![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Po pierwsze Witaj ![]() Po drugie: dlaczego pytasz? ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
przepraszam że sie nie przywitałam.
Witajcie ![]() A pytam dlatego że niedawno wróciłam z wczasów z Turcjii i po tym jak spotykałam sie z paroma Turkami bardzo mnie to zaciekawiło. ps. a po za tym to utrzymuje kontakt z jednym i nie powiem że mi sie nie podoba ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Oj, Turcy Turcy
![]() Znani sa z podrywania kobiet hihi ![]() Jest jedno forum w sieci, na ktorym chyba jest ktos bedacy w zwiazku z Turkiem ![]() zajrzyj na forum zwiazki mieszane ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze witajcie ponownie
![]() przepraszam za absencje, ale najpierw wakacjowalam w Norwegii ![]() ![]() ![]() Kropce serdecznie gratuluje dzidziusia ![]() Wenedka, dzieki za reklame zwiazkowego forum ![]() Miss, witaj faktycznie zapraszam na "Zwiazki", ale jesli chodzi o zwiazki z Turkami wiecej takich "przypadkow ![]() ![]() Ja osobiscie tez nie znam dziewczyn zwiazanych z panami z Turcji, powszechna opinia potwierdza zdanie Wenedki ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Mohini, ja o Turkach slyszalam od moich znajomych, ktore byly na wakacjach w Turcji
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Dokladnie. Podobnie potrafia zachowywac sie np. Panowe z Egiptu, jest to podyktowane glownie checia wyrwania sie do Europy (schematy dzialania maja wrecz wycwiczone i specjalnie ucza sie podstaw polskiego!), ale UWAGA ja nie twierdze, ze intencje konkretnej osoby sa nieszczere, potwierdzam tylko, ze warto miec baaardzo szeroko otwarte oczy i uszy, nie dac sie zwiesc "czarnym oczom"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Ilez to razy Arabowie czy inny panowie oswiadczali mi sie w Internecie
![]() Co do Hindusow czy Indusow, to wydaja sie byc bardzo sympatyczni. Takie moje spostrzezenie ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ...jak w kazdej nacji zreszta ![]() PS: napisalam Indus, moglam tez Hindus, bo moj polowek to akurat podpada pod oba... w jezyku polskim sa lekke zawirowania jesli chdzi o nazawnictwo, ale genneralnie mianem Hindusow powinno sie okreslac jedynie osoby tego wyznania (Hindu) a nie Hindu to Indusi ![]() sorry taka mala wstawka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Hehe, co do wstawki, to wiem wiem
![]() Chociaz z polonistycznego punktu widzenia to Hindus wystarczy. Jakos tak jest. Jest pare dziwnych p[rzykladow w naszym jezyku. Jak na przyklad Murzyn. Obrazliwe czy nie? ;0 Wg normy jezykowej- nie. Wg niektorych ludzi-tak. Wiec nie wiadomo ![]() Glupoty zaczynam gadac ![]() A to przez to ze Tz siedzi przed telewizorem i go wcielo calkiem. Mecz najwazniejsza rzecz przeciez. Ech
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() wlasnie z polonistycznego punktu widzenia.... Tylko ze Sikh czy Muzulmanin, nazwanu Hindusem poczolby sie raczej urazony ![]() co do slowa murzyn to sporo dyskusji na ten temat slyszalam, chyba wszystko zalezy wlasnie od tego, JAK to sie powie ![]() ![]() ...a ja tyle gadam bo sie dorwalam do forum po dluuugiej przerwie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Mohini, uwazaj, bo Wizaz wciagajacy jest, pomimo ze sa tu tez bzdurne watki
![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
hehehe ja wiem, wiem
![]() mozna sie uzaleznic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny..
witamy po dosc dlugiej przerwie. odezwe sie wkrotce i pochwale najpiekniejszym dzieckiem jakie udalo mi sie urodzic.. jest boski ![]()
#974 |
Zakorzenienie
|
A ze boski jest, to nie watpie
![]() Ja zaraz zostane slomiana wdowka na kolejne 3 godzinki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
Hmm, to ja napisze coś z drugiej strony. Jestem w związku z obcokrajowcem, co więcej, jestem jego żoną od siedmiu lat. A jest on, Panie i Panowie: Polakiem!
