|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
Gratuluję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3273 |
Przyczajenie
|
a ja też niedługo jajko zniosę, do @ jeszcze 12 dni a chciałabym już dowiedzieć się czy będzie maluszek. w sumie czytam że powinnam mieć podniesioną temperaturę ciała a niestety nie mam, wczoraj nawet miałam 35.9 strasznie słabo się czuję dziś rano miałam 36.1 to pewnie wszystkie moje odczucia to wybryki organizmu ;( w sumie jestem chora popołudniu mam 37c. ale i tak temperatura poranna się nie liczy nie wiem co o tym sądzić, brzuch mnie cały czas boli i już kuje czasami z prawe strony wcześniej przechodziło mi raz z prawej raz z lewej, co o tym sądzicie?? Gratuluje wszystkim, którym się udało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
adaikaka wreszcie!!!!!!!!!
![]()
#3275 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie to kobietek w ciąży....jedni mówia ,że nie jest łatwo zajść w ciąże, niektorzy staraja sie nawet kilka lat, z drugiej strony tyle wpadek na świecie...Teoretycznie rzecz biorąc aby doszlo do zaplodnienia kobieta musi byc w trakcie owulacji ( miec dni plodne) i do wytrysku musi dojsc w pochwie, wtedy śluz ktory wydziela sie z drog rodnych kobiety przenosi plemniki, dochodzi do zagniezdzenia jejczka w macicy a jak to jest praktycznie....chodzi mi o to czy ktoras z was zaszla w ciaze z przypadku...opiszcie prosze jak to bylo...czy zdarzylo wam sie zajsc w ciaze podczas stosunku przerywanego gdy do wytrysku nie doszlo w pochwie, czy naprzyklad zaplodnily was plemniki znajdujace sie w plynie przedwytryskowym...zastan awiam sie od dluzszego czau czy to mozliwe...sadzilam ze tak ..ale od ponad roku regularnie uprawiam seks, nie stosuje zadnego zabepieczenia poza stosunkiem przerywanym (jesli wogole mozna nazwac to formą zapezpieczeni) i co miesiac opoznia mi sie miesiaczka i caly czas mam cicha nadzieje ze to moze ciaza ( teoretycznie jeszcze nie planuje byc mama,jednak zdalam sie na los;-)...jednak coe miesiac przychodzi okres...wiec moze te plemniki w plynie przedwytryskowym nie sa zdolne do zaplodnia albo poprostu trafialam na dni nieplodne..nie wiem...opiszcie swoje historie...ktora z was zaszla w ciaze bez wytrysku w srodku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Szczerze to nie wierzyłam że zaskoczę już w @ cyklu starań
![]() W poniedziałek idę do lekarza i na betę... Właśnie pytanie słońce mam do Ciebie: Bo męczą mnie troszkę od jakiegoś tygodnia skurcze macicy... Podobne do okresowych, czasem prawie tak samo bolące, ale na szczęście trwają kilka sekund... Szczerze martwi mnie to... i dlatego już w poniedziałek pędzę do lekarza... Dzisiaj planowo miała przyjść @ ![]() ![]() ![]() Co do moich objawów... moje skurcze macicy spowodowały, że test zrobiłam już 3 dni przed planową @ i wyszły II kreseczki ![]() -temp. powyżej 37 st. - Smoczy apetyt ![]() - senność i zmęczenie -skurcze macicy i czasem delikatne kłucie -OKROPNE wachania nastroju... wieczorami płaczę z byle powodu (wystarczy, że mąż podniesie głos ) a rano uśmiecham się od ucha do ucha... -zgaga się pojawia... złaszcza wiezorem jak już leżę w łóżku - mleczna, śliska wydzielina w sporych ilościach i to chyba tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Wtajemniczenie
|
ja też od początku wiedziałam, że będę miała córe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kochana, Moje najszczersze gratulacje , ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz dbaj o siebie i swoją fasolkę, i ciesz się kazdą chwilą w tym magicznym okresie. ja muszę jeszcze poczekać ![]() buziaki dla fasolki też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Raczkowanie
|
witam bardzo dlugo mnie nie bylo ale nie mialam dostepu do neta. ja niestety myslalam ze sie udalo a tu lipa. bola mnie sutki jak dotykam i mowie sobie pewnie jestem w ciazy bo takie mialam wlsanie objawy w pierwszych ciazach. @ powinnam dostac miedzy poniedzialkiem a sroda przyszla i pomyzslalam sobie ze zrobie dzis test. niestety nic. to byla nasza ostatnia szansa juz nie moge sie starac bo w pazdzierniku przyszlego roku biore slub i nie moge zajsc zebym nie szla na ostatnich nogach do oltarza. kurczea mysla taka mialam nadzieje. do tego wydzieliny dosc sporo takiej kremowej a nie pamietam juz czy przed okresem taka bywa? do tego sutki nadal bola. juz pomalu sie chce pogodzic z ta mysla ale mialam nadzieje.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3283 |
