![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Tż w zeszłą Wielkanoc zabulił 150 funtów za jeden lot...
Ileż to kasy trzeba, żeby się nalatać ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a bo u mnie nuda, czy spal, czy zjadl, czy kupke zrobil ![]() gdyby mi ktos w zeszlym roku o tej porze powiedzial, ze bede mama, to bym sie chyba po ziemi turlala ze smiechu ![]() ![]() ja tez nie jade na swieta do Polski ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Wtajemniczenie
|
o bosze jak mnie się nudzi
![]() ![]()
#1864 |
Konto usunięte
|
szien, ja tez to czasem ogladam, nie moge wyjsc z podziwu nad glupota i odmozdzeniem tych ludzi
![]() a ja teraz ogladam x factor, w piecu szarlotka, dziecko spi, echhh, zeby mi sie jeszcze chcialo brwi wyregulowac albo jakas maseczke, czy cos, a ja nic, herbatka, telewizja i ciacho, wstydze sie za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Lea, nie masz się czego wstydzić! Ja patrzę na Twój awatar to morda mi się cieszy
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Rozeznanie
|
Wenedka coś Ty taka bezwzględna? :p od razu z biczem na nas? :p hehehe...
Kurde! ja nie wiem ile zapłacę za bilet do Grecji :/ z Wawy do Aten to jeszcze pół biedy... ale z Aten na wyspę :/ pewnie z 3x więcej! Paranoja :/ ps. No właśnie, Lea! nie ma się co wstydzić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Raczkowanie
|
Ehh..a ja nie wiem kiedy się znów zobaczymy z TŻ.
Teraz jest w domku i plany się zmieniły bo miał już przylecieć za 2 tygodnie ![]() się i gdzieś pojechać zaraz po świętach. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1868 |
Wtajemniczenie
|
http://youtube.com/watch?v=agqGJKQQpLc
![]()
#1869 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie forumowiczki!
Z przyjemnością przeczytałam wasze forum dotyczące związków z obcokrajowcami. Ten temat test mi bliski, ponieważ od półtora roku jestem w związku z Cypryjskim Grekiem. Niestety nadal jesteśmy daleko od siebie, ta w Polsce on na Cyprze. Pewnie z powodu tej odległości ostatnio ciś między nami zaczyna sie psuć. I, niestety, muszę przyznać,że to chyba z mojej winy. Oboje jesteśmy ludźmi po przejściach, lecz ja od mojego stresu nie potrafię się uwolnić. Byłam mężatką, to małżeństwo nie było udane, więc postanowiłam się rozwieść. Teraz niby wszystko szczęśliwie się układa, mam mojego mężczyznę, jednak mam wielki problem. Nie potrafię mu zaufać. Zaczynam mieć manię prześladowczą, wydaje mi się, że on mnie nie kocha, że woli spedzac czas ze znajomymi, nie ze mną. Każdy jego nawet najmniejszy zły krok przyjmuję jako powód do rozstania. Nie wiem już ile razy mówiłam mu goodbye forever. Zaczynam być przerażona wszystkimi opowieściami o Grekach, którzy całe zycie spędzają w tawernach i pubach, w czasie kiedy ich żony siedzą w domu z dziećmi, o ich rozwiązłości i zamiłowaniu do seksualnych przygód. Dodam, iż wszystko to siedzi tylko w mojej głowie, mój luby niegdy nie dał mi powodu do zazdrości, zawsze był wobec mnie ok i niczego przede mną nie ukrywał. Poznałam też jego rodzinę, jego matka nie sprawiała wrażenia osoby wtrącającej się do jego życia, nie komentwała, nie narzucała mu swojego zdania,raczej stała z boku i pomagała, kiedy była taka potrzeba. A ja gdziekolwiek mówię, że jestem z związku z Cypryjczykiem słyszę, że chyba zwariowałąm, że powinnam się zastanowić nad sensem związku z południowcem, że oni są niestali w uczuciach, zdradzają zdradzają kobiety z kim popadnie i wymagają od żon ślepego posłuszeństwa a słuchają i tak tylko matek...To wszystko sprawia, że wycofuje się z związku, który dawał bardzo dobre rokowania na przyszłośc. Mój luby zaczyna być zniechęcony, ma już dość słuchania o mojej manii prześladowczej i faktycznie więcej czasu zaczął spędzać w pubach, czego do tej pory nigdy nie robił. Jak sobie z tym poradzić? Jak zaufać Grekowi i przestać słuchać wszystkich wokół? Czy ktoś ma jakiś pomysł? Bardzo zależy mi na tym człwieku i nie chce go stracić. Proszę o pomoc, może ktoś miał podobne doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Wtajemniczenie
|
witaj suleczka,
no tak, te stereotypy... założę się, że te osoby, które Cię ostrzegają żadnego Cypryjczyka na oczy nie widziały, nie mówiąc już o pobycie na Cyprze (tygodniowa wycieczka się nie liczy!). Jak ja zaczynałam kręcić ze swoim Anglikiem, to mnie przestrzegano, że on chce się tylko zabawić, że to takie bananowe dzieci, nie traktujące niczego poważnie. Oczywiście coś mnie tknęło, ale uczucia wzięły górę i nie żałuję. Ryzyk fizyk, jak nie sprawdzisz to nie będzisz wiedzieć. Nie możesz przeprowadzić się na Cypr? przynajmniej na jakiś czas? zobaczyć jak się z nim żyje, jeżeli nie zrobiłaś tego wcześnej.
