![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
No i po rozmowie
![]() Tak wogole to przepraszam was ze koncentruje wasza uwage na mnie,ale bardzo mi pomaga to co piszecie! Imagine-dziekuje za twoje slowa i przezycia ![]() Ja tez zanim wyjechalam bylam bardzo zzyta z rodzina tak ze przynajmniej raz na tydzien odwiedzalam dziadkow,nie mowiac o wspolnych zakupach z mama,ktora mam bardzo nowoczesna i ktora uwielbia chodzic po sklepach tak jak ja ![]() Porozmawialam z facetem troche mi sie lezki polaly bo juz tysiac razy rozmawialismy na ten temat ze teraz to mieszkam we Wloszech i pewnie z czasem sie przyzwyczaje. Nie po to lzy byly zeby wzbudzic litosc jak mi trudno..pewnie to rozumiecie No i moj facet mysle ze zrozumial-powiedzial tylko ze powinnam czesciej z nim rozmawiac a nie trzymac wszystkich mysli w mojej glowie,bo potem to narasta i jest mi coraz trudniej te mysli zniesc. Powiedzialam ze ciesze sie ogromnie z tego ze spedzimy az dwa tygodnie prawie w marcu w Polsce bo tak jak u Imagine-mamy troche problem z wolnym czasem. Tylko ze marzec przeminie i pewnie mi bedzie bardzo trudno czekac kolejny rok i jechc do Polski z ta mysla,ze potem ich zobacze znowu na rok.. No i wymyslilismy ze skoro bilety nie sa takie drogie to bedzie mozna zrobic kolejny wypad powiedzmy na 4 dni jakos w pazdzierniku ![]() ![]() ![]() On jest tak na prawde kochany,tylko ja mam ciezki charakter i jestem bardzo zwiazana z rodzina ![]() Obiecal moj TZ ze jak bede chciala to bede mogla wybrac czy wole jechac w pazdzierniku (moja mama mam urodziny zrobilibysmy jej niespodzianke nic nie mowiac) czy jechac na swieta,bo juz tak dawno nie bylismy.. Dziekuje wam jeszcze raz ze poradzilicie mi zeby porozmawiac-czasem spokojna rozmowa mozna zdzialac cuda ![]() przypomnijcie mi o tym jak znowu bede smucic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
no ciuciola to ie dobrze spisalas. rozmowa to podstawa.. ja mojemu obecnemu tz jak mi sie smutno zrobi czy sprawi mi przykrosc to zaraz mu glowe susze
#2403 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się cuciola, że wszystko się wyjaśniło
![]() Myślę, że po prostu miałaś gorsze dni i wtedy wszystko wydaje się takie przytłaczające.. A jaką muzykę Tż tworzy, jeśli mogę zapytać? ![]() Ja już znoszę jajko ![]() Walizki nawet nie rozpakowywałam po ostatnim wyjeździe, bo części rzeczy nie używałam ![]() Tż chce mnie zabrać na koncert Rachmaninova, ale sama nie wiem jak to wygląda w Anglii.. ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Wenedko ja mysle ze klasyczna koszula (biel czern szarosc) i spodnie but na szpilce
#2406 |
Konto usunięte
|
![]() Mam nalot tesciowej w poniedzialek ![]() Sprzatam caly weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Lea a moze tak jakbys sie rozpedzila z tym sprzataniem to jeszcze u mnie
![]()
#2408 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet obiadu jeszcze nie bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Zakorzenienie
|
Lea boj sie Boga
![]()
#2410 |
Zakorzenienie
|
Kropka, też myślałam, by jakoś neutralnie wybrnąć z tym ubiorem, ale musiałabym brać znów moje szpilki :P A muszę mieć jakieś miejsce w walizce, bo planuję spory shopping
![]() Jestem z siebie dumna, bo robię listeningi do matury ![]() (jedyna na co mam ochotę, jeśli chodzi o naukę)
