![]() |
#2491 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
witam kobitki
![]() wpadam poczytać co u Was ![]() ostatni tydzien spędziłam z tż-em...ech.. Zapomniałam o całym świecie ![]() za 18 dni znów się widzimy, tym razem w UK ![]() kurczę a propos stylu odżywiania w Anglii..masakra..kupiłam np kiedyś gotową sałatkę, to w środku musiał być oczywiscie makaron dodany ![]() ![]()
#2492 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() kilka dni temu weszlam pierwszy raz na ten watek i poczulam w waszych historiach czastke swojej. wiec ja poznalam mojego w 3 dniu pobytu, na 10-dniowych wakacjach w hiszpanii w kwietniu ubieglego roku. Wyjezdzajac z polski chcialam sie bardzo zakochac i nie wiem czy to sila sugestii czy prawdziwa magia, ale stalo sie. tydzien spedzony z nim, byl niczym bajka, jednak musialam wracac do polski.. smsow i rozmow na gmailu nie bylo konca, planowalismy juz ze ja po skonczeniu studiow w lipcu przyjade do niego. wszystko bylo o tyle trudne ze ja po hiszpansku prawie w ogole nie gadalam i wszystko musialam sprawdzac w slowniku. on obiecywal ze wynajmie cos dla nas i bedziemy sobie razem mieszkac szczesliwi ![]() ale na tym sie nie skonczylo.. 2 miesiace meczarni, rozmow przez telefon , smsow, wspolne szukanie mieszkania do wynajecia i oczekiwanie, pierwsze sceny zazdrosci.. 16 mialam obrone, a 17 bylam juz u niego.. mielismy juz mieszkanko , jednak ciagle prawie w stanie surowym, mial je wyremontowac i za to mogl wynajmowac taniej , ale remont trwal i trwal, przez ten czas mieszkalismy u jego mamy w domu, ja juz nie moglam , chcialam mieszkac tylko z nim.. i w koncu sie stalo , po 2 miesiacach meczarniu u 'tesciowej ' weszlismy w nasze gniazdko..ciagle nie zrobione do konca bo kasy nie ma.. w sumie jestem juz tu pol roku, razem z nim, w miedzy czasie bylismy w polsce, od miesiaca mam tu wreszcie normalna prace, no i tak sobie zyjemy.. co prawda, teraz jest inaczej niz na poczatku,nie zawsze tak slodko, i czasem mam ochote sie spakowac i wyjechac.. ale nie moge.. bo jak moglabym sie odwrocic tak od przeznaczenia .. ; pozdrawiam wszystkie romantyczne historie ![]() chyba sie tu zadomowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
ja rowniez jestem w zwiazku z obcokrajowcem. za 3 miesiace minie nam rok jak jestesmy razem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Rozeznanie
|
armaga, bardzo ladna historia, no i z happyendem, co bardzo lubie
![]() ![]()
#2495 |
Zakorzenienie
|
Witam nowy 'narybek'
![]() Ja jestem już wątkowym smokiem ![]() ![]() Słyszałyście może, że nauczyciele maja w planach strajki z maju? Jesli tak, to ja dziękuję... Jak mi się nie daj Panie Boże matura przesunie, to 4miechy bez Tż będą ![]() Kropek, co się nie odzywasz? lanie dostaniesz! ![]() Lea, co ja na Anglii czytam(czasem się udzielam nawet)? Na Słowację się wyprowadzasz? ![]() Imagine pewnie zajęta ślubem ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Rozeznanie
|
![]()
hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ech trochę mi dzis mina zrzedła...to juz pewne,że tż na 2 -3 miesiące wybywa do Kanady..ja nie chcę ![]() ![]() no nic byle do wiosny..
#2497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Leila, chin up!