Przyczajenie
|
Witam Was ponownie, GRATULACJE następnym mamusiom, ja nadal czekam dopiero 8 dzień byłam w czwartek u lekarza no i powiedziała ze z moich objawów może wskazywać ze to ciąża ale test dopiero za dwa tygodnie ;o( moge zrobić. czułam się strasznie przez te pierwsze dni ale teraz czuje się juz naprawde dobrze, tylko strasznie mi sie jesc chce i bojej sie ze nic z groszka nie bedzie ;( ze wszystko mi przeszło ;( teraz tylko czekam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Przyczajenie
|
mam jeszcze jedno pytanie, czy temperatura jest zawsze 37 jak jestes w ciąży czy nie u każdej jest tak wysoka i kiedy mierzycie temperature, z samego rana jak sie obudzicie czy popołudniu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Piszę po raz pierwszy, choć juz od jakiegoś czasu obseruję ten wątek. Od dwóch miesięcy staramy sie z mężem o dziecko..wiem, że to niewiele, ale ... Od jakiegoś tygodnia mam bóle jajników, gęsty, biały sluz, a dwa dni temu pojawiły się bóle, jak przed okresem, ale okresu brak. Dziś jest mój 33 dzień cyklu i zrobiłam test, ale wyszedł negatywnie ![]() ![]() Mój poprzedni cykl trwał 35 dni, a wcześniej brałam tabletki anty. Możliwe więc, że albo mam wszystko po nich rozlegulowane i stad te bóle, albo zrobiłam test za wcześnie. Wciąż mam nadzieję, choć coraz mniejszą... Wiem, jak wiele dziewczyn tu na forum było prawie pewnych po objawach, że są w ciąży, a potem się okzywało, że wcale nie sa. Dodam, że mieszkam za granicą i w najbliższym czasie nie mam szans na spotkanie z ginekologiem. Pozdrawiam wszystkie oczekujące i starające się! Edytowane przez ankamb Czas edycji: 2008-12-21 o 12:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
ankambkochana powtorz jeszcze raz test za pare dni... musisz byc cierpliwa
![]() w kazdym badz razie trzyyymam kciuki ![]() ![]() ![]()
#3287 |
Raczkowanie
|
witam u mnie 28 dc i czekam do wtorku bo moje cykle trwaja 29-30 dni. watpie ze jestem w ciazy bo 26 dc test wyszedl negatywny i do tego brzuch mnie tak czasem mocno jakbym dostala @ jedyny objaw jaki mnie martwi to bolace sutki przy dotyku, ktore przed @ nigdy mnie nie bolaly. zobaczymy co bedzie. dzis bylamu kolezanki ktora byla rowno ze mna w ciazy, ja poronilam a ona urodzila miesiac wczesniej kruszynke 2100 g ale na 10 pkt. sliczna az mi sie lezki zakrecily jak sobie pomyslalam ze tez bym juz w przyszlym miesiacu miaal swoja fasolke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Raczkowanie
|
A ja dziś dostałam okres
![]() Pewnie nie musze Wam pisać, jak się czuję... Mąż cały dzień stara się mnie pocieszyć, ale ja nie potrafię powstrzymać łez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]()
#3290 |
Wtajemniczenie
|
u mnie juz na poczatku byly male grudki mleka czy cos takiego w sutkach jakos w 5tc
u kazdego jest inaczej wiec mozliwe,ze to ciaza;] trzeba zrobic test;] |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Przyczajenie
|
a ja zrobilam sobie test 10 dnia i nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczynki
![]() ![]() a ja z moim TZ zaczeliśmy się starać od zeszłego miesiąca...Wtedy sei nie udało- zobaczymy czy grudniowe starania przynisą jakieś zmiany w naszym życiu . @ powinnam dostać 5 stycznia.... tak bardzo bym chciała sie jej pozbyć na te kilkanaście miesięcy...- ale co ja tutaj będę Wam pisać o swoich pragnieniach...