![]() |
#2761 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Koculek, właśnie w tym kraju dostałam pracę, mieszkam pod Krakowem i raczej się to nie zmieni. Jak pewnie wiesz, jeśli czytałaś cały wątek, że miałam zamiar wyprowadzić się do cieplejszego kraju, ale nic z tego nie wyszło, więc staram sie tutaj organizować życie. Ze zmiennym skutkiem zresztą, gdyż nadal tęsknię za tym łajdakiem, moim ex tż. W dodatku on mi znowu żyć nie daje, co jakiś czas odzywa się do mnie, żeby mi zakomunikować, że co prawda mnie kocha, ale mnie nie chce
![]() Nie rozumiem tego. Jako jedyna osoba na świecie nie cieszy się, że w końcu dostałam prację, jaką chciałam. Wizualizuję sobie, że mu żal, że jednak coś między nami byłoby znowu możliwe, taka głupia jestem. Wczoraj dzwonił do mnie. Wiedział, że mam imprezkę z okazji mojej pracy. Wypytyał się, czy jest tam mój chłopak, jakbym takigo posiadać chciała w tej chwili. Ale jemu się coś stało. Jakiś taki dziwny jest. Nie przeze mnie chyba, z tego co wiem ma jakieś problemy z byłą żoną i z dziećmi, buntuje je przeciwko niemu czy coś. Tylko nie wiem, co to ma ze mną wspólnego???? Przecież mnie olał dla innych, bo nawet nie dla jednej, tylko dla wielu kobiet. To co mi teraz wyjeżdża z narzekaniem? A mnie narzekać zabronił, szowinista jeden! Chciał mnie sobie zostawić na czas, aż się wyszaleje? Myślał, że będę tu na niego czekać wiecznie? Z durną pracą, bez znajomych, którzy się porozjeżdżali po świecie? Że jak mu się panny znudzą to przylezie i powie, że kocha? A ja mu numer wywaliłam, wreszcie znalazłam pracę, która może mnie trzymać w Polsce, spotykam się z nowymi ludźmi a przedostatnim razem, kiedy dzwonił do mnie, byłam akurat na randce. Zagotowało w słuchawce ![]() Tylko że to wszystko o d... rozbić, bo gdy tylko zacznie się wieczór to mnie szlag trafia i najchętniej kupiłabym bilet na Cypr, żeby mu prosto w oczy powiedzieć, co o tym wszystkim myślę. Tak jakby mi od tego ulżyć mogło...
![]() |
#2762 |
Zakorzenienie
|
Suleczko przede wszystkim gratuluje nowej pracy, i to wlasnie takiej jaka chcialas. Co do twojego ex to
![]() ![]() Gdzie pracujesz?? jaka to szkola?? kurcze ale sie ciesze ze ci sie powoli zaczyna ukladac!!
#2763 |
Raczkowanie
|
Pracuję w Zespole Placówek Oświatowych, więc mam różne klasy. Czwartą i szóstą podstawową i pierwszą gimnazjum. Tak naprawdę to jeszcze nie pracuję - zaczynam w czwartek i stresa mam wielkiego. Szczególnie jeśli chodzi o szóstą klasę - oni są przed egzaminem, więc będę miała dużo pracy. Najmniej martwię się gimnazjalistami, miałam praktykę w gimnazjum i dogadywałam się z nimi świetnie. No ale wszystko wyjdzie w praniu... Pocieszam się tylko tym, że to szkoła na wsi, to te dzieci teoretycznie spokojniejsze i bardziej ułożone powinny być.
Jak przeżyję pierwszy dzień to opowiem wrażenia. Na razie jestem w szoku, że tak nagle dostałam pracę. Już przestałam mieć nadzieję a tutaj nagle telefon, że mam się stawić na rozmowę kwalifikacyjną. Wszystko to działo się tak szybko, że jeszcze nie mogę w to uwierzyć ![]()
![]() |
#2764 |
Rozeznanie
|
![]()
Suleczko... nie pozwolaj mu tak siebie traktowac, brnil o przodu z glowa podniesiona do gory, i nie patrz za siebie. Ja na Twoim miejscu nie odbieralabym nawet telefonow od niego, dlaczego Ty jeszcze z nim rozmawiasz?! Facet (bo mezczyzna go nazwac nie mozna) okazuje Ci jedynie brak szacunku i nic po za tym....grrrrr... ja wiem ze Ci nie jest lekko, ale bez wzgledu na to co czujesz, przestan utrzymywac z nim jakiekolwiek kontakty, a wszystko szybciej wroci do normy. Uwierz mi ja przez nie jedno przechodzilam, za nim poznalam mojego meza. I wiem jak to jest. Szkoda Twojego czasu i zycia na zamartwianie sie i zaprzatanie sobie glowy takim typem. Ciesz sie nowa praca, ktorej Ci bardzo gratuluje, i zyciem. A czas szybko zacznie pracowac na Twoja kozysc... Jak ja to mowie szanuj my sie same to inni beda nas szanowac. Sorry ze tak tutaj nabazgralam, ale strasznie nie lubie takich typow.