My się nie widzieliśmy 3 miesiące i 2 dni w zeszłym roku ![]() Dasz radę ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
wenedko nie odzywam sie bo nie mam natchnienia.. ale czytam wszystko co naskrobiecia moje kochane zamieszki
witam serdecznie te co dolaczyly.. piszcie duzo bo my tu jestesmy ciekawskie ![]() narazie spadam do mojego tz.. acha w sobote mialysmy spotkanie z dziewczynami z watu mamusiowego.. bylam az w Katowicach ![]() ![]() jesli chcecie obejrzec fotki ze spotkania to zapraszam na moje bebo ![]()
#2500 |
Zadomowienie
|
ooooo witam nowe dziewczynki
![]() Armaga wiem coś o tej hiszpańskiej zazdrości,Ty chyba masz juz troche spokoju z tym mam nadzieje,bo jesteście razem....ja musze się jeszcze troche z tym pomęczyć :/ grrr na samą myśl robimi się słabo heh Ciekawa jestem jak często rozmawiacie przez telefon,gdy nie jesteście razem....mój dzwoni po 10 razy dziennie i zastanawiam się jakie mu przychodzą rachunki za telefon ( apropo dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Już od dłuższego czasu śledzę ten wątek, ale dopiero dziś odważyłam się napisać. Ja sama, hmm, ciężko stwierdzić czy jestem w związku z obcokrajowcem, bo na razie znamy się tylko przez internet. Jednak z tego co tu wyczytałam to niektóre z was też tak poznały swoich tż ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Raczkowanie
|
Nooo jak teraz wróci z Iraku (teraz czyt. za 5 miesięcy) to będzie ok 8 miesięcy
![]() Mój się o rachunki nie martwi,U.S Army płaci ![]() nenna a długo się znacie? I skąd pochodzi Twój? My też się poznaliśmy przez net (już tu pisałam o tym ze 2 razy),w sumie bardzo wcześnie odkryliśmy,że "to jest to" i przy pierwszej okazji postanowiliśmy się spotkać. Niestety musieliśmy się naczekać na to pierwsze spotkanie. W każdym razie warto było,niedawno się zaręczyliśmy i planujemy ślub ![]()
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Przyczajenie
|
Znamy się od pół roku, on jest Hiszpanem. Planujemy się spotkać ale na razie jest z tym trochę ciężko bo oboje mamy szkoły itp (ja w tym roku matura
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Rozeznanie
|
jako "nowa", bardzo dziekuje za mile powitanie
![]() jak juz wczesniej pisalam, moj TZ jest Indusem i od niedawna jestesmy malzenstwem. poznalismy sie na czacie ponad 5 lat temu. przez dlugi czas pozostawalismy "tylko" przyjaciolmi. dopiero po 2 latach od naszej znajmosci, zorientowalismy sie, ze laczy nas cos wiecej niz przyjazn. hmmm, najdluzsza rozlaka? 2 razy bylismy rozlaczeni na ponad rok. najpierw ja bylam na stypendium w Chinach, pozniej musialam wrocic do Polski skonczyc studia... czas i dystans nie maja znaczenia, jesli uczucie jest silne ![]()
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam, Sytuacja prawie jak u mnie sprzed 2 (ponad) lat. Mój obcokrajowiec wyczaił mnie na jednym z serwisów gdzie pisałam coś w stylu bloga.... no i się zaczęło. Pierwsze spotkanie po pół roku ![]() I tak już zostało. W grudniu minęły 2 lata. Ja tu w Polsce, a on w Portugalii. Powiem Ci, że przed pierwszym spotkaniem to straszny stresik jest... ![]() P.S. Witam się z resztą jako "nowa" ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Zadomowienie
|
ile nowych twarzy