No, dobrez, trochę się powygłupiałam, zwłaszcza, że polsckie obywatelstwo to ja mam od lat, a przyjechalam to jako czternasnastolatka z rodzicami. ( obecnie mam 42 lata) Uważam się więc za Polkę, zwyczaje mam na pewno bardziej polskie, niż tajskie itd. Różnice , oczywiście są. I każdemu wchodzącemu w taki związek radziałbym odbyc wcześniej bardzo szczerą rozmowę z partnerem - jak sobie wyobraża wspólne życe, pracę, czy i kiedy dzieci, jak wychowywane, jak ma wyglądac praktykowanie religii w domu, co z konatktami z rodzicami i co , kiedy pojawi się konflit między współmażonkime, a rodzicami. Troche mnie dziwi, że niektórzy ludzie, zwłaszcza dziewczyny, wychodzą za mąż nie zadawszy nawet jednego takiego pytania. Strasznie ryzykowne. ja, jak już mówiłam, wiekszość życia spędziłam w Polsce, więc ogólnie wiedzialam, na co się pisze, a mój mąż zawsze mi się strał wszystko ułatwić i ze wszytskim pomóc, więc większych problemów nie było. Sielankowo nie jest tylko wtedy, kiedy spotykają się obydwie rodziny, rodzice mojego męża już nie żyją, za to zawsze pojawiają się jego starsi bracia, do tego moi rodzice - już po siedemdziesiątce i te wizyty niestety nie konczą się zbyt dobrze. I chyba nigdy nie zaczną, już są wszysy za starzy, żeby się zmienić. Co do życia domowego - ja zostałam wychowana na buddsytkę, ale jestem, lekko mówiąc , nie praktykująca, mój mąż jest niewierzący. Na dzieci jesteśmy juz troszkę za starzy. TŻ już zrozumiał, że ja do końca życia będę sie ubierać na różowo, fioletowo, zielono itd, a ubrania w klasycznym stylu europejskim uznawać za brzydkie, szare, smutne i bez fantazji. Ja juz przestałam kupować mu te zółte T-shity, w których naparwdę świetnie wyglądał, ale absolutnie odmawiał założenia ( a niby kolor króla... Ech...). To sa takie głupie, nic niby nie znaczące szczegóły, a jednak rodzinne życie składa się właśnie z nich. Największe problemy były ze wspólną kuchnią. Moj małżonek musiał zaakceptować, że ja po takich przysmakach jak bigos, flaczki czy smalec natychmiast wymiotuje, bo sa one dla mnie za tłuste i mój żołądek nie uznaje ich za coś jadalnego. Ja musiałam trochę "stonować " przyprawy, zrezygnować z podawania do posiłku suszonych ryb, niektóych warzyw i owoców morza - zresztą i tak nie mozna ich w Polsce dostać... W każdym razie, jak chcemy zrobic jakiś wyjątkowy obiad, to po prsotu trzeba robić dwie wersje, dla niego i dla mnie. Albo decydowac się na jakąś zzupełnie neutralną kuchnię. ( i do konca życia będe pamiętała, jak jego brat powiedział mojej mamie, że on lubi bardzo ostre potrawy, więc mu cośtam przyrządział i potem zbieraliśmy go z podłogi przy bezdechu...) Tak... czasami jest bardzo interesująco... |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...193374&page=34
o tu na tej stronie sa zdjecia naszego polika lub anglaka.. sama nie wiem jak nazwac nasza mieszanke ![]() Teje bardzo podobal mi sie twoj post. bardzo ciekawy.. no i zabilo mnie ubieranie meza w zolte tshirty ![]() ![]()
#977 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich.W dalszym ciagu jestem na wakacjach i na wizaz raczej nie mam czasu ,nadrobie zaleglosci jak wroce do domu.
