|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)
Cytat:
ja zaczynałam od 3 Trolli latały, ale nie przeszkadzało mi to. Stopery są w Trollbeads. Teraz już brakuje mi jednego - dwóch koralików na całkowite zapełnienie bransoletki. Jest to piękna biżuteria i dająca wiele możliwości. Wciąż odkrywam kolejne piękne koraliki... Ja jestem w nich zakochana i z przyjemnością kupuję kolejne..... Gosia |
|
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Wtajemniczenie
|
A pokażcie te stopery, bo coś ich nie widzę na stronie
. Ja pisałam do Yes to pisali, że może będą mieli 18cm, no zobaczymy, jak nie to się na pewno do Ciebie zgłoszę . Jak będziesz w Pandorze spytaj czy mają 18 cm . I pokaż który koralik kupiłaś
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
mamy podobny gust
![]() jak kupowałam drugą bransoletkę to wzięłam takie samo zapięcie i miedzy innymi turkusowy koralik. Dla Ciebie jak chcesz mieć kilka koralików z tym zapięciem to zdecydowanie 18 No i znowyu widać bogactwo oferty Trollbeads: tam rozmiary bransoletek zaczynają się od 14cm (z myślą o małych dziewczynkach). Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego 90% bransoletek w sklepach jubilerskich zaczyna się od 20 a nawet 21. 19 to rzadkość a o 18 to można zapomnieć. Nawet wzory typowo dziecięco - dziewczęce mają 19cm.
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę tak może nad skórą... Pandora srebrna, a skóra Trollowa
. Kurczę, ale może jak oksydowaną mają 18 cm w sklepie online to zwykłą też sprowadzą![]() :p rosi:. Najpierw chciałabym przymierzyć;(.
Edytowane przez veryluckystar Czas edycji: 2010-09-10 o 20:48 |
|
|
|
#3488 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do stoperów, to nawet nie wiem czy mają w Yes? W sumie to na co im, jak oni uważaja, że bransoletka musi być całą wypełniona , więc pewnie też są tylko w Pandorze ![]() A w Pandorze 18cm na 100% mają, oni tam mają tego wszystkiego pełno, więc nawet pytać nie trzeba, więc jak tylko będziesz chciała dokonać zakupu, to pisz, zawsze pomogę ![]() A swój nowy koralik jutro pokażę ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Ja i tak wolę Pandorę, bardziej do mnie przemawia, jest na mój gust bardziej klasyczna i delikatna, a na widok ich murano to już całkiem się rozpływam Aczkolwiek muszę przyznać, że jest wiele koralików Trollbeads, których bardzo żałuję, że nie ma w ofercie Pandory
|
|
#3489 |
|
Wtajemniczenie
|
A o co chodzi z tymi stoperami? Ich się nie zatrzaskuje?
Bym Cię już o pomoc poprosiła, ale boję się, że jednak okaże się za mała albo coś i już nic z tym nie zrobię , także poczekam może Yes olśni . Ale jak, że 19cm nie będą nawet mieli, to co będą mieli![]() ![]() . U mnie np. 17 cm mieli, a 18 cm tą bez beczułki. Co myślicie o srebrnej żmijce ze zwykłym zapięciem?
Edytowane przez veryluckystar Czas edycji: 2010-09-10 o 21:11 |
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli u Ciebie mieli 18cm bez beczułki, to 18cm z beczułką powinna być tej samej długości, więc mogłabyś zmierzyć. Bo z zakupem to racja, nie można zwracać w Pandorze Ale można w ciągu 3mies. wymienić na coś innego, więc zawsze coś ![]() Mnie osobiście się one nie podobają, wolę beczłkę, bo tak się nie rzuca w oczy na bansoletce miejsce gdzie nie da się włożyć koralika ![]()
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Dzięki |
||
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w Yes jest duży wybór zatrzasków/stoperów i wiem, że się zatrzaskuje
, ale nie wiem o co chodzi z tymi Trollowymi? Ktoś mnie oświeci ? Bo po tym zdjęciu nie widzę jak one mogą stopować ? I nie widzę żeby była tam możliwość zatrzaskowa .---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- A to zapięcie za 230 to ja mogę sobie potem przekładać do różnych bransoletek? |
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
No, ale może dziewczynom chodziło o Pandorkowe zatrzaski
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stopery Trollowe mają gumkę w środku która "zaciska" się na bransoletce. Zapięcie bez problemu możesz zmieniać / przekładać pomiędzy Trollowymi bransoletkami. znalazłam takie coś na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=ORwin...eature=related
Edytowane przez magdadro Czas edycji: 2010-09-10 o 23:51 |
|
