![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Lea tylko cider!! jestem juz na drugiej puszce
![]() nie uwierzycie dziewczyny.. dziecie moje slodko spi.. jest jak aniol (tfu tfu) przy dzadku. wczoraj mielismy z TZ bardzo powazna rozmowe w nocy.. wlasciwie to wyjasnilam mu ze bylo mi bardzo przykro jak mnie potraktowal ostatnio i splawilam jak chcial.. no wiecie czego chcial.. no ale sie pogodzilismy.. ach co to bylo za godzenie ![]() ![]()
#1352 |
Magda
|
dobrze, ze mu powiedzialas, ze Ci bylo przykro, bedzie pamietal na nastepny raz!
Ja jestem dalej na etapie poszukiwania pracy, ale jakos mi sie specjalnie nie szpieszy z niczym :P Ide dzis na jedno spotkanie, ale cos mi sie wydaje ze ta oferta to kiszka a nie powazna robota. Puki co wydaje oszczednosci, bo przeciez potrzebuje jakies nowe rzeczy he he.. Transport z naszymi rupieciami z Anglii juz dotarl do mojego domu, jak przyjade na weekend to zobacze czy jest wszystko!. |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
Imagine przepraszam nie chce byc wscibska ale jakiej firmy uzywaliscie do przewozu rzeczy?? i ile to mniej wiecej kosztuje bo TZ ma jeszcze mnostwo rzeczy pochowanych gdzies po rodzinie i chcielibysmy to przeslac transportem.
#1354 |
Magda
|
Wynajelismy firme ABA transport (Polacy z Dublina, przewoza rzeczy z telenu calej Anglii w dowolne miejsce w Polsce). To jest ich strona http://abaglasgow.winweb.pl/Default.aspx
Placilismy £1 za 1 kg, nie znalazlam tanszej firmy od nich. Przewozilismy troche mebli i prawie wszystkie ubrania (duzo ciezkich pudel), zaplacilismy £470 (ale wiezlismy m.in pralke ktora wazy 70 kg, telewizor 50 kg, wielkie lozko malzenskie, wielka ciezka komode, skorzana kanape itp). |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() zawsze sie usmiecham czytajac ten watek.. ![]() ![]() wlasnie jestem u mojego tz. wzial prysznic i wyglada tak slodko z mokrymi wlosami... ![]() ![]() ![]() ![]() przesylam usciski z Newcastle ![]()
#1356 |
Zakorzenienie
|
Malaja wróciła
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Zadomowienie
|
heheh wenedka Ty to masz nosa
![]() Tak,tak jestem w zasadzie juz prawie tydzien,ale niestety byłam zbyt zajęta egzaminami,tż'em,domem i ogólnie "polskimi" sprawami by pisać,ale ( i tu mi się nalezy nagroda) ![]() Nie wiem czy ale mam nadzieje,że tak,jesteście ciekawe co u mnie ![]() Więc wakacje były....hmm nie wiem jak je określić bo:z jednej strony poprostu super,bo byłam z TŻ,ale z drugiej strony pracowałam prawie 10 godzin dziennie i się mało widywaliśmy ![]() Tak bardzo leciał tam czas,aż się wierzyć nie chce no ale trudno....było fajnie bo oprócz pracki oczywiście czas z tż'em:wypady łodzią,plaża,zwiedzanie-było mimo wszystko super. Przygód też kilka było,min innymi przytoczę ostatnią,sky europe sprzedała wszytkim polakom lecącym z Barcelony do Krakowa bilety ze złą godziną ehhe i mieliśmy 6 godzin wolnych w Barcelonie ![]() ![]() ![]() Teraz w sobote mamy wesele mojego kuzyna wiec bedziemy bawić ![]() Tż leci chyba 2-go ![]() Ehhhh wogóle się nim nie nacieszyłam powiem wam,jestem zła i rozgoryczona hehe no cóż,w zasadzie powinnam być chyba przywyczajona : ) Buziak No a teraz nasza polska rzeczywistość:naszczęscie egzaminy poprawkowe już za mną uffff ![]() Ah byliśmy w niedziele w Oświęcimiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