KROPKO z calego serca gratukuje dzidziusia ,widzialam zdjecia jest slodziutki.Jeszcze raz gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Rozeznanie
|
Ale co się Wam w żółtych T-shirtach nie podoba? Absolutnei szczerze pytam. Mój ojciec takie nosi, moi bracia... A jak jakomukolwiek Polakowi pokazuję, to ucieka niemalże z krzykiem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Teje, zolte t-shirty nie sa zle. Niektorzy moi znajomi je nosza, pomaranczowe tez
![]() A i Twoj post jest rzezywiscie ciekawy. Jeszcze raz go sobie przeczytam, to moze nasuna mi sie jakies pytania? ![]() Kropka, bobas slodki ![]() Ja uciekam, bo mnie tz i tak zgoni
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
taja ja wiem ze ciezko by bylo z zoltym tshirtem dla mnie. przede wszystkim dlatego ze zwylke robia je jaskrawo kanarkowo zolte a taki kolor pasuje bardzo malej ilosci ludzi. ze wzgledu na karnacje czy kolor wlosow. natomiast zgaszona zolc jest ok.. nawet dla TZ.
w kazdym razie do mojego typu urody to braz, sliwka, ciemna nasycona zielen. wiec gdyby ktos zaproponowal mi kanarkowa zolc odmowilabym bo wiem ze nie wygladam w tym dobrze. (mierzylam ![]() ![]()
#981 |
Zakorzenienie
|
ej, wiecie co, nie chce mi sie w ogole wrcac do domu
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
wenedko jeszcze tylko rok i studia w anglii.. wtedy do polski na wakacje bedziez jezdzila.. bedzie dobrze..
hehe.. ale mam metode. laptop na koncu kolan a Adrian przy piersi spi jak susel.. dal mi dzisiaj popalic oj dal ![]()
#983 |
Magda
|
Upisalam sie jak glupia i post mi wcielo!
Kropka masz boskiego synka, jak sie mu przyjrzec to ja juz widze na jego buzce wypisany charakterek! Ja swojemu bratankowi i siostrzencowi caly czas kupuje ubranka w Anglii, bo uwielbiam ciuszki dla maluszkow (a tutaj sa jednak tansze). Teje mnie rowniez podobal sie Twoj post, co do kolor to w Polsce ludzie nie za bardzo akceptuja mocne kolory, faktycznie moda u nas jest dosc szara :/ Nawet w Anglii jest juz znacznie bardziej kolorowo (ja sama juz kupilam sobie musztardowe buty na obcasie i rude kozaki, a wczesniej akceptowalam tylko czarne). |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Taje bardzo ciekawa wypowiedz ![]() Cytat:
![]() Taje, jesli mialabys ochote zapraszam na forum "Zwiazki Mieszane" (link w moim podpisie...) bardzo bym sie cieszyla, gdybys chciala sie tam pojawic ![]() ...dziewczyny przepraszam, ze ja znowu sie wpycham z konkurencja ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Jejku, a my na poczatku takiej rozmowy nie odbylismy
![]() Tz powiedzial cos w stylu, czy chce zeby przyjechal do Polski,a ja na to ze ok, niech przyjezdza. No i przyjechal ![]() I tak to sie ciagnie kawal czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
No w sumie Tz jest z tych, co wolna wole wola dzieciom zostawiac co do chrztu
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
Mohini, pojawię sie na tamtym forum, ale najwcześniej w środę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
kropka241 piekny Twój dzidziuś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Podczytuje tu Was ostatnio.. ![]() Od kilku lat jestem z Anglikiem (takim typem zafascynowanym smazonka na sniadanie i nadal przezywajacym kampanie Napoleonska). Co do roznic kulturowych, to na pewno warto ustalic pewne kwestie w miare wczesnie, ale z drugiej strony, to tak, jak to ujela chyba Mohini: wieksze problemy wynikaja czesto z roznicy plci ![]() ![]() Ps. Kropko, sliczny maluch!! ..bo to tak poprzez Ciebie tutaj niechcacy dotarlam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.