|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)
Cytat:
ja też uważam że jest ładna ale cały czas mam obawy co do jej wartości![]() magdadro..ja sądzę, że jesteśmy w podobnym wieku i do tego jesteśmy imienniczkami może coś w tym jest ja nie mam syndromu Matki Polki i wyrzutów,że kupuję coś sobie a nie dziecku bo przecież kozaki dziecku też kupię...to nie o to chodzi. Moje dzieci wiedzą,że mama im kupi lego, bionicle i różne cuda, ale wiedzą też, ze mama musi mieć najlepsze perfumy czy tusz do rzęs . Tyle,że są to rzeczy obiektywnie dużo lepszej jakości niż tańsze odpowiedniki. A jednak rzemyk, to nadal rzemyk! To nie jedwabny szal Twojej Mamy tylko kawałek rzemyka z logo pandory . Jakoś jestem trochę zbita z tropu.Niby cieszy, niby ładne, niby fajne...ale jednak to szaleństwo.Za to można mieć piękną bransoletę z litego srebra albo porządne kolczyki.BTW , oglądałam wreszcie bradsy z kruka. Zakochałam się w jednym murano
...Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było... Edytowane przez ennkaa Czas edycji: 2010-10-23 o 23:32 |
|
|
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zwykle biżuterię kupuję sobie sztuczną, ale chyba czas zainwestować w coś dobrej jakości.
|
|
|
|
#4713 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: bransoletki CHARMS pochwal sie swoim zestawem :)
Cytat:
.Nie pochwalę się . Nie polecam niestety Apartu. Przetarł sie sznureczek przy zapięciu po pszeszło miesiącu użytkowania bransoletki. Zawieszkę zaczepiłam do innej bransoletki i UŁAMAŁ sie sreebrny element i się rozpadła. Nie spodziewałam się tak kiepskiej jakości. I żeby było ciekawie to paragonu nie mam i nie chcą przyjąć reklamacji (nie mam pretensji o to, że nie chcą przyjąć, wszak paragon rzecz najwazniejsza , jakość i marka firmy już mniej istotna....).Były "Pandory" w Turcji, skąd własnie wróciłam. Jak to psrzedawca po polsku powiedział "pięknę oryginalne podróbki" . Nie kupiłam .
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
Ennkaa, jest sporo racji w tym co piszesz, ceny markowej biżuterii modułowej jak na Polskie warunki są kosmiczne niemniej jednak jej wykonanie jest dużo lepsze w porównaniu z tańszymi odpowiednikami. Czy "aż tyle" lepsze by tłumaczyć cenę ... nie wiem, wiem jednak że to rzecz która ma zdobić a wiec wykonanie musi być nienaganne.
Miałam okazje widzieć na nadgarstkach podróbki i moim zdaniem różnica jest ogromna. Na szczęście pojawiają się coraz więcej modeli z średniej półki cenowej wiec jest w czym wybierać
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj jeszcze przeciągnęłam tego mojego biednego chłopinę po galerii i kazałam mu oglądać te wszystkie koraliki
od bijou za 20 PLN do kruka za 200. Oczy mu się robiły coraz większe i cora bardziej się w głowę pukał A ja mam go cały czas go przed oczami jak mówi: Ja do tego ręki nie przyłożę! A potem piłującego te koraliki magdadro..a Ty zakładasz stopery na tą skórkę? bo ja bym chyba chciała sobie przyblokować te koraliki ale nie wiem czy można na ten rzemyk. Chcę kupić jeszcze sobie ze dwa srebrne proste koraliki albo właśnie stopery i nie wiem co lepiej.
|
#4716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4717 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież mogę zamawiać koraliki ze strony Pandory!! Moje najbliższe "must have"
! Będą niedługo nutki i czerwony koralik .