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A muzyka-rock lata 80 najbardziej ![]() a teraz powracam do nauki,bo mam 24 egzamin z filozofii prawa a dopiero co przeczytalam dwie ksiazki i zrobilam sobie streszczenia. Jeszcze jedna ksiazka a potem od srody tydzien mi zostanie zeby to wkuc na pamiec.. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Witam po małej przerwie spowodowanej obecnością TŻ'a ![]() Pobyt przedłużył o 4 dni i wczoraj poleciał ![]() Zkleciało nam szybko,za szybko,po świetach wypoczynek,sylwester w Hotelu w Krakowie,potem u mnie w domku,Ikea,tż montował mi meble bo urzadzam sobie nowy pokój po bracie ktory się wyprowadził do swojego nowego mieszkania takze bylo co robić a i czas leciał niemiłosiernie :/ No alemówi,że wróci za miesiąc ![]() ![]() U was widze ze wsyztko super,ciuciola nie łam się,kązdy kto jest chyba w innym kraju niż swój własny ma takie myśli,teskni strasznie za rodzina i zastanawia sie co tutaj robi a czemu nie w domu,z mama i tata ![]() ![]() Ciuciola loty sa nieraz tak tanie(jesli sie zarezerwuje dosc wczesnie) ze czasem warto nawet na głupi weekend wpaść.Zawsze to coś,podładowanie baterii. Teraz zmykam do kuchni,bo mama sobie zamowila nowe meble ehhh tylko remonty i remonty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | |||
Zakorzenienie
|
Malaja
Cytat:
jak nie mieszkalam jeszcze we Wloszech to jak moj tz wyjezdzal,to mama dalej przez kilka dni robila o jedna szklanke wiecej picia itp Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja wracam do nauki.. Tz pojechal na uczelnie,po uczelni profejtuja u kolegi-wroci pewnie o polnocy..wiec chata wolna az nie wroci tesciowa o 18 i zasypie mnie milionem pytan co jadlam,czy poodkurzalismy itp ehh! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Zakorzenienie
|
aaa nie idę, bo mi 2 wyjazdy w krótkim czasie się nałożyły(jutro jadę
![]() ![]() Fajnie, że u Ciebie ok ![]() Dłuugo się tutaj nie pojawiałaś :p
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
traci
![]()
#2417 |
Wtajemniczenie
|
Witam Piękne Panie
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? 5 tygoni z Tż'em zleciało jak tydzień, w noc przed wyjazdem zamsarkałam mu poduszkę jak to ja niechcę wyjeżdżać ![]() Święta spędziliśmy u jego rodziny, gdzie dostałam mnóstwo prezentów (przez to z 17kg w walizce zrobiło się 22), chyba tyle ile dostawałam będąc dzieckiem ![]() Sylwester w domu przed TV, planowaliśmy gdzieś wyjechać ale tłumy ludzi w stolicach i na lotniskach odebrały nam zapał. Ja zasnęłam przed telewizorem ok 1 ![]() No a teraz jestem z powrotem w Finlandii. Widzimy się znowu za 26 dni. Normlnie czuję się jak dziecko przed świętami ![]() Złożyłam aplikację na uniwerek w uk. Teraz siedzę jak na szpilakch i czekam na jakiś znak. W regulaminie pisze, że odpowiedź mam dostać do 31.03., oni sobie chyba żartuje, do tego czasu to ja na serce się ze stresu przekręcę ![]() a propo naszej-klasy. Moja kuzynka mnie odnalazłą, która jest żoną anglika już od prawie 8 lat ![]() ![]()
#2418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak to bym mogla zalatwic cywilny ![]() ![]()
![]() |
#2419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten Twoj synus to rosnie jak na drozdzach! Slodziach! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
czesc dziwczynki!
![]() u mnie ostatnio dobrze poza tym ze mam zapalenie pecherza i jutro musze wybrac sie na badanie moczu i zalegle badanie krwo bo ginekolog kaze ci co rok badac.. Trzymajcie kciuki zebym tam nie zemdlala! |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Raczkowanie
|
Cześć!