Koculku- ja siwe wlosy tez na skroniach szczegolnie na lewej ![]() ![]()
#2765 |
Raczkowanie
|
Staram się, staram. Ale ja tak mam zawsze, że muszę dostać mocnego kopniaka, żeby mi przeszło. Kopniaka już dostałam, a teraz mi przechodzi.
Tylko czasami jeszcze się nie mogę nadziwić swojej głupocie. Ja rozpad związku to przeczuwałam dużo wcześniej, ale potrafiłam sobie gładko wmówić, że wszystko będzie ok. Tak sobie długo wmawiałam, że jak to się wreszcie skończyło, to dla mnie szok był niesamowity. Złapałam za żyletkę i dopiero kiedy krew zaczęła tryskać na wszystie strony ja zrozumiałam, jaka jestem nienormalna. Chciałam się zabić przez faceta, Boże kochany, pomyślałam, zupełnie mi odbiło. To było w grudniu, przed świętami. Nigdy nie zapomnę tej nocy i dlatego nie boję się jego telefonów. Niech sobie dzwoni, z chęcią pochwalę mu się, jakie mam fajne życie, jak mi jest coraz lepiej i wszystko układa się wspaniale. Niech teraz dla odmiany trochę on pocierpi.
![]() |
#2766 |
Zakorzenienie
|
Suleczka ja tez to zrobilam tylko ze przez szkole.. Nie warto.. Ale ty wiesz to..
Ja po przelotnym wakacyjnym romansie leczylam sie dlugo.. Gdyby teraz przede mna stanal ten pan to niebo nie spadloby mi na glowe.. ale 1,5 roku po naszych kilku tygodniach razem moglam pojechac do bialegostoku by spedzic z nim noc. Teraz nie. Teraz powiedzialabym jakie cudowne mam zycie i ze go nie potrzebuje.
#2767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2768 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-06 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Raczkowanie
|
Witaj Brudaskita
![]() Widzę. że Hiszpanie i Anglicy to większość na naszym forum ![]() Strasznie zaborczy ten ojciec? Poopowiadaj nam troszkę
![]() |
#2770 |
Raczkowanie
|
Czesc Brudaskita
![]() ![]() ![]() suleczka- ja mam podobne zdanie jak Gonia. przeciwienstwem milosci jest obojetnosc wlasnie. to bardzo trudne, tak go olac, nie pokusic sie o opowiesci jak to u Ciebie dobrze, itp, ale... na Twoim miejscu bardzo balabym sie, ze on kiedys nagle cos wymysli glupiego...albo zacznie sie przymilac i w konsekwencji zasieje w Tobie ziarno niepokoju. powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 |
Raczkowanie
|
Ja natomiast nigdy nie przepadałam za jasnowłosymi. Nigdy nie miałam faceta blondyna. Za to południowcy podobali mi się zawsze. Ciemna buźka i szelmowski błysk w oku. I komplementy na ustach. To mnie właśnie zgubiło, pragnienie komplementów. Nie pomyślałam, że przeważnie ci mocni w gębie tylko na tym poprzestają. A że jestem osobą popadającą w skrajności to teraz chciałabym jakiegoś miłego, spokojnego blondynka, który może nie mówi za dużo, ale kocha szczerze całym serduszkiem. I nie ucieka przed problemami i odpowiedzialnością. Taki Mały Książę kochający różę...
A co do tego ziarna niepokoju, to ja je czuje cały czas. Jak wiecie, nadzieja umiera ostatnia a ja zawsze chyba będę czekać na to, że mi się jakaś żaba w królewicza zamieni. "I żyli długo i szczęśliwie..."
