodzice mojego kolegi sa wlasnie ona polka on pochodzi z indii ![]() ![]()
#792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do jezyka to zaskoczenie... bo porozumiewamy sie po niemiecku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do planowanego miejsca wspolnego zycia... hmmm ogolnie powiedziawszy Europa, jak sie uda to Polska ![]() Kropka a Twoj jest skad?? przepraszam, ale nie mam na razie czasowych mozliwosci przebicia sie przez wszystkie strony tematu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
ja jak wenedka i imagine jestem z anglikem
![]() po niemiecku?? hmm.. no to pieknie.. ten moj kolega pol polak pol hindus tez po niemiecku zasuwa jak karabin maszynowy.. no i teraz bedzie nam wlasnie sprowadzal samochod bo on sie tam i potarguje i wszystkiego sie dowie.. a ani ja ani TZ to ni w zab.. no moze pojedyncze slowa ja bo w podstawowce mialam ale nie za bardzo
#794 |
Magda
|
witaj Mohini
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Witaj Mohini
![]() ![]() Mohini u mnie z językiem jest na odwrót-orłem z niemieckiego nie jestem ![]() edit: A no i przypomniałam sobie, że mam kolegę, którego tata jest Indusem, a mama Polką. Ale w ogóle do ojca niepodobny A ja wróciłam dziś z imprezy i jestem nie do życia, bo łózko na którym spałam było za krótkie. No i normalnie dalej nic mi się nie chce.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
hej, dzieki za mile przyjecie
![]() to jak widze mamy 3 zangielszczone, 1 zafrykanizowana, no i ja zindianizowana ![]() ale mam nadzieje, ze to nie koniec??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
jest jeszcze malaja ktora wlasnie zareczyla sie ze swoim kochaniem ale to juz praca domowa dla ciebie
![]() czy jest to: a) romantyczny latino lover z hiszpanii b) twardziel zza buga c) naukowiec z zielonej wyspy odpowiedz mozesz wyslac smsem lub umiescic na forum ![]() ![]() buziaki dziewczyny.. my zmykamy juz do lozeczka.. slodkich snow
#799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() .... a gdzie 50/50 i podpowiedz widowni??? hmmm bo przyjaciel tu sie chyba na nic nie zda :P ![]() dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
hola senoritas
![]() Witaj Mohini ![]() Uffff po egzaminach ![]() Coprawda mam 3 na wrzesien bo z jednego mam poprawke a do dwóch nie podchodzilam i postanowilam je zdać we wrzesniu ale reszta zdana wiec jest dobrze i już mam to za sobą ![]() ![]() Cholera juz chce tam byc ![]() Jutro zaczynam pakowanie walizy ![]() Dokupilam jeszcze pare letnich ciuszków i kosmetyków i mozna podbijać wyspe hehe jak pomysle tylko o pracy i o tych upałach to mnie szlag trafia ![]() No ale bede z TŻciem-to się liczy Juz chce tam jechac bo wariat do mnie dzwoni 15 razy dziennie i ciągle sie pyta czy go kocham hehehe ![]() Nie mam juz sily powtarzać wkołko tego samego,wiec chyba nagram jakąs litanie i bede mu puszczac za każdym razem jak bedzie dzwonił ![]() Ale czemu on jest takim niedowiarkiem : ) Mysli ze dorwał miss polonia czy co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Konto usunięte
|
Zobacz w Wyższej Szkole Gastronomii i Hotelarstwa w Poznaniu, znajomi robili tam wesele, może Ci się spodoba, oni byli bardzo zadowoleni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
ojejuuu gdzie sie podziały dziewczyny?
![]() Ja już jutro wyruszam w moją wakacyjną podróż do ukochanego więc się żegnam na myślę 3 miesiące,bo tam czas leci zbyt szybko by siedzieć przed komputerem ![]() Opisze wszytko jak wrócę we wrześniu : ) Póki co to jestem strasznie podekscytowana i już chce być w tej cholernej Barcelonie ![]() ![]() Miłych i udanych wakacji z TŻ'ami ![]() Buziaaaaki |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Ojej, szkoda, że 3 miesiące nie będzie Cię tutaj. Ale Tż to Tż w końcu
![]() Ja już mam ostatki w szkole. Dziś pięknie poprawiłam się z biologii, ale szlag by mnie w końcu trafił, bo czuję się okropnie. I jeszcze muszę się uczyć. Ech. Baw się dobrze, Malajko ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Witam
Czas przeprowadzic bilans mojego zwiazku (z Austriakiem, i do tego mlodszym o 5 lat!) * staz: 3 lata, 1 miesiac, 5 dni * "+" : wciaz czuje motylki w brzuchu, minal strach, ze moze cos sie nie udac (w koncu mielismy czas na poznanie siebie w roznych okolicznosciach) juz nie tesknie tak bardzo za Polska i nie wyplakuje sie tak czesto w poduszke, razem z moim TZ stworzylismy udany domek moj TZ wydoroslal, ze nie czuje juz zadnej roznicy wieku, a mi chyba klimat sluzy bo odmlodnialam ![]() nareszcie mam bardzo dobre stosunki z moimi przyszlymi tesciami (ale duzo mnie to kosztowalo) * "-" : TZ nadal nie mowi po polsku (to nic, moze kiedys sie nauczy ![]() * rokowania na przyszlosc: bardzo dobre, za ok. 1,5 roku (moze szybciej) slub, potem 2 - 3 dzieciaczki i 1 pies ![]()
#805 |
Zadomowienie
|
Witaj Equita
![]() ![]() Dziękuję Wenedko ![]() Dobrze się bawić...mmmm to mój cel heheh No 3 miesiące bez wizażu eheh ale potem ile historii będze ![]() W każdym razie życzę sobie żeby czas się tak cholernie dłużył tam jak dłuży mi się tu bez TŻ : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
Malaja, pozostaje zyczyc samych pieknych chwil
![]() ![]() szczesliwej podrozy ![]() !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Lenksy dziekuje za namiar, sprawdzilam ![]() ![]() Equita ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Uffff
![]() Wenedka wszystko już pozaliczała, czyli ma nieoficjalne wakacje ![]() Wprawdzie ocenki nie takie cudne, ale z tego co chciałam, to mam dobre, a nawet bardzo ![]() Boże, jak dobrze, że nic już nie ma do roboty, bo bym chyba oszalała :/ Teraz, mam nadzieję, czas zleci szybciutko do przyjazdu M. ![]() A gdzie się podziały Kropka i Imagine?? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
ja w lublinie dlatego tak ciszej.. duzo latania i zalatwiania.. jestem do poniedzialku
![]() ![]() a TZ robi nam w krakowie lazienke ![]()
#809 |
Magda
|
Ja jestem w Krakowie z tż-tem Kropki :P
A tak serio to mam egzaminy, plus jeszcze egzamin dyplowy. W niedzielę wieczorem przylatuje mój G. razem z teściami (olaboga). Czeka ich herbatka zapoznawcza z moimi rodzicami ha ha |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Ojej, Imagine, to pewnie jesteś zdenerwowana przed wizytą teściów
![]() "Moi" chcieli przyjechać w lecie, to im powiedziałam, że chyba polskich zwyczajów nie znają , bo za wcześnie ![]() A Twoi rodzice mówią po angielsku? Jeśli tak, to luz masz ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.