|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)
Yes zrobił podróbkę Pandory w postaci ringsów
. Pandora też ma coś takiego, o wiele ładniejszego, ale to tylko w salonach .
|
|
|
|
#4172 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiecie może ile w jakich cenach można kupić bransoletkę srebrną do charmsów koralików? |
|
|
|
|
#4173 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Być może Twój komputer przekłamuje kolory bo u mnie jest srebrno - niebieskawa, he he W ogóle z koralikami srebrna góra, złota jaskinia czy ziemia bywał różnie. Czasem jednego koloru / odcienia jest więcej czasem mniej ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Choć nie jestem zagorzałą fanką tej marki jeżeli chodzi o beadsy to muszę przyznać ze kolekcja ringsów jest bardzo udana. Pierścionki można dopasować do koralików na bransoletce a to ogromny plus dla kogoś kto lubi komplety. Sama mam oko na kilka ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez magdadro Czas edycji: 2010-10-03 o 21:26 Powód: poprawa literówki |
|||
|
|
|
#4174 |
|
Przyczajenie
|
Sklepy internetowe nie płacą drogich czynszów w galeriach handlowych, to i ceny mogą mieć znacznie niższe
. Myślę, że stąd wynika różnica. Płacisz za materiał, a nie za lokalizację sklepu i jego markę. Cena srebra w produkcie (dotyczy detalu) to zaledwie ok. 5/6 zł za gram, więc 9 zł za koralik, który pewnie nie waży więcej niż 1,20 g to normalna i niezaniżona stawka . To właśnie sklepy jubilerskie zawyżają ceny a też gwarancji jakości nie ma... Kiedyś kupiłam koczyki ze Swarovskim w efekcie AB i się wzięły i wytarły .
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
tylko, ze np pandora czy trollbeads mają takie same ceny w salonach i w internecie (niestety)
|
|
|
|
#4176 |
|
Przyczajenie
|
Zgadza się, bo również w internecie w cenie produktu płacisz i za markę i za utrzymanie salonu (nie jednego..., niemalże w każdej galerii mają punkt). Sklep, o którym pisałyście zajmuje się głównie sprzedażą półfabrykatów do wyrobu biżuterii. Może są także producentem i idąc z duchem mody rozszerzyli asortyment o koraliki typu pandora... Chodzi mi o to, że niższa cena nie znaczy wcale, że towar jest gorszy, albo o zgrozo! w ogóle bubel. Na zdjęciach koraliki wyglądają nieźle. Istnieje możliwość zwrotu, jeśli nie jest się zadowolonym z zakupów. Traci się więc tylko koszty odsyłki, o ile faktycznie zdarzy się, że będzie coś nie tak
. Moim zdaniem warto rozważyć i ja właśnie zakupki rozważam
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale ja jestem nieufną tradycjonalistką i boję się kupować w internecie nawet mając świadomość ze mogę daną rzecz zwrócić ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Oto moje najnowsze charmsowe zdobycze. Ostatnio kolekjonuję YESa, wiec te zawieszki są właśnie stamtąd
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy któraś z Was była na targach "Złoto, srebro, czas". Ja się wczoraj wybrałam.
Dla tych co się zastanawiają nad pandorą/trollami, ale powstrzymują je wzgędy finansowe, mam dobrą wiadomość. Beadsy stały sia tak popularne, że coraz więcej firm, również polskich, wprowadza je do swojej oferty. Wczoraj widziałam wiele stoisk z takimi bransoletkami, od najtańszych, posrebrzanych, po srebrne polskich jubilerów. Zarówno bransoletki, srebrne koraliki jak i murano. Więc czekać na nowości i oferty i szukać.
|
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na razie pozostaję wierna Pandorze
. Co myślicie o tych koralikach wspierających budowę Centrum Profilaktyki Nowotworów?
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
My beads collection
. W sumie brakuje mi tak z 5 koralików, żeby zapełnić bransoletkę . Tylko bałabym się, że się jeszcze bardziej rozciągnie. Mierzyłam ją dzisiaj i niby dalej ma 17,7 cm, ale jakoś stała się mniej sztywna, taka lejąca, przez co jest wrażenie, że jest luźniejsza.A tej różowej jako całość chyba bym nie chciała (zresztą występuje w komplecie w rozmiarze 41cm, czyli takim w którym bym się utopiła). Może w przyszłym miesiącu skuszę się na zawieszkę i klips z tej serii .
Edytowane przez veryluckystar Czas edycji: 2010-10-04 o 09:53 |
|