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakochałam się w tych Trollach
. Teraz już jestem pewna, będę miała i Trollową i Pandorową bransoletkę . Mam nadzieję, że szybko znajdę pracę . A jak się kilka Trolli trzyma na skórze ? Latają ?
Edytowane przez veryluckystar Czas edycji: 2010-09-11 o 09:09 |
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Murano nie lata w ogole i tansze srebro sa bardzo przyległe do skóry.
|
|
#3499 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda, ta bransoletka z tym amorkiem leżącym na żmijce to Twoja prawda
? Boska jest! Turkusy, fiolety, ten troll, mokka i amorek. Boskie!!! Mogłabyś wkleić linka, który to amorek? Coś czuję, że od babci jednak będzie zapięcie, bransoletka, dwa murano i ten amorek ?
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
VLS powariowała, szalona
Tak serio, to myśle, żebyś wzieła jedną skórkę
|
|
|
|
#3501 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli masz na myśli te: http://www.facebook.com/photo.php?pi...&ref=fbx_album http://www.facebook.com/photo.php?pid=4990734&id= 331183481791&ref=fbx_albu m#!/photo.php?pid=4990735&id= 331183481791&ref=fbx_albu m&fbid=408223856791 to tak, to są moje ![]() jest jeszcze jedna bardzo podobna do mojej, jej właścicielka ma na imię Asia. amorek: Cherubin Mamy ten sam obwód nadgarstka więc jestem przekonana że 18 będzie w sam raz jeżeli nie chcesz jej zapełniać w całości. Ja 18 zapełnionej w całości koralikami nie mogę dopiąć, dlatego przy niej mam zapięcie Duży Kwiat które jest o 1cm dłuższe. Bransoletka o rozmiarze 18 cm razem z zapięciem Zapięcie Dwubarwny Kwiat będzie mieć właśnie 18cm. A z tego co wiem właśnie taki rozmiar w Pandorze Ci odpowiadał ![]() Poza tym Murano z racji swoich rozmiarów szybko zapełnia ewentualne luzy. Jeżeli więc będzie dla Ciebie zbyt luźna - w co wątpię - to dokupisz jakiś korali i po kłopocie. Dla mnie 18+większe zapięcie i 19+normalne zapięcie z kilkoma koralikami były trochę za luźne tyle tylko że ja wiedziałam że nie poprzestanę na kilku koralikach ![]() a tak się prezentują na nadgarstku; tutaj nie są jeszcze zapełnione w całości a jak widać nie zsuwają się jakoś nisko
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na skórkę to i ja mam ochotę jak będę w Bonarce to pomierzę. A swoją drogą byłoby to dobrym rozwiązaniem bo VLS ma mnóstwo srebra w postaci zawieszek
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Magdadro
Śliczne bransoletki! |
|
|
|
#3504 |
|
Wtajemniczenie
|
Boska ta z turkusami
![]() ![]()
|
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Moja aktualna bransoletka z uniką ktora mi sie srednio podoba
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
aako, mogłabyś zaprezentować tą skórę na nadgarstku? jestem ciekawa jak to wygląda na ręce
![]() P.S to serduszko wygląda genialnie na tej skórze o wiele ciekawiej niż w katalogu
|
|
|
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomozcie wybrać jakis koralik murano żeby była bransoletka troche żywsza. Jeszcze myśle nad kompletek niebieskim, morskim a fioletowym
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstawiem też zdjęcia mojej Pandory + oddzielnie wczorajszy nabytek
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Hej charmso i koraliko -maniaczki, zrezygnowałam z tego wątku, kiedy okazało się, że charmsy nie nadają się na mój cieniutki nadgarstek.
A teraz zaczęłyście o trollbeadsach i przepadłam... Szczególnie, że można zamówić takie krótkie bransoletki. Tak się zastanawiam, mój nadgarstek ma 14 cm... Chciałabym srebrną żmijkę z tym najprostszym zapięciem za 90 zł. Na początek chce nosić 3 koraliki, za jakiś czas - ale to później, może za pół roku lub rok - 5 koralików, docelowo do 7. Raczej murano niż srebrne. No ale na początek srebrna bransoletka, zapięcie standardowe, 3 murano. Jaką długość bransoletki powinnam wpisać zamawiając? Podaje się długość z zapięciem czy bez? ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

. Dziewczyny, napaliłam się na te Wasze trolle
, bo ja bym chciała tak może z trzy
. Ja pisałam do Yes to pisali, że może będą mieli 18cm, no zobaczymy, jak nie to się na pewno do Ciebie zgłoszę

W sumie to na co im, jak oni uważaja, że bransoletka musi być całą wypełniona

? I nie widzę żeby była tam możliwość zatrzaskowa

Śliczne bransoletki!