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie skorzystam bo pod nosem mam sklep pandory i tam jest dosłownie wszystko. Każdych koralików po 100 sztuk a YES obok jakieś resztki. No i też mam 5% tam więc już mi też robi się lista nowych wishów ![]() Cytat:
poza tym podobają mi się takie proste koraliki srebrne po 99 PLN i też chyba kupię sobie jeden ... albo dwa. A na murano czekam z Mak a z pandory sobie kupię już pewnie na gwiazdkę
|
|
#4719 |
|
Wtajemniczenie
|
Są z tych koralików wszystkie w Yes oprócz czerwonego w kwiatki i nutek, także tylko te dwa zamówię ze strony Pandory
, a resztę kupię w Yes . Co Ci się wśród marzeń klaruje ?
|
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
poodobają mi się te. Te murano co wstawiłam to wszystkie mają ten sam fason ale nie wiem jeszcze które kolorki wezmę. Raczej na pewno wezmę zielony i drugi albo czarny albo fiolet. Chociaż czerwień też mi się podoba. I wstawiłam Wam zdjęcie jeszcze podróbki jednej , która mi się strasznie podoba i szukam jej odpowiednika w orginałach. Jeśli jej nie ma to znaczy, ze ona jest tak od czapy i nigdy nie było takiego koralika w pandorze?A może to podróbka jakiegoś starego wzoru?
A jeszcze mi się podobają te małe przekładki ale nie widziałam na żywo to nie wiem czy nie za maleńkie
|
#4721 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia
. Ten stoper z lucerną, to chyba najładniejszy stoper kolekcji .
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieski piękny
Zostawiłam sobie 3 charmsy i resztę wystawiłam na all, zbieram teraz na pandorkę. Chyba wybiorę skórzaną i postawię na srebrne koraliki, bo potem mam milion kolorów i do niczego mi nie pasuje. Tak miałam z charmsami. Ale murano są takie piękne... Pierwszym koralikiem będzie Budda, potem się zobaczy
Edytowane przez blackberry8 Czas edycji: 2010-10-24 o 15:20 |
|
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ostatnio uznałam,że wyglądam jak pajac miałam na sobie pandorę , lilou a na szyi charmsya wiesz, ze to naprawdę piękne!
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Oj widzę, że jestem w mniejszości.
Tylko trochę mi Magdadro sekunduje, jeśli chodzi o Apart ![]() Ale to bardzo dobrze. Nie będę kontynuować tego tematu. Mam tylko prywatę do Magdy - możesz przy okazji sprawdzić czy murano z Trolli wejdzie na bransoletkę z Apartu? I jaką długość srebrnej bransoletki wybrać dla nadgarstka 16 cm? PS. Wracam do Freyi, ale tego chyba też nikt nie zrozumie ![]() No może poza Magdą. Edytowane przez naiat Czas edycji: 2010-10-24 o 15:41 |
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczeee no i chciałabym tą pandorę strasznie, a pieniędzy brak
. Nie lubię Was za to, że tak ciągle nimi kusicie (tak, tak VLS, szczególnie Ciebie :P). No ale święta się zbliżają, to może sobie zażyczę ... (jeśli się mnie ktokolwiek spyta, czy mam jakieś życzenia )
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
No u mnie też właśnie cienko z funduszami
. Ale pomarzyć można . No i urodziny, gwiazdka się zbliża ...
|
|
|
|
#4729 |
|
BAN stały
|
Witam wszystkie Panie, a ja trafiłam na piękne wzory i super ceny bizuteri modułowej. www.murrano.pl to sklep absolutnie nowy i ze świeżym spojrzeniem na bizuterie personalizowaną czy też modułową.
Podiadam kilka elementów i jestem zachwycona, ale co najważniejsze to ceny... NIkogo do niczego nie namawiam i prosze nie traktowac mojej subiektywnej opini jako reklamy. Pragne tylko pokazac ze te same rzeczy mozna dostać w roznych cenach Pozdrawiam |
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
Niektóre ładne, ale ja już jestem zorientowana na odrobinę luksusu w postaci oryginalnej Pandory
.
|
|
|
|
#4731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak tylko będę w okolicy jakiegoś Apartu sprawdzę czy Trolle wchodzą na Apartowe bransoletki ![]() Cudne Freye
|
|
#4732 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
i nie każdego na taki luksus staćCo do murrano.pl to mają swój urok i styl, Pandora np. nie wykorzystuje kryształków swarovski a te tutaj to cos niezwykłego, dwa takie na bransoletce skupiają i rozszczepiają swiatło na pozostąłe elementy. Pozdrowienia dla miłosniczek |
|
|
|
|
#4733 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytam tylko: dlaczego znaczna część wzorów żywcem zerżnięta z Pandory a nawet Trollbeads! I do tego jeszcze oryginalne zdjęcie z katalogu Pandory (zdj. nr 1 z trzema paniami) Dla mnie to dyskwalifikuje koraliki a nawet sprzedawcę już na wstępie! A szkoda, bo wiele niezerżniętych jest dość ciekawych, zwłaszcza murano.