-przecież Wy dziewczyny doskonale znacie to uczucie i czas wyczekiwania, prawda? ![]() Często tutaj zaglądam i czytam Wasze arhiwalne wypowiedzi... na początku pragnęłyście fasolki a teraz odliczacie dni do rozwiązani ![]() Gorąco kibicuję kobietkom w drodze do zafasolkowania, oraz tym którym to już się udało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc kto wie ![]() ![]() Trzymam ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------- Byłam wczoraj u lekarza ![]() Powiedziałam mu o moich bólach i kazał mi łykać aspargin (najpierw przez kilka dni 3 x dziennie po 1 tabl). Przepisał mi też luteinę dopochwowo no i kazał łykać witaminki. Niestety nie było prądu więc tylko mnie na fotelu oglądnął, pouciskał, sprawdził czy nic mnie nie boli. Powiedział, że krwawienia nie ma i na razie tyle mi może powiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() Betę tez robiłam, ale na wyniki dostanę po nowym roku... Bo oni pobierają tylko krew i to jedzie gdzieś tam... a że są święta no to lipa ![]() Na szczęście laborantka powiedziała, że jak jestem bardzo ciekawa to mogę przyjść po świętach to podględniemy na necie ![]() ![]() Tak więc NIEcierpliwie czekam i cholera mnie bierze. Co do objawów to: -zachcianki mam... Dzisiaj śledzie i chrupki owocowe które zjadłam zaraz po śledziu i do tej pory mnie mdli... -skurcze macicy nadal są... Maleństwo chyba rośnie jak na drożdżach ![]() Ale nie ukrywam, że te bóle są męczące... Na szczęście tylko okresowe... -mam problemy z zaśnięciem a jak śpię to po 14 h -totalny leń i niemijające zmęczenie -szyjka jest tak wysoko, że myślałam, że gin wsadzi mi tam połowę ręki ![]() -wypływa ze mnie mleczno-żółta, delikatnie pachnąca wydzielina - no i cyce a zwlaszcza sutki bolą jak cholera to na razie tyle... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Raczkowanie
|
Hmm..to tak-wydzielina sie zgadza,bolace piersi i ból jajników podobny,jak przy owulacji.. Promieniuje mi w górę,od jajnikow.. Czekam jeszcze tydzien i robie test. Jakos tak podswiadomie czuje,ze beda dwie kreski.. Ehh... Chyba zaczynam sie bac
![]()
#3296 |
Zakorzenienie
|
Czego się boisz??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Raczkowanie
|
Jak by to było i w ogole..
Do 9 października coraz bliżej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez anus19 Czas edycji: 2008-12-23 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Testy ciązowe
Nie mogę w to jeszcze uwierzyć, ale ja też noszę w sobie dziecko...narazie maleńki zarodek, raptem 7 tygodniowy, ale jest!
Moim jedynym objawem, że coś jest nie tak było dziwne uczucie w brzuchu..niby mdłosci, niby głód, niby przejedzenie..na szczescie nie tak nieprzyjemne jak nudnosci...narazie czuję się dobrze, jedynie w brzuszku cos doskwiera.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje
![]() Tym które są mamusiami: Życzę Wam Wesołych Świąt, spełnienia marzeń, DUŻOOOO zdrówka dla Was i maluszków które będą już z nami osobiście w przyszłe święta. Życzę Wam dużo siły w walce z życiem codziennym i z problemami które ono niesie i aby Wasze mysli były TYLKO optymistyczne. Tym które chcą być mamusiami: Wam również życzę Wesołych Świąt, spełnienia marzeń, DUŻOOOO zdrówka i owocnych staranek abyście w przyszłe święta miały przy sobie maleństwa. Życzę Wam dużo siły w walce z życiem codziennym i z problemami które ono niesie i aby Wasze mysli były TYLKO optymistyczne. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć Dziewczyny,
mam mały problem. Obserwuje u siebie większość tych wczesnych objawów ciąży, które opisujecie to znaczy okropną bolesność i tkliwość piersi, ciemniejsze obwódki wokół sutków i powiększone na nich gruczoły łojowe a poza tym są ogólnie większe. Co 1,5h - 2h muszę siusiu również w nocy co mi nieco utrudnia spanie. Mam powiększoną i maksymalnie obniżoną macicę, czasem mam niewielkie skurcze. Dręczy mnie też uczucie przejedzenia albo czasem mnie zemdli ale nie jakoś rano tylko tak w ciągu dnia. Temperatura utrzymuje się na poziomie 36,8 st.C. Huśtają mi się nastroje i to bardzo. Okres powinnam dostać jakieś 2,5 tygodnia temu (do tej pory miałam regularnie). Zrobiłam 2 testy ciążowe w odległości 5 dni od siebie już po terminie miesiączki. Testy były dwóch różnych firm i obydwa wyszły negatywnie. A co najlepsze moja intuicja cały czas mi podpowiada,że jestem w ciąży chociaż nic tego nie potwierdza. Po świętach wybiorę się do lekarza. Ale ogólnie zastanawiam się czy taka sytuacja jest możliwa, żeby testy nie pokazały ciąży mimo, że fasolka się rozwija. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.