#1871 |
Raczkowanie
|
Zamierzałam jechać na Cypr w marcu następnego roku, na kilka miesięcy, przekonać się czy mogłabym tam żyć. Jednak nie wiem, czy będę miała do kogo jechać - mój luby oddala się ode mnie coraz bardziej. Najpierw były plany małżeńskie, potem plany mieszkania razem. Teraz powiedział mi, że jestem tylko jego internetową dziewczyną, że boi się ze mną związać, że jestem zmienna i nie wierzy, że będziemy razem szczęsliwi. Ale chciałby dać mi jeszcze jedną szansę, ponieważ mnie kocha. A ja sie boję, że tę szansę stracę przez własną głuptę. Stereotypy zabiją naszą miłośc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Konto usunięte
|
suleczka witam serdecznie
![]() ach, te stereotypy, ci ktorzy je powtarzaja wiedza o nich pewnie tylko z kanalu romantica, latynoskich soap oper i teledyskow ![]() idz za glosem serca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Magda
|
Jestem jestem, czytam wątek tylko ostatnio trochę zajęta byłam
![]() ![]() Ja się nie przejmuję, co ktoś mysli na temat mojego związku, bo po co kogoś obcego interesuje moje życie prywatne? Na szczęście moja rodzina uwielbia mojego Anglika i nikt ani słowem nic nigdy nie powiedział, a przecież tez istnieją głupie stereotypy o Anglikach (np. że są nudni, bez poczucia humoru, piją piwo i nie interesuja sie niczym innym poza piłką i herbatą). |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A teraz na poważnie... mam dokładnie takie same problemy/wątpliwości jak Ty... również sporo nasłuchałam się o Grekach jako mężach, ale tłumaczę sobie to tak, że przecież o Polakach też mówi się róznie... To, że wielu Greków zdradza żony a wielu Polaków jest np. nałogowymi alkoholikami nie oznacza, że KAŻDY ZDRADZA I KAŻDY PIJE. Boję się, to prawda... ale z drugiej strony wiem, że jestem jedyną kobietą w głowie (I ŻYCIU!) mojego TŻ... po prostu wiem to. Ufam mu. Mamy bardzo dobry kontakt. Codziennie rozmawiamy bardzo długo... niezmiennie od kiedy wyjechałam z Grecji. Jeśli coś się psuje, kłócimy się to tylko i wyłącznie przez zazdrość spowodowaną odległością. Wiem, że jest ona głównym powodem, bo kiedy byłam w Grecji przez 2 miesiące mieszkaliśmy razem i do tego pracowaliśmy w tym samym miejscu. Potrafiliśmy po prostu wszystko oddzielić i każdy drobny problem rozwiązywać rozmową. Całe szczęście nadal tak jest i nawet kiedy się kłócimy żadne z nas nie odwraca się, nie przerywa rozmowy, tylko prowadzimy wszystko do końca, aż będzie jasne. Na szczęście mam perspektywę wyjazdu do Grecji w okolicach czerwca 2008... oby już na stałe. A powiedz mi, jak poznałaś swojego TŻ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiec nie jest tak zle! trzeba jakos do Wielkanocy przezyc.. no ale wiadomo ze w Wigilie zawsze mi sie troche smutno robi na serduszku,tym bardziej ze tu we Wloszech swietuje sie dopiero Boze Narodzenie a wigilie nie. Cytat:
witaj suleczka! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Raczkowanie
|
Poznaliśmy się na Internecie, zagadał do mnie nagle prawie 2 lata temu. Oboje w tym czasie mieliśmy problemy osobiste. Mnie po trzech latach małżeństwa zostawił mąż wybierając wolnośc, alkohol i inne dziewczyny, on był w trakcie sprawy rozwodowej i walki o dzieci. Chyba podobne problemy zbliżyły nas do siebie, bo bardzo szybko staliśmy się dobrymi przyjaciółmi rozmawiającymi o wszystkim, a z czasem ta przyjaźń przekształciła się w miłość. To on zrobił pierwszy krok, powiedział, że jesteśmy tacy sami, myślimy tak samo, lubimy ten sam sposób życia. powiedział, że mnie kocha i chciałby być ze mną. Mówił mi, że nawet jeśli wybiorę innego to on przyjedzie po mnie kiedy już jego sytuacja życiowa się ustabilizuje. Dla mnie na początku to była po prostu bajka. Facet, który ma problemy z zoną i chce mieć kogoś na boku, tak dla zabawy, za zabicie czasu. Nie potrafiłam mu zaufać, ciągle się bałam, że wróci do żony ze względu na dzieci lub zostawi mnie dla jakiejś innej, która znajduje sie blizej. Jednak tak sie nie stało. On dostał rozwód, niedługo potem przyjechał do Polski odwiedzić mnie pierwszy raz w życiu. Do tej pory widzieliśmy się tylko w kamerach internetowych. Moja rodzina traktowała go jako chwilowe zauroczenie. Zmienili zdanie, kiedy go poznali. Wyjechał po tygodniu zostawiając mnie ciężko zakochaną. Prosił, żebym