![]() ![]() U mnie po staremu,tż gdyby mógł to przecisnął by się przez słuchawke telefonu.Wchodzi mi na głowie i zadrecza mnie pytaniami "kochasz mnie"? grrrrco za czlowiek : ) Gorzej niz z dzieckiem. Pociesza mnie tylko jego przyjazd i moj wyjazd w marcu na ponad miesiąc jak sie uda ![]() ![]() Wkońcu zrzuce te cięzkie płaszcze i kozory ![]() Meili w jakim jęzku rozmawiasz z męzem ? ![]() Byłaś w Chinaaaaach....ale Ci zazdroszcze,ja sie tam musze wybrac kiedys,chiny albo Japonia : ) Edytowane przez Malaja Czas edycji: 2008-01-30 o 11:34 Powód: literaki ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Rozeznanie
|
Malaja, my z mezem porozumiewamy sie po angielsku, bo tak najlatwiej, tym bardziej, ze rozmawiamy na przerozne tematy, a moj Hindi nie jest na tyle dobry, by moc sobie swobodnie podyskutowac
![]() ![]() ![]()
#2508 |
Zakorzenienie
|
A mi Tż takiego ładnego sms-a napisał wczoraj
![]() A w szkole nudy..................... ........................ ![]() meili, kurcze, dla mnie hindi to masakrą się zdaje być. A jak Ci pisanie idzie? Te kaligrafie? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Malaja to nie zapomnij nam tu troche slonca z tej hiszpanii przywiezc jak bedziesz tam w marcu, akurat mi sie ladna pogoda przyda na urodziny
![]()
#2510 |
Przyczajenie
|
Z jednej strony to strasznie wam zazdroszczę że macie już te pierwsze emocje za sobą ale z drugiej ;> to wszystko jest bardzo miłe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Wtajemniczenie
|
No widze ,ze tu dziewczyn przybawa.
Troche sie wkurzam bo moje ulubione seriale cos nie leca i niewiem dlaczego.Juz mnie to zaczyna denerwowac. Czekam i czekam, nadzieja a tu nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Traci, a ogladasz Coronation street?
![]() A Angielki chyba w wątku 'rządzą' ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niewiem co jest grane bo desperatek to jeszcze nie bylo nawet a Betty puscili drugi sezon i przerwali na swieta i jakos do dzis zero znaku. Musze chyba do nich napisac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
coś tak czuję, że niedługo hiszpanki nas wyprzedzą ![]()
![]() |
#2515 |
Zakorzenienie
|
Pytam się, bo teściowa 'namiętnie' ogląda, a to sie chyba ciągnie od 30lat
![]() A brzydulę Betty mój brat tutaj uwielbia, a ja nigdy nie mam czasu jej obejrzeć, bo późno nadają. Zawsze mnie to wkurzało w TVP
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Ee tam. Hiszpanek bylo dużo, ale tak naprawde tylko Malaja się udziela
![]() A aktywnych Angielek jest sporo
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Raczkowanie
|
To ja chyba jestem jedyną "amerykanką"
![]() ![]() ![]() ![]()
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Rozeznanie
|
wenedko, jesli moge porownac nauke hindi z nauka chinskiego, to musze przyznac, ze ten ostatni wydaje mi sie o wiele latwiejszy. chinski np. nie ma zadnej odmiany (rzeczowniki, czasowniki, przymiotniki, nic sie nie odmienia) ani czasow (sa tylko aspekty). hindi ma, co bardzo utrudnia sprawe. pozatym, wymowa tez czasami bywa trudna. duzym ulatwieniem jest to, ze hindi ma wiele zapozyczen z angielskiego, wiec zawsze jest szansa, ze jak sie nie zna danego slowa w hindi, to mozna zastapic go z powodzeniem angielskim slowkiem. jesli chodzi o pisanie, to owszem, potrafie naskrobab to i owo, ale koslawo mi to wychodzi :P za to nie mam problemu z przeczytaniem dewanagari (zapisu hindi). pozdrawiam!
#2519 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile tam juz aktorow sie przewinelo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
No to nieźle
![]() A dewanagari naprawdę imponująco wygląda, cyz jak to się zwie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.