![]() |
#2772 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Brudaskita Czas edycji: 2008-11-09 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Raczkowanie
|
Brudaskita, masz naprawdę bardzo zaborczego ojca. Myślę, że on nie może sobie poradzić z tym, że jesteś już dorosła, być może boi się, że kiedyś będzie musiał cię stracić. Dlatego jest zazdrosny o twoich kolejnych chłopaków i stara się ich odstraszyć. Myślę sobie, że niektórzy rodzice robią tak mając na uwadze dobro dzieci, ale nie zdają sobie sprawy z tego, jak bardzo je ranią i ograniczają. Moim zdaniem powinnaś z nim poważnie porozmawiać. Wytłumaczyć mu, że jesteś dorosła i masz prawo organizować sobie życie i spotykaś się z kim chcesz. Twój ojciec nie może się zachowywać w ten sposób w stosunku do twojego tż. Ty go wybrałaś i jest to wybór świadomy, ponieważ jesteś osobą pełnoletnią i nikt nie może ci rozkazywać w kwestii wyboru partnera.
Nie znam twojej sytuacji materialnej, ale nie myślałaś o tym, żeby się wyprowadzić od ojca? Mieszkanie lub akademik? Masz prawo do spokojnego życia a nie do ciągłych awantur z powodu twojego tż. Gdyby zresztą chodziło tylko o niego mogłabym przypuszczać, że twój tata widzi w nim coś, czego ty jako zakochana nie dostrzegasz. Ale on ma problem ze wszystkimi twoimi chłopakami, a to już nie jest fair. Nie łam się i pamiętaj o tym, że nikt nie ma prawa tak wtrącać się w twoje życie. jesteś dorosła i wiesz ci robisz ![]()
![]() |
#2774 |
Raczkowanie
|
wiesz Suleczko..... rozmow z ojcem bylo juz za wiele, on ma swoje glupie´"zasady" ktore nie do konca pokrywaja sie z rzeczywistoscia. tak samo zachowywal sie jego ojciec w kwestii jego siostry a ona i tak wyszla za swojego chlopaka i jest z nim szczesliwa do dzisiaj.co do wyprowadzki to tozwazalam taka mozliwosc ale ja przktycznie mieszkam sama bo ojciec ma firme w innym miescie i jest w domu tylko w weekendy. gdybym zamieszkala gdzie indziej to nie moglabym liczyc na jego pomoc a teraz praktycznie niczego mi nie brakuje. wiec chyba pomecze sie te 1,5 roku chociaz na pewno bedzie ciezko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale zatrzęsienie!
![]() Witam nową panią serdecznie ![]() No i Suleczko, cieszę się, że Ci się układa ![]() A z tymi rudymi brodami, to prawda :/ Mojemu taka rudawa rośnie, choć jest normalnym blondynem, dlatego jak tylko mogę, to pilnuję, żeby golił ![]() Ale Tż Kropki rudej nie ma- jestem zazdrosna ![]() ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
Raczkowanie
|
Mam stresa wielkiego. Po nocach śnią mi się wrzeszczące dzieciaki, których nie mogę w żaden sposób uciszyć
![]() ![]()
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój brat miał praktyki w gimnazjum i po 5 postawionych jedynkach dzieciaczki były grzeczniutkie ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 |
Raczkowanie
|
Tak tak
![]() Jedynka na zachętę. I staną się grzeczni - dobrowolnie pod przymusem ![]()
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
Ale w podstawówce nie jest jeszcze tak źle
![]() Gimnazjum jest już.. inne ![]() ![]() ![]() Wiem, że się stresujesz, ale na pewno będzie ok ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Raczkowanie
|
Pewnie, że będzie dobrze
![]() Nie wiecie, czy jest na Wizażu wątek poświęcony rodzinom więźniów? Chodzi mi o osoby, których mąz jest w więzieniu i co na to wszystko np dzieci...Nie znalazłam, ale pewna nie jestem
![]() |
#2781 |
Raczkowanie
|
Suleczko gratulacje
![]() Witam nowe koleżanki ![]() ![]() Chyba faktycznie ten typ urody jest dla Polek pociągający. Ja nie mam swojego typu w sumie,raz podoba mi się blondyn,raz brunet. Spotykałam się kiedyś krótko z Włochem i z Turkiem i oni mi się podobali jako faceci ale nie ciągnie mnie jakoś szczególnie do tego czy do innego typu urody. Podobają mi się poszczególnie "egzemplarze", musi mi się podobać całokształt, charakter,sposób bycia + wygląd. Jeszcze wrócę na chwile do Ciebie Suleczko - Uszy do góry,musi trochę boleć - to znaczy,ze kochałaś. Nie ma się co załamywać. Nowa praca,nowe osoby,które na pewno poznasz pomogą Ci się wyleczyć, zapomnieć. Ja się praktycznie zawsze rozstaje w przyjaźni,nie mam takiego ex z którym bym była pokłócona. Jeśli urwał się kontakt to samo tak wyszło. Nie wiem czemu tak mam. Jak obserwuje inne byłe pary,które nie mogą na siebie patrzeć i nawet "cześć" sobie nie mówią mijając się na ulicy to na prawdę ich nie rozumiem.