Edytowane przez magdadro Czas edycji: 2010-10-24 o 22:12 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
kochane chcialam sie wam poradzić
otoz zblizaja sie urodziny mojej mamy i trzeba by coś pomyśleć. i na poczatku myslalam aby zbudowac mojej mamie ala pandore (ostatnio nosila takiego typu bransoletke) ale po tym jak sie naogladalam troli nic mi sie z 'podrobek' nie podoba (nawet tych srebrnch po 30 zl za sztuke ) i zrezygnowałam. I teraz mysle o lilou lub charming(u) i mam takie pytanie czy pasuje to kobiecie prawie 50letniej ? Nie chce sie wyglupić ani zeby leżało.
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
Może coś 'uniwersalnego'?
|
|
|
|
#4736 |
|
Przyczajenie
|
to zależy jaki styl preferuje Twoja mama. Jeżeli klasykę, to nie jestem pewna. Jeżeli lubi czasem ekstrawagancję, lub lekko sportowe ciuszki to czemu nie, tylko bez seruszek tylko inne motywy.
moja siostra dostała ostatnio od męża na urodziny pandory. biedak się wykosztował a ona gdzieś rzuciała i nie może znalesc ;/ |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
naiat...przejrzałam jeszcze raz stronę apart
spodobało mi się parę srebrnych więc zwracam honor. Nie wiecie tylko jak one z wagą? one są dużo mniejsze od pandorowych? bo mnie się takie proste podobają więc może być i apart a sporo tańsze, tylko żeby nie były takie malutkie---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- acha..apropos przezentu dla mamy to musi być bransoletka? ja bym poszła w naszyjnik np . z charmsem jakimś ładnym. Kółko i niewielka przywieszka to niewielki wydatek a ładne i ciekawe
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w sobotę, ale nie zdążyłam i tylko popatrzyłam przez szybkę ![]() Jeszcze nie zdecydowałam czy będę się bawić w beadsy. Nawet jeśli to wstawić nie wstawię, bo mnie zjedzą Na razie kupuje w prezencie i nie wiem jaką długość dla 16 centymetrowego nadgarstka. Ennkaa, honoru zwracać mi nie musisz, bo każdy ma inny gust. Ja jeśli będę się bawić w beadsy to zrobię sobie dwie bransoletki TYLKO z murano. Jedną czarno/szaro - białą, drugą w odcieniach brązu. Srebro jeśli chodzi o beadsy w ogóle mnie nie interesuje - bizuterię srebrną robię sobie na zamówienie wyłącznie dla mnie
Edytowane przez naiat Czas edycji: 2010-10-25 o 09:46 |
|
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() czy któraś z was skorzystała w Krakowie z promocji -10% na Trollbeads ? zastanawiam się bo w czwartek we Wrocławiu będzie taka promocja najpierw myślałam że kupie sobie 2 koraliki, a teraz zastanawiam się czy sobie bransoletki nie kupić 10% taniej ![]() niby kasą nie śmierdzę ale liczę na premie
|
#4740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Chcę mieć kilka murano na bransolecie w odcieniach szarości, turkusu i fioletu a jeśli chodzi o srebro to szukam tylko prostych form jako tła do murano. Te żaby, miśki i inne nie interesują mnie, więc w aparcie zwróciłam uwagę na te w załączniku. Muszę je zobaczyć na żywo bo mam już na liście dwa podobne z pandory i żeby pasowały i się nie gryzły.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

(czyżbyśmy były w podobnym wieku
)
ja też uważam że jest ładna ale cały czas mam obawy co do jej wartości
. Nie polecam niestety Apartu. Przetarł sie sznureczek przy zapięciu po pszeszło miesiącu użytkowania bransoletki. Zawieszkę zaczepiłam do innej bransoletki i UŁAMAŁ sie sreebrny element i się rozpadła. Nie spodziewałam się tak kiepskiej jakości. I żeby było ciekawie to paragonu nie mam i nie chcą przyjąć reklamacji (nie mam pretensji o to, że nie chcą przyjąć, wszak paragon rzecz najwazniejsza
, jakość i marka firmy już mniej istotna....).

. Nie lubię Was za to, że tak ciągle nimi kusicie (tak, tak VLS, szczególnie Ciebie :P).
)