Malaja
![]() ![]()
#1359 |
Konto usunięte
|
malaja
![]() A jakie przezycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, że wróciłaś
![]() Ja bym się tez rozryczała, jakby mi walizkę zgubili ... A czas, tak, leci szybciutko ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Raczkowanie
|
Leila i Mneme ja podobnie jak wy poznałam mojego TŻ w knajpce życie przynosi czasami duże niespodzianki
#1362 |
Rozeznanie
|
Ja gubię wa;izki w zasadzie przy każdem podróży. Po jednym- czterech dnia się znajdują.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Wtajemniczenie
|
Czesc wszystkim!! Tydzien temu wrocila z Polski.Fajnie bylo ,troche sobie odpoczelam ,no a teraz wszystko od pocztaku ,zawalona praca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Traci z powrotem!!! ![]() Widzę, że nastał czas powrotów ![]() Ja dziś się podłamałam. Strasznie dużo mam tej historii. Ledwo co oddała mi historyczka wypracowanie (nieważne, że sknociłam) a już 2 następne na za tydzień zadała i 6 tematów do przerobienia ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zakorzenienie
|
ech.. tesc jutro jedzi do domu..
nie moge powiedziec ze sie nie ciesze.. nie chce mi sie nawet pisac ale czasem bylo by lepiej gdyby czegos nie powiedzial.. sobie by wstydu oszczedzil a mi nerwow
#1366 |
Magda
|
kropka a co ten tesc powiedzial, ze Cie tak zdenerwowal??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
oj.. moge powiedziec:
np. gada z TZ (ja w tym samym pokoju) no i rozmowa nt mieszkania. ze jesli cos mu sie stanie to Adi jest glownym spadkobierca. na to tesc mowi to tylko nie mow o tym Oli. na co Tz ze ja o tym wiem bo to byla moja decyzja i sama to zalatwilam ![]() inna sytuacja: jestesmy w tesco. ja poszlam z Adim ogladac zabawki a oni polazic po sklepie. potem do nas dolaczyli a tesc jak zobaczyl ze ogladam zabawki to od razu z tekstem ze nic Adrianowi nie kupi bo on tego nie doceni i mu nie podziekuje ![]() ![]() albo ledwo wszedl do domu to dorwal sie do telefonu i codziennie dzwonil po pol godziny do anglii choc mial komorke ale jak przywizl mi ciastka to poprosil zebysmy mu za nie zaplacili ![]() ![]()
#1368 |
Magda
|
co ten tesciu taki..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Konto usunięte
|
Imagine ta lokalizacja Newcastle to juz chyba troszke nieaktualna, co
![]() kropka ![]() ![]() ![]() Moj tesc ostatnio przeszedl samego siebie, jak bylismy w lutym u niego, powiedziec o ciazy to jego pierwsze slowa, oczywiscie przy TZ brzmialy: Nic sie nie martw, jak on ( TZ ) cie kiedys zostawi, to ja tobie i wnukowi pomoge, zajme sie wami" ![]() Zamurowalo mnie, dodam tylko, ze tesc ma juz 4 partnerke i 6 dzieci, tak to jest jak sie przechodzi kryzys wieku sredniego i ma za duzo pieniedzy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Raczkowanie
|
Kropka wspolczuje serdecznie
![]() ![]() Normalnie szok ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Magda
|
Oh Lea musialas mi zwrocic uwage he he, jakos lepiej wygladalo Newcastle niz Krakow :P