Dawno mnie tu nie było ale miałam trochę różnych problemów ![]() Cieszę się,że wam się układa ![]() My właśnie planujemy ślub ![]() I w związku z tym mam pytanie: czy ciężko jest u nas wziąć ślub z obcokrajowcem? Niestety strona ambasady jest dość uboga w informacje. Wiem już ,że mój potrzebuje listu (że nie ma żony w USA i nic mu nie przeszkadza we wzięciu ślubu) ale co poza tym? Paszport? ID? Akt urodzenia? Czy coś jeszcze? Czy trzeba to wszystko tłumaczyć na PL? Czy ja potrzebuje czegoś poza standardowym dowodem i aktem urodzenia? Gdzie się odbywa ślub,słyszałam raz że w ambasadzie a potem,że normalnie w USC w moim mieście. No i w jakim języku ma być ten ślub? Bo mój po PL zna może z 10 słów. Planuje zadzwonić do ambasady ale nie chcę robić z siebie idiotki dlatego pytam osoby które już to przerobiły lub przerobią wkrótce. Ale jestem niedoinformowana ![]() ![]() Będę wdzięczna za wszelkie informacje ![]()
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zakorzenienie
|
twostars to musisz grzecznie podpytac Imagine bo ona chyba juz w marcu bedzie brac slub wiec napewno jest juz obeznana ze wszystkim
![]() a tak poza tym to gratulacje ![]() to mamy zareczynowe ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2424 |
Raczkowanie
|
Dzięki Kropka
![]() Tak w sumie to się nawet nie zaręczyliśmy ![]() ![]() ![]() Tak sobie narazie planujemy,zobaczymy co z tego wyjdzie w praktyce. Kurcze wszystko pięknie tylko nie bardzo mam ochotę mieszkać w USA, no ale trudno. Ciekawe jak długo będę się musiała starać o wizę ![]() No ale jak już weźmiemy ślub to podobno ma być prościej. Zwłaszcza,że Mój po powrocie z Iraku będzie weteranem (bo został ranny w Iraku) a oni mają specjale przywileje i ich rodziny też. Jedyne co mnie cieszy jeśli chodzi o mieszkanie w USA to to,że przez pierwsze 4 lata będziemy mieszkać na Hawajach bo taki dostał przydział. Co prawda starał się o Włochy lub Niemcy ale we Włoszech mają już full a w Niemczech już stacjonował więc mu nie chcą dać Niemiec i z dobrych lokalizacji zostały tylko Hawaje,lepsze to niż jakaś dziura na końcu świata (chociaż dla mnie Hawaje też są na końcu świata ![]() Tak właśnie po cichu liczę na Imagine bo ona chyba jest z tym na bieżąco.
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Rozeznanie
|
![]()
TwoStars gratuluję
![]() ![]() Cuciola- współczuję bo ostatnio miałam to samo..co za uczucie :/a jeszcze byłam w Anglii i nie wiedzialam co kupic w aptece ijak to powiedziec. ![]() a tak na marginesie te panie co pobierają krew są czasem tak uprzejme że ma się ochotę uciec..to z autopsji ![]() Hurra w poniedziałek przyjeżdża mój foreigner ![]() ![]()
#2426 |
Zadomowienie
|
stars gratulacje
![]() Pewnie sie troche nameczysz z tymi papierkami,ale czego sie nie robi z milosci ![]() u mnie sesja wiec nauka na pierwszym planie,tzbedzie 13 lutego,ja mam juz bilet na 14 marca-nie jest źle,byle do wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6314839]Ooo, jest taki watek?? Pedze poszukac
![]() ![]() Ach ,juz go zamkneli... szkoda... Jestem teraz taka chora ,dawno sie tak nie przeziebilam jak teraz. Jak kaszle w nocy to cale lozko sie trzesie. Jak ja tego nie cierpie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziś kpiłam sobie płaszcz na wiosnę ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
szien zazdroszcze nowego plaszczyka.. napewno swietny
a jesli chodzi o sennik to ![]()
#2430 |
Wtajemniczenie
|
aaa nie chwaliłam się wam...
zaczęłam się uczyć hiszpańskiego ![]() ![]() EDIT: Kropka, Ty wierzysz sennikowi? moja mama to każdy sen sprawdza, dzwoni do mnie rano z pytaniem co śniło się mi, a potem daje mi przestrogi ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.