przyjechała do niego na Cypr, chciał, żebym, poznała jego kraj, rodzinę, przyjaciół. No i pojechałam. To były najcudowniejsze wakacje w moim życiu. Wszyscy byli dla mnie bardzo mili, jego rodzce traktowali mnie jak własną córkę, mimo problemów z komunikacją (nie mówią po angielsku) dogadywaliśmy się bardzo dobrze. Także jego dzieci zaakceptowały mnie bez problemu. Od tego czasu regularnie odwiedza mnie w Polsce. Planowaliśmy, że pojadę do niego w marcu, kiedy na Cyprze najłatwiej dostać pracę. W Polsce trzymają mnie także moje nadal nie do końca uporządkowane sprawy osobiste. Ale odległość i moja nieufnośc robią swoje. On jest zniechęcony moimi napadami złego humoru, moją niewiarą, że nam się uda. Wydaje mi się, że zabiłam ten związek, ale po moich doświadczeniach bardzo trudno mi jest komukolwiek zaufać. Tym trudniej, że jest to obcokrajowiec, którego w dodatku nie widzę na co dzień. Ale nie chciałabym go stracić, tym bardziej że naprawdę jesteśmy jak te połówki jabłka. Myślimy pdobnie, a często nawet zdarza nam się mówić to samo w jednej chwili. Tylko coraz trudniej jest nam się dogadać. A ja staram się walczyć o niego. Prawdopodobnie przyjedzie do mnie na Sylwestra. Mam nadzieję, że wtedy usiądziemy i tak naprawdę porozmawiamy o nas i o naszej przyszłości, może jeszcze uda mi się naprawić to, co własną nieufnością zepsułam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------------------------ EDIT: Bosze... zaraz się zleję ze śmiechu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Dość często to się sprawdza, patrząc na znajomych mojego Tż ![]() Witaj Suleczka, to po pierwsze ![]() Szien, to już wiem, że mam nie kupować eyelinera ![]() ![]() ___ Na Youtube znalazłam 10-minutowy film streszczający polską historię. Trzeba pokazać Herbaciarzowi ![]() Tak, wiem, jestem historycznym zbokiem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mneme, to Ty już aplikujesz na uczelnię, czy tak jak ja bierzesz sobie gap year? ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------------------- no też myślałam, żeby kupić kredkę do oczu GOSHA taką ładną mięciutką różową ![]() ![]()
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() __ Mój będzie się dziś podniecał, że Polska weszła do Euro2008 ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Wtajemniczenie
|
na szczęście Tż nie ciąga mnie na mecze, wystarczą mi krzyki dochodzące z pokoju jak ogląda TV, ja się wtedy zamykam gdzie indziej z książką. On nawet wtedy nic nie je, bo się boi, że coś przegapi jak pójdzie do kuchni
![]()
#1883 |
Zakorzenienie
|
No a mój chodzi, ale juz nie na wszystkie, bo albo loty do Polski, albo mecze
![]() A wszystko przez nan ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsza dla mnie jest Deborah ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam jakąś miękką ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co, szczerze mówiąc planowałam gap year... ale moja mama jak o tym usłyszała to zareagowała jakbym conajmniej planowała rozpoczęcie pracy pod latarnią... porażka :/ "No załamałaś mnie!" "co z Twoją przyszłością?! do końca życia będziesz kelnerką!" ...mimo, że wiele osób bierze gap year to ona po prostu tego nie rozumie :/ Dla niej to znaczy dokładnie to samo, jakbym w ogóle zrezygnowała z dalszej edukacji :/ Chyba dla świętego spokoju złożę aplikację już teraz :/ Ps. Wenedko dajno link do tego filmu! przyda się, a co! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
A na co składasz? (sorry, ze tak wscibsko
![]() Ja w sumie chcialabym sobie popracowac, zarobic, wiolonczele kupic ![]() Jak będe zaczynala, to Tż będzie konczyl, a mnie sie ten uklad podoba, pojdzie do pracy i zacznie sie wszystko ladnie ukladac, jak Bog da ![]() a link, prosze bardzo ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Rozeznanie
|
Widziałam film...
![]() ![]() Nie no co Ty, nie mam tajemnic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie tak samo. Nawet niebieski pokoik na piętrze na mnie czeka z kwiatkami w wazonie ![]() W dodatku sasiad Tż cos na moj temat gdacze, ze kolejna Polka w Anglii ![]() Ja przez te historie stane sie emo czy cos, bo w przyszlym roku i tak bede musiala rozszerzenie zdac, cos tak czuje.... Jak na psychologie bede zdawac... ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.