Od 3 dni rosnie mi osemka i chce mnie szlag trafic, boli mnie tak ze nie moge jesc (ani calowac tz lol). Ponadto w Krakowie jak to zwykle wszyscy ludzie w tramwajach chorzy i ja juz zdazylam od kogos zlapac katar. Musze sie tz spytac co to te ginger nuts, bo mowa o nich juz nie pierwszy raz a ja nie wiem co to. Ale za to z kolei mi sie teskni za chipsami octowymi walkers..mmmmm |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Konto usunięte
|
ginger nuts to takie okragle ciastka imbirowe, ale dla koneserow tylko
![]() ![]() ![]() octowe walkersy tez moge wysylac, moze pojde do nieba za te dobre uczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Magda
|
a to jadlam te ciastka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Kropka, nie strasz mnie kobieto, bo mnie sie podobny teść szykuje
![]() W ogole nie chciał, by Tż przyjeżdżał teraz, bo możemy się w święta zobaczyć, zaoszczędzić pieniędzy, a jak Tż pojedzie, to pewnie studia zawali ![]() ![]() Poza tym jest ok, sknera ale co mi tam, teściowa nie pozwoli mu ciągnąć za dużo kasy, na szczęście jeszcze nie kazał mi kasy oddawać za wine gums ![]() ale zawsze może ewoluować... A jutro jadę na Jasną Górę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Raczkowanie
|
Z kolei mój przyszły teść jest bardzo ciepłym , sympatycznym człowiekiem. Ma jednak jeden minus- godzinami mógłby ze mną rozmawiać na temat polskiej polityki (ciekawe tylko dlaczego
![]() A jeśli chodzi o przysmaki z Anglii to uwielbiam shortbread ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
ja tam sie boje tesciowej
![]() dziewczyny TZ bedzie mial rozwod.. nie wiem co powiedzial ex brat TZ ze w koncu do niej dotarlo ze nic wiecej nie dostanie i ze TZ do niej nie wroci.. ale jak przez 6 tyg nie zlozy pozwu o wiecej kasy to juz nigdy nie bedzie miala do tego prawa bo wlasnie zakonczyla sie tzw pierwsza czesc rozwodu ![]() ![]()
#1377 |
Wtajemniczenie
|
No i dzis Tz polecial do domu
![]() Jeszcze ta recepcjonistka tak na niego patrzyla, ja znam te spojrzenie ![]() A teraz trzeba nadrobic zaleglosci ze szkoly, juz dostalam dwa maila ze nie oddalam esejow, kurcze mi tu serce krwawi a oni cos chca ode mnie. Kropka241 gratuluje rozwodu, oczywiscie nie Twojego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Szien, witaj w klubie czekajacych zatem
Bedzie dobrze, czas szybko leci ![]() Ja bylam woczraj/dzisiaj na Jasnej Górze. Fajnie bylo ![]() Pomimo, ze sie oparzylam herbata w Domu Pielgrzyma i musiałam iść do lekarza :/ Bable mam wielkie na ręce I spotkałam mojego znajomego z dziecinstwa, takiego najfajniejszego z najfajniejszych, ktory przychodzill moje pieski ogladac, jak byly male i spiewal na Komunii, zatrzymal sie na parkingu, chcial pogadac, a ja pobieglam na autobus i nie mam do niego nr ![]() Jakos go zdobede, ale juz wole nie myslec, co o tym bedzie myslal Tz, bo strasznie zazdrosny jest, w szczegolnosci, ze my z tym znajomym to takie pokrewne dusze troche.. On tez gra na skrzypcach i zawsze swietnie nam sie rozmawialo. Kiedys Tz-owi o nim opowiadalam, to dziwna mine mial ![]() Ech, strasznie mi brakuje kontaktow z nim, takich normalnych
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zakorzenienie
|
z TZ czy kumplem??
![]() lea jest w szpitalu.. ciekawe kiedy urodzi ![]() ![]() ![]() ![]()
#1380 |
Zakorzenienie
|
Ze znajomym, choć Tż też brakuje, rzecz jasna.
Oj kurcze, do niczego mam nastrój ![]() I trzymamy kciuki za Leę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.