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeśli chodzi o ringsy wybrałabym taki zestaw
|
|
|
|
#4185 |
|
Wtajemniczenie
|
Lub
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Ringsów na 100% nie kupię bo nie lubię pierścionków. Czekam na nowości w charmsach z YES.
![]() Powiedzcie mi czy ta szpilka czarna z YES jest taka sama jak z Aparu? |
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam czerwoną z Apartu, w Yes byl taka sama tylko duża. Może tak samo jest z czarną?
Poszukję teraz szpilki/pantofelka z cyrkoniami z Apartu, ale nie ma. Następne w kolejności będą świąteczne charmsy,ale nie wiem czy kupować już teraz czy czekać, bo na pewno jakieś nowości być muszą. Mi pandora/trolle na szczęście tez przeszły ICzekam co pokaże Apart. Najpierw byłam zachwycona a teraz wydaje mi się, że ma jakąś dziwną bransoletkę, więc może oszaleję tylko na punkcie charmsów.A propo - wydawało mi się, że za stara na to jestem, ale moja bransoletka charms z bucikami/torebkami podoba się nawet elegantkom po 50tce
|
|
|
|
#4188 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam zawsze bzika właśnie na punkcie pierścionków, ale teraz noszę tylko moje dwa diamentowe
. Nad ringsami pomyślę . A Pandora wcale mi nie przechodzi . Charmsy trochę przeszły, ale i tak nie mogę doczekać się filmowego z Lewanowicz . Może będzie w tym tygodniu .
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chyba kupię tę bransoletkę:
http://www.yes.pl/bizuteria/zawieszk...41-PAD-59705PD Kojarzycie czy ona jest bardziej beżowa czy bardziej biała? |
|
|
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
Na jednej z ostatnich stron są live zdjęcia takiej bransoletki
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
Ale gdzieś na zdjęciu widziałm jedną z tych szpilek które ja chcę i miała taki pasek z przodu i to mi się nie podobało
|
|
|
|
#4192 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam całkowicie zwykłą czarną szpilkę z Agathy
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Rozeznanie
|
piękne te pierścionki, a bransoletka pandora podwójna może być tez na szyję ta moja ma 35 cm i się mieści:P ale ja wolałabym takie sznureczki pandory na szyję
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
ja ją mam i jest perłowo- biała, śliczna!!!
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam Twoją szpilke z Agathy,ale te z YES i Apartu bardziej mi się podobają bo mają wycięty przód
![]() 1. Agatha 2. YES 3.YES 4. Apart 5. YES cyrkonie |
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
A tu koraliki z Pandory które mi się podobają
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam taką czerwoną, z przodu wycięta, z cyrkonią jedną. Chyba jest taka sama czarna. Wydaje mi się, że widziałam w Złotych tarasach jak szukałam zawieszki dla koleżanki.
A murano chyba bardziej podoba mi się z Trolle, w pandorze denerwuje mnie to że wszędzie pokazują swoją nazwę, aż bije po oczach
|
|
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mi się Trolle też podobają . Pewnie za jakiś czas sobie sprawię taką mini-trollową bransoletkę. Pandora w sumie też miała być mini... a mam już 12 koralików .
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Rozeznanie
|
ja ją mam
i jest perłowo- biała, śliczna!!![/QUOTE]monaa01, zanim ją pokazałaś na wątku to byłam zdecydowana na czarną,nawet nie oglądałam innych kolorów. Ale ta biała jest taka sliczna , że już sama nie wiem, którą wybrać ![]() Mam nadzieję, że na żywo jest równie ładna. Edytowane przez kluczymordka Czas edycji: 2010-10-04 o 12:33 |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

. Pandora też ma coś takiego, o wiele ładniejszego, ale to tylko w salonach
.

Nie mogę wchodzic na ten wątek, ja MUSZĘ mieć pandorę i to juz, i kupie ja na pewno tylko zastanawiam sie bo....nie wiem czy kupic bransoletke oryginalna czy taka jak na tej stroni bo jest calkiem ladnie wykonana.....a roznica w cenie spora

i jak zwykle mojego rozmiaru nie ma

. Tylko bałabym się, że się jeszcze bardziej rozciągnie. Mierzyłam ją dzisiaj i niby dalej ma 17,7 cm, ale jakoś stała się mniej sztywna, taka lejąca, przez co jest wrażenie, że jest luźniejsza.