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gonia no to czekamy z niecierpliwością jak kupisz aparat ![]() Cytat:
![]() Olej go kompletnie i nie odbieraj telefonów! Jak moje serce jest złamane to leczę je lodami i czekoladą ![]() Cytat:
Witaj Brudaskita ![]() no rzeczywiście Hiszpanie przodują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje kochanie jest tu juz na tyle dlugo, ze zdazyl sie przyzwyczaic do polskich realiow, ale na poczatku wszystko bylo nie takie-portugalskie lepsze ![]() ![]() ![]() Co do jezyka, to chyba jak wiekszosc mieszanych par mamy swoj wlasny jezyk-mix angielsko -polsko-portugalski ![]() ![]() On mowi dzis po polsku - choc troche niegramatycznie czy nieskladnie(bo nigdy polskiego z ksiazek sie nie uczyl), ale potrafi sie dogadac. Jest tu w koncu juz 4 lata ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z Tż rozmawiamy po angielsku, ale czasami przeplatają się niemieckie słowa ![]() ![]()
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja coś wiem na temat tego 'zapominania sie' ![]() Bylismy w Manchesterze w lecie, w jakims centrum handlowym, bo szukalismy ubikacji ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2786 |
Zakorzenienie
|
ale sie rozpisalyscie
![]() dobrze dobrze.. dzis tylko wpadam zeby sie przywitac i juz uciakam.. moj tz faktycznie nie ma rudej brody, ale jego tata mial zanim mu osiwiala.. tz tata byl blondynem z rudawa broda ![]()
#2787 |
Konto usunięte
|
Ja sie zapomnialam przy porodzie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2788 |
Raczkowanie
|
Mnie się też to raz zdarzyło. Siedziałam w samolocie z Cypru to Polski i nagle przyszła do mnie pani z obsługi lotniska. Coś zaczęła mówić po czym się zreflektowała i pyta" do you speak english? a ja na to z uśmiechem: TAK
![]()
![]() |
#2789 |
Raczkowanie
|
mieszne te wpadki z polskim
![]() ![]() dzis dzien zlosci na szanownego hiszpana. ja taka zla na niego, ze mnie zaniedbuje [jak tu mowic o dbaniu, gdy jest sie na drugim koncu europy...]i nawet nie wie, kiedy wroci, a on wszystkie moje zlosci splaszcza. dla mnie to bardzo dziwne, ze mam taka wybuchowo-ognista osobowosc, a on , HISZPAN [mowi sie, ze tacy ognisci] woda. a jak to z Waszymi facetami? przeprowadzam ankiete ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Raczkowanie
|
Ja nie wiem, jak to jest naprawdę, ale zawsze wydawało mi się, że południowcy mają wielki temperament i łatwo się unoszą. Tacy ludzie z gorącą krwią....
Gorąca to ona może jest, ale często przejawia się tylko podczas flirtu, kiedy to trzeba uwieść jakąś pannę ![]() Mój ex tż był dokładnie taki jak pisze Imperdible - woda. Potoczek, strumyczek. Cypryjczyk, ale przecież Grek z pochodzenia, musi w życiu kierować się ich durnym siga siga (wolniej, wolniej). Coś, co ja jestem w stanie zrobić w ciągu dwóch godzin jemu zajmuje tydzień. Czas jest dla niego pojęciem jak najbardziej względnym i zawsze się dziwiłam, że mnie godziny lecą szybciej niż jemu. Często słyszałam też, że jestem za szybka, że nie można mnie złapać. Cóż, z klasyki Polacy przejęli chyba więcej od Rzymian, nie og Greków, pamiętacie Carpe Diem Horacego? Nam się spieszy, oni mają czas.... Spokojny, opanowany facet. ...Czym ty się Anna przejmujesz? ... Wszystko będzie w porządku... Czemu się znowu złościsz?.... A ja mam diabła za skórą, muszę działać szybko, muszę żyć szybko, złości mnie, kiedy ktoś mi się pląta pod nogami. Łatwo się zapalam a moja złość jest wielka. A tu przychodzi taki ze swoim siga i denerwuje. Czasami zastanawiam się, czy gdyby się to wszystko nie rozpadło ja, mieszkając na Cyprze, też byłabym siga czy może on mieszkając ze mną zacząłby żyć szybciej? Już sobie na to pytanie nie odpowiem ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.